Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hejka dziewczyny. Wybaczcie ale nie jestem w stanie odpowiadać śzczegółowo bo pozapominałam co i jak. Pamietam wspaniałąm, wiosenną, Yenefer, to że Cygnee dołaczyła do nas - witamy i to że Kacperek był marudka mała - dzisiaj bedzie lepiej (bo to ostatni post) i ... nie wiem co jeszcze.
Ja się powoli szykuję bo dzisiaj pogrzeb, tesciowa zamnmie mi się dziećmi - ciekawe jak to bedzie bo Ulka nigdy za babcią Lonią nie zostawała (tak się złozyło, zostawała z moja mamą lub szwagierką), a Piotruś to jużtym bardziej. Szwagierka odbierze Gabi z przedszkola i dołaczy do pomocy to im bedzie łatwiej we dwie. A stwierdziłam, ze nie bierzemy dzieci bo są za małe i niekoniecznie bedą umialy się zachować, tym bardziej, że brat bedzie z dziećmi (nie ma ich z kim zostawić) to by się razem za bardzo rozbrykały. Zmykam bo gotuję dla nich obiad.

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
My właśnie mielismy debiut z marchewką Kuba zjadł moze łyżeczkę w sumie ale widzę że średnio mu podeszła Chyba wolałby słodkie jabłuszko ale nie chciałam od tego zaczynać a wasze maluchy przejawiały wielki entuzjazm??

• Mamusie
Cześć Dziewczynki,
bosz... jaka ja jestem padnięta!!! Mały od północy budził się niemal co pół godziny, a ja już dawno odwykłam od ciągłego nocnego wstawania i teraz umieram... Rozpuścił syn matkę i matka ma problem 🙂
Cherry - ja w sumie nie wiem czy zmiany nastroju dzieci trzeba od razu przypisywać skokom rozwojowym 🙂 Jakoś u Maksa ich nie wychwyciłam, ale może po prostu gapa ze mnie...ech... a może miniona nocka to taki kolejny skok 😁

Zania - kupiłam niebieskiego x-landera xgo, bardzo mi się podoba, bo wprew pozorom jest bardzo stabilny, ma szerokie siedzisko, a poza tym szybko i lekko się składa, no i waga - marzenie 🙂 Link: http://allegro.pl/spacerowka-x-lander-xgo-gratis-foliapromocj-i2150504762.html (kupowałam u tego sprzedawcy, ale go nie polecam. W dodatkowych akcesoriach jest mowa o śpioworku, który do mnie nie dotarł, na maila nie odpisali, a po moim telefonie jakaś babeczka powiedziała, że się tym zajmie i cisza...Będę musiała znowu ich pomęczyć.)

Lala - pewnie wszystkie polecamy się na przyszłość
😁 😜

Marty i Cyganee o nic nie pytam, bo się spotykałyśmy na fb 😜

Anuś14... - i jak maluszek???

Martka3 - trzymaj sie cieplutko 🙂

Doczytałam więcej i... :

Anuś14... już wiem jak maluszek i dobrze, że nic złego się po szczepieniu nie działo
Cyganee - ja jeszcze nic Maskowi nie wprowadzam - jak skończy 4. miesiac może zacznę podawać odrobinę jabłuszka, ale wiem, ze i Gosiaq i Lala już dawno zaczęły poszerzanie diety 🙂

• Mamusie
Dzień dobry Mamusie i od razu dziękuje za komentarze 🙂

Judzia Zosieńka śliczna, a jakie ma cudne oczęta 🙂
Zania Oskar półtora tyg temu ważył 5980, więc teraz już pewnie ponad 6, ale do Emelki mu daleko...jednak co się dziwić, nie ma jak cyc maminy 🙂 Ja na pewno też będę oglądać "przepis na życie", do tego "x factor" i "you can dance"...bo oglądałam zawsze...no i pewnie "kuba wojewódzki" i "szymon majewski na żywo"...no i pewnie coś tam jeszcze dojdzie...strasznie lubię oglądać show muzyczne i taneczne, bo bardzo mnie cieszy i wzrusza, kiedy ludzie spełniają swoje marzenia 🙂
Lala89 podziwiam, że sama uzbierałaś na swoje wesele...ja jak mieszkałam z rodzicami i zaczęłam pracować, to wszystko wydawałam na swoje przyjemności i ani myślałam odkładać, więc naprawdę podziwiam! No i super, że ciemnieniucha zniknęła 🙂
Cherry przesyłka faktycznie expresowa 🤪 No i,że Kacperek zadowolony z bujaczka...a i ja sobie wyobrażam mój jedyny pokój w mieszkaniu, kiedy Oskar zasypie je zabawkami...eh 😉
Cygnee wyobrażam sobie jak musiałaś być wkurzona...dobrze, że jednak wzięłaś sprawy w swoje ręce!!!Nie ma jak polski lekarz na obczyźnie!
Martka to przykry i smutny dzień , więc nie zazdroszczę;(

A dziewczyny nie wiem czy widziałyście te zabawki, śpiewaki...co prawda niby są dla dzieci od 3 lat, ale ja już jadę jutro z Moim kupić małemu jednego, choć kupuje go chyba bardziej dla siebie hi hi...zakochałam się w nich...każdy śpiewa inaczej i można niezły chórek z nich stworzyć...no i nie są drogie , bo ok 35 zł na Allegro 😉
Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...

