Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Skoreczka nie wiem jak u Was, ale u nas masakra z miejscem w przedszkolu. Szczególnie jeśli mama nie pracuje. Koleżanka zapisała córkę a miała jeszcze drugą młodszą to była na 19 miejscu listy rezerwowej. 😮 Chociaż pamiętam, że ja nie wiedziałam, że są takie problemy. Poszłam zapisałam Kubę i go od razu przyjęli. I potem poszłam do pracy.
Kruszyna skorzystałam z tej ładnej pogody. 🙂
A jutro mam kontrolę u ortopedy, jak będzie ładnie to pójdę pieszo do sąsiedniej miejscowości a jak będzie lało to siostra mnie zawiezie. Miałam wizytę na 30.03 ale babka zadzwoniła i przestawiła mi na jutro.

A na allegro powystawiałam, bo Kuba ma pełne szafki ubrań a jak rano mu szykuję to nie ma co założyć 😠, bo większość za mała. Do tego jego bezrękawniki, kurtki, garnitur (w którym wygląda jakby miał wodę w piwnicy) itd No i witaminy K+D 😜 🙂 🙂

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Nikusia właśnie też o tym słyszałam ze z przedszkolami wiążą się problemy. jednak liczę na to ze wezmą go na te 5 godzin bezpłatne. Jutro się okaże 😮
Mąż mówi zebym już Błażejka zapisała zeby miał pewne miejsce 😉
Trzymajcie kciuki zeby jednak ta miejscówka się znalazła ☺️

Nabiegałam się po domu mimo niedzieli, zrobiłam selekcję zabawek, posprzątałam i czas zleciał nie wiadomo kiedy.

Nikusia a niedawno pokazywałas nam bluzeczke z Benem jak kupiłaś Kubie, a juz jest za mała 🙃 Rosną dzieci!

Dobranoc 🙂

• Mamusie
hej 🙂 wpadłam się tylko pochwalić ze dzisiaj ochrzciliśmy naszą córcię i jakaś taka szczęśliwa jestem 🙂 jutro na fb wstawię fotki z tej uroczystości (bo tutaj raczej za mało się udzielam żebym mogla fotkę wstawić 🙂 ) buziaki dla Was i bobasków 🙂:* uciekam spać bo jestem padnięta

• Mamusie
witam witam kochane z rana my nie śpimy od 5 dokładnie ja bo Fabian własnie ucina sobie drzemkę dzisiaj ja go obudziłam na cyca bo jak zasnął o 19:30 to wstał dopiero o 5 teraz znów śpi i ja tez lecę się przespać jeszcze puki mam okazje
dzisiaj bedzie piękna pogoda i napewno pójdziemy na spacerek bo wczoraj było ciepło ale tak wiało ze głowe chciało urwać ale mimo to byliśmy u prababci

• Mamusie
Hej
Noc ok tylko Zosia z zegarkiem w ręku budziła się c o4 godziny na jedzonko 🙂 Dziś wizyta u arelgologa i zobaczymy co nam powie 🥴
Nikusia chyba się cieszysz z wcześniejszej wizyty??
Skoreczka na pewno będzie dobrze i zapiszesz Mikołaja i zaklepiesz miejsce dla Błażeja 🙂

My myśleliśmy o żłobku dla małej,ale jak znajdę prace na zmiany i na miejscu inną niż tą co miałam to będę zmieniać się z moim w pilnowaniu Zosi a w między czasie gdy będą nam się godziny nakładać to moi rodzice chcą zajmować się Zosią 🙂 Żłobek by nas wyniósł 400zł 😮
Tylko czy to wszystko pójdzie po naszej myśli 🤨

Wielka widać,że prababci sprawiliście wizytą wielką radość 🙂
31072010 super chrzciny już za wami 🙂 Wszystkiego dobrego dla Lenki 🙂

• Mamusie
hejka
Emilka obudziła się o 2 do karmienia i szalała do po 4. Potem jak wstałam o 6:30 naszykowałam Kubę to ona już nie chciała spać, teraz sobie śpi a ja się muszę szykować do ortopedy. I potrzebna mi mega mocna kawa.
31072010 gratulacje dla Lenki z okazji chrztu 😉
Wielka super fotka, co do spacerku to ja będę dziś miała do sąsiedniej miejscowości do ortopedy i powrót. Już m głupio znowu siostrę prosić, żeby mnie zawiozła.
Kruszyna na jedno fajnie, że już ortopedę zaliczę, ale jeszcze jest ten strach co powie.
Co do żłobka to u Was do tego też się podobno ciężko dostać.
Idę zrobić sobie kawkę.

• Mamusie
hejka 🙂

hej 🙂

u nas nos super. maly zasnął o 23 i wstal o 4.30 potem o 9. 😁 🤪

Wczoraj poszlismy do tesciow o 14 io wrocilismy o 19.30 - imieniny mieli. 🤪

tu fotki 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/542/87217660.jpg/][IMG]http://img542.imageshack.us/img542/4167/87217660.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/28/31809078.jpg/][IMG]http://img28.imageshack.us/img28/3627/31809078.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/408/14928927.jpg/][IMG]http://img408.imageshack.us/img408/6862/14928927.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Czesc
31072010 gratulacje z okazji chrzcin 😉

Kruszynka mam nadzieje ze jednak znajdziesz prace na zmiane z mezem i mała zostanie z wamu bo to zawsze mniej chorub na poczatku no i szkoda takiego malenstwa jak ma isc do zlobka 😉

Skoreczka no nie chce nic mówic ale jak nie pracujesz to moze wyc tak ze Mikołaj bedzie brany pod uwage dopiero po dzieciach których rodzice pracuja u nas w przedszkolu tak było tylko ze ja pracowałam wiec nie było problemu a teraz Jakub ma pierwszenstwo ze wzgledu na to ze juz chodzi do przedszkola...

