Hej kobitki 🙂 Ja jeszcze z 2 dzieci bo 3 w szkole 🙂 Źle nie jest jakoś radę daję.Ugotowałam rosołek i tylko muszę skoczyć po Mirelkę do szkoły i dać im jeść 🙂 Każda matka robi to co uważa za stosowne a negowanie jej za coś tam i potępianie to czysta głupota.Na pewno żadna z nas nie zrobi krzywdy swojemu dziecku.Tak się czasami zastanawiam po cholerę jest to czy inne forum.Bo dla mnie forum jest po to żeby się dzielić radością i smutkiem,sukcesami i porażkami.A tutaj to normalnie strach coś napisać bo zaraz mało co nie ukrzyżują człowieka.
Olcia super że Amelka ma już uszka przebite 🙂 Monia wszystko zależy od ciebie i Twojego męża 🙂Jak zdecydujecie tak zrobicie.
Ja gdybym miała córkę to też miałaby szybko uszka przebite.
🙂a mi się wydaje że forum jest właśnie po to żeby dzielić się swoimi poglądami a nie tylko słodzić, może zemdlić... oczywiście nie chodzi o żadne potępianie tylko o wyrażenie swojej opinii 🙂 i tyle
ja również nie przebiłabym uszu ale nikogo kto tak zrobił nie ukrzyżuje 😁 jak Tobie Olcia tak pasuje to super 🙂 co do żłobka to też uważam że jak nie ma wyjścia to się posyła i tyle... choć ja osobiście Emilki nie posłałabym ale rozumiem tych którzy są do tego zmuszeni,
wkurzają mnie tylko argumenty typu że żłobek jest dobry bo np dziecko sie uspołecznia, myślę że 6 miesięczne dziecko ma jeszcze czas na to, tak samo jak przebywanie w większej grupie dzieci nie jest mu do niczego potrzebne, posyłamy dziecko do żłobka bo tak zmusza nas do tego życie na pewno nie dlatego że mamy takie widzimisie i dla dobra dziecka... pieniądze z nieba nie spadają a do pracy niekiedy musimy!! wrócić
mam nadzieję że nikt mnie nie ukrzyżuje za to co napisałam 😉😉 🙂
Każda matka robi to co uważa za stosowne a negowanie jej za coś tam i potępianie to czysta głupota.Na pewno żadna z nas nie zrobi krzywdy swojemu dziecku.Tak się czasami zastanawiam po cholerę jest to czy inne forum.Bo dla mnie forum jest po to żeby się dzielić radością i smutkiem,sukcesami i porażkami.A tutaj to normalnie strach coś napisać bo zaraz mało co nie ukrzyżują człowieka.
Malwina to po jaką cholerę tu wchodzisz skoro uważasz, że te forum jest do dupy!!!
Jak chcesz aby Ci tylko słodzono to napisz mogę codziennie na forum Ci słodzić jeśli będziesz przez to szczęśliwsza 😁 Uważam, że jesteśmy ze sobą tyle czasu i nie było ani jednej takiej sytuacji w której kogoś chciano "ukrzyżować"
Malwina super że chociaz ty byś zrobiła tak jak ja 🙂🙂🙂 Agnes no ja z tym żłobkiem sądzę podobnie jak ty, nie chciała bym Amelki tam oddawać ale jeśli nie będzie innego wyjścia to trudno.
No czasami jest tak dziwnie jak się coś napisze na tym naszym forum ale ja się nie przejmuje pisze po to żebyście się wypowiedziały bo wiadomo jak bym nie chciała to bym nie pisała ale trudno żeby wszystkie miały takie same zdanie i poglądy prawda??? A ja nie mam 15 lat i nie przebiłąm jej uszków bezmyslnie tylko chciałam już od dawna i sie udało i jestem zadowolona z siebie i z niej że jest tak dzielna a co 🙂🙂🙂
Ola ja nie krytykowałam Twojej decyzji to Twoje dziecko i rób jak uważasz. Link wkleiłam tylko po to abyś miała świadomość, że stal chirurgiczna nie jest wcale taka dobra i lepiej po wygojeniu włożyć złote kolczyki. Salony w dzisiejszych czasach szukają leż oszczędności i potrafią kupować badziew za 2 zł a sprzedawać w salonie za 50zł.
o ja glupia i naiwna, myslalam ze forum jest po to zeby dzielic sie swoimi opiniami, a nie ze wszystkim sie ze soba zgadzac 🤢🤢 Nikt nie kogo nie ukrzyzuje. kazdy jest inny i ma swoje zdanie, ktorym sie dzielimy nawzajem :p. ja po prostu bym nie przebila uszu dla dziecka zeby ładniej wygladało ;p Olcia chciala to przebila - proste, jej decyzja, jej konsekwencje 🙂
Cześć !
