Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cherry wózek ekstra!!! Strasznie fajny! Widać że to nie jakaś tandeta!
Shelby pochwalisz się jaki ekspres kupiłaś? No i czy można na kawkę?? 🙃
Aniusia świetny pomysł z tą masą solną!! Ja robię kartki (laurki) ze zdjęciem Emisi i może coś tam narysujemy z Emi.
Yen no niestety każą w tym kraju pracować coraz dłużej, my to już chyba do 100 będziemy pracować!
Dzisiaj moja przyjaciółka z liceum urodziła córeczkę niemal identyczną jak moja Emisia - 3160g i 52 cm 🙂 Tylko Majeczka będzie a nie Emisia

• Mamusie
Shelby dzięki...ta kurteczka jeszcze z naszych targowych zakupów w UK, dzisiaj wyciągnęłam, żeby przymierzyć...ona z tyłu ma jeszcze taki grzbiet jak dino...no nawet się nie spodziewałam , że tak mu będzie do twarzy...czekamy teraz na wiosnę i deszczyk, żeby przetestować 😁

My mamy takie zwykły ekspress, Dolce Gusto...najczęściej serwuje Latte Macchiato...i to zazwyczaj tylko gościom, bo te wkłady trochę drogie 😞
A powiem Wam, że ostatnio bratowa zrobiła mi kawkę z takiej typowej kawiarki...do tego ubiła w garnuszku osobno pianę, takim ręcznym mini spieniaczem i byłam meeega dobra!!!

• Mamusie
Miałam iść się położyć, owszem poszłam się przytulić do mężusia ale nie było z kim gadać -bo już spał. A ta pora jak dla mnie za wczesna na pójście lulu wiec postanowiłam Wam jeszcze troszkę potruć 😜

Yen powiem Ci, że mnie zawsze bardziej smakuje kawusia jak mi ją ktoś zrobi i poda 😉 Ja też robię pyszną kawusię z pianką (z tym recznym spieniaczem) wiec jak cos to zapraszam.

A ja dzisiaj fajnie spędziłam wieczor. Pojechaliśmy do koleżanki na ploty. Mikołaj wyganiał się za Nelą a w domu zaraz po kąpieli padł. Heheh nawet nie miał siły w wodzie się pluskać, tylko siedział i ledwo na oczy patrzył. Wiec wieczór mam dla siebie. A mężuś śpi... masz Ci los hehehe
Mojej diety ciąg dalszy, zjadłam dzisiaj troszkę ryżu z sosem (robionym bez tłuszczu). Ciekawe jak bedzie dalej.. Ale zawzięłam się. Jak to jest że nigdy kobiecie sie nie dogodzi, jedna chce 5kg mniej, druga 5 kg wiecej 🙃 🙃hehehe jakby sie tak dało zamienić i by było po problemie 😉

Anabelle trzymam kciuki za Twoją dietę, ja bym chciała zrzucic 10 kg ale brak samozaparcia tym bardziej ze Emilce ciagle coś gotuję i choć nie jem tego co ona to i tak kręcę się wokól jedzenia!

• Mamusie
Marinel_E napisał(a):
Anabelle trzymam kciuki za Twoją dietę, ja bym chciała zrzucic 10 kg ale brak samozaparcia tym bardziej ze Emilce ciagle coś gotuję i choć nie jem tego co ona to i tak kręcę się wokól jedzenia!

Marinel ja Cię przepraszam ale z czego Ty chcesz zrzucać 10kg? Chyba z kosci na osci 🤪
Za kciuki dzięki -przyda się wsparcie 😘

• Mamusie
Dzień Dobry 😁 😁 😁

I ponownie ostatnia się żegnałam i pierwsza witam 😉
Miałam dzisiaj ładną pobudkę 😉 przez mężusia i nie mogę usnąć 🙃

A i miałam się Was spytać. Wczoraj napomknęłam mojej koleżance, że piszę z bardzo fajnymi mamusiami 😉na forum i chciała do nas dołączyć. Czy będziecie miały coś przeciwko jeśli podam jej linka z naszym forum (tym ogólnym)?Znamy się z jednego forum, które niestety umarło śmiercią naturalną z braku postów . To bardzo fajna babeczka 🙂 Ma śliczną córunię tyle, że z grudnia. Więc jak, mogę ją do nas zaprosić?

