Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Jupiiiiii weekend 🤪
Mąż wstawał 😜 ale ulga 😆 co nie Nikusia chociaż o kilka minut dłużej pospałyśmy 🙃 😁
Ja już po śniadanku, po kawce, rozmrażam mięsko na obiad i zaglądam do Was.

Anabel
Kubuś udany 😁 U mnie też chłodno, rano lało i ciemne chmury nad miastem. Chciałam iść do rossmana albo czegoś takiego i kupić chemię ale się zastanawiam bo jak mnie ulewa złapie to wcale miło nie będzie 🤨
Mój musi tynki robić w pokoju na poddaszu.

A skoro o poddaszu mowa........... ja pierdziu!!!!!! Moja mama ma nogę w gipsie 🤢 🤢 🤢 🤢 😞 😞 😞 😞 🤔 🤔 🤔 🤔 😮
Miała do nas przyjechać za tydzień bo przecież ja do pracy.... No i kombinacje co zrobić...... Bo przecież moja teściowa też połamana 😁 Nie pisałam tego chyba 😞 eściowa wywaliła się na rowerze na chodniku pełnym piachu i cała poobcierana, wszędzie krwiaki, kolano stłuczone i a co Wam będę gadać 😞 kiepsko 😞
Ale ma się na tyle lepiej już, że obie babcie uradziły, że skoro teściowa już może chodzić to 😞 zabierze Natalkę do siebie na kilka dni a w tym czasie mamie zdejmą gips i szybką rehabilitację przejdzie 🤢 😞 😞 😞

ale pech!

cdn

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Anabel napisał(a):
A jeszcze miałam napisac ze my mamy zel Bobodent i Kini wyraznie smakuje jak jej posmaruje dziasła to tak sie oblizuje i w ty,m czasie spokojna jest 😉 nawet dzis w nocy jej smarowałam bo po karmieniu zamiast spac gryzła smoczek 😉

Natalka ma tak samo 😁 też bobodentem smaruję też mniam mniam robi 🙃

• Mamusie
Skoreczko ja się zastanawiałam jak aplikować ten bobodent bo mi nie zawsze się daje trafić w dziąsełka 🤢 bo Natala lubi smak tego żelu 😁 i jak widzi, że chcę jej dać to jęzor w gotowości 😁 ale może faktycznie spróbuję Twoją metodą na smoczek pod sam plastic. Może się uda.
Natalka ma dziąsła na dole napuchnięte już długo i białawe widać ale nic nie wychodzi na zewnątrz tak, by jednoznacznie napisać, że mamy pierwszego ząbka 🤪 😞
A i pogoda u mnie też taka nijaka i ja zaczynam pociągać noskiem 🤢

Nikusia
ja też zaczęłam się martwić, że Natalka zawsze przy nie się bawi. Bo to fajne ale z drugiej strony problem bo i w domu za dużo się zrobić nie da i umęczona jestem bo tak przywiązana. o i mama gdy się do nas wprowadzi to będzie mieć problem. No a poza ty sobie pomyślałam, że ona taka samotna bo tylko ze starymi i nie wie, że dzidzie istnieją. A jak się jakiś mały pełzający brzdąc do niej zbliży t ona w ryk 🤢
Ale też sobie pomyślałam (wczoraj), gdy zauważyłam kolejne rozstępy na skórze i ogólnie to przemęczenie moje po ćwiczeniach i chęć wyglądania "normalnie", że na drugie dziecko to się raczej nie zdecyduję i w tej kwestii będę samolubem 🤨 🤨 🤨 Mój mąż się złości 🤨 no ale faceci nigdy nie będą czuć się tak jak my, nie wiedzą jak to jest. Takie moje przemyślenia z dnia wczorajszego ☺️ ☺️
Adzia ta Twoja Ania jest prześliczną dziewczynką 😆 widziałam i na FB zdjęcia no i tak fajnie zagląda tu w avatarku 😆 I super z karmieniem, widzę poprawę i oby się tak utrzymało 🤪 o 23 to jeszcze nie tragedia a jak prześpi do rana, do 6 to pięknie 😆!
A oklask to ode mnie za odezwanie się na forum 😜 ☺️
i fajnie, że mama do domu przyjedzie. I odpocznie i bateryjki naładuje. Dużo pozytywnej postawy Wam życzę 😘
Nikusia nie pamiętam, przepraszam jak to było z tym zaproszeniem 😞 a co do kurtek to zdania są podzielone. Ale wiesz jak najlepiej zrobić? Zobacz po prostu na inne aukcje z kurtkami, czy ludzie już licytują czy zastój jest 😆 ja zawsze tak robię 😆
Skoreczko nie przejmuj się 😆 ja przeważnie też nie akceptuję żadnych zaproszeń i olewam bo męczy mnie to a ludzie na chama po miliony razy wysyłają jakieś dziwne udziwnienia. Nie wiem o co chodzi w tym 🙃 ale też mi się nie chce nad tym zastanawiać ☺️ no już tak mam ☺️ a już tych zaproszeń do kalendarza........... no nienawidzę 😠