Spokojnie Dziewczyny 😉 Nie zgadzam się z Tobą Malwina.Nikt nikogo tu nie chciał ukrzyżować,przynajmniej nie widziałam takiego przypadku 🙂 Lubię poczytać co u Was,jak rozwijają się wasze pociechy i dowiedzieć się mnóstwa nowych rzeczy.Każda z nas popełnia błędy,niektóre nie są tego świadome i ja np chciałabym żebyście zwróciły mi uwagę,jeśli robię coś rażąco złego. A wyłapywanie profesjonalnych i ciekawych artykułów w necie i dzielenie się nimi z nami,uważam za przejaw sympatii i zainteresowania czyimś problemem 🙂 Żłobek = przechowalnia dzieci? Coś w tym jest. Trzeba popatrzeć na to logicznie- na tyle dzieci,2-3 panie... My we dwie w grupie trzylatków ledwo ogarniamy ten chaos a co powiedzieć o dzieciach,które leżą,płaczą,robią w pampersy, trzeba je nakarmić i przynajmniej z raz przytulić. Nie wspomnę o uspakajaniu po rozłące z Mamą tych starszych dzieci. Niestety tak to wygląda.Tam się nie prowadzi zajęć edukacyjnych . Dając dziecko do żłobka miałabym świadomość tego,że paniom zależy na tym aby dziecko było przewinięte i nakarmione. Nie spodziewałabym się indywidualnej opieki- od tego jest niania.
Tez rozumiem Rodziców,którzy oddają tam dziecko. Tak jak któraś napisała- pieniądze niestety same się nie zarobią.Trzeba harować 😞
a jeśli chodzi o uspołecznianie dziecka w żłobku...hmmm
Z moich obserwacji mało który trzylatek bawi się ze swoim rówieśnikiem. Te dzieci bawią się obok siebie,same ze sobą.Są jeszcze bardzo egoistyczne i nastawione tylko na siebie i swoje potrzeby. Więc o uspołecznianiu w wieku 6 miesiący nie ma mowy 🙂 Koleżanka oddała dziecko do żłobka z jednego powodu. Jej syn jest jedynym małym dzieckiem w rodzinie,jedynakiem i miała dosyć takiego "dzika". Chciała go wypchnąć do dzieci i zabieg się powiódł- mały ma 2 lata i przynajmniej z zainteresowaniem patrzy na inne dzieci i nie trzyma się kurczowo sukienki Mamy 😉
Malwina uważam że Twój komentarz był zbędny, dlatego że naprawde nic złego nie było wypowiedziane. Przynajmniej tak uważam z tego co czytam 😉 Olcia przecież nie ma nikomu za złe za innych opinie, a samo chwalenie i słodzenie jest mdłe. Swoją drogą jakbym miała dzieweczkę też zastanowiłabym się nad przekłuciem, aczkolwiek do samego kłucia nestem nastawiona negatywnie, jak szczepią mojego Misia to płacze 😮 Kamila szafy masz świetne, ja tez wolę wieszaki niż półki. Lubie po praniu pracowac i wieszać.
Co do żłobków to jest teraz artykuł w chyba Mamo że są różne motywny oddawania tam dzieci, mi osobiście chodziłoby o to siedzenie w domu, ja lubie wśród ludzi :P wiem okropna jestem ale ja całe życie byłam w biegu. I tak pisze Tynka boje się tam oddać dziecka z tego względu ze może płakać cały dzień i nie będzie kto miał się nim zająć 🥴 Monia wsród moich dzieciatych znajomych większość wypowiadała się że nie kupi chodzika a większość go ma 😁 bo to naprawde wygoda, nie trzeba patrzeć na dziecko non stop i można chociaż obiad ugotować. Ja nie kupie a z prostego powodu : mamy małe mieszkanie i nawet obrócić się nim by było ciężo mojemu dziecku.
zawrzalo 😉 mam nadzieje ze nie na dlugo 😉 kazdy pisze co chce, zreszta tak jak Ewa napisala ze nie od wczoraj 😉 Agnes1978 masz racje, wiadomo ze najlepiej jesli taki maly BAbel jest w domu, I tu kazda z nas na pewno sie zgadza co do tego a jak nie da rady to tez tragedii nie ma, bo krzywda tam tez sie nie dzieje. Jak to mowia LIFE IS BRUTAL. and full of kopas w dupas :P:P:P ja chce do pracy.
