Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzięki laski 😉 w.końcu luzik .....

Aga oby Macius jak najrzadziej widział pana gipsiarza......... 😉 i niech dalej idzie wszystko zgodnie z planem 🙂

No właśnie Nova jak Kajtunio?????
Aaaaaaaaa i na sesję z Werci z brzusiem też z niecierpliwością czekam 😉
No i obowiązkowo na reportaż Julii z Pkp ...... 😉!!!!

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dzień dobry 🙂

chociaż za dobrze to się on nie zaczął...
wczoraj było oficjalne otwarcie basenów dla VIPów. no i potem bankiet, a potem to wiadomo, że alkohole się lały. no i mówiłam do mojego M. że pewnie po tatę mojego będzie jeździł. a jemu piwko chodziło po głowie. no ale nie wypił. ja się położyłam po 23 bo byłam padnięta. a ten głupek otworzył sobie piwo i wypił tak około północy. a po 3 zadzwonił tata czy by po niego nie przyjechał. i jeszcze zadzwonił do mnie, bo M. nie słyszał telefonu. no i budzę go, a on mi mówi, że piwo wypił 😠
no i koniec końców o 3.20 ubierałam się i jechałam po tatę. nie daleko, bo jakieś 5km. ale droga fatalna, bo cały wieczór i noc śnieg sypał i jeszcze wiatr do tego i zaspy się robiły na drodze... 🤢

a rano mój superowy mąż ustawił sobie budzik na 6, bo na 7 miał być w pracy przenosić te stoły. z racji że tak od 5 Maciek spał z nami to się obudził. więc od 6 nie śpię, bo już nie udało się go uśpić...

ogólnie jestem zmęczona, niewyspana. M. jeszcze nosi te stoły i krzesełka... oczywiście to jest za "dziękuję" 😉 Maciek właśnie usnął. a ja myślę sobie, że źle mi się zaczęła ta sobota...

chociaż jak tata wysiadł z samochodu pod domem, wrócił się jeszcze, otworzył drzwi i powiedział do mnie, że możemy przynieść Maciusia i on całą sobotę będzie się nim zajmował 😜

na pewno skorzystamy, bo mamy w planach wiercenie pod obrazki. Maciek ostatnio wiertarki się boi, wtula się we mnie... wydaje mi się, że kojarzy mu się z tą piłką co się gips rozcina i dlatego się boi. bo zanim miał te niedawne dwa gipsy to się nie bał. bo mieszkamy już ponad 2 miesiące, a jeszcze nie mieliśmy czasu nic powiesić. jedynie krzyżyk wisi w salonie 🙂

jeszcze teściowa dzisiaj wyjeżdża ok 12 i pewnie M. będzie chciał jeszcze jechać i zajrzeć. a ja nie mam ochoty. wczoraj pojechał sam, bo w sumie teść oczywiście popijał sobie jak teściowa teraz była na badaniach w szpitalu. i jak wczoraj brat M. przywiózł ją do domu to było w nim 6 stopni 😮 no bo to nieocieplony, stare okna, zewsząd ucieka ciepło. a jeszcze teść jak pije to mu się nie chce w piecu napalić, położy się pijany pod dwiema kołdrami i mu ciepło 🤢 no i jak M. pojechał ze 4 godziny od rozpalenia to nagrzało się do 14 stopni...
a teściowa nawet się nie zapytała czemu przyjechał sam, a nie ze mną i z Maćkiem 😠
więc nie chce mi się dzisiaj jechać...

oj, jak się rozpisałam... 😜

• Mamusie
hejka kochane w tą sobotę mi się ostatnio nic nie chce!!!Czas mega szybko biegnie i nudno jest ja jakoś dziwnie się z tym czuje nie wiem co mi jest!!!
chyba muszę łykać coś na uspokojenie!!! Ciągle jadła bym słodycze nie wiem dziewczyny!!!
Teraz jeszcze mój M wyjeżdża na tydzień to już w ogóle!!!
Marika witam
Agaaaa z tego wszystkiego co piszesz fajne jest to że tata całą sobotę będzie z waszym Maćkiem no my tak dobrze nie mamy!!!
teraz mały spi od 10.15 a potem jedziemy do mojej babci po swojskie kurczaki

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Marika spóźnione, ale rozśpiewane Sto lat!!!! dla Ciebie. Zmiana kodu na trójkę z przodu niech Ci szczęście przynosi 😘
Holi dziękujemy, mamy się dobrze z Jaśminą. 🙂

Mała właśnie poszła spać.
Spacer już zaliczyłyśmy, ale tylko pół godziny byłyśmy tak nieprzyjemnie. Może gdybym szła to dłużej bym została, ale uderzyłam prosto na plac zabaw i wymarzłam, a Jaśminie katar zaczął z nosa lecieć. W domu nosek wyczyściłam i chyba jest ok.

