Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Czesc

Kruszynka ja jestem juz po kawie w sumie 😉

Natalka całuski od cioci 😉

Kruszynka szkoda rybki ...

Adzia trzymam kciuki za mame

My dzis 2 pobudki na mleczko o 1 i o 3

Lece do rozrabiaków bo Jakub jeszcze w pizamce biega a Kini juz sie zaczyna nudzic 😉

• Mamusie
Hej 😘
Nocka okej, Aleks obudził się o 1:20, zjadł i spał do 7:20 🤪
Kryszyna dziękuję 😘
Współczuję rybki 🤨
Adzia dzięki bardzo 😘
Trzymam mocno kciuki za mamę 😘
Kacha ja kiedyś non stop miałam paznokcie pomalowane i jeszcze wzorki sobie robiłam, w ciąży też jeszcze malowałam, ale potem przestałam, a po porodzie mi się po prostu nie chciało. Teraz mam pomalowane, bo mąż lubi i poprosił 😉 I tez dziś muszę zmyć, bo już lakier odprysł 🤢 Ja bardzo lubię jak ktoś ma ładne, zadbane paznokcie 🙂 I jak ktoś nie robi błędów ortograficznych - takie moje dwa hople 🙃
Adzia czerwone u nóg są najlepsze 🤪

Moc buziaków dla Natalki z okazji 6 miesięcy ode mnie i Aleksa 😘

I życzenia z okazji urodzinek dla Wielkiej

Żyj tak, aby każdy kolejny dzień
był niesamowity i wyjątkowy.
Wypełniaj każdą chwilę tak,
aby potem wspominać ją z radością.
Czerp energię ze słońca,
kapiącego deszczu i uśmiechu innych.
Szukaj w sobie siły,
entuzjazmu i namiętności.
Żyj najpiękniej jak umiesz.
Po swojemu. Spełniaj się.

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/84/39924959.jpg/][IMG]http://img84.imageshack.us/img84/4711/39924959.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
witam 🙂

Zagladam dziewczynki i zaraz znikam, nie bedzie mnie kilka dni na forum. Mam zjazd rodzinny od dziś. Myślałam ze przyjada 3 osoby ale bedzie az 5 osob, wiec razem w domu 10 😎 Tesciowie beda wiec nie wiem jaki bede miala humor bo pewnie znow ktos cos mi powie, no ale moze jakos bedzie.
Błazejek marudny od 6 rano. nie wiem co mu jest.

Adzia zdrówka dla mamy !!! Ania fajnie podrozuje po supermarkecie 😉
I tez nie lubie błedów ort. choć nie ma ideałów 😉
Beata Aleksio taki bardzo, bardzo, bardzo PRZYSTOJNY!!!!!!!! Piękne ubranko wybraliście.
Nikusia, Kacha, Beata jestem, postaram sie zeby było mnie wiecej od poniedziałku ☺️ Wszystko dobrze oprocz nalotu rodziny 😁
Kacha hemoroidy mi nie znikneły, lek nie pomógł - zła i przerazona co to bedzie jak zaczną bolec. Nie musisz sie bac, bo moze wcale Tobie nie grożą, nie wszyscy mają, tylko na jesień nie można świecić gołą pupu tzn. miec pupkę ciepło ubraną 😉
Wielka stóweczka 😘 😘 😘
Nikusia Emilka szczupła ale nie widze nic w tym dziwnego skoro Ty taka drobna jestes 😉
Kruszyna ale nie fortunny początek dnia 😞
Wspólczuje Wam tego gipsu 😞 Chcialabym zeby Zosia juz miała lżej 😘
Kacha wszystkiego dobrego dla Natalki 😘

U nas tez juz sie zaczynają śmieszne teksty. Na pytanie kto przyjedzie do ciebie Mikołajku on odpowiada : JAJA 😁 Bo wie ze dziadek i babcia zawsze jajka przywożą 😉

