Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Jejku Ewka przypomniałaś mi o zdjęciach masakra kiedy ja to zrobię do końca maja mam posegregowane teraz jeszcze tylko czerwiec dodać no i wywołać muszę to zrobić w lipcu bo później nie będę kasy dostawała to będzie gorzej a dwa puste nowe albumy Amisiaka czekają na zapełnienie 🙂
A noc u nas nawet może byc pobudka o 1 i o 4:30 ale tylko na szybkie jedzonko więc oki 🙂

olcia ja mam inny problem,mam wywołane zdjęcia a albumów nie mam 🙂 zrobiłam tylko młodej kolaż w antyramie a reszta zdjęć leży :P aaaa jeszcze powklejałam trochę do albumu małego dziecka

• Mamusie
U nas noc w porzadku był marudny i dałam mu ta maśc na zębkowanie bobodent i był spokój wiec musza go dziąsełka swędzieć....
Dzis ma obiad racuchy z jakbkiem - nigdy nie bobilam a mam na nie ochote 🙂
A co do kaszek z glitenem wiekszosc jest bezbluteinowa tylko te sie dla nas nadają - ale jest sie wprowadza stopiowo czyli łyżke dziennie a dopiero po 6 miesiacu normalnie:
http://www.bobovita.pl/nasze_produkty/produkty_wg_kategorii/kaszki/KASZKA/459
http://www.bobovita.pl/nasze_produkty/produkty_wg_kategorii/kaszki/KASZKA/442
Ja jak narazie bede bawac zwykła kaszke manne a dopiero potem smakowe 🙂

• Mamusie
hej u nas noce to już rewelacja, Karolek zasypia o 21-22 a wstaje 6-7 rano, da sie już wyspać 😉 dziewczyny dajecie kaszkę maluchom z butelki czy z miseczki łyżka?daję mojemu już słoiczki, trochę sama robię zupki z zjada 🙂 cudne sa Wasze dzieciaki, Nina na prawdę spiewa a w szoku jestem że już sama usiadła 😜 mój siłacz też już próbuje, biorę go na kolana w pozycji półleżacej a on się złosci bo chce siedzieć 😆 Kamila spóźnione ale szczere życzonka-wszystkiego naj! Miłego dnia mamuski 🙂

• Mamusie
KAmila robocie ruchy to Aziz ma jak zasypia wtedy lapkami rzuca i nozkami od czasu do czasu, mruczy i trzyma mnie za reke inaczej Cwaniak ostatnimi czasy nie usnie 😮 a mruczy/ jeczy nie wiem jak to nazwac juz od dluzszego czasu i dopuki nie usnie - nie przestanie 🤪 🤪 🤪 znajoma co byla ostatnio to miala beke jak nie wiem z tego, bo sama swiadkiem byla 😉

• Mamusie
Tusiek zrób zdjęcie słonika i nam pokaż....
A nasz konkurs kończy się jutro...No i z II miejsca wskoczyliśmy na I i mamy 350 głosów 🙂Z góry dziękujemy tzn.Gabryś dziękuje 🙂
A u nas dzisiaj piękna pogoda ale duszno jak cholerka...
Mój mały też mruczy ostatnimi czasy w wózku podczas spaceru...Jak Bartek wróci to wam wrzuce...

Hej 🙂
U nas gorący czas,bo szwagierka przyjechała i jutro idziemy na wesele.Więc w domu gwarno,że hoho 😆 Właśnie końćzę pisać prace zaliczeniowe z ćwiczeń,bo się tak za mną wloką 😆
Kupiłam sobie dzisiaj majtki wyszczuplające,takie po cycki -20 zł. rewelacja 😁

• Mamusie
A u nas dzisiaj aktywny dzień i zmęczona jestem jak cholera zaraz wskakuje pod prysznic i do spania, tylko czekam aż Amisiak twardo zaśnie bo jestem z nią sama w domu i wiadomo wezmę nianie ze sobą ale jak się zacznę myć to nie będzie mi się chciało w trakcie wychodzić do niej więc chwilkę jeszcze odczekam 🙂
Byłam dzisiaj prawie cały dzień u Kuby siostry tej co przyjechała ze Szwecji i bardzo miło minął dzień bo ona ma dwie dziewczynki i jeszcze jej szwagier ma synka urodził sie 29 lutego więc było o czym gadać 🙂
Aha Amelka już kolejny dzień wcinała jabłuszko na razie kiepsko jej to idzie ale nie od razu Kraków zbudowali - nauczy się 🙂
A jutro do teściowej na imieniny 🙂 🙂

• Mamusie
melduje sie z rana pijac kawke 🙂
u nas takie upaly ze głowa mała :/ jeszcze noc mialam paskunda, bo mala do 22 od 20 wstala mi 2 razy juz ;/ w nocy tez sie czesto budzila :/ i ogolnie jak zje cycka to chyba sie nie najada bo non stop jeczy 😞 a jak dostanie butle to jest spokoj :/

• Mamusie
mój diabełek mały znów budzi sie w nocy co 2h, ale nie je cyca tylko zassie 2x i zasypia, jak daje mu smoka to jeszcze bardziej sie rozbudza i krzyk. Co za czas dla nas 😞 ja postanowiłam ze do 6mies bede karmic piersia wiec widze ze juz pora sie przestawiac.
Monia my jak zasypiamy to tez mi stęka 😁 na spacerze ludzie sie ogladaja bo wygląda jak by kupke sadził 😁

• Mamusie
Moniko mi tez pediatra mowił że jak karmi sie piersia to posiłki pierwsze wprowadza sie po 6 miesiącu - gluten był wczesniej po 10 miesiacu ale to zmienili rok temu i teraz po jak zaczyna sie 5 mamy wprowadzac a jak karmi sie mm to po 4 miesiacu - kazdy robi jak uwaza bo tu duzo osob zaczeło dawac wczesniej ja stwierdziłam ze skoro ladnie przybiera na wadze - ma juz 7,5 kg - no to lepiej dla niego zeby był na moim mleku jeszcze te 2 miesiace....]