Aga ja wczoraj chodziłam nieprzytomna po ciężkiej nocy, więc z Małą spałyśmy już o 23 do 10.20 😉

Miałam coś jeszcze pisać, ale nie pamiętam...
...U Was też nawrót zimy? Śnieży i mrozi, ale śniegu mało, bo to chyba przy tym wietrze jest tak zimno, a śnieg trochę się topi.

miłego dnia!!!

• Mamusie
holi32 napisał(a):
hejka kochane w tą sobotę mi się ostatnio nic nie chce!!!Czas mega szybko biegnie i nudno jest ja jakoś dziwnie się z tym czuje nie wiem co mi jest!!!
chyba muszę łykać coś na uspokojenie!!! Ciągle jadła bym słodycze nie wiem dziewczyny!!!i

Holi, może to już zmęczenie zimą - myślę, że wiosną samopoczucie Ci się zmieni. Ja też ostatnio coś nastrojowo nawalam, wiele rzeczy mnie drażni i czasami mam wrażenie, że wszystko jest tak jak nie powinno----> WIOSNY nam trzeba już wszystkim! 🙂

• Mamusie
aaagaaa - no to przesadzil Twoj maz, oja zla bym byla...
holi - czuje sie w ciazy, hehe, bardzo fajnie, oprocz tego ze chce mi sie zygac, jak to mowila guga,jak na dziewczynke 😜
marika - spoznione 100 lat! 🙂 skoro to 30-ka to zapytam czy mialas jakies postanowienia co zrobisz przed trzydziestka? 🙂)

• Mamusie
Hej 🙂 my dziś jakoś zagubieni w akcji......jeszcze obiadu nie mamy.......zaraz uderzamy na drugą drzemkę....

Jeszcze raz dziękuję za życzenia 🙂
Chloe jakiś konkretnych postanowień nie miałam..... 🙂 ja raczej nie z tych co skaczą ze spadochronem 😉 a mój największy życiowy dorobek.....to Misio 🙂 największe szczęście 🙂 😉 budowa domu to też jeszcze nie przesądzona....może się coś innego wyklaruje..... 😉 życie raczej mam rozplanowane ale nie wg urodzin 😉 🙃 a Ty masz jakieś postanowienia?????

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Hej 🙂 my dziś jakoś zagubieni w akcji......jeszcze obiadu nie mamy.......zaraz uderzamy na drugą drzemkę....

Jeszcze raz dziękuję za życzenia 🙂
Chloe jakiś konkretnych postanowień nie miałam..... 🙂 ja raczej nie z tych co skaczą ze spadochronem 😉 a mój największy życiowy dorobek.....to Misio 🙂 największe szczęście 🙂 😉 budowa domu to też jeszcze nie przesądzona....może się coś innego wyklaruje..... 😉 życie raczej mam rozplanowane ale nie wg urodzin 😉 🙃 a Ty masz jakieś postanowienia?????

mysle ze w jednym sie zgadzamy - moj najwiejszy sukces w zyciu i najwieksze spelnione marzenie to moj synek! 🙂)
a na poparcie wstawie Wam cytat z facebooka, mysle ze wszystkie mozemy sie z nim identyfikowac:

- Mamusiu, miałaś kiedyś marzenie?
- Miałam!
- А teraz?
- А teraz stoi obok i zadaje pytania!

• Mamusie
Hej,
przede wszystkim: Marika wszystkiego naj naj - jesteśmy z tego samego rocznika 🙃 🙂 😘
My dziś byliśmy kupować buty i powiem Wam że dla mnie to jakaś masakra...Ceny z kosmosu a wybór marny bo dostawy wiosenne jeszcze nie ruszyły 🥴 Za to obsługa rewelacyjna i chocby z tego względu warto pojechać do takiego sklepu. Emeli nie było niestety w naszym rozmiarze a nie mam ochoty czekać aż przywiozą, zresztą babka powiedziała ze te butki są mięciutkie ale kosztem cieniutkiej podeszwy i skórki więc na wczesną wiosnę średnio się nadają. Ostatecznie kupilismy coś takiego: http://www.zalando.pl/superfit-softprimo-sznurowane-sportowe-niebieski-le314a006-502.html No i wyszło Chloe na Twoje: że buty chłopięce 😁 Nie jest to to o czym marzyłam ale Werka ładnie w nich chodzi a to jest w końcu najważniejsze.