Kruszynka i Nikusia dajcie znac jak po wizycie ;0

A moja Kinia dzis pobiła rekord poszła spac po 21 a wstała o 5 50 szok ona chyba tez jeszcze odsypia zamieszanie chrzcinowe 😉

Musze wam powiedziec ze ja w chrzciny siedziałam przy stole chyba z 20 minut przez cały wieczór 😮 😮

• Mamusie
A nie pisałam wam maz znoewu sie wybiera na szkolenie ;/ 21 marca na 3 dni ehhh teraz po chrzcinazh to do mnie dotarło bo wczeniej nie myslałam o tym ...
Znów bedzie tyrzeba sie zmobilizowac...Chociaz po tych jego chorobach ostatnich to mam juz wprawe w organizacji...i w sumie jak go nie bedzie to przeciem mniej roboty bedzie bo bałaganu nie bedzie miał kto zrobic 😉

• Mamusie
Hej hej u nas pogoda brzydka brrrrrrrr pada i pochmurno
Anabel dobrze że już po chrzcinach, a co do męża to jak mój pojechał na 3 dni na narty ze starszym synkiem to miałam taki porządek i spokój naprawdę nie miał kto bałagnić 😉
Elka ładne fotki, ale Jasiu to pulaski ma słodkie 🙂 uciekam bo Niko płacze może potem dokończę pa

• Mamusie
Witam kochane. Ja tak tylko na chwilke bo mam pytanko ważne, czy któraś z was moze mi polecic dobrego prywatnego neurologa dzieciecego w okolicach rybnika? Bo do przychodzi sa terminy tak odlegle ze szkoda slow :/ Jakby ktoras cos wiedziala to bardzo prosze o numer tel neurologa 🙂

• Mamusie
Hejka
Zrobiłam sobie spacer w deszczu do ortopedy i jestem wykończona. Jak byłam ostatnio to weszłam i wyszłam, bo z dzieckiem bez kolejki. A jak weszłam dziś to tam było z 10 dzieci 🤪 a ja ostatnia, a potem biegiem spowrotem, żebym zdążyła jak Kuba wróci ze szkoły. Z tym, że nie zdążyłam, zadzwoniłam do koleżanki i był u niej przez pół godziny. 😠
Emilkę mam dalej szeroko pieluszkować, to jedni bioderko już jest dobrze, ale z tym drugim dalej problem. Powiedział, że zobaczymy na kolejnej wizycie. Na razie zostajemy przy tetrowych pieluszkach.
Urszulka dzieciom karmionym piersią wprowadza się wszystko o miesiąc później.
Wielka ja taki zestaw żywienia dostałam od położnej. 😉
Adzia nie znam żadnego neurologa, już nie mówiąc że za daleko mieszkasz. Może popytasz koleżanek albo w Waszej przychodni.
Anabel współczuję samej z dwójką dzieci, ja wiem jak ja czekam na mojego jak Emilka krzyczy. Żeby tylko choć na chwilkę ją wziął. Z tym, że jak sama w domu to faktycznie nie ma bałaganu.
Elka Jasiu słodki 😉
Kinga u mnie też pochmurno i siąpi deszczyk. Może urosnę jak zmokłam 😁 😁 😁
Bo już nie chciałam któryś z kolei raz prosić, żeby mnie ktoś zawiózł.
Szczególnie, że w czwartek na 11 mam diabetologa. A to jest w sąsiedniej miejscowości, ale na drugim końcu. Muszę pomyśleć co zrobić.

• Mamusie
Hejka 🙂
Noc ok, Fabi jadł o 19,24,4 i 9 🙂
Teściowa wczoraj jakaś nawet miła była. Daliśmy zaproszenia na chrzest. Zamówiliśmy pampersy Happy 328szt + 2op. chusteczek za 158zł. I teściowa mówiła,że zapłaci za to 🤪
Jakoś poprawiło się nawet,ale i tak teściowa zdążyła mnie wkurzyć 😠 Andrzej jak był mały to miał wadę wzroku i ona mówiła,żeby jechać do okulisty,bo mu oczko ucieka! 😠 a pytaliśmy się lekarza i on nic nie widział,żadnej wady i powiedział,że taką wadę byłoby widać już w szpitalu i że już byśmy mieli dawno skierowanie do okulisty...

A tak poza tym to Fabiś ma dzisiaj 2 miesiące 🙂

• Mamusie
Ale ostatnio pustki...

Nikusia u nas tez jeszcze jedno bioderko nie jest w porzadku...
Szkoda ze mieszkasz tak daleko chetnie bym cie wspomogła autem ...Wiem jak ciezko jest prosic co chwile kogos o podwózke ja sie ciesze ze jak coś to maz moze mi auto zostawic bo lubie byc niezalezna ...

Całuski dla Fabisia z okazji 2 miesiecy 😉