Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Beata otworzyłam i wstyd się przyznać ale nie znam tych dwóch reklam ☺️ No ale Aleks jest umuzykalniony 🙂 🙂 🙂 Tylko patrzeć jak Ci do tej muzy zatańczy 😉

Nikusia a mój mąż kupił sernik, zjadł i zasnął 😎 Zmęczony. Pewnie jak się obudzi to ja będę śpiaca 🙃 😁

Dobranoc 🙂

• Mamusie
Hej hej
Skoreczka Błażejek ślicznie na fotkach wygląda, faktycznie jakoś poważniej 🙂 a z mężami tak bywa najpierw się wyśpią wieczorem na fotelu a potem chcą żebyśmy my były wsypane jak nam spać się chce 😉 😉 🙂 🙂Jak dostaniesz od Nikusi komplet to zaraz fotkę wstaw, a pomysł z prezentem świetny!A ta strona z filcem superowska zapomniałam ostatnio napisać 🙂

Nikusia ja też mogłam poczekać niepotrzebnie w nocy siedziałaś, następnym razem nie zawalaj nocek 🙂 i też wysyłka się nie pali wyślesz kiedy będziesz mogła nie ma sprawy! Dzisiaj wieczór poświęć mężowi 🙂

Kruszyna to świetnie że podoba Ci się komplet, wstaw też fotki

Beata miłego wesela i pij ile możesz 😉 😉 😉 🙂 🙂 🙂 🙂 baw się dobrze do białego rana

Kacha również tego samego życzę co Beacie, bawcie się dziewczyny do upadłego, ja też lubię się bawić 🙂a mój Niki też jest marudny więc podobnie jak Natalka daje popalić 🙂

przyznam się że dzisiaj jak nie ma Miłoszka to posprzątałam całe mieszkanie i jutro mam spokój, ale tak głucho bez niego 🥴 🤨mam nadzieję że nic nie zrobi na tych wakacjach u teściów bo tam zawsze aż mam strach go dawać 🥴muszę jeszcze wstawić fotki z wakacji ale jak będe miała zgrane zdjęcia

Elka coś milczy i Kasiulka dziewczyny wracajcie!!!!

dobrej nocy

• Mamusie
Dzięki dziewczyny, będę się dobrze bawić 🙂
A Wam życzę miłego weekendu 😘

A teraz pytanie: jak się zapatrujecie, co myślicie o tym, że rodzice tworzą małym dzieciom profile na nk.pl lub facebook'u ... Bo zauważyłam, że niektóre osoby tak robią i chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat, a swoje zdanie napiszę na końcu 🙂

• Mamusie
Kinga Twój komplet wysłałam dziś po 15 😁 😁 😁, poszedł priorytetem więc może w poniedziałek już będzie.
Co do pracy w nocy to wtedy jest spokój i cisza, nie biegam co chwilkę do Emilki, więc to też ma swoje dobre strony.
Beata mój syn ma konto na n-k. Ma prawie 9 lat, taki wiek podany w profilu. Obiecałam mu, że jak się nauczy pisać to mu założę. Plusy, że przestał korzystać z mojego n-k talk, grał tam w gry faktycznie dla dzieci (typy, że tworzysz swoje akwarium, hodujesz rybki musisz sprzątać itd). Do tego wiem gdzie wchodzi, z kim się kontaktuje. Minusy to jednak internet i może być niebezpieczny. Ja uważam, że to świetny sposób, żeby się nauczył, że net to w pewien sposób świat fikcyjny. Jak za bardzo ograniczysz to zacznie korzystać za plecami (np u kolegi) a wtedy nie będę miała go pod kontrolą. I jak mógł mieć konto to teraz już go nie interesuje. Jak się to mówi, co nie jest zabronione to nie korci. Ja tylko uważam, że istotny jest wiek dziecka i trzeba go mieć pod kontrolą.
Co do fb to jestem na nie, tam jest dużo więcej nieodpowiednich rzeczy. I skoro jest ograniczenie wiekowe to nie zamierzam Kubie zakładać.
Baw się dobrze na weselu. 😉

• Mamusie
Tradycyjnie witam się z kawką 🙂 🙂 🙂

Beata zazdroszczę energii i chęci przed weselem 🙂 🙂
Beata ja nie mam zamiaru nic mojej tworzyć ,albo otwierać przyjdzie czas na wszystko i jak podrośnie do odpowiedniego wieku i będzie chciała to sama sobie założy 🙂

Beata i Kacha Udanej imprezy i zabawy do samego rana 🙃 🙃

Nikusia ty się tak nie stresuj 🙂 🙂

Skoreczka Błażeje słodziutki taki do schrupania 🙂 🙂a minki kapitalne 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Kawa przy mnie 🙂

