Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
witamy 🙂 w ten pieknny wiosenny dzień
byliśmy w szpitalu z powodu niedokrwistości Wikiego, groziła nam transfuzja ale całe szczęście obyło się bez 😉. 😠
cherry ja rownież bym się wściekła będąc w takiej sytuacji!
widze że gadacie o teściach, całe szczęście nie moge powiedzieć nic na swoich tfu tfu odpukać 😁
u nas wiktor budzi sie o 6 i powinien o tej godzinie cos zjesc no coz nie chce a zmusić nie potrafie, gada sobie do karuzeli i do zabawek do mniej wiecej 7 30-8 i wtedy laskawie zje z 90-100 mn mleczka z kaszka ryzowa, teoretycznie kolo 10 jemy troszke sloika obiadek albo owocka chociaz pluje owockami woli obiadki, po 12 robie 150 ml mleka z kaszka zjada 130 czaseem wszystko, a dalej to juz jak jenu sie zechce, rozregulowało mi sie dziecie w tym szpitalu i nie mam pojecia jak go nastawic na dobry tor 🤨

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
14A11 napisał(a):
Krusyna moja tez wie co o niej myśle tylko ze ja jej powiedziałam to w twarz chyba niestety niestety bo nie byłoby tej całej sytuacji

Anuś, tym bardziej Twój małzonek musi z mamuśką pogadać, bo tak dalej być nie może, a ta kobieta jeszcze długo będzie obecna w Waszym życiu 🤢

• Mamusie
a tak wogole to gdzie jest manaloa ?? i cygnee ??
aa zapomnialam wam napisac o emulsji MEDIDERM do kapieli ktora kupila wiktorowi wlasnie tesciowa i jest super kosztuje mniej niz oliatum i jest duzo bardziej gesciejsze oraz tlustsze za pol litra i krem 100gram dalismy w aptece 35 zl, wiktor przez ta skaze ma caly czas szorstka skorke uzywalismy wszystkiego oliatumy olliumy emolium itp jednak ten preparat nas zaskoczyl a wiktor wkoncu ma gladka i miekka skorke 🙂) wiec goraco polecamy!

• Mamusie
Aniusia, ja w takiej sytuacji, kiedy miałabym zapewnioną opiekę nad dzieckiem, wybrałabym się za te pieniążki na 1-2 dni gdzieś. Oderwiesz się bo tego Ci potrzeba, to jest najnormalniejsze w świecie!!!! A mąż ma trochę racji, nie są dziećmi, powinni powiadomić że nie przyjdą, przecież mogliście kogoś innego w to miejsce zaprosić lub zwyczajnie zaoszczędzić tę kaskę. Popieram męża, jednak zróbcie coś dla związku i pojedźcie gdzieś. Sądzę, że z chęcią się zgodzi.

• Mamusie
Lenymama, włochy to ja garściami zbieram wszędzie, z pieluszki, dziecka, pościeli, na podłodze leżą zamiast kurzowyxh kotów.... Biorę bodymax ze 2 tyg ale z tego co czytałam z powodu obniżenia poziomu hormonów wypadną tak czy tak te nadprogramowe po ciąży

• Mamusie
No my właśnie idziemy na spacer.

Ja od dziś dieta a jak mąż wróci to zakupuję karnet i będzie step oraz zumba dwa razy w tygodniu 🤪 🤪 🤪

bo się patrzyć na siebie nie mogę - pozaklejałabym wszystkie lustra w domu. Własciwie to wyglądam jak ten shar-pei i dokładnie tak się czuję.

A co do śpiewaka to narazie zapoznanie z nim było oraz smakowanie ucha. ?Jednak przegrywa on z GORYLEM 😁 😁 😁 a właściwie z GORYLĄ STOPĄ 😮 😮 😮 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Dobra dziewczęta mówcie szybko co to ten śpiewak, bo zupełnie nie mam pojęcia.

A teraz bomba. Tzn dla mnie. 13 maja mojego brata córka ma Komunię. Jedziemy do Polski!!! 🤪 🤪 🤪 Jeżeli wypuszczą Marcina z Qataru, bo to też nie jest takie proste. Ale zakładam wersję optymistyczną. I już czuję smak owoców i zapach lasu 🤪 🤪 🤪
W związku z tym powiedzcie, bo na pewno w zeszłym roku niektóre dziewczyny były, co kupuje się teraz na Komunię albo ile kasy się daje? I Marcin i ja jesteśmy chrzestnymi 🙂

• Mamusie
A - wiem co na pewno chcę dać dziecku na Komunię. Inkrustowaną złotem ikonę z Matki Boskiej Nieustającej Pomocy 🙂 Jest piękna i ma się opiekować dzieckiem.

Zobaczcie linki, pomóżcie, która "najładniejsza"?
http://allegro.pl/ikona-matka-boza-nieustajacej-pomocy-i2200220000.html
http://allegro.pl/zlocona-mini-ikona-matka-boska-z-dzieciatkiem-2-i2208306021.html
i jeszcze taka: http://e-religijne.pl/pl/p/Ikona-Matka-Boza-Nieustajacej-Pomocy/56

