Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
a i jestem w szoku (takim pozytywnym) jak Emilka wcina! Chodzi mi np. o te jabłuszko z filmiku - jak ślicznie sobie radzi. Bo Maja to jakaś łapczywa i jak się do czegoś dorwie to gryzie takie kawałki że się dławi. Dlatego najczęściej podaje jej chrupki i biszkopty a chciałabym jabłuszko itd.. No i teraz jeszcze piszesz o tym jak ładnie je 🙂 podziwiam bo ja się po prostu boje.. może to i głupie ale nie wiem jak sobie z tym poradzić i nauczyć ją jak się je takie kawałki. Może jak będzie więcej ząbków bo póki co mamy jedną dolną jedynke i drugą co se wyrzyna. Ale dupa dupa, bo od kuzynki synek ma 10 miesięcy i w wieku 8 jadł już chlebek z szynką, a teraz wcina kiełbachy a zębów dalej nie ma!

• Mamusie
heh Marinel to jest dopiero co ???

Ja myslałam że walnę jak zobaczyłam jak Kacper wisi na rączce od piekarnika !!! Poprtostu złapał się a nogi bach do góry!!! U nas najlepiej się próbuje samodzielnego stania w kuchni na kafelkach co by bardziej miękko było 😁 😁 😁 Zmywarka to poezja wejść do niej to marzenie !!!

Najlepiej jak widzi jak ją rozładowuję i dostaje wtedy turbo przyspieszenia bo w sekunde jest przy niej... ja ją wtedy zamykam a on że niby wychodzi sobie na korytarz i jak tylko ułyszy że ja znów coś tam grzebię to bach i przyspieszenie!!! 😁 😁 😁

Kolejnym cudem jest odkurzacz ale tylko jak jest wyłączony i pralka!!! O właśnie to mnie przeraża że on sam sobie lezie do łazienki a tam tyle zarazków !!!

• Mamusie
A i Madzia gratuluje postępów 🙂 🙂 🙂

widzę, ze też macie ten zestaw przyjaciół z wanny z fishera 😁 😁 😁

swoja drogą on przyprawił mnie kiedyś prawie o zawał. Ta guma była przyklejona do ściany a do niej te zabawki. I którejoś wieczoru wielki huk w mieszkaniu... My z mężem prosto na nogi i wszędzie patrzymy co to a to się okazało że puściły wszystkie przyssawki i te zabawki bam do wanny !!! 😁 😁 😁

Cherry u nas też jest zamiłowanie do odkurzacza ale do włączonego. Emi dosłownie biega za nim. Może bedzie z niej porządnisia 🙂
a tu wklejam nasz domek. Mały ale własny 🙂
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images38.fotosik.pl/1732/7104b2412228c93amed.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Hej mamusie!
My ponownie w domku ponieważ jutro jedziemy do szpitala na badania (gruźlica)...
troszkę sobie poczytałam i nadrobiłam zaległości 😉
Marinel domek śliczny...mi też się marzy....może kiedyś....na razie musi nam wystarczyć to co mamy.
Lala wyglądacie bombowo na tych zdjęciach- zresztą na każdych, które umieszczasz 🙂
Ja właśnie zgrywałam z aparatu więc mogę się też kilkoma pochwalić 😉
to jeszcze z chrzcin:

a to basenikowe przygody na działce:

no dobra nie wiem co mam jeszcze napisać...tzn wiem ale czasu już nie mam bo rano muszę wcześnie wstać 😞
Buźka

• Mamusie
Hej Dziewczyny 🙂

A my mamy zębole - w końcu, bo już zbierałam na protezkę 🙂 Oczywiście dopiero się przebiły, więc to jeszcze nie perełki, a kreseczki, ale SĄ 🙂)))) Małemu od razu poprawił się humor, bo już go wstręciuchy tak nie męczą, aaa... i oczywiście miałam rację; przy okazji ostatniej gorączki i nocnych płaczów mówiłam tej pindzie-doktorzycy, że to od zębów, a ona się uparla, że wirus i brzuch osobno, a do zębów daleko !!! Taaa.... kurcze blade...daleko, a tu chwila moment i od razu dwa!!!! A mówiłam, że się uspokaja, jak mu żelem dziąsełka smaruję!!!!!!! Grrrr.....!!!!

Marinel - trzymam kciuki za postępy w budowie i od razu łączę się z Tobą w bólu - a wiem, co piszę 🙂 Nasza chałupka już stoi, ale kuuuuuupa roboty przed nami, bo poza tynkami w środku echo 🙂)) Przeniesiemy się pewnie dopiero, jak wszystko w nim zrobimy...