Beata to dzis się bawimy u Ciebie w kieszeni 😁 😉 Udanego wieczoru 🙂
Co do kont na nk i fb to niektórzy rodzice zamiast sobie zakładają konta dzieciom i tam wklejają ich fotki aby pochwalić się rodzinie i znajomym. Chodzi tu głównie o małe dzieci. I jeśli chodzi o takie podejście to jednak uważam że dorosły człowiek powinien podpisywać się swoim imieniem i nazwiskiem a nie kryć się za dzieckiem.
Co do starszych dzieci i ich profili - to rzeczywiście czasem strach patrzeć co wyprawiają. Moja koleżanka jest pedagogiem w szkole i ma wśród swoich znajomych na fb właśnie dzieci ze szkoły ( specjalnie je dodaje ), mówiła ze wypisuja np. ze chcą popełnic samobójstwo itp. - no i gdzie w tym wszystkim rodzice? 😞 Trzeba kontrolować ale myśle ze da się tez to tylko do pewnego wieku.
Ogólnie rzecz biorąc, moim zdaniem fb powinno być dla starszych - tak jak napisała Nikusia, a co do NK to nie wiem bo mnie tam nie ma 😉

Nikusia
- ja jeszcze nie zmierzyłam się z takim problemem jak zakładanie konta dziecku na nk, ale myslę ze dobrze zrobiłaś, bo Kuba nic nie będzie robił w tajemnicy. Pewnie kiedyś i mnie takie dylematy spotkają 🙃 😮

Dziękujemy za komplementy 🙂

Dziewczyny mój Błażej nie raczkuje ale ma swój sposób na zwiedzanie domu 🙃 😁 Potrafi przeturlikać się gdzie tylko chce 😁 Wczoraj dopadł się do pudełka z klockami Lego Duplo- wiecie jak on o nich marzył skoro po nie wyruszył 🙂

Miłego weekendu 🙂

• Mamusie
Hejka
Kinga, Beata dziecko dorasta do pewnego wieku i nagle chce mieć n-k, bo koledzy mają. Obiecali wysłać zaproszenie. A nasze dziecko nie chce być gorsze itd. I to jest taka nagonka.
Z tym, że zakładanie konta np Emilce nie wchodzi w grę. Jak będzie umiała pisać i będzie chciała to wtedy o tym porozmawiamy.
Beata, Kacha to Wy już się chyba szykujecie na wesela 😁 😁
Kruszyna ja się stresuję, bo się boję że coś się nie spodoba itd.

Ja też idę sobie kawkę zrobić, bo wprawdzie mąż wstawał, ale ja jestem zmęczona. A potem śniadanie, porządki itd. 😉 Będę zaglądała. 😉

• Mamusie
Miałam patrzyć, ale nie mam z kim pisać 😮
Skoreczka oj zmierzysz się zmierzysz z problemami dziecka w internecie. 😜
Dzieci chodzą do szkoły i jeden mówi drugiemu.
Z tym, że problem to nie tylko n-k. Na stronach gdzie są gry, też kuszą żeby się logować. Czy wpisywać imię i nazwisko. Już kilka razy tłumaczyłam Kubie, że nie wolno.
Jednego problemu, którego jeszcze nie mam to, że Kuba mało co pisze przez komunikatory, był taki czas że z koleżanką i kolegom na n-k a teraz praktyczni wcale. Odpada problem, że nawiąże kontakt z kimś obcym.

A ja prawie posprzątałam i muszę złapać oddech. 😜

• Mamusie
Hej ja po działce trochę zmęczona ale wpadłam żeby poczytać a tu pustki jak zawsze w weekend 🙂

Nikusia faktycznie sama prawie pisałaś 😉 co do problemu z dziećmi to ja właśnie najbardziej się boję szkoły i towarzystwa, bo najgorzej jak wpływowe dziecko wpadnie w jakieś towarzycho i będzie ciężko, mam nadzieję że tak nie będzie 🥴

• Mamusie
Dziś również witam się z samego rana 🙂
Mamy dziś 6 rocznicę ślubu mąż dostał portfel skórzany a ja kwiatka w doniczce,ale jaki 🙂 🙂 🙂fikus formowany na bonsai 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 I dziś robimy grilla na działce

Nikusia Dużo miłości wam życzę z okazji waszej rocznicy ślubu 🙂 🙂 🙂

Skoreczka moja też potrafi całe mieszkanie zwiedzić turlając się 🙂 Pcha ze sobą zabawki jak się zmęczy to pobawi się i odpocznie 🙂 🙂 🙂 🙂 Czasami jak ją dam w pokoju przy oknie to za chwilę potrafi byc już na przedpokoju 😁 😁 😁