Tusiek jak sobie radzisz?
Chodzik to ja wlasnie uzywam do dawania jedzenia bo moj Dzik w miejscu nie usiedzi, i jak sobie chrupie biszkopta tez bezpieczniej mu w chodziku i jak cos kuchni robie a Mlody znudzi sie bawieniem na podlodze to nie musze go zabawiac, sadzam w chodzik i mam chwile dla siebie 😉 nie przesiaduje w nim caly dzien, a tylko od czasu do czasu. Mowie Wam - wybawienie w niektorych sytuacjach. Pilnuje zeby przebywal w nim jak najmniej. U nas glownie Azuniek spedza czas na czolganiu sie po ziemi 😁
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
timecontrol15_m
Ja jeszcze z 2 dzieci bo 3 w szkole 🙂
Źle nie jest jakoś radę daję.Ugotowałam rosołek i tylko muszę skoczyć po Mirelkę do szkoły i dać im jeść 🙂
Każda matka robi to co uważa za stosowne a negowanie jej za coś tam i potępianie to czysta głupota.Na pewno żadna z nas nie zrobi krzywdy swojemu dziecku.Tak się czasami zastanawiam po cholerę jest to czy inne forum.Bo dla mnie forum jest po to żeby się dzielić radością i smutkiem,sukcesami i porażkami.A tutaj to normalnie strach coś napisać bo zaraz mało co nie ukrzyżują człowieka.
Olcia super że Amelka ma już uszka przebite 🙂
Monia wszystko zależy od ciebie i Twojego męża 🙂Jak zdecydujecie tak zrobicie.
Ja gdybym miała córkę to też miałaby szybko uszka przebite.
agnes1978_m
ja również nie przebiłabym uszu ale nikogo kto tak zrobił nie ukrzyżuje 😁
jak Tobie Olcia tak pasuje to super 🙂
co do żłobka to też uważam że jak nie ma wyjścia to się posyła i tyle... choć ja osobiście Emilki nie posłałabym ale rozumiem tych którzy są do tego zmuszeni,
wkurzają mnie tylko argumenty typu że żłobek jest dobry bo np dziecko sie uspołecznia, myślę że 6 miesięczne dziecko ma jeszcze czas na to, tak samo jak przebywanie w większej grupie dzieci nie jest mu do niczego potrzebne, posyłamy dziecko do żłobka bo tak zmusza nas do tego życie na pewno nie dlatego że mamy takie widzimisie i dla dobra dziecka... pieniądze z nieba nie spadają a do pracy niekiedy musimy!! wrócić
mam nadzieję że nikt mnie nie ukrzyżuje za to co napisałam 😉 😉
🙂
konefka_m
Malwina to po jaką cholerę tu wchodzisz skoro uważasz, że te forum jest do dupy!!!
Jak chcesz aby Ci tylko słodzono to napisz mogę codziennie na forum Ci słodzić jeśli będziesz przez to szczęśliwsza 😁
Uważam, że jesteśmy ze sobą tyle czasu i nie było ani jednej takiej sytuacji w której kogoś chciano "ukrzyżować"
olcia157_m
Agnes no ja z tym żłobkiem sądzę podobnie jak ty, nie chciała bym Amelki tam oddawać ale jeśli nie będzie innego wyjścia to trudno.