• Mamusie
A więc tak:

Kacha
ale niefortunnie z tymi wypadkami babć 😮 😮 😮 I to dwie na raz. Dobrze jednak ze macie jakies rozwiązanie. Oj zycie płata figle 🤢
Mój Mikołaj właśnie chciałby miec towarzystwo rówieśników albo starszego kolegi ale nie ma 😞 I tez tylko ze starcami. No ale Błażejek mu rośnie więc myślę ze się juz niedługo dogadają 😉 A teraz to mały najbardziej ciągnie do Lego Duplo i taką ma chęć rozwalania Mikołajowych budowli 😁 😁 😁 😁 😁

Anabel dziękujemy 🙂

Adzia
właśnie bardzo fajny pomysł z tymi przebierankami Ani na fotkach 🙂

ide bo marudzą 🙃

Kacha zaproszeń kalendarzowych nie ogarniam 😁 🙃 😁 🙃
A przemysleń życiowych tez mam dużo, ale czasem wolałabym ich nie mieć 😉

• Mamusie
Wysprzątałam i wymyłam wszystkie podłogi i klatkę schodową. Padam, muszę złapać oddech.
Mąż mi pomógł i trochę u Kuby w meblach posprzątaliśmy, gównie zabawki i makulaturę. Emilka spała a my sprzątaliśmy a jak się obudziła to mąż ją karmił a ja te podłogi.
Skoreczka muszę spróbować na smoczka tej maści.
Anabel u mnie też chłodna. Ja też mam bobodent, ale Emilka nie chce się dać dotknąć. Jak już mi się uda to albo mi zliże językiem albo potem smakuje z dziąseł.
Kacha pospałam jak cholera. Wieczorem Kuba się pyta mnie gdzie śpię to go wysłałam do męże. A mąż do mnie. A potem Kuba się mości u nas w łóżku. To go pytam czy tata mu pozwolił, a on stwierdził, że skoro ani mama nie pozwoliła ani tata to on z tego skorzystał i sam sobie pozwolił. 🙃 To spałam w drugim pokoju, ale jak Emilka krzyczała to ja ją słyszałam a mój spał jak zabity, to wstawałam 😠. Potem mnie przepraszał.
O kurcze Kacha teraz doczytałam jaki problem z opieką nad Natalką. Z tym, że ją weźmie na kilka dni, to kurcze ciężko. Z tym, że chyba nie masz wyjścia.
Co do drugiego dziecka to daj sobie czas, dojrzejesz do tego. Teraz wiadomo, że jakby była wpadka to jest, ale raczej żadna nie planuje kolejnego dziecka mają w domu 6-7 m-czne.
Kacha Skoreczka z zaproszeniami na fb to macie rację, bo ja też tego miliony dostaję i ignoruję 😁 😁 😁 😁
Kacha przeczytałam całość a nie tylko jedno zdanie 😁 😁
Kacha Skoreczka jak macie jakieś przemyślenia to się podzielcie. Czasem fajnie podyskutować. 😉

• Mamusie
uuuuuuuuuuuullllllaaaaaaaaaaaaa ale pustki 🙃 🙃 🙃

A my po zakupach 🤪 Błażejek był ze mną w spacerówce parasolce i był zachwycony sklepami z ubraniami. A ja kupiłam spodnie, bluzkę, bransoletki i tuniczkę albo sukienkę - jak kto woli 😉 Jestem zadowolona 🙂 🙂 🙂

