Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Nikusia102 napisał(a):
elka144 napisał(a):
ja teraz bylam na pneumo i kazala mi ptzyjsc za 6 tyg do zółtaczki ale czy to napewno zoltaczka a nie zapalenie wątroby?

ale żółtaczka a zapalenie wątroby to to samo.

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Nikusia102 napisał(a):
elka144 napisał(a):
ja teraz bylam na pneumo i kazala mi ptzyjsc za 6 tyg do zółtaczki ale czy to napewno zoltaczka a nie zapalenie wątroby?

bo to przeciw zapaleniu wątroby typy B, więc jak napiszą WZW B -to to też to samo 😉

• Mamusie
Nikusia102 napisał(a):
Nikusia102 napisał(a):
elka144 napisał(a):

bo to przeciw zapaleniu wątroby typy B, więc jak napiszą WZW B -to to też to samo 😉

Jakby to powiedział Johny Bravo "ołłł... zdarza się" 😁

• Mamusie
Nikusia102 napisał(a):
i po to mamy forum, żeby się dowiedzieć to czego nie wiemy.
Ja od Was pierwszy raz słyszałam, że nie wolno dziewczynka za dużo kurczaka dawać, bo im piersi urosną.
I tak się zastanawiam, może przejdę na same kurczaki hi hi hi 😘 😘 😘

No... tylko mnie nikt nie odpisuje na pytania 🤨 no ale spoko, dowiem się od kogoś innego 😜
🙃

• Mamusie
Kacha napisał(a):
Nikusia102 napisał(a):
Ja od Was pierwszy raz słyszałam, że nie wolno dziewczynka za dużo kurczaka dawać, bo im piersi urosną.

No... tylko mnie nikt nie odpisuje na pytania 🤨 no ale spoko, dowiem się od kogoś innego 😜
🙃

Chodzi Ci o 6 tyg od bioderek na USG? To nie ma związku, Elka miała na myśli przerwę miedzy szczepieniami.

• Mamusie
Nikusia102 napisał(a):

Ja chyba też 😁

• Mamusie
Nikusia ja dzisiaj jak włozyłam obiadki do słoiczków to jeszcze je wstawilam do garnka i zagotowałam zeby miec pewnosc bo troche duzo tego wyszło 😉

Elka przerwa miedzy szczepieniami musi byc minimum 6 tygodni u nas licza 7-8 tygodni no chyba ze dziecko chorowało jak Kinia to sie to wydłuża

Nikusia ja daje na drógie sniadanie deserek pózniej obiadek no i mleko poza tym prubowałam kaszke ale mała na razie nie chce wiec poczekam jeszcze troszke 😉

A my przed zółtaczka mamy jeszcze jedno szczepienie przez ta ospae tak to za dwa tygodnie bysmy jechały taz na zółtaczke

Kacha jakie pytanie ?>?? o usg??? odpowiedziałam przeciez

Ja juz po wizycie u chrzesniaka krytko ale miło było dawno sie nie widzielismy 😉 heheh ja to musze zawsze gdzies jezdzic bo w domu mała marudne a tam nie spała przegapiła swoja godine a spokojna była i nie płakała 😉

• Mamusie

Wstawiam coś na temat tych kurczaków 😉

Jakie mięso dla dziecka?
Na rynku jest wiele rodzajów mięsa oraz ryb. Dla dziecka najlepiej wybierać to mięso, które pochodzi z hodowli ekologicznej, by nie stanowiło źródła substancji toksycznych. Mięso drobiowe jest najczęściej wybierane do żywienia niemowląt i dzieci. Jednakże kurczaki są hodowane na masową skalę, żywione paszą często zawierającą dioksyny, pestycydy, hormony oraz antybiotyki. Dzieci spożywające w dużych ilościach kurczaka często mają zaburzenia hormonalne (rozwój gruczołu sutkowego u chłopców). Dlatego spośród mięs drobiowych najlepiej podawać dziecku indyka, kaczkę i gęś.

• Mamusie
Hej dziewczyny my już po szczepieniu mam nadzieje że Niki nie będzie mial gorączki jak po ostatnim 🥴

Anabel to fajnie że odwiedziny się udały, a co do karmienia mm to wpadniesz w swój rytm zobaczysz, a już nie karmisz piersią?

