Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
no i chciej tu dziecku ugotować 🙂 🙂 🙂 podobno dzieci się przyzwyczajają do smaku słoiczków i jak długo jedzą to później nie chcą normalnych jeść:/ u nas pewnie będzie to samo bo jak do tej pory to tylko na słoiczkach jedziemy!!!
Ale u nas pogoda:/ pada od rana niby nie jest zimno-ale znów zapaliłam sobie w kominku i jest superowo 🙂 🙂
Ach przyszedł dzisiaj ten kubek z lovi, nowa butelka z nuka no i ten gryzaczek jak Amelka się obudzi to będziemy próbować nowości!!!!

dzięki za linka,poleciałam do łazienki i zobaczyłam produkt Baby Dream. Na szczęście szampon i całkiem inny numer serii. uff... ale więcej tego nie kupię,nie byłam zadowolona. Kupiłam go sobie do mycia swoich włosów,ale czasem Alka wykąpałam w tym,jak mi się skonczył jego płyn.
Kurde,co z tą skórą Hani? 🤔 hmmm.... Ewa a alergolog nie wykluczył czy to może być przez twoje mleko? Rzadko się to zdaża,ale słyszałam że po jakimś czasie mleko matki uczula/tzn skaza.
Słuchajcie ja dzisiaj wróciłam z pracy a tu Mąż obiad ugotował (jest chory) i to jaki ! wow, teraz Alek śpi więc chwila dla mnie.
Monia, twój mąż jest niepoważny. Wyniósł się też bardzo daleko,ot drugi koniec świata 😉

• Mamusie
Monia, trzymaj sie :/ ja juz bym dawno jego rzeczy spakowała i wypieprzyła przed drzwi 🙂
Ada tez spi 🙂 od 11 gad nie spał :/

Dzis ide biegac 🤪 🤪 moze uda mi sie zrzuic moja oponke 😉 razem z kumpela postanowiłysmy 😁, a Żaneta namawia mnie na lekcje tańca na rurze 😉 bo ona sobie karnet wykupiła na zajecia byle jakie i na tych byla kilka razy 😁 🙃 🙃 albo na pilates badz shakiradance 😉

• Mamusie
Dziś wieczorem zaczynam poszukiwania alergologa w Olsztynie albo w Białymstoku tu kobietka nie trafiła z lekami jest zdecydowanie gorzej 🥴 Ona mówiła o alergii kontaktowej bo jest to wszystko tak gdzie są ciuszki. Podciągnąć to mogła też pod AZS. Mnie to przeraża tylko dla tego, że na prywatna wizytę czekałam prawie miesiąc i teraz leki nietrafione Hania płacze a my co mamy robić 🥴 Dałam jej dziś syrop od rodzinnego i jest zdecydowanie lepiej nie drapie się tak. Bo w nocy to płakałam razem z nią i już chciałam do szpitala jechać aby jej pomogli 🥴
Wcześniej kąpałam już Hanię w krochmalu ale nie pomogło. Teraz poczytałam, ze jeśli to AZS to nie można kąpać w krochmalu ani w rumianku. Więc już sama nie będę eksperymentować na dziecku.

O bieganie super sprawa 🙂 Sama się już jakiś czas wybieram 😁
Co do tańca na rurze i pilatesu- może to i fajne,ale jak ma się w miarę "ogarnięte" ciało i chce się tylko je ładnie ukształtować. Na sadełko trzeba coś szybkiego. Tak mi się wydaje.

• Mamusie
oj sadełko to ja mam 😉 i musi zniknac! :p chociaz te 5 kg 😞 a najlepiej to z 15 🤪 🤪 🤪 , ale to raczej nie realne :/ Ada wstała i bawi sie z babcia :P
biedna Hania 😞(( oby cos jej pomogło :/ chcesz to zapytam sie cioci bo ona z małym swoim etz chodzi do alergologa i sobie chwali 🙂 a jest z Białegostoku, chociaz my mieszkalismy w Sokólce, to tam jezdzi go niego 🙂
WŁĄSNIE!! ucałujcie swoje 8miesieczniki od cioci 😉

