Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
madzia_m3 napisał(a):

A i nie zauważyłam dzisiaj mamy czwartego ząbka... hurtowy wysyp dosłownie 😉

No właśnie gratulujemy!!!

My też czekamy na resztę trzeci prawie już wyszedł - jakoś krzywo reszta nie wiadomo bo nie da się dotknąć!!!

W nocy musiałam mu dawać viburcol ...

• Mamusie
Witam Cię Kate bardzo serdecznie 🙂

A my od wczoraj sami z Maksiorem, bo Pan Mąż w świecie 😉 Bawimy się, chichramy, oglądamy bajki, a przed chwilką wróciliśmy ze sklepu - wyszliśmy dosłownie na momento i się oczywiście rozpadało 🙂

Maksik ostatnio przemieszcza się, skacząc na pupie 😁 Odkrył, że to wygodniejsze niż pełzanie i łatwiejsze niż raczkowanie 😜 😉 On se hopsa, a ja padam ze śmiechu, bo on hopsa z wywalonym jęzorem 😜 🙃

Ze spaceru nici bo grzmi że uszy pękają!
Madziu gratuluję ząbka!!
Kate ale laska z Twojej córki. moja przy Twojej to pulpecik! Waży 1kg więcej a ma prawie 10 cm mniej!
A swoją drogą to chyba nie prawda że grubsze dzieci później zaczynają chodzić. Moj taki klocek a już sam wstaje i próbuje chodzić, no i Armando też duży chłopak a fika i bryka na całego!

Wow ale lunęło dobrze ze zostałam w domu!!
Cherry ale Ci zazdroszczę tego sexu życia! Może Zuzia będzie??? U mnie wstrzemięźliwość totalna! Kupiłam w grouponie 50 prezerwatyw to mąz się śmieje że nam do emerytury wystarczy i jeszcze zostanie 😁 🤪 Nie wiem czemu ale nie mam zupełnie ochoty na igraszki! Może dlatego że śpię w pokoju z Emilką 🙂

• Mamusie
Cherry napisał(a):
madzia_m3 napisał(a):

Cherry napisał(a):
aaaaaaaaaa i Kate brawko na przywitanie i ośmielenie 😁 🙂 🙂 🙂

Oj widzę, że humorek dopisuje 🙂
Dziękuje 🙂
W nocy musiałam mu dawać viburcol ...

U nas Viburcol nie działa przy ząbkowaniu 😞
Ostatnio w ogóle czopka nei da sobie wepchnąć...

Czy Wasze dzieciaczki już wszytski raczkują, pełzają lub w jakikolwiek sposób są mobilne?

Kurde moje dziecię tak bryka że nawet czytać nie mogę. Wszędzie staje. Pod stołem, przy bujaku, przy meblach, przy szafkach, łózku a nawet ścianie. O guza nie trudno!

• Mamusie
Marinel_E napisał(a):
Kurde moje dziecię tak bryka że nawet czytać nie mogę. Wszędzie staje. Pod stołem, przy bujaku, przy meblach, przy szafkach, łózku a nawet ścianie. O guza nie trudno!

A moja nie chce.
już Ją na rechabilitacje zapisałam bo w ogóle jest nie mobilna :/

• Mamusie
Kate mój raczkuje od przeszło miesiąca ...

Ale uważam że powinnaś poczekać chwilkę jeszcze bo każde dziecko w swoim czasie. Sprawdź co dzieciaczki na tym etapie powinny i porównaj z umiejętnościami Kini i będziesz wiedziała czy rehabilitacja jest konieczna...

Marinel sex musi być!!! wiem sama po sobie że czasem po dniu bojów z dzieckiem człowiek nie ma siły ręką czy nogą ruszyć no ale to wczoraj to pełen spontan był mmmm.... ☺️
Babo kochana a jak mąż ma się dostać do Ciebie co ? Na jego miejscu też by mi się nie chciało bo żona w nocy zmyka a dziecko obserwuje 😁

• Mamusie
Oj podziwiam Cherry za powera.... ja teraz to nie mam ochoty... ale z Kubusiem też tak było... wy się rozpisywałyście...a u mnie było spokojnie 🙂...

