Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
NIE DO WIARY!!!!!!!!!.. MOJE DZIECKO ZŁAPAŁO INFEKCJE I WCZORAJ OBUDZIŁA SIĘ PO 21 Z KATAREM I LEKKO GARDŁO CZERWONE MASAKRA BRAK MI SŁÓW 🤢 JUŻ JESTEŚMY PO LEKARZU BO PSIKA I PSIKA! SPAŁA ZE MNĄ A MÓJ MĄŻ POSZEDŁ DO POKOJU OBOK 🤨 NADAL NIE ROZMAWIAMY ZE SOBĄ TEŻ MI SIĘ WYDAJE ŻE TO PRZYDUPAS MAMUSI BO INACZEJ TEGO NIE MOŻNA NAZWAĆ JEST TYLE WE MNIE GNIEWU ŻE SOBIE NIKT TEGO NIE WYOBRAŻA 😮 I NAPRAWDĘ RĘCE MI OPADAJĄ JUŻ NIE MAM SIŁ NA TO WSZYSTKO .. DZWONIŁAM DO ŻŁOBKA I POWIEDZIAŁY ŻE JAK DZIECKA NIE MA W ŻŁOBKU MINIMUM 1 RAZ W MIESIĄCU JEST MOŻLIWE ŻE ZOSTANIE WYPISANE Z NIEGO CHYBA ŻE RODZIC DOSTARCZY KARTKE OD LEKARZA ŻE DZIECKO CHORUJE .. A KONSTI OSTATNI RAZ BYŁA CHYB 25 PAŹDZIERNIKA 😉 A PEDIATRA POWIEDZIAŁA ŻE NIE MOŻE JESZCZE WRÓCIĆ DOSTAŁA LEKI I ZA TYDZIEŃ DO KONTROLI..

ZDRÓWKA DLA CHORYCH DZIECI BO WIDZĘ ŻE ZNOWU SIĘ ZBIERAMY..

• Mamusie
pamm wspoczuje infekcji 😞 😞 a z mezem sie ulozy, ja na poczatku po slubie tez mialam wiele watpliwosci, jak sie klocilismy, ale z czasem ludzie sie docieraja 🙂 i masz racje, rodzina powinna mieszkac na swoim.
beatka odezwij sie tez!!!
moje dziecko dorwalo aport psi, na szczescie nowy nieuzywany i go obgryza!!

• Mamusie
Dzien Dobry,
Tak pisalam w nocy Sarah chora. Bylam w pracy do 15 wczoraj i po powrocie maz mi mowi, ze tak okolo 14 mala zaczela bardzo plakac bez powodu. No i ja sprawdzam glowke a ona ciepla, wiec dalam jej paracetamol, ale nic nie pomoglo, wiec odstawilam malej mleko i dawalismy tylko pic.KOlo 19 znowu dalam jej na zbicie temperatury, ale dalej nic,kapiel w 35st tez nic nie dala. 🤢 Sarah oddychala tak jakby biegla,szybko i plytko i poplakiwala jakby jej bol sprawialo. Zadzwonilam do siostry, ze mala ma tak wysoka goraczke i nie wiem czym mam jej zbic i dziwnie oddycha, wiec przyszla szybko z czopkami 240mg i jej podalysmy a ja zadzwonilam na calodobowa przychodnie. Asystentka kazala jechac do lekarza. U nas wiocha, wiec trzebabylo jechac do najblizszej przychodni calodobowej kilka wiosek dalej. Meza nie ma=auta nie ma, wiec szwagier szybko nas zawiozl. Lekarz juz czekal na nas. Zbadal mala, w ten czas oddech wrocil do normy i temp. spadla do 39( wnioskuje, ze oddech byl od takiego wzrostu temperatury). Generalnie byc moze to 3 dniowka, a jesli za 2 dni nie minie to na badania do szpitala, bo moze jakas bakteria np. w moczu, bo tego tez nie wykluczyl. Mala caly czas niespokojna i temperature ma, wiec co kilka godzin czopek i duuuuzo picia. Powiem Wam, ze wystraszylam sie na maxa 😞

