Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
a my wróciłyśmy teraz do domku, Maja zjadła obiadek a ja mam chwile dla siebie.

Na dworze byłam od rana bo jeszcze grabiłam i zamiatałam.. a Maja od 13.00 więc jesteśmy dotlenione w 100% 🙂 Byłyśmy też w lumpku ale wiele nie kupiłam. Tylko dwie bluzeczki dla Mai..

Aniusia jaka Ty ładna jesteś! Wiesz , że jakoś inaczej sobie Ciebie wyobrażałam! Super!

• Mamusie
hej dziewczynki
moja majcia usneła wiec mam chwilę dla siebie. Dzisiaj mamy 11 miesięcy 😁 😁 😁 😁 😁
dziewczynki jak wy usypiacie dzieci? bo ja niestety przyzwyczaiłam maje do leżaczka. dzisiaj kupiłam jej właśnie leżaczek 0-18 kg ale cholera niechce on się bujać więc zakup wogóle nie udany. jeszcze usypiam ją w tym malutkim 0-9 kg ale już dotyka dupcią podłogi. ratujcie macie jakieś pomysły? dodam że ona przed każdym zasypianiem płacze

• Mamusie
Aaaaniusia no muszę przyznać że trochę Cię ubyło, ale gruba to ty w ogóle nie byłaś!! No ja wam mówiłam że Ania jest śliczną dziewczyną, nie mówiłam? Jako jedyna z tego forum miałam okazję podziwiać tę piękność na żywo 🙂

Emilkę przez dzień usypiam w wózeczku, najszybciej usypia jeżdżąc po kamyczkach wkoło domu. A jak nie ma pogody to w domku niestety się lulamy. No ale miewa takie dni że wózek jest beee wtedy tylko cyc ratuje sytuacje. Wieczorem standardowo cycuś i lulu.

MARTUSIA GRATULACJE DLA MAI NA 11 MIESIĘCY!

A i byłam wczoraj w kościele na wieczornej mszy i różańcu podziękować za te dwa lata małżeństwa i poprosić jeszcze o kolejne 52 😉
Poszłam do księdza i zaklepałam msze roczkową Emilki, niestety termin 18 listopad jednak zajęty, a że chcieliśmy niedziele to dopiero 2 tyg po roczku będzie- 2 grudnia. Więc nasz roczek będzie przedostatnim, zaraz przed Kacperkowo-Wisienkowym 🙂

• Mamusie
Zaniu to super! Może poraczkuje przez tydzień i stwierdzi że nóżki lepsze 😁

Martusiap, u nas Maja zasypia sama albo w łóżeczku jak jesteśmy w domu, albo w wóżku jak jesteśmy na dworze. Nie lulamy, nie chuśtamy, nie śpiewamy itp. Odkładam ją jak widze że jest już na tyle zmęczona i koniec. Zamykam drzwi w sypialni i spuszczam rolete tzw ''robie noc'' i spokój.
Lulalismy przez pierwsze jej 2 miesiące i dziękuje postoje :*
Jakoś ją nauczyliśmy zasypiać bez niczego, tzn wiadomo że smoczek jest no ale i tak jest super.

🙂

14A11 napisał(a):
Jeny dajcxi emi przeis na racuchy bo jeszcze nigdy nie robilam prosze

Ja zrobiłam ciasto jak na naleśniki ale trochę gęstsze (mleko, mąkę pszenną i kukurydzianą, jajko i łyżkę oleju rzepakowego) i dodałam pokrojone w małe plasterki miękkie jabłko i banana. Smazyłam bez tłuszczu. Emilka się zajadała. Wiadomo że mąka może być tylko pszenna.
Wiem że prawdziwe racuchy są z drożdżami ale ja poszłam na łatwiznę 🙂