A wczoraj chciałam sprawdzic czy grzyb to szatan czy nie ( bo za cholere - pierwszy raz w zyciu nie potrafiłam odróznić ) i jak dotknelam jezykiem kapelusza to az mi jezyk zdretwiał, od razu powiedziałam mezowi ze musze jechac na płukanie zoładka 😎

• Mamusie
Skoreczka to udanego nalotu rodzinny ci życzę i mam nadzieję,że nikt ci nie powie niczego przykrego. Do mnie z a tydzień prawdopodobnie przyjadą teście,ale to jeszcze się okaże 🥴
Uwielbiam grzyby jeść i je zbierać,ale po mnie trzeba niestety sprawdzać co znalazłam w lesie 🙃 🙃 🙃 🙃

Beata ja też staram się zwracać uwagę na ortografię,ale czasami coś się z błędem niestety puści 🥴

Zmykam na spacerek i zakupy 🙂 później zajrzę 🙂

• Mamusie
Nikusia to daj mi tych specjalistów do domu daje im tydzień z jedzeniem Fabiana i wiem że wymiękną będą szukać wszystkiego żeby dziecko zjadło

Kacha jak bym miała sposób na Fabinka to bym nie marudziła a ja do tego Pieronka nie mam siły

Beata ja chce być jego żoną

KAcha i kruszyna ja musiałam w samotności wypic kawe bo nei miałam światła

Skóreczka jak będzie głupi tekst czy coś to pisz my ci pomozemy im odpowiedzieć mój ostatni do teściowej był taki:
Teściowa mówi ale te moje chłopaki to kaleki bo ich kregosupy bola i tak cały czas ja jej tumacze ze tak nie wolno mówic bo chłopaką jest przykro to ona i tak swoje wiec nie wytrzymałam i do niej tak
JAKICH SOBIE ICH STWORZYŁAŚ TAKICH ICH MASZ powiem wam ze od tamtej pory już nic nie słysze na temat zdrowia mojego M nic

A biszkopt urus mi gigant i mam okres buhahahahah ale nie spaczony tort bo brakło mi śmietany dokładnie śmietan finów wiec jak skącze to zrobie fotkę

Dziekuje za życzonka i sto lat dla Nataliki z okazji Pol roczku

Mój fabin nocy wstał 7 razy w koncu wiełam go do siebie i tez wstał 7 razy obudził się o 7:10
O 8 poszed spać ja posprzątałam a jak właczyli mi światło i mogłam spokojnie usiąść to się obudził i właśnie marudzi
Jade do miasta wiec trzymajcie się dziewuszki

PS: mam dla was smutną wiadomość od poniedziałku wracam do pracy

• Mamusie
Hej dziewczyny nie było mnie chyba 2 dni, jakos brakowało czasu, coś ostatnio nerwowa jestem i chwilami sama zła jestem na siebie że nieraz na Miłoszka warknę itp. a to ode mnie silniejsze, może to na okres 🥴 poczytam Was później.Wczoraj dałam Nikiemu obiadek z glutenem ze słoiczka i narazie żadnych oznak nietolerancji nie ma nawet kupa była ładna, ale powiedzcie czy to juz po 1 podaniu byłaby reakcja nietolerancji?Zmykam bo marudzi potem zajrze