• Mamusie
cześć dziewczyny.
Pamm głupio tam u Was...w zeszłe święta u nas było beznadziejnie...i cały nowy rok i już nie pamietam kiedy przeszedł ten najgorszy czas...czasami trzeba się wyciszyć a naprawianie nie trwa przez jedną rozmowę bo tak jak powiedziały dziewczyny-każde złe słowo odbija się echem w przyszłości...daj Wam czas.trudno.niech to trwa 2 tyg.przemyśl to wszystko i staraj się nie pogarszać sytuacji docinkami bo tylko sznur się zaciska...ja jestem taka wredna zawsze że nie potarfię się nie odzywać a peplam i peplam głupoty a potem mam wyrzuty sumienia i stukam się w łeb...sposób jeszcze taki jest jeden fajny.napisz list do Niego 🙂 zapomniane ale naprawdę super czasami można z siebie wszystko wyrzucić.ja nie raz pisałam do Ł. ale po przeczytaniu wcale go nie dostawał 😜 wyciągałam z niego wnioski i lepiej mi było.trzymaj się ciepło i mam nadzieje że rozwiązanie szybko przyjdzie 😘 oby przed świętami co by miło było 🙂 albo lepiej przed andrzejkami bo co to będzie za zabawa 🤔

• Mamusie
aha pytałaś o złośliwość moja Konsti wszystko liże potrafi iść do wycieraczki od butów i ją lizać a jak jej pokazuje palcem i mówię nu nu to ona mi robi na złość a teraz ją wzięłam na sposób że jak idzie gdzies cos wziąć do buzi to nie patrze na nią i tego nie robi także nie liże już wycieraczek ale ciągnie mnie za włosy i jak powiesz ała to bije po buzi tego ją tata nauczył 🤢 🤢 więc brawa dla niego .. a jak się zacznie ją całą całować i ona sobie np. nie życzy to bierze mnie za włosy albo do parteru albo trzymając mnie za włosy gryzie mnie ze złości po poliku.. 😁 właśnie poszła spać .. trochę odpoczynku..

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Dzien Dobry,
Tak pisalam w nocy Sarah chora. Bylam w pracy do 15 wczoraj i po powrocie maz mi mowi, ze tak okolo 14 mala zaczela bardzo plakac bez powodu. No i ja sprawdzam glowke a ona ciepla, wiec dalam jej paracetamol, ale nic nie pomoglo, wiec odstawilam malej mleko i dawalismy tylko pic.KOlo 19 znowu dalam jej na zbicie temperatury, ale dalej nic,kapiel w 35st tez nic nie dala. 🤢 Sarah oddychala tak jakby biegla,szybko i plytko i poplakiwala jakby jej bol sprawialo. Zadzwonilam do siostry, ze mala ma tak wysoka goraczke i nie wiem czym mam jej zbic i dziwnie oddycha, wiec przyszla szybko z czopkami 240mg i jej podalysmy a ja zadzwonilam na calodobowa przychodnie. Asystentka kazala jechac do lekarza. U nas wiocha, wiec trzebabylo jechac do najblizszej przychodni calodobowej kilka wiosek dalej. Meza nie ma=auta nie ma, wiec szwagier szybko nas zawiozl. Lekarz juz czekal na nas. Zbadal mala, w ten czas oddech wrocil do normy i temp. spadla do 39( wnioskuje, ze oddech byl od takiego wzrostu temperatury). Generalnie byc moze to 3 dniowka, a jesli za 2 dni nie minie to na badania do szpitala, bo moze jakas bakteria np. w moczu, bo tego tez nie wykluczyl. Mala caly czas niespokojna i temperature ma, wiec co kilka godzin czopek i duuuuzo picia. Powiem Wam, ze wystraszylam sie na maxa 😞

• Mamusie
Poprzedni post widze okrojony. Cos mi szwankuje 😠 jeszcze raz wysylam

• Mamusie
dziewczyny współczuje kolejnej fali chorób 😲 ja dzisiaj miałam przeprawe z Julą rano i nie poszła do przedszkola bo jej się wstać nie chciało.wiec powiedziałam ze nie pójdzie.oczywiście chciała pójść ale jej się wstać nie chciało.potem było zakładanie rajstop i łoooo matko!!! 😲 😲 konflikt zażegnany ale jestem rozstrojona kompletnie 🤢 do tego męczy mnie katar ze 3 dni.taki cieżki paskudny że w gardle staje...

