Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
A ja już ogarnełam całe mieszkanie mała śpi ,albo leży sobie spokojnie w łóżeczku sama 😮
Dziś spodziewamy się gości,ale będą dopiero na 18 😠 😠 😠 😠
Kacha na każdym opakowaniu mleka sztucznego powinno być adnotacja ile dawać i kiedy zwiększyć porcje mleka 🙂 Ciesz się,że mała śpi w nocy 🙂
Nikusianam idzie 800gram na 7 dni a w tym dziennie jest jeszcze tylko butelka czyli 125ml mojego mleka 🤨bo więcej nie ma 🤨 Dobrze,że szczera rozmowa pomogła 🙂
Skoreczka fotki super a ta wypięta pupka urocza 😁 😁 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kruszyna nie wiem ile kosztuje Bebiko tam gdzie maż kupuje, ale w zwykłym sklepie to 16zł i starcza tez na ok. 3 dni.
Elka mój synek też śpi od 11 🙃 Zapomniał chyba obudzić się na jedzenie 😉
Nikusia udanej imprezy.
Kruszyna te złe buźki przy twojej wypowiedzi o gościach mnie powaliły 😁 Niedługo bedziemy unikac ludzi 😎 Rozumiem jednak 0 18 przy małym dziecku to trochę męczące 🙃

A ja czopków nie lubię stosować, jakoś to do mnie nie przemawia.

• Mamusie
Witam kochane 🙂 u nas noc jako tako.. choć bywały lepsze ... 🙂...

My dzis pojechaliśmy sobie do dziadków 🙂 jutro też zapowiada się dzień w samochodzie 😜... ale przynajmniej to wyjście z domu... bo zwariować idzie jak się nie wyjdzie ;/...

Ja używam bebiko i u nas w biedronce kosztuje 14 zł...

Laktacja- wydaje mi się że mi pokarm się sam spala ;/... bo coraz mniej... w jednej to już prawie nic nie ma a z drugiej jak pokarm tryskał tak teraz coś jest nie tak bo już tak nie ma ;(...

Skoreczka fotki super 🙂 uwielbiam stópki maluszków 😉

Wczoraj przespaliśmy kąpanie !? xD masakra ;p... mała jak zasnęła o 17 to jak zwykle bywa zzamiast spać do 20 to spała do 23... xD a my z nią 😜.. szok :]...

Seks- przyznam się że mam ochotę 😜 ale póki co próbować nie będę i grzecznie odczekam do wizyty gin 🙂 i co do antykoncepcji - gumki będą u nas używane 😜...

• Mamusie
Czesc

Kupiłam małejj spodenki z biedronki rózowe ze smerfem 😉 i mała dostała koszulke od cioci bo była dzis w gosciach z hello kitti 😉 tez z biedronki tak jak elki rzeczy

Skoreczko spadek wago imponujacy 😉 gratuluje 😉

Ja stanełam na 56-57 i nie chce wiecej w dół zpasc a o wadze 50 to nawet nie maze ale chciała bym 55 😉

Skoreczka ja tez mam znajoma jej córeczka ma piwne oczy i blad włoski sliczna dziewczynka 😉

Nikusia super zedogadałas sie z mezem chyba ja ze swoim tez musze porzadnie porozmawiac bo mni wczoraj z równowago wyprpowadził... 😠 😠 😠

Byłam dzis z mała na krutkim spaccerku bo troszke cieplej byyło 😉

Pami jak zaczełasawac sztuczne mleko to natóralne ze twojego jest mniej tak to działa ...

Wasze dzieci dzis spokojne a moja co chwilke dzemie ale dzis cos niespokojna chyba przez katarek teraz zasnela mi na rekach

mnie tez głowa dzis boli ale to z niewyspania tylko u mni to nie wina dziecka ...tylko meza 😠 😠 😠

Ja tez mam czopki bo syropu chyba sie nie daje takim małym dziecia no i jak cos to czopki lepiej działaja...

a ja dzis miałam gosci rano a jutro beda po południu 😉

• Mamusie
Nikusia dziękuję za wyjaśnienia z jedzonkiem. Też pomyślałam o tym, że zobaczymy jak wygląda jej waga i podpytam pediatrę co i jak. Bo tak będzie najlepiej niż trzymać się książek, czy artykułów. A do lekarza z Małą idziemy w tą środę. Te 3 godziny to szybko załapała bo jej takie wprowadziliśmy, bo jak już pisałam na początku pomyliła jej się noc z dniem. Skąd jednak będę wiedzieć, że ona potrzebuje więcej jedzenia? Będzie się szybciej budzić??? Na opakowaniu mleczka jest napisane, że w drugim miesiącu powinno się zwiększyć dawkę do 110 ml. Ale jak już wspomniałam, nie chcę się trzymać reguł bo nie zawsze jest to dobre 😞