A tak w ogóle będziecie się śmiać pewnie do rozpuchu... ale nam 2 miesiące temu pękła noga od łóżka w sypialni.. No ale łoże bez naprawy dwójkę dzieci wytrzymało 😉

A no i mój Kubuś nie raczkuje... potrafi tez przesuwać się na siedząco... a najlepiej to mu wychodzi podciąganie się na rękach... mamy panele więc idzie mu to łatwo... kilka razy sam siadł... ale normalnie nie siada sam... też cały czas mam bardzo dużo wątpliwości... ale wiele razy poruszałyśmy tu już ten temat i jak gosiaq mówi dziecko to nie tabelka... inne mówi szybciej, ma żeby, a inne szybciej chodzi...

• Mamusie
Witaj Kate 🙂
Ojj duża ta Twoja córcia się urodziła.. Moja miała 2740 i 50 cm 🙂 a teraz ma nosi ciuszki 76 i są dopasowane i waży 7,5kg.
Jest mobilna , baaardzo. Zaczęła raczkować, a teraz to raczkując ''biega'' zapierdziela jak nakręcona. Do tego wstaje o różne przedmioty, bardzo lubi ławe w pokoju 🙂 tu się walnie tam przewróci, generalnie oczy w zadku musze mieć 🙂 ale co tam!

Cherry jak dla mnie to nie ma różnicy - no minimalna bo winylowe na flizelinie są ciut grubsze no i można je myć. Ja mam całe mieszkanko wyklejone takimi i są super!

musze wrzucic filmik jak Maja stoi i raczkuje 🙂

• Mamusie
madzia_m3 napisał(a):
A no i mój Kubuś nie raczkuje... potrafi tez przesuwać się na siedząco... a najlepiej to mu wychodzi podciąganie się na rękach... mamy panele więc idzie mu to łatwo... kilka razy sam siadł... ale normalnie nie siada sam... też cały czas mam bardzo dużo wątpliwości... ale wiele razy poruszałyśmy tu już ten temat i jak gosiaq mówi dziecko to nie tabelka... inne mówi szybciej, ma żeby, a inne szybciej chodzi...

Madzia moja Weronika młodsza tylko 2 tyg a dopiero załapała obroty 😮 Jakieś dwa dni temu. Też nie raczkuje, nie siada sama(ale bardzo ladnie siedzi jak jej pomożemy usiąść), próbuje pełzać ale bez rewelacji... Dziś byłysmy na kontroli u rehabilitantki i powiedziała że nie jest źle i że widać że jak ma ochotę to potrafi coś zrobić tylko widać sama musi dojść do tego że się opłaca 😁 Ja się strasznie cieszę z tych obrotów, inne mamusie juz zapomniały że na nie czekały 😉 Na raczkowanie mamy jeszcze czas, chodzić pewnie zaczniemy około 15 miesiąca. Może poźniej? ja wyluzowałam i staram się nic sobie nie wkręcać. Na dobitkę dodam że Weronika nie mówi jeszcze ani baba ani dada, mama, tata czy co tam inne dzieci potrafią powiedzieć.
Za to mamy 6 zebów i potrafimy je wykorzystać 🙃

• Mamusie
wanilia no 6 zęboli robi wrażenie 🙂
Powiem Ci że Maja zaczęła wszystko naraz, siedzieć próbować raczkować, a teraz już ładnie się wspina i stoi..
Także może Twoja córcia też zacznie wszystko robić 🙂
a wygląda to tak:

jeszcze niepewnie, ale to od trzech dni tak wstaje, więc się nauczy. Dla mnie to i tak wielki postęp!