• Mamusie
no i idę sie wyszaleć na spacer.łykne se tlenu a co mi tam 😁 aaaa zapomniałąm sie pochwalic!kupiłam sobie spodnie w lumpie i dwie bluzki ale kurcze spodnie sztruksowe,brązowe kompletnie jak nowe za 25zł i nie muszę skracać nawet!bluzeczki do tego i jestem mega zadowolona bo nawet na Andrzeja do teścia nie miałabym w czym iść....

• Mamusie
coq - antybiotyku nie mamy na szczęście!
beata26- i jak tam malutka się dzisiaj czuje?
asiadudzika-choćby nie wiem co ja się pierwsza nie odezwę !! 😠 takim jestem człowiekiem i nie obchodzi mnie to na tą chwile że ze sobą nie rozmawiamy i wcale mi nie jest żal go dlatego że jemu nie jest żal mnie że nie mam tu nikogo i mieszkam z jego rodzicami proszę się go już od roku żebyśmy poszli na swoje a on ma to w dupie to ja też mam wyjebane! takim jestem człowiekiem że jak co to moge jeszcze go zjebać jak chce a nie się płaszczyć przed nim bo mi na tym nie zależy jestem tak zła że nikt tego nie rozumie moi teściowie są w domu obydwoje idą na popołudnie do pracy i wiecie co mam wyjebane siedze sobie w spokoju i nie bede z nimi siedzieć bo nie moge na nich patrzec bo rzygać mi sie chce ja chce ja potrzebuje spokoju a nie kłapania dziobem non stop jak oni .. bleeeeeeeeee

• Mamusie
A teraz przysypia w wozku-bujam ja w nim i piszczy co jakis czas.Stale ma goraczke 😞

• Mamusie
Pamm ja rozumiem Twoją złość.uwierz mi że rozumiem.moze Ty po prostu napisz kartkę ze potrzebujesz jechać do rodziców odpoczać i pomyśleć i nie odzywając się pojedź.nie męcz sie jak tylko do rodziców mozesz jechać.bez wyprowadzania sie tylko na 'wakacje' 🙂 jak nie masz ochoty tam być i gadać z kimkolwiek...jak my mieliśmy ten cieżki czas rok temu i mieszkałabym z teściami to bym nawiała do starszych nawet autobusem 😉 no ale mieszkam u siebie...no na wieś mu uciekłam raz z dziewczynkami 😁

• Mamusie
Zdrówka choruskom.....!!!!!!!!!!!!!!!!

ja uwielbiam czytac posty budowlane...... 😘 😘 😘i analizować 🙂

a co do złośliwości synka to mnie ciagnie w łóżku za włosy wyrywa .....a to mnie starsznie irytuje 😮 🤢 🤨 i czasem ugryzie ... 😜 😉ale to jakoś znoszę bo nie tak często.....pozatym to bić po buzi próbował ale nie pozwalam mu i dał sobie spokój to było łatwe 😉 ale w sypialni nie mam zabezpieczonego gniazdka wiec od razu do niego szuruje i jak m mu mówi że nie wolno to nie rusza ale się kłóci a mnie tak nie chce słuchać tylko paluchy chce ładować więc zamykam mu dzriw do sypialni to stoi przy nich i sie kłóci ale zaraz daje sobie spokój 😉i przychodzi do mnie np. do salonu 😜

• Mamusie
cos mi forum sie psuje, bo mi wkleja poprzedniego, niepelnego posta. 🤢 Sarah oddychala tak jakby biegla,szybko i plytko i poplakiwala jakby jej bol sprawialo. Zadzwonilam do siostry, ze mala ma tak wysoka goraczke i nie wiem czym mam jej zbic i dziwnie oddycha, wiec przyszla szybko z czopkami 240mg i jej podalysmy a ja zadzwonilam na calodobowa przychodnie. Asystentka kazala jechac do lekarza. U nas wiocha, wiec trzebabylo jechac do najblizszej przychodni calodobowej kilka wiosek dalej. Meza nie ma=auta nie ma, wiec szwagier szybko nas zawiozl. Lekarz juz czekal na nas. Zbadal mala, w ten czas oddech wrocil do normy i temp. spadla do 39( wnioskuje, ze oddech byl od takiego wzrostu temperatury). Generalnie byc moze to 3 dniowka, a jesli za 2 dni nie minie to na badania do szpitala, bo moze jakas bakteria np. w moczu, bo tego tez nie wykluczyl. Mala caly czas niespokojna i temperature ma, wiec co kilka godzin czopek i duuuuzo picia. Powiem Wam, ze wystraszylam sie na maxa 😞