• Mamusie
hejka
My dziś trochę z opóźnieniem, ale śniadanie zjedzone, dzieci też nakarmione, dom trochę ogarnięty. Ciągle myślę nad moim oknami ale wychodzi słońce to mi prosto w okna świeci to znowu się chmurzy i same nie wiem. Biorę się już chyba z miesiąc.
Wielka wszystkiego najlepszego, zdrowia, szczęścia pomyślności i spełnienia marzeń. Do tego pociechy z Fabianka i miłości męża. 😘 😘
Kacha a dla Natalki całuski 😘 😘
O moim wczoraj wgrywaniu filmu to nawet mi się wspominać nie chce bo jestem zła. Tyle czasu i zawiesiło się przed samym końcem. Mam nadzieję, że faktycznie go Wam w końcu pokażę.
Kruszyna dołączam się z kawką ale Ty już pewnie o swojej zapomniałaś, że piałaś 😁 😁 😁
Ja wstawałam 3 razy do karmienie, po 24, 3, przed 6.
Szkoda rybki.
Adzia my też zabawiamy Emilkę zabawkami przy jedzeniu, szczególnie jak bardzo krzyczy. To jeden bierze grzechotkę i jak się zainteresuje to drugi zaczyna karmić. Rano je bez zabawiania lub nie je. 🙃
Przy Kubie te wszystkie rady funkcjonowały, ale przy Emilce wcale.
Trzymam kciuki za Twoją mamę.
Kacha mam krótko przycięte zadbane paznokcie, ale nie pomalowane. Ja codziennie myję naczynia a lakier odpryskuje. Szkoda, mi czasu, żeby ciągle poprawiać więc lepiej bez. A tipsów nigdy nie nosiłam, nawet ostatnio miałam możliwość za darmo sobie zrobić ale ja zwyczajnie nie chcę, chociaż podziwiam u innych. Czasem maluję lakierem z połyskiem i ręce i nogi. 😉
Adzia Emilka zawsze leżała w tym leżaczki a pałąka dotykała tylko nogami a wtedy wpadłam na pomysł, żeby ją posadzić. I tak się cieszyła, ze może te zabawki i w ręce złapać. 😁 😁 😁
Beata co do błędów ortograficznych to ja też bardzo zwracam uwagę 🙃ale sama mam problem ze stylistycznymi i z literówkami. Bo jak zaczynami pisać to mam jakąś myśl a potem zmieniam i kończę inaczej.
Skoreczka zazdroszczę znajomości grzybów bo ja znam tylko pieczarki w sklepie. Miłego zjazdu. A Emilka to chyba po moim idzie bo długa i chuda 🙃
Wielka ja tych specjalistów najpierw do Emilki wezmę. 😁 😁 I co pomogło jedzenie w kąpieli??
Mam nadzieję, że jak wrócisz do pracy to będziesz rano do nas zaglądała?
Kinga ja też nerwowa, też mi się okres zbliża. Do tego problemy z jedzeniem, dziś idę Emilce obiadek w słoiczku kupić.

• Mamusie
Wielka zdrówka cierpliwosci i radości z maluszka ;0
Juz w poniedziałek matko i ty taka spokojna podziwiam ja to chyba z nerwów nie bede spała...

A ja umyłam okna bo sie zreflektowałam ze goscie przyjada i napewno na balkon beda wychodzic a to okno juz jakis czas wołała o mycie 😉 przy okazji balkon ogarnełam teraz ruszam do Jakuba pokoiku i robie liste zakupów bo musze cos upiec 😉

• Mamusie
poczytałam Was ttroszkę 🙂

Wielka wszystkiego najlepszego, dużo miłości, radości, nadziei na każdy dzień i pdzede wszystkim pociechy z Fabisia 🙂 wstaw koniecznie jakie ciacho upiekłaś, pewnie smaczne będzie 🙂 To faktycznie jesteś już 1 krokiem w pracy, czas szybko leci i jeszcze trochę i ja też będę i pozostałe dziewczyny.

Kruszyna to jeszcze zapytacie lekarza czy jest to konieczne zakładanie gipsu, ale jak będzie trzeba to lepiej załóżcie czas szybko przeleci, a Zosia jak będzie starsza to nie będzie tego pamiętała.Lepiej wcześniej niż później dziecko jest starsze.Mojej znajomej córeczka miała takie szyny na nogach ale ona miała coś z bioderkami.

Beata Aleksiu słodki w tym ubraniu 🙂 zresztą cały czas jest słodki, co do ortografii to ja staram sie błędów nie robić ale jak piszę na forum czy gdzieś indziej to umykają mi literki typu ą ę ż ść mam nadzieję że mi wybaczycie że czasem ich nie używam 😉

Anabel to fajnie że okno umyłaś, mi tez by się przydało 😉 a jak Kinia lepiej po tych lekach? zauważyłaś poprawę?To Ty też dzisiaj dołączasz do Wielkiej i pieczesz ciacho 🙂

Skoreczka miłego zjazdu, będzie się działo, ale nie denerwuj się, no i uważaj na grzyby 😉 ja to sie nie znam tak dobrze na grzybach 🤨

Adzia fotki fajne z zakupów, ANia super siedzi w koszu 🙂 Trzymam kciuki za Twoją Mamę, będzie dobrze!

