Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

napewno szybko wyzdrowieje 🙂 przeciez Nasze dzieciaczki październikowo-listopadowo-grudniowe są silne i poradzą sobie ze wszystkimi paskudnymi choróbskami i wirusiskami!!

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

raczej nie zawiało. jest marudny jak co rano 🙂 przed drzemką ale bawi sie z dzidkiem to ja buszuje za ubrankiem do chrztu dla Niego 🙂 a Matek by tylko siedzial na kolanach lub był na rekach. lepsze widoki 🙂

tak jest jeszcze czas ale juz powoli trzeba sie rozglądać 🙂 Shelby to zdjęcie Maksia jest prze słodkie 🙂 ten Jego uśmiech jest powalający na kolana 🙂 oczywiscie wszystkie dzieciaczki sa przesłodkie i przepiekne 🙂

dokładnie u nas jest to samo. jak nie widzi aparatu lub komorki to smieje sie robi smieszne minki, a jak zobaczy aparat robi kamienna twarz i z "złapania" usmiechu nici.

• Mamusie
Haaaalo Dziewczyny

U nas choróbsko zagościło na dobre 😞 Co prawda mój małżowinek się prawie wykurował, ale Maksiorek kaszle, kicha, ma zapchany nosek, nie może zasnąć, bo go własny kaszel budzi i generalnie strasznie jest biedniutki. W nocy obudził się o 2 i już było po spaniu, więc w końcu przeniosłam się do niego do pokoju, bo przecież M rano musiał wstać do pracy.
Oczywiście z dzisiejszego szczepienia nici i rano przerejestrowałam małego na jutro do chorałków, bo sobotni dr-ek mówił, że trzeba będzie go w tygodniu osłuchać (żeby w razie wojny wprowadzić antybiotyk).

Shelby my męczymy niebieskiego hipcia, bo to był pierwszy zakup (i oczywiście jest calutki wyciamkany), ale w zapasie mamy właśnie psiaka, żabę i biedronkę. 😁

ooo....4 miesiące, czas wprowadzić inne pyszności 🙂

Shelby napisał(a):
my też chyba kupimy jakieś inne piszczki 😁

ach te choróbska! chyba się roznoszą przez internet :P

haha 😁 mam nadziej ze nie 🙂
a widzialyscie te filmiki o opiekunkach?? ja ogladnelam jeden do polowy i swieczki w oczach.

• Mamusie
MamaMatka napisał(a):
Krusyna: taka pora roku, wszystko sie budzi ze snu to okropne choróbska niestety tez 😞 trzymamy kciuki zebyscie szybciutko doszli do siebie 🙂

Problem polega na tym, że maluch przestał dostawać moje mleko 😞 Do tej pory jak cokolwiek łapał, to szybko przechodziło, bo miał naturalny syropek, a teraz niestety... aż się biedak dusi 😞

• Mamusie
MamaMatka napisał(a):
aha, rozumiem. ale mam nadzieje ze Maksio szybko pokona infekcje

Dziękuję 🙂

A tak z innej beczki (i teraz musicie mnie za to cmoknąć w czółko 😜) Zrzuciłam...uwaga... 9 kg !!!!!!!!! Ciążowych nie ma wcale, a teraz zabijam tych kilka przedciążowych leniuchowych i niebawem znowu będę piękna i powabna 😁 😜

krusyna napisał(a):

A tak z innej beczki (i teraz musicie mnie za to cmoknąć w czółko 😜) Zrzuciłam...uwaga... 9 kg !!!!!!!!! Ciążowych nie ma wcale, a teraz zabijam tych kilka przedciążowych leniuchowych i niebawem znowu będę piękna i powabna 😁 😜

Noo brawo!! Gratuluje 🙂 🙂 a pozatym napewno jestes piękna i powabna 🙂 ja w ciąży przytyłam 17kg i juz od dawna ich nie ma a nawet jest mniej niz przed ciązą bo waze niecałe 50 kg a mam wzrostu 167cm. tak wiec troche słabo to u mnie wyglada 😞 a jem normalnie.

• Mamusie
MamaMatka napisał(a):
krusyna napisał(a):

Noo brawo!! Gratuluje 🙂 🙂 a pozatym napewno jestes piękna i powabna 🙂 ja w ciąży przytyłam 17kg i juz od dawna ich nie ma a nawet jest mniej niz przed ciązą bo waze niecałe 50 kg a mam wzrostu 167cm. tak wiec troche słabo to u mnie wyglada 😞 a jem normalnie.

Ja zawsze ważyła 53 kg przy wzroście 171 cm, ale przed ciążą dobiłam do 62 (głupia ja) i w ciąży przytyłam 19 🙂

• Mamusie
Stare spodnie 😁 Tzn. zmieścić się w nie 🙂 Wchodzę i odpuszczam 😁

Aaa... i kupiłam dla Maksia fotelik samochodowy 9 - 36 kg, bo za moment i tak będzie potrzebny, a w ciągu miesiąca ceny poszły w górę średnio o 80 zł (nie wiem o co chodzi 🥴 - może przez zbliżające się wakacje???). W każdym razie w lutym były za już za 721 zł, a teraz najtaniej za 799 zł!!!

Mateusz ma trądzik niemowlęcy, bylam z tym u naszej pani doktor i wiecie co przepisała na to... krople do oczu i uszu 😮 przez pewien czas schodzilo ale teraz zaczelo go jakby uczulac bo mial czerwone plamki. przestalam smarowac kroplami i zaczelam przemywac buzke rumiankiem, schodzilo do czasu. teraz raz na jakis czas wyjdzie mu krosta a caly czas ma pory 😞 dodam ze ja tez mam tradzik. pomozcie prosze, bo nie chce zeby moj synek mial blizny na twarzy jak mamuska 😞

• Mamusie
krusyna napisał(a):

Aaa... i kupiłam dla Maksia fotelik samochodowy 9 - 36 kg, bo za moment i tak będzie potrzebny, a w ciągu miesiąca ceny poszły w górę średnio o 80 zł (nie wiem o co chodzi 🥴 - może przez zbliżające się wakacje???). W każdym razie w lutym były za już za 721 zł, a teraz najtaniej za 799 zł!!!

a jaki fotelik?

• Mamusie
Shelby napisał(a):
krusyna napisał(a):

jaki fotelik?

Recaro young sport 2012. Mąż po debatach w męskim gronie kazał zamówić właśnie ten - pan każe, sługa musi 🙂

MamaMartki - nie przemywaj trądziku rumiankiem, bo on wysusza buźkę, przemywaj zwykłą przegotowaną wodą i cierpliwie czekaj, zejdzie 🙂 U Maksia nie ma śladu, a wyglądał koszmarnie!

My fotelik musieliśmy kupić, bo nie mamy od kogo wziąć 🙂 chętnie bym skubnęła, bo jakimś kuzynie, ale na razie wszystkie w użyciu 😁 I babcie też się trochę dorzuciły 😁