Skoreczka
ja Ciebie także rozumiem. Siedzę w tym domu. Każdy dzień podobny do poprzedniego oraz tego następnego. Niedziela jest jak środa i na odwrót. Już w ciąży nie wychodziłam, więc można powiedzieć, że kilka miesięcy siedzę w tych czterech ścianach i się zastanawiam, kiedy wybuchnę 🤢

Kruszyna
właśnie czytałam też opakowanie po mleku, ale czy ja wiem czy patrzeć na to... No bo za tydzień w piątek minie równy miesiąc, a w sobotę mam już dawkę mleka zwiększyć? Tak jakoś dziwnie 😞 Zwłaszcza, że Natalka się mała urodziła. Sama nie wiem. Faktycznie poczekam do wizyty pediatry i wtedy podpytam, wiedząc ile przybrała na wadze.

Bebiko moje kosztuje 23,99 zł a na receptę 7 zł 🤪 Ale się dowiedziałam, żeby dostać kolejne recepty na to mleko to najpierw muszę iść do lekarza specjalisty (nie pamiętam jakiego, mam to na skierowaniu) i Natalka musi mieć stwierdzone uczulenie na mleko krowie. Jeśli takiego zaświadczenia mieć nie będę to będę musiała kupować mleko na 100%. Gra warta świeczki i muszę koniecznie zająć się tematem. Gorzej z temperaturą na zewnątrz bo mi szkoda dzieciaczka wyciągać. Tak się boję, że się rozchoruje 😞 Głupie te przepisy... Na pierwszej wizycie normalnie mi przepisała na zniżkę a teraz już się prawo zmieniło 😮

Mój mąż mnie dziś przyatakował 🙃 😁 ale niestety musiałam odmówić 🤨 Boję się jeszcze... 3 tygodnie po porodzie to chyba za wcześnie na sex... I jak sobie pomyślę, że miałabym być znów w ciąży to ciarki mam!!!!!!!! Wolę się upewnić, że ginekologicznie wszystko ze mną dobrze i wtedy się będę zastanawiać... 😁 Chociaż nie powiem, że nie miałam ochoty... ale rozum górą 😎

• Mamusie
Hej 🙂

Mój synek też się budzi co 3 godzinki na jedzenie.

Sex – ja z kolei mam straszną ochotę, jak tylko dotknę męża, to ogarnia mnie podniecenie ☺️ Ale niestety trzeba czekać 😜 Moja pierwsza wizyta po porodzie u gina dopiero w kwietniu...
Co do zabezpieczenia, to ja stosowałam wcześniej tabletki, a później prezerwatywę – i w przyszłości przy gumeczce chyba zostaniemy. Co do zastrzyku – moja siostra miała i zaszła w drugą ciążę 🥴 Stosunek przerywany – nie polecam, po co się stresować? Spirala – moja moralność na to mi nie pozwala 🤢

U mnie spadło 14 kg po porodzie 🤪

Skoreczka uwielbiam Twoje zdjęcia! 🤪 🤪 🤪

Nie mogę doczekać się wiosny i spacerków!

• Mamusie
Skoreczka wszystkie Twoje zdjęcia są niesamowite 🤪

Beata
14 kilo to pięknie!!!! A ile przytyłaś w ciąży? Ja tak sobie myślę, że tej reszty nadmiaru kilo nie zrzucę siedząc w domu 🤢 Co prawda jeszcze po porodzie jakoś mało jem ale to akurat dobre nie jest 🤨

Nie podobam się sobie 😞 Opuchlizna zeszła z czego się cieszę, ale wciąż pierścionków założyć nie mogę a ubieranie się jakoś mnie stresuje 😮
Jutro przyjeżdża do mnie rodzinka 🙂 Troszkę odwiedzić nie zaszkodzi 🙂
Nie chcę mieć doła, na prawdę robię wszystko by go nie mieć ale tak się boję, że się załamię. Zima jest sprzyjającą dołowi porą roku 🤢 🤢

• Mamusie
Anabel te 13 kg to jak wiadomo poród zabrał a później opuchlizna której sie pozbyłam. I teraz powolutku pozbywam sie reszty. Miałam tez tak po pierwszym porodzie 😉
Kacha rozumiem Cię: mam białą cere, wysuszone dłonie od ciagłego zmywania i jeszcze tłuściutkie uda. Kazdego dnia staram sie robić cos dla siebie ale chyba na marne bo nie poprawia to mojego samopoczucia. Brakuje w tym wszystkim pomocy promieni słonecznych.
Pamii u mnie jest identycznie z laktacją.

