Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Rita napisał(a):
a ja po cudownej dłuuugiej rozmowie telefonicznej z rodzicami 🙂 tata mi dosłał kod doładowujący żeby móc z Majcią długo pogadać a ta jak nigdy taka rozgadana dziś-moja mama pierwszy raz usłyszała jak Majcia woła baba to mi się do słuchawki poryczała 🙂

Nie dziwne.... 🙂 😉 😉 😉 to takie słodkie 🙂

• Mamusie
Hejka 🙂
Jestem, już jestem... tydzień masakryczny... nie na 4:30 jak zwykle tylko na 4:00 😮 więc po południu odsypiałam z dzieckiem, spacer i szłam spać z kurami,a raczej z moim kurczakiem 😜
A my siedzimy same w domku, miałyśmy do mojej kumpeli uderzyć, ale wróciłyśmy się, bo zaczęło padać, no to myślę samochodem pojedziemy, ale nie... mój małżon do pracy pojechał... jakieś 350 m ma 😠
Moja gwiazda zaczęła się po mieszkaniu przemieszczać zasuwając na nogach za pchaczem 🤪 i to nie jakiś trucht... normalnie galop 😁 siedzę i sikam z niej 😁
I muszę się Wam pochwalić... śpiworek do wózka kupiłam... koszt oryginalnego 300 zł 😮... znalazłam aukcję, gdzie za pół ceny z przesyłką był, kolor tylko jeden był i za h** nam nie pasował, ale wzięłam, bo taki uniwersalny śpiworek to się bałam, że później z pasami nie zagra i wyobraźcie sobie, że gościu do mnie dzwoni, że jego pracownik omyłkowo wystawił aukcję i nie ma tego koloru, a ja, że wezmę w jakimkolwiek kolorze i dostałam dokładnie w kolorze naszego wozu 🤪 jupiiii
Dobra biorę się za nadrabianie i będę zaśmiecać forum 😜

• Mamusie
meliska napisał(a):
Hejka 🙂
Jestem, już jestem... tydzień masakryczny... nie na 4:30 jak zwykle tylko na 4:00 😮 więc po południu odsypiałam z dzieckiem, spacer i szłam spać z kurami,a raczej z moim kurczakiem 😜
A my siedzimy same w domku, miałyśmy do mojej kumpeli uderzyć, ale wróciłyśmy się, bo zaczęło padać, no to myślę samochodem pojedziemy, ale nie... mój małżon do pracy pojechał... jakieś 350 m ma 😠
Moja gwiazda zaczęła się po mieszkaniu przemieszczać zasuwając na nogach za pchaczem 🤪 i to nie jakiś trucht... normalnie galop 😁 siedzę i sikam z niej 😁
I muszę się Wam pochwalić... śpiworek do wózka kupiłam... koszt oryginalnego 300 zł 😮... znalazłam aukcję, gdzie za pół ceny z przesyłką był, kolor tylko jeden był i za h** nam nie pasował, ale wzięłam, bo taki uniwersalny śpiworek to się bałam, że później z pasami nie zagra i wyobraźcie sobie, że gościu do mnie dzwoni, że jego pracownik omyłkowo wystawił aukcję i nie ma tego koloru, a ja, że wezmę w jakimkolwiek kolorze i dostałam dokładnie w kolorze naszego wozu 🤪 jupiiii
Dobra biorę się za nadrabianie i będę zaśmiecać forum 😜

witamy witamy 😁

u nas Maciek też się wziął za chodzenie. od wczoraj. staje przy wózku i idzie popychając wózek 🙂 i przy chodziku pchaczu też sobie chodzie, ale mniej stabilnie i wolniej niż przy wózku 😜

