Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Maja za to późno zaczeła chodzić bo jak na początku stycznia wyjeżdżaliśmy do DE to jeszcze nie chodziła
a co do mówienia to mówi dużo : mama,tata,baba,adam,niunia (ja tak na nią mówie), ziazia (dziadzia)
źuźa -siostrzenica zuzia
lula-siostrzenica julka
Aś-asia
domm,lala,dzidzia,miś, tam,tego,dał to,am,nie,tak,no, dobe (dobre), miju miju, lyba (ryba), pić, nie pamiętam co jeszcze 🙂 no i prawie wszystkie zwierzątka jak mówią wie 🙂

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Rita napisał(a):
no maja to hardkor- w tygodniu ma tak ze 3 dni bez drzemki a jak ma drzemkę to jedną godzinną no góra 2 godzinki

Nova kurcze dziwna sprawa z tymi plamkami 🤨 jak mu nie miną to faktycznie lepiej wybadac co to 🥴
Majcia układa z klocków "DOMM" a my musimy siedzieć cicho bo obok " LALA Pii" (śpi) rozebrana i chyba umyta bo cała się klei od soku chyba 😮

Boshh, ale maja nas zawstydza z tym gadaniem...my ciagle jestesmy na etapie mama, baba, dada, beee i dzidzi. moje dziecko chyba w rozwoj ruchu uderzylo a nie mowy 😉 tata nie powiedziala jeszcze nigdy, malzon ja ccodziennie maltretuje "a powiedz tata", a Mala na zlośc ciagle tylko powtarza mama 😁

u nas na odwrót, Maciek mówi "tata", rzadko "mama", dopiero jak naprawdę do mnie chce. a jak ja mu mówię powiedz mama, to on do mnie tata 😉

• Mamusie
dzień dobry 🙂

Rita no to niezły agent z Majci 🙃 no a zabawy z lalą pierwsza klasa 😎 😜

u nas z mową jest tak:
daj, da, nie, nununu (i grozi palcem), papa, baj baj 😜, mama (rzadko), tata, baba, dziadzia, ciocia, anioł (troszeczkę zniekształcony, ale ładnie to mówi), oko, kotek, kaka, koko, balon, bamban (bałwan), piła, bozia, amen 😁 tyle pamiętam 🙂

• Mamusie
dzień dobry 🙂
Aga ten "bamban" mnie rozwalił 😁
Majcia też mówi amen i auto ale ona modli się do dużego misia 😮

a moja siostrzenica jak była malutka to używała jednego słowa do wielu rzeczy : KAPKA -to oznaczało łapka,chlebka,opka,czapka i nie pamiętam co jeszcze -moja siostra na hasło kapka musiała wymieniać wszystkie te słowa i w końcu trafiała na te które mała własnie miała na myśli 🙂

• Mamusie
Bry 😉
Foteczki wspaniałe 🙂 tylko jak zawsze... mało, mało, mało 😉
Zdrówka Kubusiowi 😘 może już dziś lepiej
Nova te plamki dziwna sprawa i lepiej to sprawdzić 🥴
Marika Julka też dostała jakiejś dziwnej wysypki przy jednej z pachwinek i pośladku... na odparzenie mi to nie wygląda, może prędzej obtarcie... przemywam kalią i smaruje bepanthenem, a z początku smarowałam tormentiolem, bo wyglądało to dość nieciekawie
Jestem pod wrażeniem słownictwa Waszych dzieci... mam wrażenie, że u nas tylko mama i baba 😉 no i słynne już jeb 😜

• Mamusie
Dziękuję za troskę o kubę wczoraj było w dzień lepiej a kolo 20 znowu 39 stopni wzdecia wymioty ale dałam leki 5 ml nurofenu i spadło u spalismy. Najgorzej że on głodny a prawie nic z tego co je teraz jesc nie moze;((( ale i tak dziś zmieklam i jednego biszkopta słodkiego mu dałam bo zaczął gryźć opakowanie a lekarka poza bulka i ryżem nic nie pozwał a jak mam mu wcisnąć suchy ryż i sucha bułkę;((( a na plamki na siusiaku my stusowalismy mąkę ziemniaczaną 😉 3 dni i po sprawie 😉

• Mamusie
moim zdaniem troche bez sensu że Kubuś nic więcej nie może jeść- z głodu go bedzie jeszcze bardziej brzuszek bolał a ja myśle że ta lekarka wprowadziła mu taką delikatną dietę żeby nie wymiotował ale skoro i tak wymiotuje to ja bym chyba dała normalnie jeść 🤨

• Mamusie
hej kochane wow AGAAAA ile Maciuś już mówi!!! BAMBAN prebija wszystko!!!
Mój mały mówi MAMA jak Kaliniak a jak mówie powiedz tata to on MAMA
hehhe jakie to śmieszne!!!!
Mówi jeszcze ROWER zniekształcone ale powie jakie smieszne i mówi kaka !!!
heheh
Agami ciesze się że Kubuś ma się lepiej oby już tylko coraz lepiej i daj mu te biszkopty jak chce biedak głodny!!!
Meliska jakie śliczne zdjęcie Juleczki w avatarku!!!