• Mamusie
Chloe widziałam kiedyś to co wstawiłaś. piękne! 🙂

Marika Ty chyba dzisiaj imprezkę urządzasz, to życzę dobrej zabawy! 🙂

a u nas M. usypia Maćka. a ja skończyłam sprzątać. zaraz jeszcze tylko na mokro podłogi przeleć, i zabiorę się za jutrzejszy obiad. ogórkowa plus schab. tylko jeszcze nie wiem w jakiej postaci schab, muszę coś wymyślić 🙂 no i zaprosiliśmy na obiad rodziców 🙂

• Mamusie
hejka kochane na wieczór samopoczucie troszku mi się poprawiło ale rano kiepsko !!!Byłam dziś u babci w Wadowicach i mały się przewrócił walnął głową w murek i ma dużą śliwę na czole i lekko obdarte a płakał no biedny!!!!
Chloe ciesze się że czujesz się dobrze oby tak do końca!!! mówisz że na dziewczynkę jak wymioty oby tak było!!!
Agaaaa jutro obiadek i rodziców zapraszasz miło i sympatyczne!!Ja jutro mam rosół i schabowy tradycja !!!!!
Ja mam marzenia ale wiadomo już jedno się spełniło nasz Synuś!!!
Słodki ten obrazek jest który zamieściłyście!!!
dobrej nocki

• Mamusie
hej
trzy dni mnie na forum nie bylo, a tu tylko 13 stron 😮 no no no , bo palcem pogroże 😜 albo moją córkę Rozbójnice na Was nasle, to bedzie dopiero kara 😉
a tak na serio powiem wam, ze Kalina jest mega niegrzeczna, nic nie slucha (albo ja nie potrafie wyegzekwowac, zeby sluchala - tu bym rad posłuchala mam doswiadczonych- jak nauczyc dziecko, aby bylo choc troche posłuszne??!! To jej rozbrykanie wynika pewnie po czesci z nadmiaru energii, ale charakter to tez bedzie miala chyba nie najłagodniejszy 😮
zwazylam i zmierzylam dziecko moje dzisiaj, mamy: 80,5cm i 13kg 😁 haha, tęga po mamusi 😜
A wczoraj urodzila moja szwagierka pieknego Synka Tymka 🙂 odeszly jej wody, a urodzila dopiero po 26 godz od odejscia wod 😮 ale maly sliczniutki, jutro wracaja do domu, wiec pewnie w poniedzialek wybierzemy sie na ogledziny 🙂

• Mamusie
Aniqa po 26 godz..... 😮 jak mogli tyle dziecko bez wód trzymać..... 😮???????

Agaa imprezę przełożyłam za tydzień będzie bo ja i Misio w miarę wiadomo jeszcze pokaszlujemy...ale M jeszcze chory więc po co się męczyć...... 😉 trochę szkoda bo ciasta miałam jedno kupne i jedno od teściowej 🙂ale trudno......

• Mamusie
dzień dobry 🙂

zupka się gotuje 🙂

a na drugie danie dzisiaj schab duszony z cebulką, papryką 🙂 no i zobaczę jeszcze, może pomidorków dodam 🙂

ogólnie od rana mam wyśmienity humor! 😁 czyli miła niedziela się zapowiada. Maciek dzisiaj usnął później bo po 10 chwilę. a ja jeszcze obrałam ziemniaki, przetarłam podłogę w wiatrołapie, i teraz mam chwilkę na szybciutką kawkę 😁

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Moje dziecko ładnie usypia około 23, a potem w nocy jak się przebudzi to ciągle popłakuje 🥴
Oczywiście mąż jest tak momentami pomocny i te jego metody wychowawcze...że wolałabym sama z Małą spać. Generalnie przechodzę chyba jakiś kryzys małżeński....ja, bo dla męża zdaje się, że wszystko gra.

Wczoraj Jaśmina obudziła się z drzemki, kiedy my byliśmy w kuchni, drzwi były przymknięte i kiedy mąż chciał je otworzyć same się otworzyły...no pierwszy raz tak się zdarzyło, że Mała obudziła się i sama przyszła do nas bez płaczu 🙂
Katar jakiś mały się pojawił, więc nie wiem czy iść w tą pogodę na spacer....może jakieś zęby idą 🤔

Aniqa nie wiem co poradzić, bo mnie dziecko też słabo słucha...chyba taki wiek, że każdy nas sprzeciw płaczem będzie się kończył, co nie znaczy, ze na jednej próbie poprzestaną. Mój mąż mówi stanowczym tonem i podniesionym głosem, nie krzyczy, ale jednak "grzmi" --- nie jestem tego fanką, ale fakt Jaśmina go słucha, a mnie raczej cyrki odstawia.

Oglądamy codziennie Noddiego... nie jest zły, no ale żeby urozmaicić, bo mnie się już nudzi 😉 poszukałam czegoś innego i polecam bajkę "Świat małej księżniczki" -- wydaje mi się, że świetnie uchwycili sposób myślenia i reagowania dzieci. Ładnie jest zrobiona, orginalne rysunki i bez tych wściekłych kolorów. 🙂 przykładowy odcinek http://www.youtube.com/watch?v=NhysHFwOLUQ

• Mamusie
Ja jutro w końcu do pracy po półtoratygodniowej przerwie.......i wiem ile mam roboty i to nazbieranej a jeszcze koniec miesiąca 😮 .....tuż tuż 😮 jak pomyślę to aż mnie brzuch boli......

A ze spaceru u nas dziś nici 5 stopni a widzę że wieje......Misiowi jeszcze pod noskiem czasem się leje więc niestety koszar nie opuszczamy....... 🤢