no to udało Ci się ze śpiworkiem 🙂

• Mamusie
no i melduję się na wieczór 🙂

Maciek właśnie usnął 🙂

mieliśmy iść na spacer ok 14.30. ale o 14 zadzwoniła kuzynka, że zajrzy z dziećmi. no i przyjechała dopiero o 15.30. jakbym wiedziała to bym na spacer zdążyła iść... no i myślałam, że jak pójdzie to zaliczymy szybki spacer. ale dopiero o 18 poszła. więc Maciek dzisiaj na powietrzu nie był niestety

poza tym gotuję 😉 bo rodzice moi w Lublinie na imprezie z okazji 50-lecia ciotki i wujka. I pojechali z samego rana, ale nie wracają dzisiaj, bo przenocują w mieszkaniu. no i jutro pewnie też nie z rana, tylko po południu. a mój brat jutro jedzie o 15 do Kielc, bo tam do liceum chodzi i tam mieszka w tygodniu. no i wałówkę mu szykuję 😜 dobra siostra 🙃 a przy okazji jakąś dobrą kolację nam upichcę 😆

• Mamusie
Meliska ale fuks z tym śpiworkiem-nam tez udało sie kupić pod kolor wózka
wielkie gratulacje dla chodzących dzieci 🤪
Agaaa czemu nie jesteśw moją siostrą?????? 😉

a ja zrobiłam rewolucje dzisiaj w domu-2 razy salon i kuchnie dzisiaj sprzatałam i sie wkurzyłam tak że jutro moi panowie razem ze mną robią wieeelkie porzadki w domu i przed domem- koniec sama nie bede wszystkiego robić! powiedziałam że takie drobne porządki moge robić a jakieś większe robimy raz na jakiś czas we 3 -tak że jutro myjemy szafki, okna ogólnie szorujemy cały dom 😉

• Mamusie
hej kochane Agaaaa to ty faktycznie dobra sisters jesteś !!!! Maciek mówisz chodzi koło łóżeczka to super!!!
Mój mały jak narazie to tylko pełza i tyle nie podniesie się sam na proste nogi i nie chodzi wokół łóżeczka!!!NADAL mamy brak ząbków i chyba jestem tu jedyna!!!
Rita mówisz że taka werwa cię naszła akcja sprzATANIE
mELISKA TY TO MASZ mega meksyk z tym wstawaniem współczuję!Q!!!
Juto niedziela więc standard pobudka ok 6 a na nogach jesteśmy już ok 7 hehehe
Teraz jeszcze siedzimy ale zaraz do wyrka

• Mamusie
Ja melduje się .....gotowa do spania 😉
Muszę się położyć bo ciężkie czasy mnie czekają.....męża grypa rozkłada.....śpi z tej okazji w salonie by nas nie pozarazac.....ale wiecie chyba co oznacza chory facet....... 😉 dobrze ze mu kataru przynajmniej nie muszę odciagac... 😉
Tak więc siły przybywajcie 🙂 do jutra paaaaa

• Mamusie
Marika my też się jeszcze blenderem ratujemy, a kawałeczki takie tyci, tyci, jakoś mam opory przed większymi kawałami ☺️ A fotelik oczywiście na Allegro zakupiony 😉
Aniqa 😘 aż z chęcią bym temu Twojemu małżonowi takiego kopniaka w tyłek zasadziła 😠 i innym mężom też, żeby się tak z żonami wadzić... my za bardzo czasu nie mamy na kłótnie, no chyba, że przez telefon 😜
Agami ja robiłam Julce zupkę z dyni wg tego przepisu:
marchewka
pietruszka
ziemniak
kawałeczek selera
ok. 100 g dyni ( obranej i bez pestek )
pół łyżeczki posiekanego koperku
łyżeczka masła
Na wrzątek wrzuć warzywa oprócz dyni i gotuj do miękkości. Z wywaru wyjmij warzywa i wrzuć dynię i gotuj przez chwilę. Dodaj marchewkę, ziemniaka i masełko. Całość zmiksuj, a następnie posyp koperkiem. Jeśli zupka jest za rzadka można zagęścić kleikiem.
Wanilia będzie dobrze 😘 przecież musi 😘 jak nie umiesz się wcześniej do gina umówić to u mnie przyjmuje od ręki popołudniami w poniedziałki i czwartki... mogłabyś się uspokoić i pewnie byś jakąś luteinę dostała
Słoneczko witam i ja 🙂 i też fotki Hani jestem żądna 😉