No czasami jest tak dziwnie jak się coś napisze na tym naszym forum ale ja się nie przejmuje pisze po to żebyście się wypowiedziały bo wiadomo jak bym nie chciała to bym nie pisała ale trudno żeby wszystkie miały takie same zdanie i poglądy prawda??? A ja nie mam 15 lat i nie przebiłąm jej uszków bezmyslnie tylko chciałam już od dawna i sie udało i jestem zadowolona z siebie i z niej że jest tak dzielna a co 🙂 🙂 🙂
timecontrol15_m
Konefka jestem na tyle szczęśliwą kobietą,że nie musisz mnie uszczęśliwiać 😁 😁 😁 😁
konefka_m
innicone_m
Nikt nie kogo nie ukrzyzuje. kazdy jest inny i ma swoje zdanie, ktorym sie dzielimy nawzajem :p. ja po prostu bym nie przebila uszu dla dziecka zeby ładniej wygladało ;p Olcia chciala to przebila - proste, jej decyzja, jej konsekwencje 🙂
Gość
Spokojnie Dziewczyny 😉
Nie zgadzam się z Tobą Malwina.Nikt nikogo tu nie chciał ukrzyżować,przynajmniej nie widziałam takiego przypadku 🙂 Lubię poczytać co u Was,jak rozwijają się wasze pociechy i dowiedzieć się mnóstwa nowych rzeczy.Każda z nas popełnia błędy,niektóre nie są tego świadome i ja np chciałabym żebyście zwróciły mi uwagę,jeśli robię coś rażąco złego. A wyłapywanie profesjonalnych i ciekawych artykułów w necie i dzielenie się nimi z nami,uważam za przejaw sympatii i zainteresowania czyimś problemem 🙂
Żłobek = przechowalnia dzieci? Coś w tym jest. Trzeba popatrzeć na to logicznie- na tyle dzieci,2-3 panie... My we dwie w grupie trzylatków ledwo ogarniamy ten chaos a co powiedzieć o dzieciach,które leżą,płaczą,robią w pampersy, trzeba je nakarmić i przynajmniej z raz przytulić. Nie wspomnę o uspakajaniu po rozłące z Mamą tych starszych dzieci. Niestety tak to wygląda.Tam się nie prowadzi zajęć edukacyjnych . Dając dziecko do żłobka miałabym świadomość tego,że paniom zależy na tym aby dziecko było przewinięte i nakarmione. Nie spodziewałabym się indywidualnej opieki- od tego jest niania.
Tez rozumiem Rodziców,którzy oddają tam dziecko. Tak jak któraś napisała- pieniądze niestety same się nie zarobią.Trzeba harować 😞
a jeśli chodzi o uspołecznianie dziecka w żłobku...hmmm
Z moich obserwacji mało który trzylatek bawi się ze swoim rówieśnikiem. Te dzieci bawią się obok siebie,same ze sobą.Są jeszcze bardzo egoistyczne i nastawione tylko na siebie i swoje potrzeby. Więc o uspołecznianiu w wieku 6 miesiący nie ma mowy 🙂 Koleżanka oddała dziecko do żłobka z jednego powodu. Jej syn jest jedynym małym dzieckiem w rodzinie,jedynakiem i miała dosyć takiego "dzika". Chciała go wypchnąć do dzieci i zabieg się powiódł- mały ma 2 lata i przynajmniej z zainteresowaniem patrzy na inne dzieci i nie trzyma się kurczowo sukienki Mamy 😉
aniag070_m
Olcia przecież nie ma nikomu za złe za innych opinie, a samo chwalenie i słodzenie jest mdłe. Swoją drogą jakbym miała dzieweczkę też zastanowiłabym się nad przekłuciem, aczkolwiek do samego kłucia nestem nastawiona negatywnie, jak szczepią mojego Misia to płacze 😮
Kamila szafy masz świetne, ja tez wolę wieszaki niż półki. Lubie po praniu pracowac i wieszać.
Co do żłobków to jest teraz artykuł w chyba Mamo że są różne motywny oddawania tam dzieci, mi osobiście chodziłoby o to siedzenie w domu, ja lubie wśród ludzi :P wiem okropna jestem ale ja całe życie byłam w biegu. I tak pisze Tynka boje się tam oddać dziecka z tego względu ze może płakać cały dzień i nie będzie kto miał się nim zająć 🥴
Monia wsród moich dzieciatych znajomych większość wypowiadała się że nie kupi chodzika a większość go ma 😁 bo to naprawde wygoda, nie trzeba patrzeć na dziecko non stop i można chociaż obiad ugotować. Ja nie kupie a z prostego powodu : mamy małe mieszkanie i nawet obrócić się nim by było ciężo mojemu dziecku.
monisiaj22_m
Agnes1978 masz racje, wiadomo ze najlepiej jesli taki maly BAbel jest w domu, I tu kazda z nas na pewno sie zgadza co do tego a jak nie da rady to tez tragedii nie ma, bo krzywda tam tez sie nie dzieje. Jak to mowia LIFE IS BRUTAL. and full of kopas w dupas :P:P:P ja chce do pracy.
Tusiek jak sobie radzisz?
monisiaj22_m
Gość