http://www.youtube.com/watch?v=fII1JMhUuZ8&feature=youtu.be

Cherry wróc! To mi się nie chce a nie mojemu męzowi!! On by codziennie chcial ale wraca późno więc już mnie nie budzi a rano wychodzi wczesnie wiec nie chce mnie jeszcze budzić więc mam spokój 🙂 🤪

Usypiałam Emilkę bez smoczka. Zawzięłam się że ją oduczę usypiania ze smoczkiem. Nie pije z butelki, przez dzień nie cyca uspokajacza wcale, na spacerach uspia bez smoczka, więc najwyższy czas w ogóle się go pozbyć! Płakała chwile ale w końcu dała radę. Jakieś 10 minut nam to zajęło. Przytuliłam, pocichałam, pogłaskałam i usnęła!
A Wasze dzieci usypiają ze smoczkami?

• Mamusie
Marinel_E napisał(a):

Usypiałam Emilkę bez smoczka. Zawzięłam się że ją oduczę usypiania ze smoczkiem. Nie pije z butelki, przez dzień nie cyca uspokajacza wcale, na spacerach uspia bez smoczka, więc najwyższy czas w ogóle się go pozbyć! Płakała chwile ale w końcu dała radę. Jakieś 10 minut nam to zajęło. Przytuliłam, pocichałam, pogłaskałam i usnęła!
A Wasze dzieci usypiają ze smoczkami?

Ha, miałam dokładnie taki sam plan 🙂 My też w ciągu dnia smoka nie używamy już wcale ale do zasypiania został. Oczywiście Weronika potrafi zasnąć bez niego, może chwilkę dłużej to trwa. Problem jest w nocy, jak się przebudza z płaczem to wystarczy jej podać smoka i śpi dalej. Jak nie podam to rozbudza się i jest masakra....Więc z wygody i lenistwa podaję ☺️

• Mamusie
Lalcia super ten filmik 😁 😁 😁 😁 Pieknie Majeczka stoji 🙂 🙂 🙂 tylko o co chodzi z tymi pilotami co ?
😲 😲 😲 😁 😁 😁

Wanilia co by tu Ci napisać.... 🤔

Chyba to............. czekam czekam aż oddzwonisz drugi tydzień.... 🤔 😠 😠 😠 😜 😜

GRATULUJE WERONICZCE NOWYCH UMIEJĘTNOŚCI!!! Mówiłam Ci że ona ma lenia 😜 😜 😜 i tyle... Dobrze że wyluzowałaś !!!

Co do gadania to u nas było dada - ale juz się zapomniało.... 😮 😮 😮
teraz czasami jest tata....
Zdarzy się mama ale nie wiem czy on to mówi czy po prostu ja chcę to usłyszeć.... 😮 😮 😮 Więc u nas z gadaniem też średnio...

Za to jest stękanie !!!

• Mamusie
No wkleiło się dwa razy.... 😁 😁 😁

Kacper smoka nie umie trzymać - czasem ma przebłyski i wie ale szybko potem go wyciąga i gryzie lub próbuje wkładać w całości do buzi 😮 😮 😮

Problem mamy taki że jak idzie góra to jesteśmy prawie na cycu !!! No czasami lekko cos dziabnie ale za bardzo niechce - odrzuca nawet moje mleko pite z butelki!!!

Martwi mnie to ....bo juz tak ładnie jadł a tu znow dupa 😞

• Mamusie
madzia_m3 napisał(a):
Krusyna a jakie ty bajki oglądasz z Maksiem 🙂 ?

Oglądamy na minimini+ ; "Ciekawskiego Georga", "Ra-rę - małego hałaśliwego lwa" albo "Chucka - małą ciężarówkę" - to najczęściej, bo leci rano jak się u mnie w łóżku kokosimy 🙂

Moje dziecko też niezbyt mobilne, ale za to strasznie rozgadane i czasem rozpiszczane - jak złapie klimat, to nie ma przebacz 😁