Nikusia to spróbuj kupić jej gotowy obiadek może jej zasmakuje, mój Niki odpukać zjada te obiadki i chyba mu smakują

Kacha ja maluję czasem paznokcie ale sama nie umiem ich tak dobrze zrobić tak jak kosmetyczka to robi, no ale czasem pomaluję sama, a zazwyczaj mam krótko przycięte i niepomalowane, bo nie lubię długich mocno, samej mi przeszkadzają.
Wszystkiego dobrego dla Natalki!!!!!

Dziewczyny jak ja wrócę do pracy to tam nie mam możliwości pisania na forum, będę pewnie wchodziła wieczorami, musiałybysmy się umówić że wieczorami to będziemy najczęściej wchodzić.Zmykam pa pa

• Mamusie
Wielka to od kiedy ty masz problemy z Fabim? bo nie kojarze zebys kiedykolwiek narzekała na to jak on je 🤔

KingaS każda z nas ma gorsze dni i czasami cierpliwosci brakuje, ja to w ogole nerwus jestem i choleryk wiec ja sobie musze posklinac i ponarzekac wtedy wsystko mi idzie lepiej 😉 tylko trzeba bedzie sie tego oduczyc bo jeszcze Ania pierwsze słowa jakie wypowie to bedzie k.... ☺️
Jutro bedzie lepiej.

Nikusia jak laska jest wysoka i szczupla to ma powodzenie wec tylko patrzec kiedy ci Emilka zacznie przyprowadzać 'kolegów' do domu hehe 😉

A my juz po spacerze, wije niesamowicie ae jest cieplo z tym ze Ania nie chciala zasnąć tylko podziwiala swiat no i jak przyszlam do domu to jak ją karmilam to sama zasnela stad moja wizyta na forum hehe 😜 no ale ide wypic kawke i zjesc kanapke z masłem orzechowym i dalej szukam tych krzesełek 🤢

• Mamusie
Anabel a jakie ciacho pieczesz?
Skoreczka zjazd rodzinyy? hmmm jesli sie ma fajną rodzine to jest to przyjemnie ale jak to bywa z rodzina zawsze cos uszczypliwego powiedza wiec nie przejmuj sie, jestes super mamą i żoną i najlepiej nie wpadc w zdenerwowanie tylko szybko jakas ripostę mieć w zanadrzu hehe 😉 chociaz wiem ze z tym ciezko, najczesciej juz po całej spraie przychodzą do głowy fajne riposty których szło użyć no ale 😉))))

Kurde chcialam wam pokazac jak Ania raczkuje ale mi baterie padły, nagrałam w sumie troche ale to takie mało 'okazałe' hehe no ale ide to wrzuic na fb nieszcesnego ,ciekawe ile to potrwa bo ostatnio cały dzien próbowalam i nie szło 🥴

• Mamusie
Kinga jest poprawa mała zachowuje sie lepiej no tylko przez te 2 tygodnie przyzwyczaiła sie do rąk i nadal nie zabardzo jej pasuje jezdzenie wózkiem ale juz jest duzo lepiej jest spokokjniejsza i czesciej sie usmiecha 😉

Ja bede piekła jutro 😉 ale torta nie robie upieke z 2 placki mysle ze wystarczy chyba ze mi odbije to zrobie 3 😉

Wsadziłam dzisiaj mała na kszesełko do karmienie i zjadła deser chyba karmienie bedzie od dzisiaj na siedzaco bo juz mnie wnerwia ciągłe pranie lezeczka i to ze wszyedzi w koło brudno...