Za oknem zima. Idziemy dzisiaj na spacer 🙂 pierwszy po chorobie. Wcześniej tylko do samochodu i z samochodu do domu. Cieszę się jak dziecko, bo mam dość siedzenia w domciu. Uwielbiam spacery.

Dzien dobry 🙂
Mnie dzisiaj mezus obudzil jak wychodzil do pracy, normalnie zabic to malo 😞 i jeszcze do tego Matusia prawie obudzil.
Wczoraj mialam gorszy dzien 😞 wszystko mnie denerwowalo, mialam nawet dosc wlasnego dziecka bo caly czas plakal a zeby bylo milej maz nic mi nie pomagal tylko przed kompem siedzial. ehh skaranie Boskie z takim chlopem:P
Mam nadzieje ze dzisiaj Matus bedzie grzeczny( byle nie plakal)
Za chwilke poczytam co u Was bo mlody wolaaa

• Mamusie
Anabelle - dla kawosza to niezła frajda, gdy może się nawdychać świeżo palonej kawy u siebie w domu! a co do koleżanki, myślę, że to forum jest otwarte

Marinel - ten ekspress to delonghi esam 2600 i oczywiście zapraszam na kawę, jak tylko się nauczę 😁 mam nadzieję, że tato nie będzie miał nic przeciwko, bo to jego maszyna ;D

a apropos odchudzania, no właśnie Marinel - jakie 10kg? ;D

yen - no tak, kapsułki to droga sprawa, niestety 😞 ale warto sobie czasem pozwolić na chwilę przyjemności

MamoMatka - oby synuś Ci wynagrodził wczorajszy dzień

• Mamusie
U jaka tu cisza 🤨

Mój synus wstał okolo 7:30, poleżakowalismy pół godzinki. Poszłam mu kaszkę zrobić i jak wyrżnął z łóżka na podłogę, ajć 🤢 płacz był kropny. A przecież już od dłuższego czasu sam ładnie schodził z łózka. BYłam w kuchni i cały czas mialam go na oku, wychyliłam się na sekundkę a tu taki klops. Sytuacja juz opanowana ale nie było ciekawie..
Idę posprzątać nieład i póżniej spacer 🙂

• Mamusie
Zanim napisałam wiadomosc już dwie z Was napisały 😉 spryciule 😜

MamaMatka założę się, że każda z nas ma taką chwilę, że ma dość wszystkiego, czasem i nawet swojego dziecka. A chłopa potrząśnij, bo też ma swoje obowiązki, nie tylko Ty. Ja też czasem muszę tupnąć nogą,b o inaczej się rozbestwia 😉

Shelby tak myślałam, że nie będziecie miały nic naprzeciw ale wolałam spytać. Bo nie chcę abyście pomyślały, że przyszła taka nowa i się tu rządzi 😉

Reszta dziewczyn jak sądzi?

Anabel- ja nie mam nic przeciwko nowej kolezance 🙂
Moj syn jak spi z nami to potrafi sie przeczolgac na sam poczatek lozka i spasc 😞 mamy szpare miedzy grzejnikiem a sciana i tak wpada, ale nie konczy sie to placzem na szczescie 🙂
Aniusia- pomysl z masa solna genialny, sama podmałpuje go od Ciebie jesli nie masz nic przeciwko 🙂
Shelby- ja tez moge wprosic sie na kawke?? 🙂 🙂

Anabelle ja też nie mam nic przeciwko dołączenia nowej koleżanki. Zapraszam 🙂 Myslę że teraz różnica miesiąca między naszymi dzieciaczkami nie jest już taka znacząca, poza tym sami mamy dzieci listopadowe z początku i końca listopada więc jakby nie patrzeć też prawie miesiąca między nimi 🙂

Marinel- Sa tez pazdziernikowe i grudniowe 🙂
Moj synek ma 9 zabkow 🙂 jeden z lewej strony u gory chyba to 6 jest 😁 zauwazylismy dopiero niedawno ciekawe kiedy wyszedl hehe 🙂
Mysle ze wczoraj byl taki niedobry przez zabki, ciagle pchal paluszki do buzi i plakal 😞

