Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Marika ja tez sobie nie wyobrazam. Los jest okrutny. Jakos przed 20-tym z nia rozmawialam, bo miala skurcze i polozna kazala jej wziac nospe i powiedziala, ze bedzie miala ktg i po ktg tez gadalam i bylo dobrze, a teraz taka wiadomosc 🤢

Moja gada mama,tata, baba, mniamniam, oj ty ty,totek(kotek), nie,tak,tego tego

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Brawo dla Julka 😉

A tak apropo to co dzieciaki wasze mówią ??? Bo mój stanął na baba ,mama papa i am!!! I już chwilę nic nie dochodzi do słowniczka....

CHYBA WYSTaRCZY JAK NA 9 MIESIECZNE DZIECKO??? 😜 moja też tyle mowi i uwazam ze to spoko i tak duzo, są dzieci które w takim wieku jeszcze kompl,etnie nic nie mowia. luzzzzz, jeszcze bedziesz miała dosyc tej niezamykającej sie jadaczki 😉

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
marika321 napisał(a):
Brawo dla Julka 😉

A tak apropo to co dzieciaki wasze mówią ??? Bo mój stanął na baba ,mama papa i am!!! I już chwilę nic nie dochodzi do słowniczka....

CHYBA WYSTaRCZY JAK NA 9 MIESIECZNE DZIECKO??? 😜 moja też tyle mowi i uwazam ze to spoko i tak duzo, są dzieci które w takim wieku jeszcze kompl,etnie nic nie mowia. luzzzzz, jeszcze bedziesz miała dosyc tej niezamykającej sie jadaczki 😉

Nie no spoko nic nie swiruje ale młody tyle już mówił jak miał 7 miechow i nic nie przybyło....więc z czystej ciekawości pytam 😉 😉 😉

• Mamusie
BEATA po prostu nie wiem co mam powiedzieć. bo nie potrafię sobie tego wyobrazić... jak dobrze. że ja mam tego mojego Maluszka
MARIKA u nas w mowie mama, tata, baba, lampa, dziadzia, papa, bum bum, nie, da, je 🙂 chyba tyle 😉

coś jeszcze miałam pisać ale nie pamiętam. ogólnie najpierw rano byłam na zakupach, kupiłam już baterie do łazienek. jeszcze kuchnia mi została no i jakis fajny panel z deszczownicą do łazienki na górze. Potem obiad a potem znowu od 13 do 18 sprzątałam w nowym domu. Tata mi pomagał. Mama była z Maćkiem. no bo w poniedziałek przychodzą do malowania

• Mamusie
hej pytałyście o kardiologa więc na 8 listopada mamy wizyte 18:20 za 120 zł od poniedziałku jak zaczeła żłobek śpi ze mną i budzi się z płaczem międzi 21 a 22 nie zależnie o której chodzi spać uwięc my śpimy razem a tata obok w pokoju ale właśnie 5 minut temu wstała i udało mi się ją położyć i śpi u siebie NA RAZIE! 🤨

• Mamusie
U mnie śniegiem wali 😮
Wanilia toż Ci pisałam, że Werka się do wstawania bierze 🙂 i u nas też taka pozycja była, ale to już nawet mamusia nie pamięta 😉 a za butami to się rozglądaj już... widzisz jak dzieciaczki szybko nowe umiejętności zdobywają... to tylko Jula na laurach tak osiadła, ale i ona już ładnie idzie, ale jak mama zapodaje tekst: chodź szybko to od razu na kolanka i leci 😁
Pam biedna ta Twoja Konsti... wirusy ją sobie upodobały... cholery jedne 😠 zdrówka 😘
Coq bomba 🤪 jak ta Twoja córcia się z gracją porusza 😁 A czy ona woli się tak na nóżkach czy na kolankach przemieszczać? bo u nas chociaż radzi sobie nieźle, bo już pierwszego dnia prawie pół pokoju przemaszerowała to jednak kolana królują 😉
Agami czekamy na Ciebie... nie damy Ci tęsknić za mężem 🙂
Holi następna mamuśka imprezowiczka 😜 ja już tak dawno tyłka nigdzie nie ruszałam, ale żeby mnie aż tak ciągnęło 🤔
Chloe i Juluś 10 m-cy skończył, a przecież zupełnie niedawno siedziałyśmy grubaski na brzuszku, a tu już nam dzieciaki ganiają... toż to szaleństwo 😁 😁
Aniqa aż się przestraszyłam jak o tym przymusowym urlopie przeczytałam haha, ale spoko wyśpij się i za mnie... należy się nam 😉 a boss chyba przez ten tydzień zapomni o wszystkim 😉
Marika u nas podobny repertuar, ale ostatnimi czasy zaczęła dużo gadać... oczywiście w kółko to samo 😜
Beata 😞 😞 😞 nie mam słów by to skomentować...
Aga Ty jak zakupocholiczka 😜 zazdroszczę Ci tych emocji urządzania własnego gniazdka 🙂

• Mamusie
COQ- mega bomba 🤪 mała idzie jak burza!
holi32 fajnie tak sobie iść potańczyć i się odstresować nie? też tak myśle 🤪 😆
beatka moje kondolencje dla twojej koleżanki to najgorsze co moglo ją spotkac w zyciu..
Aniqa1111 śpij ile wlezie 😁 też to kocham 🙃
meliska :*
chloe i brawo dla Julka za te postępy!! 😎
chyba wsio..