Ja upieke sernik "Rose" pierwszy raz i placek z bidszkoptem pianka i galaretka 😉 zastanawiałam sie jeszcze nad balowym ale robiłam ostatnio na 18 siostry i nie che sie powtarzac jak coś to moze "Brukowca" bo szybki i mozna zamrozic jak sie nie zje 😉

• Mamusie
A my już po zakupach i drugiej kawce 🙂
Zaraz muszę iść kalafior smażyć na obiad a później jedziemy do mojej kuzynki 🙂

Wielka w poniedziałek już do pracy 😮

Nikusia moje okna też już wołają o pomoc,ale może w przyszłym tygodniu umyję jak teściowa będzie miała przyjechać 😜

Anabel a ty z jakiej okazji będziesz miała gosći,że tyle ciacha pieczesz 😲 mam nadzieje,że czegoś nie przeoczyłam

• Mamusie
Mniam Anabel sernik to ja lubię i rozumiem, ze z taką rosą na górze, tak? On jest pychotka! Teściowa mojego brata często go robi 😆 mniam mniam 😆 Chociaż sobie powspominam i nacieszę oko i umysł takimi smakołykami 🙃
Adzia to jak Ania raczkuje to wszędzie zaglądnie, wszystko sprawdzi 😆 O jaaa to się dopiero zacznie 🙃
A Ty mi wyglądasz na taką spokojną, ułożoną dziewczynę 🙃 a Ty tu piszesz, że jakieś "k..." używasz 🙃 Ale mnie też się zdarza ☺️ jak się wkurzę ☺️
Kinga niestety chyba większość z nas nie będzie mieć tego zaszczytu zaglądania na forum w dzień 😞 będzie mi strasznie dziwnie 😞 chociaż jak się rzucę w wir obowiązków to może przetrwam 🤨
Nikusia to ja mam tak samo jak Ty z tymi oknami 🙃 A jak już się wezmę to deszcz leje 😁
Kinga chyba każda z nas ma takie chwilę, że bez kija nie podchodź 🤨 Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie ☺️
Wielka teścia to masz udanego, fest 😉
iiiiii jak to się stało, że Ty już do pracy wracasz 😲 😲 😲
Kruszyna udanego spacerku, bo ja już po 😆
Skoreczko nie zjazd rodzinny tylko najazd 🙃 😁
a co do grzybów... ja się znam tylko na pieczarkach... 🙃 😁
To do nas też jutro JAJA przyjadą 🙃 bo teściowie z jajkami prosto od babcinych kur 🙃
Beata błędy to się chyba każdemu zdarzają 🤔 choć mam nadzieję, że mnie NIE 😁

Natalka bardzo dziękuję Wszystkim Ciociom i ich Pociechom za życzenia z okazji pół-roczku 🤪

• Mamusie
A my byliśmy na spacerku, przy okazji gotowe obiadku dla Emilki kupiłam. Obiad dla nas już się robi.
Kinga ja bez "ą, ę, ż," itd piszę jak mam Emilkę na rękach i jak widzę u którejś to zaraz myślę, że piszę z pomocnikiem. 😜
Anabel moje okna też wołają o mycie. Chyba się spręże i jak mój wróci to umyję, ale on marudzi, że mam z nim posiedzieć itd 🙃
Kinga no właśnie tak zrobiłam, że kupiłam gotowe obiadki. Może jak byliśmy na urlopie to tak się rozsmakowała, że od mamusi nie chce. 🙃
Ja ostatnio miałam bardzo długie paznokcie teraz przycięłam bo nawet jak mi nie przeszkadzały to jednak już takie szpony. 🙃
Kacha właśnie to tak jest z tymi oknami, że wiecznie albo leje, albo mi w okna świeci.
Adzia my też po spacerku. Emilka zasnęła na koniec i jeszcze śpi. Ja mam jedno takie leżaczek-krzesełko. Ma regulowane oparcie i albo się buja albo jest sztywne. Mój karmi na podłodze, ale można postawić na stół. Dobre na początek a drugie mam takie plastikowe co przy stole się stawia, ale jeszcze w piwnicy.
fotka:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/6/dsc05049f.jpg/][IMG]http://img6.imageshack.us/img6/9715/dsc05049f.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]