Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Marinel - bananowe http://whiteplate.blogspot.com/search/label/Łatwe?updated-max=2009-05-22T11:03:00%2B02:00&max-results=20&start=191&by-date=false przepis jest sprawdzony, łatwy i fantastyczny, zdecydowanie polecam.

Madzia - siedziałam w kuchni w czwartek i piątek po pracy i w sobotę od 7 rano 😁 na stole wylądowała jeszcze zapekanka makaronowa ze szpinakiem i fetą, sałatki: z tuńczykiem, kurczakiem, krewetkami i zwykła jarzynowa, paluchy serowe z ciasta francuskiego i na wszelki wypadek zrobiłam zupę jarzynową dla maluchów, bo nie wiedziałam, co będą chciały jeść 😜 przyznam, że strasznie się napracowałam i cieszę się, że powtórka czeka mnie dopiero w lipcu 😉

Judzia - pytałaś o zęby - na razie mamy dwa na wierzchu i dwa prawie...

• Mamusie
krusyna - imponujące! Ty pracusiu! 🙂

yen - no właśnie, dziś Wasz wielki dzień! 😁 najlepszego!

madziu_m3 - dwa razy? to brzmi super! życzę nie więcej niż dwa dzisiejszej nocy, a najlepiej zero!

Marinel - ja nie wiem, skąd Ty wzięłaś takie fajne dziecko! 😁 cała noc przespana aż do 10:40, szok!!!

MamoMatka - przemeblowanie? fiu fiu 😁 silna kobitka 😁

14A11 - to będziesz musiała szaleć na śniegu, o ile będzie śnieg 😁 gratuluję wyczynów łyżeczkowych 🙂

lala - masakra, jak można się tak chuligańsko w ogóle zachowywać 😞 współczuję :/

aaa_aniusia - czyli to, że Maksio skończył rok wyszło mu na dobre 😁

Agisal - a może catering? 🙂 nie trzeba będzie siedzieć w garach 😉 swoją drogą, ciekawe ile to kosztuje 😉

Judziu - to po wizycie u teściów taka byłam roztargniona :P
jeszcze tylko jutro i witaj Polsko 😁

• Mamusie
madzia_m3 napisał(a):
Oj Kobito to naprawdę zaszalałaś, czy chociaż 3/4 zjedli. Widzę, że naprawdę lubisz gotować.

Ja zrobiłam tort, posprzątałam i padam ze zmęczenia. Zaraz idę dmuchać z mężem balony...

Oczywiście, że nie zjedli 😁 nakarmiłam jeszcze w poniedziałek moich kolegów z pracy (siedzę z trzema facetami 😜) i kolegów mojego M, no i jeszcze wywiozłam dla moich braci 😁

Madzia, robiłam, bo nie jestem w ciąży 😁 jakbym była, to bym leżała i pachniała, a pracę bym rozdzieliła 🤪

• Mamusie
KObitki ale wy macie energii Podzielcie sie co???? Wiecie że ja sie boje balonów. Normalnie nienawidze ale oczywiscie u Kubusia tez były ale nie papowałam i nie zblizałam sie do nich eh nie wiem czemu tak mam

SPisałam juz przepis na chlebek bananowy bede dzilala w sobote
Napiszcie jak sie wrzuca fotki

• Mamusie
Chciałam napisać że relacje super. Zdjęcia ekstra 🤪 🤪 🤪

BOMBA A NAWET DWIE !!!! 🤪 🤪 🤪 🤪

NAJLEPSZEGO DLA ROCZNIAKÓW KOCHANYCH !!!

OSKAREK BUZI BUZI OD CIOCI 😘 😘 😘

Nio my chodzimy po dworze na piechotę. Już zaliczyliśmy pierwszą kupę a raczej psie g.... PROSZĘ JEŚLI MACIE PIESKI TO SPRZĄTAJCIE PO NICH!!! Zniosę na swoim bucie ale nie u dziecka do cholery które uczy się dopiero chodzić 😠 😠 😠 Posiadanie psa i niesprzątanie po nim jest co najmniej nieodpowiedzialne !!! KONIEC I KROPKA I NIE PODLEGA TO ŻADNEJ DYSKUSJI !!!

Oprócz tego najedliśmy się też żwiru a że młody nie umie zakumać chodzenia za rękę tylko sam - muszę kupic szelki by go asekurować.

Dziś mnie zaskoczył bo zabrał mi pół banana i najpierw ugryzł parę razy potem chciał nakarmić mnie ale ja płakałam ze smiechu więc sie nie dało a na koniec taki duży kawał ze 2 cm miał chciał do paszczy włożyc a że się nie zmieścił to dopychał paluchami !!! Bossksie to było!!!