Dziękuję za miłe słowa 😘 i za oklaska 😘

• Mamusie
Kacha przed ciążą ważyłam 55 kg, na początku ciąży spadek do 53 kg, a tuż przed porodem ważyłam 74 kg 😮 A teraz ważę 59,5 kg 😉

A pierścionków i obrączki nadal założyć nie mogę 😠

W jedne jeansy sprzed ciąży się zmieściłam, bo uda mi zostały 😁

• Mamusie
Hejka już po urodzinkach, Emilka wykąpana.
Skoreczka super fotki 🙂) muszę się zainspirować, bo mi się podobają a ja nie mam takich artystycznych pomysłów.
Kruszynka i Kasiulka ja kupiłam paracetamol w czopkach w dawce 50mg (to najmniejsza jaka jest) a firma chyba nie ma znaczenia. Przechowuje je się w lodówce.
Kasiulka masz rację bo dziecko po szczepieniu może gorączkować.
WielkaB bliskości to mi też brakowało, ale że sytuacja była napięta to nie miałam chęci, a że się wyjaśniło to i chęci wróciły. 😜
Kruszynka z tym ile dziecko zje mleka a tym co na paczce to dwie różne sprawy. Jak dziecko je mniej to nie jesteś w stanie zmusić, żeby jadło więcej a jak chce więcej to nie będziesz głodziła więc ja to raczej orientacyjnie traktuję i to chyba nawet pisze na paczce. 🙂
Dobrze, że chociaż jeszcze trochę Ci się udaje ściągnąć mleka. bo u mnie to Sahara.
A za gości o 18 to ja dziękuję 😮
Skoreczka unikać ludzi to ja nie będę ale jak mi się ktoś wieczorem zwala to nie jestem zadowolona. A u mnie się już na jutro goście zapowiedzieli 😜 😁 😁 😁 🙃
Jak nie używasz czopków to co dajesz takiemu maluszkowi w razie gorączki??
Urszulka jeśli mogę zapytać to jak nie gumki to co??
Elka dzięki za oklaski 😘 😘
Anabel to teraz w biedronce mają jakieś ubranka dla dzieci??
To ja trzymam kciuki, żeby u Was rozmowa też pomogła. Najlepsze jest to, że moją rozmowę zainicjował mąż 🤪
Pamii18 miałam ten sam problem co Ty i skończyło się butelką. Jak karmimy to idzie sygnał do mózgu, że jest zapotrzebowanie na mleko. Jak dajesz butlę to sygnały nie ma i laktacja się zmniejsza.
Kacha ja robię butelkę np 60ml a mała jeszcze krzyczy to odrabiam 30ml, następnym razem zrobię 100ml i widzę czy zjadła więcej niż 60 czy nie. I tak metodą prób i błędów, jak mi trochę mleka zostaje w butelce to wiem, że się najadła. A jak krzyczy to znaczy, ze chcę więcej i wtedy dorabiam. Chyba namieszałam 🙃
A na doła pomagają małe przyjemności. Zrób sobie makijaż, pomaluj paznokcie, zjedź coś dobrego. Wyżal się komuś (np nam 🙂 )
A co do wagi to u mnie ok, ale od poniedziałku robię brzuszki, żeby brzuch się ładniejszy zrobił. To która się dołącza???? Zaczynam od 15 bo nie mam kondycji. 🙂 🙂
Do MEŻA ELKI a mój mąż powiedział wczoraj do mnie, że poczeka tyle ile będę potrzebowała, że rozumie, że się boję. Nie zamierza na mnie naciskać. Nawet jeśli chcę poczekać do 21.03 (moja wizyta u gina) to on rozumie. I dzięki jego postawie moje obawy zniknęły i niechęć do "pierwszego razu" też. Wczoraj spędziliśmy fajny wieczór a dziś kolację z lampką winą (o ile Emilka zaśnie, bo na razie krzyczy 😜 😜)
I Wam też życzę miłego wieczoru pa pa

• Mamusie
Cześć dziewczyny dawno nie pisałam, ale na bieżąco staram się w wolnej chwili czytać nasze forum :-)
U nas dzień do dnia podobny, też już tęsknię za 1 wyjściem na spacerek i wiosną
A Wy kiedy wyszłyście na 1 spacerek?wcześniej werandowałyście dzieciaczki?Ja może bym zaczęła werandować ale te temperatury niskie mnie dobijają.
Jeszcze nie mielismy wizyty patronażowej i wkurzyli mnie w przychodzni bo powiedzieli że najlepiej jakbyśmy my przyjechali do nich.Kurcze wkurza mnie to bo wiem że to jest obowiązek lekarza przyjśc na 1 wizytę a im najwygodniej jak się do nich przyjdzie.
Dobrej nocy dziewczyny, u nas trochę lepiej w nocy z karmieniem bo zaczełam karmic na leżąco Nikoś często zaśnie mi nieraz oko się przymknie na czuwaniu :-) i odkładam go i ładnie wmiarę śpi.PA pa