Agisal - mmmmmm....śliczne fotki 🙂))

No i zapomniałam, co miałam napisać 🙂))

• Mamusie
dziewczyny, odnośnie fotelików - fotelik cybex - z taką przykładką do brzucha - w testach zderzeniowych na pierwszym miejscu, ale co z tego - zwróćcie uwagę na to, że dziecka w tym foteliku nic nie trzyma, tylko przyciśnięta poducha do brzucha, pan w sklepie mi opowiadał, że polecił go swojej siostrze, a w czasie hamowania córka wysunęła się dołem :/ poza tym ta poduszka może być niewygodna, wyobraźcie sobie siebie z taką poduchą ciągle przy brzuchu :/
mówię o np. takim foteliku http://cybex-online.com/pl/carseats/pallas2-fix.html

oczywiście każdy zrobi jak uważa (wysokie noty w crashtestach wynikają z tego, że w czasie uderzenia dziecko "zawija się" wokół tej poduchy)

• Mamusie
krusyna - gratulujemy Maksiowi zębów, a Tobie matczynej intuicji 🙂

Agisal - śliczne zdjęcia! piękny Twój syn! 🙂

Marinel - jejku, świetny ten dom! a co do wymiotów to fakt - do 9 miesiąca

Cherry - masakra z takim wszędobylskim bobasem - a wiszenie na rączce od piekarnika?! o rany!! 🙂 ja ja ja poproszę przepisy!

lala - Maja i tak daje radę z jedzonkiem, więc nic się nie martw ;D

madziu - jednak Kubuś potrafi, musi tylko chcieć 😁

• Mamusie
Shelby napisał(a):
a to recaro young sport? 🙂

Tak 🙂 Małemu jest wygodnie, fotelik jest porządnie wykonany, ma dobre opinie i oceny, no i jest łatwy w montażu, co dla mnie jest istotne, bo czasem przekładam go do mojego auta, więc nie moze być na stałe zamontowany w jednym 🙂))

• Mamusie
Shelby - mojemu Maksowi już baaardzo głowa wystawała i nie było wyjścia, a poza tym strasznie chciał siedzieć i wkurzał się, że nie mógł 😁 Mój maluszek lubi też podczas jazdy machać nogami i musi je widzieć, dlatego zabudowany z przodu fotelik u nas by się nie sprawdził 😉

Ojej... gdzie Kinia to dziadostwo złapała???? Biedna malutka 😞

• Mamusie
Witajcie,

Ja dzisiaj wracam do domku. A tam bałagan, że głowa boli.

U nas trzeci ząbek, na razie kreseczka. Kubuś też ostatnio bardzo marudny, nic mu nie pasuje, żadna zabawka, w nocy pobudka co 20 min i nie chce jeść mleka niestety. Zjadł rano 90 ml i koniec. Wydaje mi się, że obok wychodzi czwarty ząbek, bo dziąsełko też spuchnięte.

Marinel projekt domu super. Nam dobrze mieszka się w mieście póki co, nie wyobrażam sobie dojazdów spoza miasta z dzieckiem do szkoły, przedszkola i stania w ogromnych korkach jakie są w Trójmieście. Poza tym my mamy ogromny kredyt, bo mieszkanie też spore. Moi rodzice mieszkają na Kaszubach i uwielbiam tu być, zdala od gwaru, miasta, ale wiem, że dojazdy codziennie by mnie wykończyły.

• Mamusie
Dzień dobry 🙂 🙂 🙂

gratuluję ząbków 🙂 🙂 🙂

u nas z jedzeniem dupa 😞 😞 😞 tylko cyc i cyc - nic nie chce !!! Nie wiem o co chodzi 😞 😞

poza tym czekam i cekam na tego kuriera i doczekać się nie mogę!!! DO tego wkurzają mnie osy!!! Jest gorąco a ja mam zamkinięty balkon bo obok gniazdo sobie zrobiły (tak nam się wydaje). Nie mogę tego potwierdzić bo to chyba u sąsiada nad balkonem a on na wakacje wyjechał 😞

no ponarzekałam sobie....

co robicie na obiad?

p.s. niech Kinia szybciorem zdrowieje !!!

• Mamusie
Wiecie co??? U nas chyba góra idzie 😮 Możliwe to???? Od południa mały znowu jest marudny i płaczliwy, bolą go dziąsełka i jak zaśnie, to po chwili budzi się z płaczem 🤔

Cherry u mnie też plaga os - są do tego stopnia bezczelne, że jak zamknę okno, to włażą przez wywietrznik!!! Już przy każdym oknie mam kapcia i tłukę je na szybach - trudno, będę myła.