• Mamusie
Konefka dzieki za link z mydlem, moja tesciowa mi kupila mydlo babydrem na szczesie wrzucilam je do szafki i go nie uzywalam. Ja uzywam Humany mydla i jestem bardzo zadowolona, nawet kremik na odpazenia jest super jak maselko lepsze od sudokremu. Krem i mydlo jest bardzo wydajne. Dalej robi paczki przesyla polskie pampersy. Doslownie rece opadaja. 🥴 🥴

• Mamusie
do konefka a jakie mleko pije Hania mojej koleżanki córeczka tez miała tak i musiała zmienic mleko i wszytsko zaraz przeszło.mój Nikos lepiej już się czuje,dostał skierowanie do alergologa zapisze go ale nie uwarzam zeby był alergikiem mysle ze doktorka nie trafiła mu z antybiotykami i temu tak długo się leczy.Nikoś raczkuje po całym domu i od dwóch dni wstaje sam 🙂kupilam mu tez dzis ten gryzaczek z siateczka ale on nie chce z niego jesc woli jak mu daje sama do buzi,Nikoś mi sie budzi dwa razy w nocy na jedzenie zzje i śpi dalej.ja kąpie małego w płynie do kąpieli NIVEA super nawilża i ma taka mięciutkie jedwabne ciałko i juz nie musze balsamowac czy oliwkować bo po kąpieli to Nikoś tylko wrzeszczy i szybko musze mu dawac mleczko i kłade go do łóżeczka połazi po łóżeczku parę razy wyrzuci smoczek i usypia.a co dajecie do picia dzieciakom ja herbatki z hippa.dziś jakaś słaba jestem zrobilismy sobie z nikosiem razem drzemkę,teraz z męzusiem sie bawi niedługo kąpiel-mąz kąpie Nikosia zawsze.

Cześć Dziewczyny
U nas ostatnie dni to koszmar, Nina miała 3 dniówkę,ale u niej to była 5 dniówka, miała 40 stopni gorączki. Dziś dopiero jej się wysypka pokazuje. Do tego dostała 4 zęby na raz, no nie mogę uwierzyć wyszły jej górne jedynki i teraz dwójki, wszystko na raz. Tak biedna cierpiała,że lała sie przez ręce, kolor miała bordowy i jak ją trzymaliśmy to aż nas parzyła. Coś okropnego.

Monika uważam,że powinnaś podjąć poważną decyzję, bo od kiedy piszemy,a to już ponad rok, co chwilę masz takie sytuację i co kolejna to gorsza,a wg mnie to się nie zmieni tylko będzie gorzej.Przykro mi,ale myśl o sobie i o dziecku,dla mnie nie ma czegoś takiego jak bycie dla dobra dziecka, bo te nerwy, kłótnie i wyzwiska nikomu nie służą. Trzymam za Was kciuki, dacie radę z Azizkiem.

Ewa jeśli znowu się sytuacja powtórzy jedź na pogotowie. Tam ją zbadają dobrze i bez diagnozy nie wypuszczą. Może was zatrzymają,ale to lepsze poleżeć 2-3 dni niż żeby cierpiała tyle czasu. Podawaj jej wapno w syropie, jest takie dobre bananowe, to łagodzi jakąkolwiek alergię. Nie zaszkodzi na pewno. Buziaki dla Hani.

No i stówa dla wszystkich 8 miesięczniaków!!!

• Mamusie
Ada nic nie chce pic ;p ni soczkow ni herbatek. ja mloda kapie w jonshonie 3w1 i myje nia nim :P. Ada sie wycfanila i przylazi mi do nogi, lapie za spodnie, wstaje i krzyczy przy czym wyciaga raczke zeby ja wziasc xd.
Musze sie pochwalic 😁 Ada powiedziła pierwsze słowo, ktore brzmiało "NIE" ! i to chyba swiadomie bylo; d bo zaczela mi na koryytarz wychodzic i moiwie do niej 'Adusia wracaj", ta sie odwrociła, popatrzyla sie na mnie i "NIE' i w dluga zaczela uciekac xd