Elka to masz wyżerkę ciasta 🙂

Wielka to miałaś sen 🙃 a co do drzemki to moj mąż też lubi drzemać w fotelu 🙂

Nikusia to naprawdę nie dziwię sie że się zdenerwowałaś na Kubę bo faktycznie w tym przypadku nie ma żartów i tu nie możesz odpuścić

Kruszyna miejmy nadzieję że to faktycznie ostatni gips Zosi a i ona nadrobi wszystko i jeszcze zobaczysz wcześniej zacznie raczkować od pozostałych 🙂 nie ma reguły 🙂

Beata to może faktycznie Aleks na te żabki marudny jest?

Kacha o co pytałaś?

a ja czuję sie kiepsko, głowa mnie boli a jeszcze obiad muszę zrobić więc uciekam.A Niki dzisiaj zjadł szpinak z ziemniakami nawet mu smakował za to ja miałam odruch wymiotny na widok tej zielonej papki a i smak mi też nie pasuje bo ja nie cierpię szpinaku 🤢 mam uraz z przedszkola jeszcze 🤨 🤢 dobra zmykam pa pa

• Mamusie
Kinga ja jeszcze 2 razy dziennie karmie piersia ale wiem ze to potrwa tylko jakis czas bo jak juz sie wprowadzi butelke to mleko powoli zanika no ale mała ma juz pół roku 😉 wiec mysle ze i tak dostała to co najlepsze a ja jestem zmeczona tym ciągłym walczeniem z laktacja 😉 no i jeszcze ostatnio te plesniawki i przez to popekane brodawki mi dały popaliuc wiec nie mam takiego żalu ze daje juz butle 😉 przynajn=mniej łatwiej było je wygoic 😉

• Mamusie
Nikusia ja jem duzo kurczaka i co i nico piersi jakie były takei są buhahhahahaha

Anabel ale coś w tym jest bo mojemu koledze rosły piersi i musiał dostawać hormony żeby mu nie rosły

KAcha umnie jest tak samo młody zje zupkę i za godzinę chce mleko nie wiem co ci poradzić

• Mamusie
Wielka Fabiś piękny na fotce no i to wyznanie miłości do cioć 🙂 😘

Kacha możesz zagęszczać zupki kleikiem ale jak kupujesz gotowe słoiczki to już nie trzeba, mój po obiadku i tak domaga się mleka, więc jak zje obiadek to daję mu do wypicia herbatkę odczekam z pól godziny i i tak chce mleko więc daję i dopiero widzę że jest zadowolony 🙂

• Mamusie
Byliśmy u znajomych na kawie i widać jak ich córka urosła 🤪 to aż niemożliwe jest.
Jak moją Emilkę posadziłam to sobie siedzi 🤪 Wielka jakbyś nie napisała o tym posta to ja bym nawet nie wpadła na to, żeby sprawdzić. Posadzę ją sobie w wózku i wszystko widzi a gondola powlekana miękkim jest więc się nie boję, że upadnie. 🙃 I potrafi z 10 min siedzieć. 😮
Kacha sorry, faktycznie czytałam i nie odpisałam. Możesz zagęścić kleikiem. Z tym, że Emilka na początku też tak, że po obiedzie szybciej butelka to jej dawałam.
Anabel, Beata, Wielka słyszałam też, że biust rośnie jak się je piętki od chleba 😁 😁 😁
Anabel wszystkie obiadki mi się zepsuły. Nawet te w słoiczkach po koncentracie. Nie wiem co się stało. Nie było żadnego nowego składnika. Dziś odkręciłam ten co się zagotował i normalnie buzował.
A ja doczytałam, że teraz już (za kilka dni) żółtko co drugi dzień. 😮
Kinga ja też mam odruch wymiotny jak widzę szpinak. Mam jeszcze jeden słoiczek w lodówce. Ile kropli dajesz tej witaminy D???
Anabel ja Cię podziwiam, że tyle czasu Ci się udało karmić.
Wielka to chyba trzeba z tym kurczakiem bardziej manualnie zrobić. Czyli piersi z kury do stanika napchać 😁 😁 😁 tylko ten smrodek, bo jednym dniu 🙃 😜 😜 😜
Kacha Ty kupujesz słoiczki prawda?