• Mamusie
lala kochana---to zdjecie to takie pamiatkowe stare jak swiat....ale musze zrobic jakas fotke w koncu teraz .....te 20kg mniej:] az niewierze ze udało mi sie:] ja ładna?? dajcie spokoj ja na siebie w lustrze patrzyc nie moge:];] a jak sobie mnie wyobrazalas?????jestem bardzo ciekawa...
zania---- moj maks jakos chwile po 10 miesiacu zaczal raczkowac ale do chodzenia mu jeszcze daleko narazi za raczki chce chodzic:];]
martusiap--- u nas usypianie tez w lozeczku z cumlem i mamy takiego konika z fisher prica ktory gra i siweci i od paczatku usypia z nim:] w wozku usypia wylacznie na spacerach lub jak jestem poza domem u kolezanki czy gdzies;];]

moj mlody lasnie zasnal wsunal 240ml mleka...i spi...a ja.....musze odsprzatac kuchnie tzn...gary umyc...;] i ide kompciu kompciu;.....herbatka z miodem i cytrynka pod kolderke i cos poczytam;]:] ohhhhh......jak to dobrze....ze on juz spi;p;p;p

• Mamusie
Marinel 🙂 ja robiłam pierwszy raz na drożdżowym i wyszły pyszne! a mój mąż je uwielbia, wcześniej robiłam takie bez drożdży no ale to już nie to 🙂 Ale i tak wykorzystam twój sposób dla Majeczki 🙂 Chlebek zaczyna ładnie jeść (nie dławi się aż tak często) to i racuszki z banankiem zje 🙂
No właśnie, wrzuć jakieś zdjęcie Emilki bo dawno jej nie widziałam! Ostatnio na filmiku jak stała przy meblach. A w pamięci i tak mam jak mruczy przy jabłuszku 🙂

:*

• Mamusie
ie wiem Aniu dlaczego ale myślałąm że masz jasne włosy alo przynajmniej pasemka 😁 tak mi się uwidziało jakoś 🙃

20kg! BRAWO!! WOW, ale chyba nie schudłaś tyle od czasu co na tym zdjęciu z pierwszego spaceru bo wcale grubiutka nie byłaś!
Stosowałaś diete czy cuś?
Ja dziś stwierdziłam , że figure mam lepszą niż przed ciążą 🤪 🤔 haha chyba oczywiście..

• Mamusie
a mój brzuch wygląda jak u starej pomarszczonej babci!!! skóra jak na rodzynku i zwisa tak że obwis zasłania bliznę po cięciu 😞 hehehe może na ramię sobię zarzucę hahaha .... do tego jestem gruba tak jak byłam. SŁOŃ I TYLE

ale muszą być na świecie grubi ludzie by było śmiesznie.

p.s. po ciązy zrobiło mi się coś takiego że wstydzę się własnego męża. Nawet w sytuacjach intymnych nie pozwalam sobie na tyle co kiedyś, absolutnie światło musi być wyłączone a najlepiej bym była pod kołdrą 😞 😞 😞

nie czuję się kobietą ... i to jest smutne.

• Mamusie
Cherry napisał(a):
a mój brzuch wygląda jak u starej pomarszczonej babci!!! skóra jak na rodzynku i zwisa tak że obwis zasłania bliznę po cięciu 😞 hehehe może na ramię sobię zarzucę hahaha .... do tego jestem gruba tak jak byłam. SŁOŃ I TYLE

Wisienko, lanie Ci się należy, wiesz?????

A wiesz dlaczego????????????
A to dlatego, że taka fajna, obrotna babeczka już dawno powinna sobie jakąś dietkę strzelić i chociaż pół godzinki dziennie się intensywnie poruszać- i to nie dla męża, tylko dla siebie! Wiem z autopsji!

• Mamusie
Cherry napisał(a):
kiedyś emanowała ode mnie energia i pokazywałam wszystkim że nawet osoba która ma tu i ówdzie więcej może być ładna i kobieca .... teraz kulam głowę....

... pewnie masz rację ....

.......... a ja nie mam usprawiedliwienia ☺️......

Nie "usprawiedliwienie", tylko wymówkę, a to wielgachna różnica!!! Wskocz na chwilę na fb, to Ci szepnę jeszcze słówko 😉