Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Jej Kochane dziękuję za życzonka i przypomnienie, wyleciało mi z głowy , że to już dziś te 10 miesięcy 🤪

Judzia ja tez proponuje jakiś makaron lub zapiekankę makaronową...lub...wiem, że to banalne, ale bardzo proste i zawsze pysznie wychodzi..."Pomysł na karkówkę z pieca z ziemniakami"...danie z worka...wkładam do worka ziemniaki, karkówke, różne warzywa i siup do pieca...tylko, że ja i tak dodaję ciut olkiwy czy oleju do takiego dania i doprawiam po swojemu...do tego sosik czosnkowy i pychaaaa!!!

Mój dzwonił przed chwilą i oznajmił, że już zabukował bilet na listopad i że przyleci na całe dwa tyg!!!Yupiiii!!!

mam tez pyszny przepis na Muszelki w sosie pieczarkowo-smietanowym
-makaron muszelki 300g
-pieczzarki 400g
-czosnek 1 szt.
-natka pietruszki 1 szt
-masło 1 kostka
smietana 36%- 200ml
sol 1 lyzeczka

1) pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i dupimy na masle do miekkosci(ok 10 min)
2) pod koniec duszenia dodajemy smietane i jeszcze chwile gotujemy na wolnym ogniu.
3)doprawiamy sola i pieprzem, dodajemy czornek przepuszczony przez praskę.
4)makaron gotujemy al' dente w duzej ilosci osolonej wody.
5)natke pietruszki myjemy, suszymy i drobno siekamy.
6)makaron mieszamy z goracym sosem i natka pietruszki
7) podajemy natychmiast

to danie jest przepyszne i szybkie 🙂

• Mamusie
Hej 🙂 🙂 🙂 🙂:

babeczki moje jak ja się cieszę że Was mam!!! Młody dziś miał tak zatkany nos że szok.... Chodził i się denerwował tylko i co chwila u mamusi na rączkach....Chciał spać ale nie mógł prze to zasnąć. Te krople co dostaliśmy wczoraj Euphorbium nie działa. Jest w sprayu i jak się psiknie to niby wycieka ten rozpuszczony katar w postaci piany ale docelowo nie odtyka nocha.... I tak Was czytam od rana a Wy piszecie że polecacie ten Nasivin. NO to ja siup do auta i do apteki!!! Kupiłam i młody ma teraz czysty nosek i śpi !!!! Zaczął nim oddychać i to jest najważniejsze !!!

Dziękuję!!! 😘 😘 😘 😘 😘

NO ja też troszku lepiej.... Mam nadzieję że wczoraj to było apogeum i już powoli mija !!! Najadłam się miodu i cytryny... bo przez karmienie nadal nie mam szerokiego pola popisu w tej kwestii....

Yen ale Oskar fajnie śmiga !!! I ten telewizor no!!! Heh coś o tym wiem 😁 😁 😁 😁

MamoMatka przepis wykorzystam!!! A ten makaron to takie duże muszle czy penne ?

U nas na obiad naleśniki z jabłkami Bo nie pojadę do sklepu po inne składniki bo nie mam z kim Armanda zostawić a nie chcę by wychodził z takim katarem....

Yen Kacper boi się baniek 😮 😮 😮 Wczoraj kupiłam .... pewnie za parę dni się przyzwyczaji.

Zania jak tam sobie dajesz radę co? Jeśli nas czytasz to buziaczki i uściski 😘 😘 😘 😘 i wracaj do nas szybko !!!

• Mamusie
yen brawko dla Oskara!

Moja Maja jeszcze śpi 😮 od 10.00 .. teraz ie wiemm czy ak się obudzi podać jej 2 śniadanie czy obiad..

Shelby faktycznie śmiesznie wyciągnąć krowe z lodówki 🙂 mimo że mamy samsunga 2 drzwiowego to myślę że krowy tam nie wsadze 😁 Postawiłam na kuraka w panierce, ziemniaczki i marchewke z groszkiem.
Maja ma gęstą zupine na cielęcinie 😁
A jutro może zrobie sos koperkowy i jaja. A Maja dostanie jajo z ziemniaczkami ..

Cherry napisał(a):

MamoMatka przepis wykorzystam!!! A ten makaron to takie duże muszle czy penne ?

Cherry- ja uzywam do tego zwyklych muszelet, takie male.
To dobrze ze Kacperkowi nasivin pomogl 🙂 niech te okropne chorobska odczepia sie od dzieciaczkow!!

• Mamusie
Babeczki kiedy chowacie letnie ubranka?

Jesień to już???

aaaaaaaaaa no i była mowa kiedyś jaki kombinezon.... no i zakupiłam na allegro ale za duży chyba... no czekam jak przyjdzie....

w każdym razie szwagierka dopiero mi uświadomiła że tak naprawdę to najczęściej korzysta się z kurtki bo w wózku jest gruby ocieplany śpiworek i żeby dziecka nie przegrzać to spodnie generalnie zakłada się np na sanki....

no i właśnie ten argument przypieczętował moją decyzję o dwuczęściowym kombinezonie...

Lala my też odświeżąć będziemy pokój Armanda.... będziemy malować tam paski i ciemnym odcieniu niebieskiego....

no a w salonie tapetujemy w sobotę ścianę ... w paski....

MÓWIŁAM WAM ŻE LUBIĘ PASKI???? 😮 😁 😁 🤪 🤪

oczywiście jak już będzie gotowe to zrobię foto ....

• Mamusie
cherry zauważyłam po ubrankach Kacperka, on zawsze ślicznie pasiasty 😉
wychodzi nam górna lewa jedyneczka 🤪 ! w końcu !! 😠 moje dziecie jak widzi że pisze na klawiaturze wydaje dzwięki "łohohołołoł " i leci do komputera ! 😁 😁 😁

a na obiad dziś rosołek mąż sobie zażyczył słowami " anie może być rosół jak w normalnej białej katolickiej rodzinie ? " 😆 😁 😁 🤪

• Mamusie
Dzięki babeczki, ja nie wyjdę z Małym do apteki bo pada, poza tym 14 stopni i boję się że jeszcze bardziej się przeziębi. Po południu jak mąż wróci z pracy wyskoczę, tak nie mam kogo poprosić o pomoc. Bo rodzice poza Gdańskiem. Ja stosuję sół w aerozolu i fridę, ale niestety jest płacz i wyrywanie się i nic z tego nie ma.
Kubuś też ma teraz drugie podejście do drzemki, pierwsza trwała 5 min z powodu zatkanego nosa.

Z jedzeniem to ciężki temat, moje dziecko zawsze chętnie jadło jogurt teraz znowu ścisk ust i nie je. Na obiad zrobiłam mu rosołek na cielęcince i nie wiem jak to się skończy.

• Mamusie
Cherry! na katar wychodzimy na dwór!!! koniecznie!
najlepiej jak jest mokro, po deszczu i chłodno! i wietrzymy mocno mieszkanie! bo wpadnę i sprawdzę 🙂 🙂 🙂
U nas lepiej - dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia! Filip już łobuzuje, więc czuje się lepiej! leje się co prawda z nosa, ale spaceruje do poludnia jakieś 3 godziny i ze mną popołudniu jeszcze godzinkę! wstaje odważnie przy wszystkim 🙂 🙂 🙂 jakie to fajne patrzeć jak taki mały kurczak uczy się i jaki wytrwały! jestem dumna, że takie fajne chłopaki są ze mną w domu 🙂