Shelby i Anabelle dziękuję, jesteście bardzo miłe ale chciałabym na wadze z przodu zobaczyć 5 a nie 6 🙂 a szczerze mówić to może i po mnie tego nie widać bo należę do grubokościstych 🙂

MamaMatka napisał(a):
Marinel- Sa tez pazdziernikowe i grudniowe 🙂

Racja

Moj synek ma 9 zabkow 🙂 jeden z lewej strony u gory chyba to 6 jest 😁 zauwazylismy dopiero niedawno ciekawe kiedy wyszedl hehe 🙂
Mysle ze wczoraj byl taki niedobry przez zabki, ciagle pchal paluszki do buzi i plakal 😞

No niestety niech już te ząbki wyjdą. U nas idą teraz górne trójki, do kompletu już niewiele zostało

Wanilia- a jak Ty sie czujesz?? Jak Malenstwo?? Weroniczka daje ulgi mamusi?? 🙂
Marinel- Emilka śliczna na zdjeciu 🙂 🙂

Zaniu- u Ciebie Emilka w dzien tez chciala cyca?? bo moj kawaler dalej w dzien i w nocy chce:P

• Mamusie
Ja robie porządki w szafach. Jak byście zobaczyły pokój to byscie takie oczy zrobiły 😮 wszystkie ciuchy wywaliłam na środek pokoju i segreguje, część odkładam bo za małe na mojego skrzata. On takie porządki mi robi w komodzie że nie wiem pozniej gdzie co mam.

Dałam koleżance linka do naszego forum. Powiedziała, że dzisiaj się jeszcze odezwie 🙂

Anabelle- to super ze kolezanka sie odezwie 🙂
a co do porzadkow w szafie to ja nic mowic nie bede zdjecia by wszystko powiedzialy 😁 😁 😁 moj maly to wszedzie robi porzadki. juz nawet nie sprzatam bardzo po nim bo za 2 min bedzie to samo:P chce go nauczyc zeby sam po sobie sprzatal 🙂

Dziewczynki wie ktoras co u Gosi734?
Bylam na brzuszku wlasnie i weszlam na wrzesniowki 2013 patrze a tam nasza Gosia 🙂 🙂

Cześć Mamusie!

Koleżanka dała mi link do Waszego forum i powiedziała, że wyraziłyście zgodę bym do Was dołaczyła. Jest mi bardzo miło, bo wcześniej udzielałam się na jednym forum, ale niestety dziewczyny przestały pisać i forum umarło śmiercią naturalną... 😠 a szkoda, bo fajnie porozmawiać o dzieciaczkach mając te same praktycznie problemy, podobnie się rozwijające Skarby... No ale też i poplotkować o życiu, bo ile można siedzieć samemu w domu z dzieckiem? Można się z nim bawić, rozmawiać, ale brakuje rozmów takich z kimś dorosłym... 😉

O przepraszam! Powinnam zacząć od przedstawienia się... Mam na imię Magda, moja córeczka ma na imię Izabela. Urodziła się 28.12.2011 jako wcześniaczek i wazyła 2250 i 46 cm wzrostu 😉

Oczywiście, jak już usiadłam do komputera to moja córeczka kochana już jest u mnie na kolanach... ech zazdrość o komputer jest ogromna! A jak u Was? Tez dzieciaczki są takie zazdrosne o komputer?

Miło, że chcecie zaprosić mnie do swojego forum 😉

• Mamusie
MamaMatka napisał(a):
Wanilia- a jak Ty sie czujesz?? Jak Malenstwo?? Weroniczka daje ulgi mamusi?? 🙂

Dzięki - nie narzekam 🙂 W drugiej ciąży trochę szybciej odzywają się ciążowe dolegliwości więc wieczorami jestem często porządnie zjechana 😉 A jeszcze prawie 4 m-ce przede mną....Weronika zaczyna chodzić więc i ja muszę się trochę więcej przy niej nagimnastykować ale generalnie nie jest aż tak cięzko jakby się można spodziewać. Całe szczęście ciąża tym razem przebiega bez problemów - za pierwszym razem musiałam brać leki rozkurczowe i oszczędzać się, teraz jest super 🙂