U nas waga łazienkowa wskazuje 10,8 kg 😎
O bilansie 9 m-ca też nie słyszałam, chociaż nam pediatra kazała się pokazać we wrześniu, ale może to zbieg okoliczności 🤔
Wszystkie zasmarkane noski całuję 😘
Ząbków gratuluję 🙂 to chyba faktycznie już tylko Eluś został szczerbaty 😉 a u nas 3 na wylocie, ale coś się przerżnąć nie mogą 🤢
"Gimnastyka przy przewijaniu" haha... ja to już bym chyba nie umiała zmienić pieluchy leżącemu dziecku 😁 😁 😁
I na koniec nocniczek... bo wiem, że zdania podzielone
Przez pierwszych kilka dni stał w pokoju... Jula się oswaja z widokiem... następnie sadzaliśmy ją na nim w ubrankach... aż w końcu siadła bez i siiiiiiiiiiiiiiiku na pierwszym posiedzeniu 🤪 wiem, że to zbieg okoliczności, ale jaka radocha 😁 A tak teraz w ciągu dnia sadzam ją po każdej drzemce i przy okazji zmiany pieluchy i raczej za każdym razem sik złapany. Ale oczywiście trzeba przy niej być, bo jak nikogo nie ma to ją rwie z nocnika 😜 Rano często kupkę zrobi, ale siedzimy tak z 15 min czasem, a jak słyszę, że produkuje to szybko sadzam, o wiele bardziej mi to pasuje niż zeskrobywanie kaki z wijącego się tyłeczka 😉

• Mamusie
nadia85 napisał(a):
Aniqa udało się z lekami?
Ja wysadzam małą każdego ranka, bo parę minut po obudzeniu się produkuje kupala i prawie zawsze się udaje złapać. Ale w dzień to już różnie, przeważnie w pampersa robi. Cieszę się, że chociaż raz dziennie, bo mam schizę na punkcie jej bakterii w moczu (ciągle mi się wydaje, że nie wyleczone ma zapalenie pęcherza), więc zawsze mniej ich..

my z Julkiem zanim zwleczmey sie z lozka to kupa juz dawno w majtach... 😉

• Mamusie
chloe napisał(a):
nadia85 napisał(a):
Aniqa udało się z lekami?
Ja wysadzam małą każdego ranka, bo parę minut po obudzeniu się produkuje kupala i prawie zawsze się udaje złapać. Ale w dzień to już różnie, przeważnie w pampersa robi. Cieszę się, że chociaż raz dziennie, bo mam schizę na punkcie jej bakterii w moczu (ciągle mi się wydaje, że nie wyleczone ma zapalenie pęcherza), więc zawsze mniej ich..

my z Julkiem zanim zwleczmey sie z lozka to kupa juz dawno w majtach... 😉

U nasteż tak czesto jest 😉; 😉

Dzień dobry CUDNE NOWE AWATARKI!!!!!!
Meliska ja zgadlam co masz na głowie....cos wygrałam???

• Mamusie
Dzien dobry,
Sorki dziewczyny,ze tak wylatuje jak dzika,ale POMOCY!! Znacie sposoby na zatwardzenie?Sarutka drugi dzien sie meczy i napina i krzyczy,placze i kupy zrobic bie moze. Przed 3 w nocy po ogromnym wysilku itd zrobila zbita,zielona kulkke. Ja juz nie wiem dalam czopka wczoraj,forlax 2razy i nic nie rozrzedzilo kupy. Jak nic nie wymysle to rano maz z nia do lekarza pojedzie 😞((
Nigdy w zyciu bym nie pomyslala,ze bede sie tak martwila gownem 😉