Adzia jak pisze posta to co jakis czas kopiuję bo też mi się tak robiło jak Tobie.
Nikusia taka noc nie jest do pozazdroszczenia 🤢 Może dziś bedzie lepiej 🙂

A teraz grill 😎

• Mamusie
Skoreczka ale grill na dworze? Bo u mnie jakieś 17 stopni i zimno? Chociaż zjeść to bym zjadła. Fajnie, że się obkupiłaś. Ja ostatnio zrujnowałam mój budżet kupując Kubie książki do szkoły.
Mąż się deklaruję, że dziś na pewno będzie wstawał do Emilki.
Adzia ja piszę od razu na forum i ostatnio napisałam i Emilka mi wyłączyła 🙃

A ja dziś najpierw pojechałam oddać auto od koleżanki, co ją na lotnisko odwoziłam bo stało u mnie. Potem dalej z mężem po teściową. Na koniec siostra napisała, że chcą się spotkać i obgadać co z domem. To pojechałam. Najpierw była awantura a potem jakoś się dogadałyśmy w najważniejszych kwestiach. Pewnie zanim jeszcze dojdzie co do czego to będzie masę czasu i nie raz się jeszcze pokłócimy. No, ale zobaczymy. Teraz teściowa pojechała a my zaraz Emilkę kąpiemy.

• Mamusie
Kacha to ale wam wyszło z tymi mamami...
co do drógiej dzidzi chyba musisz do tego dojrzec zobaczysz zabraknie ci jeszcze kopniaczków i przytulania niemowlaczka 😉

Nikusia synek po raz kolejny pokazał swoja inteligencje niezły agencior z niego 😉
Heh Twój maz przeprasza ze nie słyszy a mój to jest zły ze rano nie raz kaze mu sie mała zajac a gdzie tu mówic o nocy 😠 😠 😠

Lace do wanny bo dzieci pokompane spia 😉 jutro niedziele nareszcie jeden dzien gdzie maz bedzie troche z nami

Dobranoc

• Mamusie
skoreczka napisał(a):
Nikusia my mamy grilla na balkonie.
Dobrze ze chociaż w waznych kwestiach dogadałaś się z siostrą. Przykre jednak są takie rodzinne spory o spadki 🤢

fajnie, że macie balkon
Jedna siostra napisała o spotkaniu a spotkałyśmy się wszystkie. 😉
Anabel chyba powinnam bardziej docenić męża. 😜 ale najpierw muszę się wyspać bo inaczej marudzę 😁 😁

• Mamusie
Hej! 🙂
Mamy już widoczny pierwszy ząbek - oczywiście dolna jedynka 🤪 Więc zaraz zmieniam w suwaczku 😜 A druga dolna jedyneczka też zaraz wyjdzie, bo już ją nieźle widać 😉 Nie ma gorączki, ani nic, więc niczym dziąseł mu nie smaruję. Ale mam w gotowości kropelki Camilla, żeby nie mieć problemu ze zlizywaniem żelu 😜
Aleks od wczoraj kąpie się w dużej wannie i jest zadowolony, bo ma więcej wody i teraz to może chlapać bez obaw o panele w pokoju 🙂
Ja to zapomniałam, że po skończeniu 6 m-ca trzeba dawać połowę żółtka co drugi dzień! 😲 Od jutra zaczynam!
I na szczęście budzi się tylko raz w nocy, daję mu pierś i dalej śpi 🙂 Czyli zasypia po 20, budzi się ok. 2, zje i dalej śpi do 6 🙂
Wczoraj odebraliśmy zdjęcia z chrztu od fotografa - zaraz coś wrzucę... 😉
Kupiłam sobie dziś dwie pary butów! 😎 A to dlatego, że jedne były w promocji i kosztowały w sklepie CCC tylko 23 zł 🤪
Nikusia Aleks był ważony 7 sierpnia 🤨 A jak sprawdzałam na tej stronce, to był 9 sierpnia i mi się nie zgadzało, więc pewnie jakiś błąd tam jest 😉
Kacha ja też za tydzień na wesele idę - może na to samo się wybieramy? 😁
Skoreczka spóźnione buziaki dla Błażejka 😘
Nikusia nie ma za co z tym FB. Nawet nie wiedziałam, że Ci pomagam, bo wyskoczyło mi zaproszenie do tej aplikacji i przyjęłam 🙃 No i na dodatek sama się w to pobawiłam 😁 I też poległam na piramidzie żywieniowej, z tym, że te konkursy niektóre już przeterminowane, bo zwycięzcy byli wyłonieni, a ja od początku jechałam 🙃
Adzia fajny taki festyn 😆
Anabel to Kubuś ma niezłe sny 😁 Dla niego realne, budulek 🙂
Kacha faktycznie pech z tą mamą i teściową, ale dacie radę 😉
Co Ty wypisujesz za bzdury, wzięłaś się za siebie, to zobaczysz, że i skórka niedługo ładna będzie, tak ładna, że będziesz szaleć z mężem i będzie drugie dzidzi 🙃
Skoreczka no to pięknie, że zakupy udane! 🤪 Kobieta taka jest po nich szczęśliwa, prawda? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Nikusia najważniejsze, że się z siostrą dogadałyście. Oby każda ze stron dotrzymała teraz słowa 😉

