Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dzien dobry 🙂 my wstali niedawno 🙂 znaczy godzinę temu 🤪 wszystko przeczytałam i połowę zapomniałam 🙂
Cherry! złotousta 🙂 jakie zgrabne opisy!!! uśmiałam się 😁 😁 😁
Lenymamo! no żesz! wszy??? a niech spierniczają na pustynię!!!
nie wiem sama, co poradzić na wygibaski w jedną czy drugą stronę Waszych bobasów i powiem Wam, że mój Filip lubi odginać główkę do tyłu i rozglądać się częściej w prawo, ale nie doszukiwałam się czegoś poważniejszego 🤢 cholera, a może powinnam? Co prawda oszukuję go i kładę tak, żeby musiał patrzeć w lewą stronę 🙂 ale zmartwiłam się 😞
Karolinku! witamy zębuszkę!!! szybciutko!!! dbaj bardzo o higienę tego zębuszka małego 🙂 może cykniesz fotkę??
Co do pory kąpania, to co to za położna, która określa godzinę graniczną?? moje dziecko to typowa sowa, więc kąpiemy się o 20, potem pastowanie, gadanie, papu i zasypianie najczęściej o 22. A wczoraj np. zasnął po 190 ml mleka o 21.20, ale obudził się o 22 i marudził i popłakiwał do 23.30. I tak bywa 🙂 Kolejne karmienie było za to o 6.40 🤪 co prawda były małe przerywniki po 2, po 4 i po 5, ale co tam!
Cieszę się, że kupki u Zuzki się unormowały! spacerujcie jak najwięcej, bo w domu to można na dłuższą metę oszaleć 🙂
Martka! zdrowia dla Was!!!
A wczorajszą nieobecność proszę usprawiedliwić, bo .... "ja pierdzielę, ksiądz" (Shelby, uśmiechnęłaś się?), no i wizytacja "księcia" była dopiero o 20, a czekaliśmy od 16 😞 i się nam zeszło po prostu. Usprawiedliwione?

• Mamusie
jak mogłam zapomnieć o Marinel! czerwona kupa? znaczy z krwią? przy powtórce zdecydowanie lekarz... ja na szczęście nie mam takich doświadczeń, ale pewnie bym leciała do przychodni w panice 🤨 myślę, że obserwujesz uważnie i tak myślę sobie, że to chyba nie przez Twoją dietę, bo i tak bardzo skąpa jest 😞

A gdzie schowała się Sandra?

• Mamusie
Gosiu wybaczone, ale czego ja bym Tobie nie wybaczyła.... tylko pusto bez Ciebie było i bez martki i bez Was, no wiecie co mam na myśli...

martka, to szpital masz teraz, to jest właśnie nie do uniknięcia gdy jedno z dzieci do przedszkola czy szkoły chodzi. Te wszy parszywe to nawet dały mi pretekst do trzymania Lenki w domu, bo boję się, że Ona czysta i wypielęgnowana nowe przyniesie od Azjatów, a dzięki siedzeniu w domu nie naraża Poli na infekcje z przedszkola. Ale to kwadratura koła, bo na dłuższą metę, nie mogę tego przecież praktykować
A co do słownika Ulci, mój faworyt to Ciociuś i Łała - sama słodycz z ust takiego brzdąca 🙂))

• Mamusie
Hej Kochane!!!

Co do monitorów oddechu to my mamy taki przypinany do pieluszki i gdyby nie to urządzenie to ja chyba bym nie sypiała. Naprawdę super sprawa 🙂 na poczatku wlączył sie kilka razy bo zle go mocowalismy ale teraz już milczy na szczęście ale wiemy też ze działa W koncu za Cherry na spiocha próbowaliśmy Kube wykąpać ale sie obudził poszedł spac po 21 i spał do 1 a pozniej obudził sie juz rano Dziś przestawiania ciąg dalszy

• Mamusie
gosiaq napisał(a):
a wiecie, nagrałam parę filmików dla mężula z Filipkiem - wrzucę na youtube, co by sobie ściągnął (potem wykasuję z neta, bo jakoś nie mam zaufania do bezpieczeństwa takich filmów) 🙂

Ale nam tu podeślesz w czas? Dawno nie widziałam Waszego Filipińskiego szczęścia, a może lepiej zabrzmi Walentynkowego? 😁 😁

• Mamusie
heheh, ja dalej mówię, że to Filipińskie szczęście 🙂 ciekawe, co na to mąż, który oprócz Polaków na statku ma właśnie Filipińczyków hihihihihhi podeślę linka, jak już powrzucam i zobaczymy, co się nadaje dla publiczności 😉

no i nie udaje mi się złapać uśmieszków i porządnego gadania 🙂 cwaniaczek mały 😎 😎

• Mamusie
Dziewczyny a wszystkie już używacie smoczków z dwójką albo tróją do butelek? Powiem Wam, że ja panicznie boję się zakrztuszenia i do tej pory jechałam na jedynce, ale jak przeczytałam, że Ella już trójkę Majusi podaje, to zlitowałam się nad Polą i weszłam na dwójkę. To dobra decyzja, bo radzi sobie bardzo dobrze. Niedługo zmienię na trójkę, może w ciągu tygodnia, max dwóch. A jak u Was?

• Mamusie
lenymama napisał(a):
Dziewczyny a wszystkie już używacie smoczków z dwójką albo tróją do butelek? Powiem Wam, że ja panicznie boję się zakrztuszenia i do tej pory jechałam na jedynce, ale jak przeczytałam, że Ella już trójkę Majusi podaje, to zlitowałam się nad Polą i weszłam na dwójkę. To dobra decyzja, bo radzi sobie bardzo dobrze. Niedługo zmienię na trójkę, może w ciągu tygodnia, max dwóch. A jak u Was?

my używamy dwójki już od dłuższego czasu, następny w kolejce jest trójprzepływowy avent, jeszcze nie wiem jak to działa (3m+) zobaczymy

• Mamusie
Shelby napisał(a):
a dostał obrazek? 😉 heh 😉

ja jestem chętna na oglądanie filmików 🙂

a właśnie Gosiu - chciałam Ciebie dopytać (jeśli można 🙂 ) jak wygląda Twój kontakt z mężem kiedy On na wodzie? przez internet/telefon/znaki dymne/inne?

obrazek dostał 🙂
a kontakt to głównie maile przez satelitę (płatne w zależności od pojemności, więc zdjęć nie puszczam), czasem telefon też przez ufo i też płatny: 18 minut za 25 dolków, w portach skype lub gg, jeśli jest słabsze łącze 😉 na wodzie długo, bo Spokojny do pokonania-prawie 3 tygodnie, porty szybkie 1-3 dni max. a mówią, że życie marynarza to bajka 😉

• Mamusie
Shelby napisał(a):
kiepska sprawa... ale do marca coraz bliżej!
jak to pisała madzia_m3 - wstajesz rano a za chwilę wieczorna kąpiel 😉
i tak lecą te nasze dni

nie narzekam, nie rozklejam się, bo twardzioch ze mnie 😎 a mąż śle takie maile, że kolana miękną 🤪

• Mamusie
gosiaq napisał(a):
Shelby napisał(a):
kiepska sprawa... ale do marca coraz bliżej!
jak to pisała madzia_m3 - wstajesz rano a za chwilę wieczorna kąpiel 😉
i tak lecą te nasze dni

nie narzekam, nie rozklejam się, bo twardzioch ze mnie 😎 a mąż śle takie maile, że kolana miękną 🤪

a nooo i dlatego jest pięknie! 🙂
smacznego Gosiu 🙂