Ja dzis na slub ide 🙂 ale fajnie juz sie doczekac nie moge 🙂

• Mamusie
mój Michaś jeszcze nie siada, ja to zwalam na jego mase ciałka, 9kg. Pewnie ciężko mu sie podnieść ale dzielnie walczy 🙂 już podnosi nóżki wysoko na świece, więc pewnie niedługo będzie wkładał do buzi paluszki 🙂 ostatnio zauważyłam dużo nowych umiejętności, pewnie dlatego te pobudki nocne i to jego niespokojne zachowanie. Albo dlatego że kupiłam mu w koncu mate edukacyjną i na niej robi różne nowości, kto wie.
Aleksandra miłej zabawy 😉

• Mamusie
tRZY BOBRY 🙂
Michas niezly Kocuszek- 9 kg! Aniu wyobrazam sobie co Twoje plecy czuja :P Moj narazie nie porywa sie do siadania, jedynie jak mu rece podam, ale sam z siebie to nie. Eww jak pollezy mi na kolanach lbo na raczkach to tak, sam sie podciaga do siadania Jak go sadzam opartego o poduchy to posiedzi chwilke i potem sie zsuwa bo mu niewygodnie :P
to niedzielne Dziecie wiec on ma zaawsze na wszystko czas, Leniuszek moj ! Poza tym na siadanie to nasze dzieci maja jeszcze sporo czasu, wiec nie ma co sie martwic. A tym Dzieciaczkom ktore juz siadaja to wielkie gratulacje! ida jak burza 😉
Spadam na sniadanie, czekam az Babel sie zmeczy i biore sie za sprzatanie bo dzisiaj chyba mamy gosci, a burdel w domu jak nie wiem ☺️

• Mamusie
A u nas noc super,dawno takiej nie mieliśmy...
Gabiś poszedł spać o 19 i spał do 00:45...
Chyba 3 razy cycuś,zabawa od 6:10 do 7:30 i spanie do 10:25 🙂
A u nas jest kino objazdowe i nie wiem czy nie wybierzemy się wieczorem tylko co z małym??
My dzisiaj mamy na obiadek barszcz czerwony i naleśniki.
Bartek w pracy więc znowu sami...Ale za fuszkę weźmie ładną kaskę więc się opłaca 🙂
Gabryś podniesie się też tak jak Olci Amelka ale i też potrafi z leżącego 🙂
U nas też upał taki,że makabra....Gabryś w samym pampersie leży...
W ogóle byłam wczoraj w biedronce i patrze a tam pampersiki od 2-5 kg te new born,nie wiem czy były wcześniej czy dopiero teraz je zaczęli produkować....

• Mamusie
Gratulacje dla Niny.
Moj mlody robi swiece juz od 2miesiecy podnosi nogi razem z tylkiem i mocno wali o materacyk. Odtygodnia mocno podnosi glowe bo chce usiascale mu sie nie udaje. Ciezko mu jest sie przekrecac z plecow na brzuszek. Ma problem z wyciagnieciem raczki.Najlepiej bo ciagle lezy w poprzek lozeczka a nogi wystawia miedzy szczebelki.Dzis zobaczylam spal i rozlozyl rece jak szeroko. To jedna reka siegala konca lozeczka i druga tez. Starsznie duzy z niego chlopak. Bardzo chce siedziec. Jak go nie posadze na swoich kolanach to strasznie sie zlosci. Wczoraj kupilam krzeselko z chicco polly. Mlody jest bardzo zadowolony. Na kolacje je kaszke bezglutenowa bananowa z Humany. Na podwieczorek juz wcina brzoskwinie, banany, poamarancze ze sloiczka. Jutro dostanie sliwke a za 2 dni jabloko z jagodami. Te 5 owocoe juz moze jesc. Te deserki sa od 4 miesiaca. Mlodemu strasznie smakuja.
http://www.ceneo.pl/1839722 to Riccarda krzeselko tylko ma inny kolor. Kupilam je za 99 e czyli taniej niz w PL 🙂 🙂 Krzeselko jest rewelacyjne. Mozna regulowac oparcie i dziecko je z pozycji pollezacej tak jak moj to lubi. 🙂 🙂 Dziewczyny jaki rozmiar uzywacie pampkow, mi sie zdaje ze dla mego mlodego 3 juz sa przymale. 😉 😉

agnese moja też lubi w półleżacej na krzesełku sobie siedzieć a mi tak wygodnie dawać jej obiad, moja zauważyłam lubi warzywa a owoce to tak niekoniecznie 🙂
młoda ma jeszcze DADA3 mogła by nosić 4 bo są od 7 kg,a Nina ma 7,5kg, ale 3jki jeszcze nie są ciasne, więc póki co zostaniemy przy nich

• Mamusie
hej Agnese też sie zastanawiam czy już nie kupować pampersów 4 bo 3 to sa tak na styk, kupiłam małemu taka matę http://allegro.pl/show_item.php?item=2433994446&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 Olcia chyba taka jak Twoja, mały zachwycony bo bardzo kolorowa I nie może sie napatrzeć 🙂 Karol dostał na chrzciny dwie pięknie ilustrowane ksiażki dla dzieci, jedna z basniami druga z wierszami kładziemy sie razem tak żeby widział obrazki I mu czytam, otwiera buzie I słucha 😁 fajne zajecie dla malucha, podobno dzieciaki się lepiej rozwijaja jak I'm sie czyta, polecam 😉