Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Już jesteśmy w domku 🙂

Beata Ja zrobiłam Zosi gruszki z jabłkiem wczoraj dałam jej kilka łyżeczek a dziś był cała szczęśliwa jak mogła zjeść więcej 🙂

Wielka my z Zosią też kochamy Fabianka 😘

Nikusia ja daję na drugie śniadanie i jest ok a dopiero za jakiś czas obiadek 🙂
Nikusia żebyś wiedział,że od kurczaków cycuszki rosną 😁 😁 😁

Anabel moja lubi kaszkę,ale za uwarzyłam,że płynna lepsza jest dla niej 🙂
I ja powtórzę moja szwagierka podawała tylko kurczaka i córce urosły cycuszki i ma taki większe już do tej pory 🤨

Kacha ja mojej nie dodaję jeszcze kaszki do obiadku bo potrafi wytrzymać po nim do 3 godzin bez flaszki wiec wychodzi na to,ze moje obiadki są dla niej syte

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej jestem na chwilkę, bo mam stertę prasowania a pojutrze wyjeżdzamy ze znajomymi do Brenna więc czeka mnie pakowanie no i przed tym prasowanie 😮 🤢

Nikusia ja mam zalecone 1 kropelkę codziennie Devikapu a Miłoszek pamiętam brał codziennie 2 kropelki, to zależy od dziecka i chyba od ciemiączka jakie ma dziecko.

Anabel mój Niki już śpi a Miłosz przeciąga zawsze wieczorem, zawsze mamy nerwy wieczorowe bo jest zmęczony marudzi ale myć się iść nie chce 🤔jak był mniejszy to o 20 już spał a teraz przeciąga

Kruszyna ja będę miała relaks przy desce do prasowania

Co do deserków to Nikuś nie przepada za nimi chętnie je obiadki a owoce właśnie mu nie podpasiły 😉 przynajmniej narazie i kaszka też mniej niż na początku, pije mam wrażenie niechętnie a czasem nie chce więc mu narazie nie robię odczekam i za jakiś czas spróbuję mu podać.Dobrej nocy pa pa

• Mamusie
Kacha faktycznie, ja na to nie odpowiedziałam, bo nie mam pojęcia, więc nie będę się mądrzyć jak czegoś nie wiem 😜 I dlatego to pominęłam, wybacz mi 😉

Wielka no Fabianek się ciociom podlizuje - a niech mu będzie, oklaska daję na Twoje konto dla niego 😘

Ja na razie też daję słoiczki, zamierzam niebawem sama coś przyrządzić 😉 Tylko nie będę wiedziała ile tego tłuszczu do potrawy dodać 🤔 Poszukam na necie 😜

Gdzie jest Mordka Wielkiej czyli Skoreczka ?????????

• Mamusie
Beata ja daję masełko, ale na oko 🙂 bo do blendera. 🙃
Kinga to czeka Cię prasowanie a potem pakowanie. Z tym, że potem wypoczynek 😜
Pamiętam, że dla Kuby też miałam taką d3, ale nie pamiętam ile kropli dawałam. I Kuba miał i Emilka ma duże ciemiączko. No, ale będę na szczepieniu to zapytam lekarkę.
Wielka szalejesz na fb z filmami 🙂)
idę się myć 🙂 może jeszcze zajrzę 😉

• Mamusie
Beata8811 napisał(a):
Ale myślicie, że nie ma czegoś takiego jak za dużo lub za mało tłuszczu w potrawie? 🙃

Beata myślę, że jest. W necie dokładnie pisze ile. Ja daję na oko bo nie wiem na ile słoiczków mi wystarczy jedzona w blenderze. 😜
Kruszyna w książeczce mam, że 2x3 a potem pediatra napisała, że 3x3 -

• Mamusie
Czesc
Kinga oj ja tez bym pojechała gdzies ale na razie to kaski nie ma,,,,

Ja dawałam do tej pory oliwe z oliewk do zupek teraz daje masełko bo oliwa mi sie skonczyła no i jak ładnie pachna ye zupki z tym masełkiem 😉

Kinga Nikusia ja tez teraz kupiam ta w kroprlkach daje 2 dziennie bo to jest tyle samo co w kapsułce
Kinga ma ciemiązko 1-1 tak samo Jakub 😉

Kacha ja tak za pół godziny-do 45 minut jak Kubusia do przedszkola wyszykuje 😉