Zosia zaczyna wstawać do raczkowania 🙂 🙂 🙂 ciekawy czy uda jej się zaraczkować przed środa 🥴

• Mamusie
hej
Kruszyna wszystkiego najlepszego, długich lat w zdrowiu, miłości i zgodzie 😘 😘
I dziękuję za życzenia dla nas. 😘
My mamy 12 rocznicę ślubu. Chcemy dziś pojechać do Moszczanki na pstrąga i pospacerować po górach a wieczorem mąż zaprasza mnie na kolację 🤪.
Kinga nie ma co martwić się na zapas. Kuba miał (moim zdaniem) nieodpowiednią koleżankę. Z tym, że nie broniłam mu się z nią bawić i samo przeszło. Tylko jak się źle zachował to mu tłumaczyłam jak to wygląda z innego punktu widzenia. Ja się boję dojrzewania, bo Kuba się ostatnio bardzo pyskaty zrobił. 🙃
Emilka pełza po całym domu. Wolałabym, żeby raczkowała bo wtedy nie szoruje ubraniami po podłodze. 😉

• Mamusie
Hej 🙂
Mamy drugiego ząbka 😉
Nikusia Ty jesteś stała forumowiczka, więc nie dziwne , że byłaś rano, popołudniu i wieczorem 😉
Nikusia i Kruszyna wszystkiego najlepszego z okazji rocznic ślubu 😘 😘
Skoreczka Aleks też przemieszcza się turlając, a dziś zaczął pełzać do tyłu 😁
I wczoraj podobno sam w leżaczku usiadł i chwilę siedział patrząc na psa 🤪 Ale tak ogólnie sam jeszcze nie siedzi...
Nikusia mi chodziło o zakładanie kont małym dzieciom, np. takim jak w wieku naszych styczniaczków, bo z czymś takim się spotkałam i jestem w szoku 😮 Po co rodzice zakładają takim maluchom konta na nk lub fb? 🤢 Mnie to wręcz drażni. Bo takie dzieci w wieku Kuby, to jasne, że chcą mieć ze względu na to, że koledzy mają, chcą pograć itp. 😉

Na weselu było średnio, a to ze względu na orkiestrę, bo grali parę piosenek i potem była godzinna przerwa 😮 I tak w kółko. Ludzie chcieli się bawić, śpiewali przy stole, a oni nic. Pod tym względem słabizna, więc słabo się wyszaleliśmy.
A Aleks teściom przespał całą noc 🤪

• Mamusie
My już po wycieczce. Kuba załapał dwa pstrągi 🤪 🙂 o 7 przyjedzie siostra do Emilki i Kuby a my wychodzimy na kolekcję 😜 🤪
Kruszyna widzę, że to nie tylko ja mam problem z brudzeniem ubranek. Codziennie sprzątam ale jak poszoruje po podłodze to body brudne.
Beata jeśli chodzi o zakładanie kont takim dzieciom jak nasze styczniowe to ja jestem na "nie". Ja mogę swoje dzieci wstawić w swój profil. Nawet nie zgadzam się, żeby ciocie wstawiały nasze fotki bez pytania. Z tym, że ja też je pytam jeśli wstawiam ich.
Co do wesela to szkoda, każdy chce się bawić a orkiestra woli siedzieć. 😠
Gratulujemy drugiego ząbka. 😘
a ja wstawiałam na fb wczoraj i dziś komplety, ale takie zrobione wczoraj lub wcześniej bo dziś nic nie robiłam 😜 😜

• Mamusie
Nikusia fajnie,że miło spędziliście dzień no i kolacja pewnie też udana 🙂
My robiliśmy grilla a wieczorem niespodzianka 🙂 mojemu bardzo się komplet biżuterii spodobał 🙂

Beata Gratuluję ząbka 🙂 fajnie,że teście nie mieli problemu z Aleksem
Masz rację dużo zależy od orkiestry no i szkoda,że sie nie wybawiłaś

• Mamusie
Czesc jestem juz wczoraj padłam wrociolismy o 19 ale zanim dzieci poszły spac i sie rozpakowałam to juz nie maiłam sił na kompa 😉Było milo pogoda najpierw 2 dni zimna a pózniej słoneczko niestety tylko raz wskoczyłam do jeziora ale to zawsze coś 😉 Kinia zachowywała sie tak jak w domu 😉 A Jakub zachwycony 😉 jej a jak szybko mi prezeleciało;/ chciałabym jeszcze 😉 ale nie odbyło sie bez spiec z mezem niestety ;( jestem zła ale cóz przeciez tak naprawde to wiedziałam jak to bedzie wygladac . sprubuje was poczytac 😉