• Mamusie
cos mi forum sie psuje, bo mi wkleja poprzedniego, niepelnego posta. 22 znowu zmierzylam temperature i myslalam, ze zawalu dostane jak zobaczylam ze 40st, wiec wyjelam jej termometr, zeby faktycznie nie odjechac 🤢 Sarah oddychala tak jakby biegla,szybko i plytko i poplakiwala jakby jej bol sprawialo. Zadzwonilam do siostry, ze mala ma tak wysoka goraczke i nie wiem czym mam jej zbic i dziwnie oddycha, wiec przyszla szybko z czopkami 240mg i jej podalysmy a ja zadzwonilam na calodobowa przychodnie. Asystentka kazala jechac do lekarza. U nas wiocha, wiec trzebabylo jechac do najblizszej przychodni calodobowej kilka wiosek dalej. Meza nie ma=auta nie ma, wiec szwagier szybko nas zawiozl. Lekarz juz czekal na nas. Zbadal mala, w ten czas oddech wrocil do normy i temp. spadla do 39( wnioskuje, ze oddech byl od takiego wzrostu temperatury). Generalnie byc moze to 3 dniowka, a jesli za 2 dni nie minie to na badania do szpitala, bo moze jakas bakteria np. w moczu, bo tego tez nie wykluczyl. Mala caly czas niespokojna i temperature ma, wiec co kilka godzin czopek i duuuuzo picia. Powiem Wam, ze wystraszylam sie na maxa 😞

• Mamusie
Maz byl w pracy a ja kolo 22 znowu zmierzylam temperature i myslalam, ze zawalu dostane jak zobaczylam ze 40st, wiec wyjelam jej termometr, zeby faktycznie nie odjechac 🤢 Sarah oddychala tak jakby biegla,szybko i plytko i poplakiwala jakby jej bol sprawialo. Zadzwonilam do siostry, ze mala ma tak wysoka goraczke i nie wiem czym mam jej zbic i dziwnie oddycha, wiec przyszla szybko z czopkami 240mg i jej podalysmy a ja zadzwonilam na calodobowa przychodnie. Asystentka kazala jechac do lekarza. U nas wiocha, wiec trzebabylo jechac do najblizszej przychodni calodobowej kilka wiosek dalej. Meza nie ma=auta nie ma, wiec szwagier szybko nas zawiozl. Lekarz juz czekal na nas. Zbadal mala, w ten czas oddech wrocil do normy i temp. spadla do 39( wnioskuje, ze oddech byl od takiego wzrostu temperatury). Generalnie byc moze to 3 dniowka, a jesli za 2 dni nie minie to na badania do szpitala, bo moze jakas bakteria np. w moczu, bo tego tez nie wykluczyl. Mala caly czas niespokojna i temperature ma, wiec co kilka godzin czopek i duuuuzo picia. Powiem Wam, ze wystraszylam sie na maxa 😞

• Mamusie
Ech, normalnie nie wiem co się dzieje ze zdrowiem naszych dzieciaczków... 🤨 Beata mam nadzieję że to trzydniówka tylko 😘 ja się też zaczynam martwić bo Werka tym razem inaczej kaszle, tak sucho - nie odkrztusza flegmy a kaszle poprostu 🥴 I chyba zrezygnuję dziś ze spaceru, pierwszy raz od nie wiem kiedy....
Marika jak dobrze że nie wszystkim wątek budowlany na forum przeszkadza 😉
Chloe kierownik budowy 3 tys wziął ale normalna stawka to podobno ok 5 tys. To znajomy naszego dobrego znajomego więc niby rabat dostaliśmy 😜 Jak chcesz rozpisane koszty fundamentów to mogę Ci wysłać na prv zeby juz tu nie śmiecić.
Aaagaaa u nas dużo wyszło bo musieliśmy głęboko kopać i jeszcze podnieść sporo budynek bo tu wszędzie rzeki 🥴