Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Elka a może ma zapchane kanaliki oczne, wiem że tak się zdarza u dzieci bo mojej znajomej córeczka też tak miała z 1 oczkiem i musiała mieć jakiś zabieg przepychania kanalików, a spróbuj mu przejeżdzac placem od strony oczka przy nosku tak w dół, mi tak kazała lekarka jak Nikiemu ropiało oczko.
Anabel no naprawdę ma zaciętą minkę 😉 a pucuś się robi 🙂 wkurzyłam się bo nam psuje się aparat i większość zdjęć mam niewyraźne i poruszone nie ma z czego wybrac ładnej fotki

• Mamusie
Skoreczka śliczny Błażejek w awatarku 🙂

Nikusia co do gimnastyki to mnie się wczoraj Zapomniało zrobić :P ,,uspać męża" super tekst :P hehehe

Elka super ubranko 🙂 to na Chrzciny już jesteś gotowa 🙂

Kasiulka też nie lubię sytuacji ,,to my zaraz będziemy" xD...

Anabel to teraz odpoczywaj... 🙂

Elka Jasio elegant na zdjęciu 🙂

31072010,Anabel najlepszego dla dzieciaczków z okazji chrztu 🙂

Kasiulka Najlepszego z okazji 2 miesiecy dla Fabiana 🙂

Kinga Nikoduś śliczny 🙂

Elka co do oczek to idź jak coś najpierw do rodzinnego lekarza.. 🙂

U nas ok 🙂 poza tym chyba zrobię sobie przerwe w studiach.. kompletnie nie mogę skupić się na nauce... napisałam maila do Dziekanatu jaką mogłabym wybrać opcję i czekam na odpowiedź, zobaczę co mi odpiszą...

• Mamusie
Anabel u mnie jak mąż mi zostawia auto to wtedy on musi kogoś prosić żeby po niego przyjechał. Z tym, że w czwartek na pewno będzie musiał mi zostawić auto. Dobrze, że resztę lekarzy mam na 16.
Elka od kiedy mu łzawią te oczka? Bo Emilce od początku, ropieją i kazała mi przemywać zielem świetlika. To nie pomaga. Najpierw łzawiło jedno a dziś widziałam, że łzawią też drugie. Słyszałam, że to zatkane kanaliki łzowe, miałam o to pytać pediatrę na szczepieniu ale zapomniałam.
Kinga ale Nikoś poważny 🙂
Pamii18 ja wczoraj też zapomniałam o gimnastyce, no chyba że liczyć tą w parku na urządzeniach.
A Ty studiujesz zaocznie? Bo jeszcze kwiecień, maj i semestr zaliczony. Bo po przerwie ciężko zacząć, a potem będzie biegać, Ty za nią i dopiero będzie ciężko się na nauce skupić. 😜 Napisz co Ci dziekan zaproponował. 😘

Ja jestem wykończona, krzyki Emilki mi tak dają popalić, że mam dość. Niech już będzie wykąpana i pójdzie spać a ja najchętniej też. Tylko, że muszę do 21 czekać, żeby sobie zastrzyk dać i Kubie cukier zmierzyć.

• Mamusie
Witam
Wczoraj zabrakło mi czasu aby wejść i was poczytać no i zdać relacje z wizyty 🙂
Tak więc byliśmy jako pierwsi i po formalnościach szybko poszło 🙂 z tym,że pani doktor bardzo nie miła 😞 tylko odburkiwała jak ja o coś pytałam i miałam tylko odpowiadać na jej pytania 🥴 Zbadała i pooglądała Zosię i stwierdziła,że to tylko tymczasowe te krosteczki i suchość skóry przepisała nam mleko Bebilon Pepti(na refundację) i Bebilon HA dla niemowląt z skłonnością do allergi (które nie jest na recepte i 400gram kosztuje 30zł a w aptece 40zł 😮 te dwa mleka mamy mieszać ze sobą i mamy nowe kosmetyki Emolium (drogie),ale po wczorajszej kąpieli widać już różnicę ta skóra nie jest już taka napięta i sucha 🙂 tak więc są to pieniądze nie wyrzucone w błoto i coś pomagają 🙂 Za 3 tyg.mamy się zgłosić do kontroli.
Teraz lecę bo Zosia już się budzi a później was poczytam 🙂

• Mamusie
Nikusia ja jeszcze muszę zaliczyć egzaminy z poprzedniego półrocza... bo wypadły w momencie gdy byłam w szpitalu i chwilę po... 3 najcięższe przedmioty u nas na uczelni: socjologia (wykładowca bardzo nieżyczliwy) mikroekonomia (chyba ze 150 stron) i rachunek (ale to inna bajka (4 lata się jego uczyłam)) studiuję zaocznie... probowałam małą wywieźć do mamy i sięuczyć ale jak jej koło mnie nie ma to się zastanawiam co tam się dzieje i nadal nie daje raady się skupić ;/... a na odpowiedź dziekana czekam.. może podpowie mi jakieś rozwiązanie...
a i dodam że egzaminy te musiałabym zdać do 15.03... więc jeszcze 3 dni a wykładowcy nawet nie zechcieli umówić się ze mną na egzamin... mimo że chyba z 10 maili wysłałam ;/... porażka... zniechęca mnie to bardzo... a telefonu dziekanat nie podaje ;/...