• Mamusie
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/546/dscn6987a.jpg/][IMG]http://img546.imageshack.us/img546/4149/dscn6987a.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/651/dscn6991c.jpg/][IMG]http://img651.imageshack.us/img651/4093/dscn6991c.jpg[/IMG][/URL]

A na zdjęciach tego drugiego nie widać 😮 😁 🙃
A ten przebity też inaczej widać na żywo niż na zdjęciach, bo na zdjęciach tylko część tego ząbka widać 😲

• Mamusie
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/221/dsc1341obrobionekopia.jpg/][IMG]http://img221.imageshack.us/img221/5230/dsc1341obrobionekopia.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/855/dsc1383obrobionekopia.jpg/][IMG]http://img855.imageshack.us/img855/7/dsc1383obrobionekopia.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/834/dsc1277obrobione.jpg/][IMG]http://img834.imageshack.us/img834/3976/dsc1277obrobione.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/585/dsc1285obrobionekopia.jpg/][IMG]http://img585.imageshack.us/img585/408/dsc1285obrobionekopia.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Chłodno kolejny dzień,ale jak były upały to było gorzej.
Do nas dotarł fotelik od 9-36 kg pierwsza przymiarka już była,ale jeszcze poczekamy bo do gipsu lepiej nam Zosię jest nieść w nosidełku
A ja zaraz ide obiad robić bo dzis po południu i ile nie będzie padac to mega długi spacer

Kacha uśmiałam się z tym twoim powrotem do pracy 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃
A to faktycznie pech z gipsem u twojej mamy 🤨

Skoreczka ja też chcę taka paczkę dostać 😉
Spóźnione buziaki dla Błażejka 😘 😘 😘
Ciesze się z toba z udanych zakupów 🙂

Adzia nie słyszałam jeszcze o taki dniu elektryka 🙃,ale mój mnie już oświecił 🙂super festyn to na pewno się rozerwiecie 🙂 🙂
A mama trochę w domu na pewno inaczej się poczuje z wami 🙂

Nikusia ja już pisałam,że daję mojej szczoteczkę a na nią trochę żelu i ona już się tak wycwaniła,że sama szoruję,ale pod moją opieką te dziąsełka a uśmiech przy tym to ma bardzo wielki 🙂
Wierze,że kupno książek to spory wydatek

Beata sesja super tak ładnie na niej wyszliście 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
hejka
przyszłam Wam pomarudzić.
Kurcze położyłam się spać po 23, obudziłam o 1 i nie umiałam zasnąć do po 4. 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 cała kłótnia z siostrami, wypominanie i jeszcze inne rzeczy ze spotkania latały mi przed oczami. Nie trudno się domyślić, że jestem wykończona i w złym humorze.
Emilka obudziła się raz ok 5 i mąż ją nakarmił.
Kruszyna a ja nie wiem jakie mamy plany na dziś, ale pewnie się z kimś spotkamy. Kolega coś napomykał mojemu w tygodniu, że w weekend.
Kupowaliście już fotelik? Napisz jaki?