• Mamusie
Yenefer dobrze, że jest ktoś kto świruje na punkcie zabawek dla dzieci tak jak ja 🙂)) Troszkę mi ulżyło, bo ja równiez kupuję takie przyszłościowe 🙂 O śpiewających stworkach nie myślalam, ale podobają mi się przytulanki zoobies http://allegro.pl/maskotka-poduszka-oraz-kocyk-zolwik-tama-zoobies-i2177912004.html

Oooo....słyszę płacz 🙂 paa....

• Mamusie
witam was dziewuszki! przepraszam ze ostatnio zniknelam ale mialam powody!
mianowicie pamietacie ja pisalam wam ze wiktor zjadl 150 ml mleczka z kleikiem ? tak wiec od tej pory wiko je 3 razy na dobe po nie wiecej niz 90 ml! wyniki ktore juz byly dobre w ciagu tyg spadly do minimum!! teraz koncze go pakowac i jade z nim na szpital. prosze was pomodlcie sie za mojego szkraba!

• Mamusie
14A11, dobrze, że skonsultowałaś, bo i mnie ulżyło....
Lala! Ty szalona głowo! z tym rosołem, to poczekaj! teraz czas na marchewkową ryżówkę, rosołek za dobry miesiąc! makarony są glutenowe i ciężkostrawne dla takich maluchów, więc daj Mai jeszcze kawałek 😉
Ktoś pytał jak tam wprowadzanie produktów. jasne, że miny były śmieszne, pięknie wypluwał, a teraz dodatkowo mówi: brrrr, więc śliniaki nie dają się już dopierać hihihi. Owoce z jagodami nie przeszły, nie posmakowały, więc idą w odstawkę na 2 tygodnie, potem kolejna próba. Na zupę czasem nie ma ochoty i płacze-wtedy już wiem, że chce pierś. Mówi i ma 😉 a przy zdjętej pieluszce zrobił kupę kitkę hihihi i obsikał babci twarz 🙃 🙃 🙃 babcia straciła dawną czujność hihihi.
Promocje na bebiko są w intermarche 11,99 zł. Ktoś pytał, ale nie pamiętam...
Cygnee p[odglądałam na fb, a z Gosią734 na gg, więc jestem na bieżąco...
Anie xx i Yen! ale z Was laski! Ania ma piękne rudaski!!!
No i wstawiajcie duuuużo zdjęć, bo z przyjemnością je oglądam.
I podobnie jak Krusyna, której mieszczę się pod pachę, nie widzę skoków rozwojowych 🤢 albo nie zwracam na marudne dni uwagi i tyle. myślę wtedy, że ten dzień minie i jutro będzie nowy i lepszy 🙂 Cherry, ja też czasem jestem w czarnej dupie hihihihi

Ktoś ma kontakt z Mamązuzki? bo strasznie dawno jej tu nie było? czyżby pielgrzymowała?

• Mamusie
cygnee napisał(a):
gosiaq - to gratulacje 🙂 i nie mysl sobie, ze jestes stara 🙂 (bo pewnie to Ci po glowie chodzilo 🙂 )
popatrz na swojego szkrabka 🙂

tak, tak, skutecznie się odmłodziłam hehehe no i za parę lat ... znowu lifting?? hihihi nieee, chyba już nieee.....

• Mamusie
gosiaq napisał(a):
krusyna napisał(a):
Jadwiga_róża - ja tez jestem z Wami !

Hhahahaha.......Gosiaq wyobraziłam sobie jak siedzisz pod moją pachą.... no nie mogie 😁 😜 🙃 🤪

tylko się wygalaj porządnie hihihihihi

Teraz to już nawet muszę 🙂 Koniec dni dziecka 😁 🙃
Książe oczęta otworzył, to lecimy na spacer (ależ on dziś płaczliwy....)

• Mamusie
Gosia - nie ma sie czego bac!!! powaznie 🙂 nie powiem, ze to nie boli, bo boli, ale uwierz mi, ze przy porodzie to jest jak uklucie komara 🙂 poza tym jesli chcesz taki napisik, to jest to jakies 20 minut i po wszystkim 🙂 a pomysl... jest tego tyle, ze jakbym mogla to juz chodzilabym cala wytatuowana 🙂 a dopiero 3 mam 😁 ale juz niedlugo dojda kolejne 2 🙂