• Mamusie
Dopadło i mnie - chora 😞 Łeb mnie od wieczora napierdziela, do tego gardło boli że ledwo mówię ( a Werka jak na złośc dziś znalazła piszczałke i chce żebym dmuchała...) i nos zapchany. Noc koszmarna ze zgagą i jeszcze Weronika dwie godziny spać nie chciala, wzięliśmy ją do nas to skakała po nas bez litości - dwa razy w nos dostałam 🤔 Myślałam że rano przynajmniej odeśpi ale gdzie tam, pobudka o 7.30. Przyznaję się że ja zasnęłam na ponad godzinę po przebraniu Weroniki i zrobieniu mleka a jak oczy otworzyłam to ledwo sypialnię poznałam : nawet nie wiedziałam że Weronika ma tam tyle zabawek a wtytargała wszystkie. Całe szczęście syialnia to nasze "bezpieczne" pomieszczenie i na taką akcję mogę sobie pozwolić bo przy Małym pewnie nie raz się jeszcze przyda 😉
Chloe dzięki 😘
NovaM i jak, plamki zniknęły?
Mam nadzieję że Kubuś też już lepiej

• Mamusie
Aha, Aaagaaa ja podłogi myję codziennie bo mam psa więc się brudzi ponadstandardowo. Momentami mam dość tych kłaków i piachu 🥴
Co do wózka to poczytałam trochę na temat tych gondolko-fotelików i dam sobie spokój bo może sie okazać że mi dziecko po trzech miesiącach z gondoli wyrośnie a po drugie fizjoterapeuci oczywiście są na nie

• Mamusie
Wanilia zdrówka!!!!!!! 😘

a ja się zaczynam martwić Mai jedzeniem - jajek nie chce,ryby nie chce, ostatnio chleba nie je tylko ser i szynkę ściągała a dzisiaj nawet sera nie-tylko plaster szynki zjadła i oczywiście kaszkę chciała, ona najchętniej by tylkko mleko piła i kaszkę jadła 🤨 zupy je wszystkie na szczęście,ziemniaki i wedliny ale to tak z musu 🤨 echhh druga Rita się robi 😞 moja mama płakała jak stała nade mną z jedzeniem a ja nic nie chciałam 🥴

• Mamusie
Ojj ból gardła grrr Wanilia współczuję 🥴

Maciejka jaki przystojniak 😉

Plamki Prezesa...hmmm...chyba szykuje się niewygodna alergia 😠
Rano nie miał...później dostał słodkiego wafelka i od razu go wysypało 😮 😮 😮
Cholera jeśli to od słodkiego to mamy przerąbane 🤢
Czekam aż mu zejdzie i jeszcze raz wafelkiem go poczęstuję...zobaczymy co się stanie 🤨

• Mamusie
NovaM napisał(a):
Ojj ból gardła grrr Wanilia współczuję 🥴

Maciejka jaki przystojniak 😉

Plamki Prezesa...hmmm...chyba szykuje się niewygodna alergia 😠
Rano nie miał...później dostał słodkiego wafelka i od razu go wysypało 😮 😮 😮
Cholera jeśli to od słodkiego to mamy przerąbane 🤢
Czekam aż mu zejdzie i jeszcze raz wafelkiem go poczęstuję...zobaczymy co się stanie 🤨

o fak!!!! trzymam kciuki żeby to jednak nie była alergia 🤢

• Mamusie
a moja wielce utalentowana córka wylała całą butlę herbatki z NIEKAPKA na siebie i swoje wyro -wszystko mokre,musiałam pranie wstawić a materaz odwróciłam bo drugi mamy w garażu a ja klucza nie mam a taki mokry że szybko nie wyschnie 🥴 pojęcia nie mam jak ona to zrobiła 😠

• Mamusie
Agami - zdrowka dla kubusia, bez serca ta lekarka, chcociaz julkowi by przypasila taka dieta, on uwielbia suche buly i wode do picia.

wanilia -zdrowiej nam!!! kto bedzie z psem wychodzil? 😉 przy naszej chorobie psy ucierpialy ale jak wkoncu zrobi sie cieplo to maja obiecane zadoscuczyneinie 🙂

aaagaaa- macius ekstra w tym kaszkiecie!! 🙂 julek tez lubi czapki 🙂

moje dziecko wlasnie baiw sie z psami a ja mam chwile dla siebie 🙂 🙂

novam - oby to nie alergia na wafelki!!!