• Mamusie
Shelby napisał(a):
u nas 25.11 w niedzielę Moja Kochana 🙂
mój nie musi mówić, bo widać, że robi 😁

mój przychodzi po fakcie i nie mówi wystarczy że czuję 😁 😁 😁

u nas miało być 9.12 msza zamówiona etc. zaproszenia rozdane i chyba sie zmieni na 8.12 na sobote bo jednak chrzesnta może przyjedzie....

• Mamusie
Marinel zdjęcia z sesji przepiękne! 🤪

Zaka i jak tam sprawa z teściową, zmieniła zdanie co do przyjazdu na roczek?

Oh te torty napatrzeć się na nie nie mogę wszystkie super i na pewno smaczne. Aż je sobie wirtualnie liznę 😜

Yen zdjęcie Oskarka mnie normalnie powaliło na kolana. Jaki elegancki mężczyzna!!!!
Płaszczyk rewelka. A kolorek włosków masz super. To już jest to co chciałaś osiągnąć?
I WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA OSKARKA!! DZIŚ JEST JEGO DZIEŃ 🙂

Shelby w kinie było fajnie- poszliśmy na Uprowadzoną 2 bilet za 12 zł. A i chamy w ostatniej chwili wycofali hotel Transylwania z promocji i tylko za ten film trzeba było zapłacić 27 zł bo to 3D i okularki 3 zł. No Ci co przyszli z dziećmi nastawiali się na promocje, a tu przy kasie informacja że dystrybutor się rozmyślił i nie zgodził się na obniżkę cen biletów!

Agisal oczywiście mam przepis od naszej weselnej kucharki i już Ci go zapodam. Mam nadzieję że Wam będzie smakowała. Ja też ją będę robić na niedzielę.

Mamo Matka jaki Mateuszek miał duży kawałek tortu 😁 No a koperty też są więc nie jest źle

Krusyna podziwiam Cie, pracujesz i tyle pyszności sama przygotowałaś na urodzinki Maksia!! Dzielna i zdolna kobieto!

Emilka wczoraj na wieczór zaserwowała mi serie ugryzień w cyca i się jeszcze przy tym śmiała. Bolało....zabrałam jej, a ona płacz, więc zajęłam ją czymś innym i w końcu zasnęła. Obudziła się o 3 i chciała cyca ale jakoś udało mi się ją ugłaskać i nie dałam, dopiero o 7 rano skapitulowałam ale już była głodna to łykała zawzięcie a potem obróciła się na drugi bok i zasnęła. Nie wiem jak ją całkiem oduczyć, będzie ciężko. Aaaa i mam pytanie, a mianowicie 5 października miałam pierwszą miesiączkę po porodzie, normalną taką jak zawsze trwała 5 dni. No ale do tej pory nie dostałam następnej i nie wiem czy to normalne? Zawsze miałam co 28 dni więc coś się spóźnia nie? Cherry a ty nadal bez cioci żyjesz beztrosko? 😉

• Mamusie
Witam:-) Jejku jak na fajnie jak jestesmy we trojke:-) Az nie chce myslec o sobotnim poranku...moj facio juz po 5 rano jedzie...chyba mi serce peknie, jak Oskar wstanie i zacznie go szukac 😞 Oby te ostatnie dwa miesiace rozlaki szybko zlecialy!!!

Zaniu kolor wlosow moze mam i ladny, ale jak to ja, juz musze cos zmienic...ostatnio co bylam przyciemnic wlosy, to fryzjerka nie podolala i nadal sa jasne, wiec tym razem wybieram sie do naprawde dobrego fryzjera, ma bardzo dobre opinie u nas w miescie i choc jest ciut drozszy, to mam nadzieje, ze w koncu usykam na glowie porzadany kolor, nawet nie wspominam mojej mamie o tym, bo ona juz nie moze patrzec jak najpierw rozjasniam , a potem przyciemniam...eh...od ostatniego farbowania minely zaledwie 3 tyg, ale jutro ide znowu i choc ponoc mi najladniej w blond wlosach, to jednak jak juz wczesniej pisalam, wydaja mi juz troche tandetne grrr:-)

• Mamusie
Agisal przepraszam Cię ale zapomniałam wczoraj napisać post z przepisem, przypomniałam sobie jak już leżałam w łóżku. Mam nadzieję, że to nie za późno:
SAŁATKA Z TORTELLINI
2 opakowania Tortellini z mięsem ugotować.
1 brokuł sparzyć wrzącą wodą (wrzucić na 20 min do wrzątku, ale nie gotować, żeby się nie rozpadł, podzielić na różyczki)
2 cebule czerwone pokroić w kostkę
1 seler naciowy pokroić w kostkę
Dodać majonez kielecki, pieprz i sól do smaku.
Ja nie daję dużo soli bo wodę na tortellini oczywiście solę i na brokuł też, a majonez też jest słony, więc uwaga żeby nie przesolić.
SMACZNEGO 🙂