DOBRANOC 😘

• Mamusie
Moje dziecko usnęło o 22 🤢 Godzinę wcześniej ją położyłam, ale był taki wrzask i zanoszenie się, że było trzeba na salony zapraszać. Ale w końcu usnęła mi na rękach 🙂

Pam Meliska i Wam dziękujemy za komplementy 🙂
Meliska zauważyłam, że od jakiegoś tygodnia Jaśmina twardo woli trenować chodzenie na dwóch nogach, szczególnie ostatnie dni. Ale oczywiście czworaki też idą w ruch jak się trzeba gdzieś pośpieszyć 😉

Pammat chyba ten żłobek roztroił Ci Konstancję 🤨

Agami fajowe zdjęcie wstawiłaś na fb 😆

Dobranoc dziewczyny, niech ta dodatkowa godzina na zdrowie Wam wyjdzie 🙂

• Mamusie
Halo,a ją mimo że zmiana czasu to pierwszy raz od pół roku pospalam jak królowa!!!!! O 21 padlam i spałam do 7.30!!!!:-) wg nowego czasu czyli do 8.30 po staremu:-D oczywiście 3 pobudki w trakcie bbyły ale małżon ją przynosił i odnosił więc ją tylko bluzkę. pociągalam przez sen i luli dalej:-)

• Mamusie
My wstaliśmy wg starego czasu... a ciekawe wg jakiego spać pójdziemy 😉
Plus całej sytuacji, że dziś do roboty godzinę później mam 😜 ale i tak mój mąż najbardziej ucierpiał na tej zmianie czasu... nockę miał i wypadła mu służba godzinę dłuższa 😮

Tak się właśnie zastanawiam... macie jakieś zabawki, które można ciągnąć za sobą? możecie coś takiego polecić?... bo moja właśnie wysępiła myszkę od kompa i ciąga ją za sobą, a w drugiej ręce ciągnie kurtkę za rękawiczkę 😮 i frajda taka, a jak chciałam odebrać to wrzask taki, no a tatuś śpi, więc pozwoliłam 🤢

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Meliskaaaaaaaa straszysz tak z rana! 😜 Waw super aura u Was 🤪 No i Jula pierwsze śniegi - takie bardziej świadome zaliczyła 🤪 🙂

A jak zmiana czasu? Moja jako, że poszła spać o 22 🤢 i ona z reguły nie ma zegarka zainstalowanego w swoim systemie to nie zrobiła ta zmiana na niej większego wrażenia.
Gorzej ze mną 🤢 Po 23 jeszcze pizze robiłam, bo się nam zachciało i zeszło nam tak, że nawet nie wiem, o której szłam spać...a dziś ---- dawno już taka niewyspana nie byłam.
U mnie dalej piękne słońce, ale jak zimno 😮 rękę trudno wytknąć na zewnątrz!!!

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Meliska ja nic polecić nie mogę, bo nie mam, ale też chciałbym malej kupić. Myślę, że stanie na czymś drewnianym 🙂

mój siostrzeniec miał właśnie taką drewnianą kaczkę
Wieczorkiem pobuszuję po Allegro... wie któraś jak nazywają się takie zabawki? ☺️

• Mamusie
Pięknie u was u nas niestety tylko mokro i pada deszcz ze śniegiem... 🥴 czytaj ponuro i bez nadzieji na spacerek...

Aniqa cos chyba lepiej z m skoro taki gest i to 3 razy...w każdym razie cieszę się ze lepsza noc 😉 należy Ci się 😉

No co za gość przyszedł i mnie ugryzł......i ucieka zadowolony ...pfffff faceci....

• Mamusie
My mamy kaczke do zaciągnięcia,ale mała niespecjalnie zainteresowana.
Meliska ale macie pogodę;-) i tak następne pół roku:-P
Marika a z malzonem to różnie bywa,wczoraj mu powiedziałam że jest świnia,bo nigdy nie staje po mojej stronie jak babcia z dołu ma do mnie jakieś waty,więc pewnie dlatego wstawał w nocy,bo mu głupio bylo, nawet pomyl rano więc jesszcze się pofochuje;-)