Tą ostatnią ma też Lenka. Wozimy Ją wszędzie tam gdzie Lenę 🙂

• Mamusie
Hejka!
Właśnie równocześnie zajmowałam się: dziećmi, sprzątaniem, obiadem i doczytywaniem zaległości i cud - mięsa nie spaliłam przy tym 🤪
A i po drodze sobie robiłam notatki i wyszło tego dużo - oto one 🤪 😁 🤪 🙃
Madzia Życzę szybkiego i bezbolesnego ząbka. Przy Gabi stosowałam Calgel (czy jakoś tak), przy Uli Dentinox, teraz tez kupiłam dentinox – niestety koszt ponad 20 zł za mała tubkę. U dziewczyn działały oba, ale też ząbkowanie im mocno nie dokuczało – po prostu pojawiały się kolejne ząbki.
Cherry olej głupie gadanie i jak się wkurzysz to im powiedz co myślisz może wtedy odpuszczą. A Kacperek jest po prostu dużym chłopcem i tyle. Z Gabrysi to był niezły klops a teraz jest wysoką i szczupłą (bardzo) dziewczynką. I czy jednak trochę nie przesadzasz w kwesti sojego wygladu
Lenymamo na harcerstwo poświęcam już dużo mniej czasu, zajmuję się finansami i kontaktami z przedszkolem i zadaniami z tym związanym – chyba muszę zacząć zdobywać odznakę „Służba dziecku”. Przed ślubem prowadziłam druzynę i to zajmowało znacznie więcej czasu.
Gabrysia w okresie tylko mlecznym jadła mniej niż zakładały normy dla dziecka w jej wieku i była kluseczką (ojej powtarzam się ☺️ ).
Włosy wychodza garściami ale za jakiś czas przestaną to się nie przejmuję.
Ania trzymaj się, życzę Ci , żeby Twój mąż poszedł po rozum do głowy i przeciął pępowinę, w końcu 3 miesiące to nie tak długo.
Gosiaq do harcmistrza to mi daleko, na razie (i chyba na zawsze) mój stopień instruktorski to przewodnik (pierwszy z trzech), daje mi on uprawnienia wychowawcy, mogę samodzielnie organizować biwaki (formy wyjazdowe do 5 dni), a moja funkcja to zastępca komendanta Szczepu. Mój mąż – podharcmistrz, realizuje teraz próbę na harcmistrza i jest Komendantem Szczepu (związek drużyn, u nas są 4) i jest zastępcą komendanta Hufca. Za niecałe dwa lata kolejne wybory.
W żadnym wypadku nie jesteś zaborcza – po prostu normalna
Anusia - może mąż da się przekonać, że relaks bez dziecka jest mamusiom czasami niezbędny.
Krusyna - w sumie to fajnie wyszło, przynajmniej masz spokój z teściową
Shelby - ja czasami Piotrusiowi daję herbatkę, zazwyczaj się sam upomni o picie, ale wypija tak do 70 ml na dzień

Co do jedzenia: rano i wieczorem po 180 ml mleka, do wieczornego dodaję miarkę kleiku ryżowego, poza tym jeszcze 3 razy po 150 ml, na razie to wszystko, jedzonko nie mleczne wprowadzam w kwietniu.
Pieluchy: zmiana przed każdym jedzeniem i przy kupce – czyli 5-6 pieluch dziennie

• Mamusie
Wiecie co dziewczyny, zobaczcie ile ciekawych i fajnych ludzi można "spotkać" w necie. Już naprawdę dawno nie słyszałam o takich rzeczach jak harcerstwo, a tu poznałam dziewczynę, która "siedzi w tym po uszy" Jestem pod wrażeniem, słowo daję. I Ciebie Martka i męża. Fajne zainteresowania, takie niedzisiejsze. Dzisiaj iPady, iPhony, gry komputerowe, tenis, golf... to są rzeczy,które imponują młodzieży najbardziej 😞

• Mamusie
Lenymamo śpiewaki: http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=fisher+%C5%9Bpiewaki&gclid=CK3_ra-39a4CFUFL3wodNV5YIw takie cudeńka to są.
Ja zamówiłam za 29zł szt. 🙃

Co do ikonki to mnie bardzo podoba się 2 !
Teraz podobno daje się laptopy itp na komunie 😮 kiedyś rower i zegarek były hitem..

a to mój Majek (jeszcze 3 sekundy i zasnęła)

• Mamusie
Martka i brawko ! Takie zainteresowania to skarb - poważnie! Mój mąż to informatyk - a jego hobby to komputery kable i wszystko co związane z elektroniką.. lubi postrzelać z wiatrówki latem - ale cięzko z nim wyjść na spacer, musze w tym być bardzo stanowcza - że chce iść i koniec. Ale żeby sam od siebie zaproponował to nie ma szans.. 😮 No chyba że jesteśmy gdzieś w górach itp to wtedy spaceruje.. A na wakacje już kilka razy zabroniłam mu brać laptopa 🙂 kiedyś przemycił 🙃 ahh

• Mamusie
jeszcz słowko w kwesti harcerstwa i jak to osoby któr mogłyby bez żadnego wysiłku pomóc a nie chcą.
wczoraj jedna z drużynowych poszła do dyrektorki szkoły podstawowej poprosić o udostępnienie auli, żeby pokazać dzieciakom film harcerski który własymi siłami nakręciliśmy oraz prosiła też o możliwość przejścia po klasach, żeby zrobić nabór do drużyn harcerskich.
A p. dyrektor powiedziała NIE, możemy jedynie rozdać ulotki rodzicom przed lub po zebraniu które jest dzisiaj.
a wiecie co jest w tym najgłupsze? to, że ZHP i ministersto edukacji podpisali porozumienie o wzajemnej pomocy.

• Mamusie
No to nasuwa się pytanie dlaczego NIE. Nie bo - nie, czy NIE - bo rodzice nie życzą sobie żadnych wpływów z zewnątrz, bez uprzedniej konsultacji z nimi. Oczywiście to jest absurdalne, ale szukam wytłumaczenia. Przecież nic te dzieciaki bardziej nie zachęci do harcerstwa - jak widok fajnie, kompletnie ubranego harcerza. Z ulotek to są fajne - ale samoloty a nie efekty.

Myślę, że to zwykły brak dobrych chęci ze strony pani dyr. Nic więcej. No i jak tu ma być dobrze...