Kruszyna uuu to kasy idzie na to wszystko.. ale dobrze że przynajmniej widać efekty 🙂

U nas nocka ok... mała znow jak zasnęła o 22 (jadła o 20:30) to dopiero o 6 wstała i zjadła 🙂 i teraz znów ma drzemkę 😉... a ja sprzątam... bo goście mają być na 12 🙂...

Miłego dnia 😉

• Mamusie
Wielkab dzięki za schemat 😉 na pewno się przyda
Adzia nie umiem ci nic podpowiedzieć 😞
Nikusia a ty i tak ładny kawałek śmigasz z Emilką do ortopedy 🥴 kawałek drogi to ty masz.
Kasiulka pewnie,że się opłaca przecież teściowa płaci 😉 Moja Zosia też czasami zezuje
Dla Fabianka buziaki 😁 😁 😁
kinga jaki przystojniaczek 🙂 🙂 🙂
A tak w ogóle to mamy samych przystojniaków na forum 😁 Może czas myśleć już o kawalerze dla Zosi 😉 😉
Pamii pewnie spróbuj na pewno coś ci się należy a wiadomo,że myśli uciekają do dzieciaczków 🙂 To ładnie twoja śpi ile już teraz pije mleczka??

• Mamusie
Hejka 🙂
Noc ok 🙂 Fabi jak wstał o 3.30 na jedzonko to się tak śmiał do misiów,że aż na głos 🙂
wieczorem wracam do ZG 😞
a tak poza tym jestem przeziębiona!!! 🥴 i mam już dość tej choroby...
Kruszyna My mamy też właśnie Bebilon Pepti i kosmetyki z Emolium. Wiem ile to kosztuje...
Ale nie wiedziałam,że można mieszać ze sobą dwa mleka modyfikowane 😮 my mieliśmy tak tylko jak przechodziliśmy stopniowo na Bebilon. Jeśli Zosia ma skazę w 100% to mleko HA jej zaszkodzi raczej,bo Fabi też tak miał 😞 robił zielone kupki po NAN HA i bolał go brzuszek. A teraz jest lepiej 🙂 Oby Zosi przeszło 🙂 trzymam kciukasy 😉

• Mamusie
hej kochane wpadąłm na chwilke lece sprzątać puki mały śpi
Spałam tej nocy jak zając bo mały po południu dostał chrypki i tylko nasuchiwałam czy odycha a rano pojechaliśmy do lekarza i jest wszystko ok mały zdrowy a chrypkę ma z gorąca bo teściu przez dwa dni tak chajcowała ze było po 27 stopni ja nie nadarzałam wietrzyć pokoi
jak narazie malego inhaluje solami i kropie mu nosek zobaczymy czy chrypa przejdzie
mam do was pytanko ile powina wynośc teperatura ciała u niemowlaka bo maly miał rano 37,2 tyle rze przed mierzeniem spał

• Mamusie
Pamii ja również w szoku jest myślałam,że jak wróce ze spaceru to tu będzie kilka stron do czytania a tu taka cisza 😞
Wielka b 37,2 to ok gorączkę zbijamy dopiero jak ma 38,5
Kasiulka ta lekarka własnie skazy białkowej nie podejrzewa i myśli,że do 3 tyg.wszystko minie więc zobaczymy. A co do mieszania mleka to niby można tak mi kazała lekarka robić i myślę,że ona raczej powinna takie rzeczy dobrze wiedzieć 😮 i obym się nie myliła.
Juhu dziewczyny gdzie jesteście ??

• Mamusie
Adzia82 napisał(a):
Witam kochane. Ja tak tylko na chwilke bo mam pytanko ważne, czy któraś z was moze mi polecic dobrego prywatnego neurologa dzieciecego w okolicach rybnika? Bo do przychodzi sa terminy tak odlegle ze szkoda slow :/ Jakby ktoras cos wiedziala to bardzo prosze o numer tel neurologa 🙂

Wydaje mi się, że jak pójdziesz do pediatry i zapytasz o neurologa przyjmującego prywatnie, to Ci da namiary - mi tak dala, tyle, że w Warszawie.

• Mamusie
Hej u nas dzisiaj dzień bez spacerku to i Niko jest marudniejszy 😞
Beata my też jutro idziemy na szczepienie, zastanawiam się czy kupić czopki viburcol, dawałam je zawsze starszemu synkowi po szczepieniu one są zalecane w stanie niepokoju u dzieci, kolkach jak i po szczepieniach.Zawsze warto mieć w domu takie czopki więc chyba zakupię je jutro.Trzymam kciuki za Aleksa!Damy znać jutro jak było u nas.
Pusto tu faktycznie ostatnio za dużo nie piszemy a czuję że jak się zrobi bardzo ciepło to będzie bardzo mało nas na forum 😉
Miłego wieczorku pa