Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Olcia moja mala po morelach tez sie troche prezyla :P normlane jak jest czegos nowego sprobuje 🙂

tak, daje zawsze wpierw obiadek, potem deserek kazdego dnia :P pol sloiczka tego, i pol tego 🙂

tam sie obsunely troche te szczepienia bo Ada miala asymetrie i lekarz zabronil szczepic :P, od maja byla nie szczepiona, dopiero tydzien temu byla. next szczepnie 18 wrzesnia :P

• Mamusie
Olciu ja karmie piersia i czasem jest tak że dam tylko obiadek albo tylko deserek a czesem to i to 🙂 ale jak narazie nie ma u nas tego na stałe w planie dnia - choc jeden posiłek zawsze jest ok 12 (obiadek czy deserek)
Ktos pisał o takiej macie na waane antyposizgowej - gdzie ją moge dostac bo Szymon też w wannie tylko na siedząco a wszystko go interesuje wiec po namydleniu trzeba bardziej uważać bo sie ślizka tyłkiem 🙂

• Mamusie
Ola ja od 6 mimesiaca wprowadzilam od razu obiadek, dewserek owocowy i mleczny deserek kazdego dnia. I bylo dobrze od poczatku, kupki sa sliczne wiec luz. Oczywisciez obiadkami miesnymi jest codzien problem i gimnastykuje sie njak moge zeby najwiecej skubnal. JAK JUZ ZJE TO jest to ok 120 gramowy sloiczek.

Aleksandra ja pisałam o macie, możesz zamówi na allegro, ale w takich sklepach z akcesoriami gosp. domowego na pewno dostaniesz, tylko zmierz wannę na dole jakie ma wymiary i już

monia u mnie w żłobku muszę dać ciuszki na zmianę i pieluszki, chusteczki, ręczniki papierowe i te chusteczki nawilżane

a moje dziecko mnie chyba wykończy, zaraz wam wstawię zdjęcie to zobaczycie czemu

• Mamusie
hej mamuski 😁
ja mojemu tez daje obiadki ostatnio z miesem zaczelam i smakuja mu bardziej niz te bezmiesne. az raczkami lyzeczke mi przytrzymuje. deserek daje mu albo mus owocowy albo deserki mleczne jogurciki teraz jemy gruszkowe. i kaszke jablkowa na drugie sniadanie. wczoraj dalam mu mleczko w ciagu dnia tylko 2 razy. ale jak sie dopadl na wieczor to az butelke mocno trzymal abym mu jej nie zabrala. 🙂 od wczoraj odkryl ze podtrzymywany pod paszki moze skakac na moich nogach i ma z tego radoche jak nie wiem ja tez sie smieje bo to zarabiscie wyglada 🙃
Monia widze ze kielkuje w tobie mysl o powrocie do pracy. zobaczysz jak maluch bedzie sie cieszyl gdy bedziesz go odbierala ze zlobka albo w weekendy kiedy bedzie sie budzil i mama i tata caly dzien z nim. to jest niesamowite uczucie. a co do forum to kazda z nas ma teraz coraz mniej czasu. dom, praca nasze kochane szkraby wszystko to zajmuje nam kazda wolna chwile. mysle ze zima bedziemy wiecej pisaly 🙂.
my jestesmy tydzien w polsce nawet niecaly a juz nam sie teskni za naszym domkiem w holandii...jak to jest czeka sie na ten przyjazd a pozniej teskni... 😮
a i jak mleczko zmienialam na 2 to odrazu sama 2 do butelki bez mieszania z 1 i nie bylo problemu.

Hej 🙂
Dokładnie,każda ma mniej czasu.Dzieci są bardziej absorbujące niż wcześniej. Jestem tak wypompowana po pracy- nic mi się nie chce 😞 Dobrze,że akurat jak wracam z pracy to Alek jest zmęczony i mi zasypia.Mam chwilę spokoju 😆

• Mamusie
może rzeczywiście za szybko panikuje, Miś potrafi w obydwie strony dosięgnąć po przedmiot który go interesuje, przekręca się z pleców na brzuch ale z powrotem ma problem, siedzi podtrzymując sie rękami, ale chwile. Też składam to na wagę i na to że do 4,5 miesi miał kolki i krzyki całymi dniami więc mało ruchowo się rozwijał bo zwijał sie z bólu. Ale jest pogodny, uśmiecha się do ludzi, nie boi się jak jest u kogoś obcego na rękach, jakoś mu to różnicy nie robi, można go sprzedać 😁 bardzo lubi obserwować ludzi, na spacerze może tak gapić się godzinami, tak samo na dzieci kóre się bawia 🤪 no to wygadałam się, i jak samo spojrze na to co napisałam to wcale nie jest źle.
Olcia ja raczej unikam nowości w okresie szczepiania, bo w razie uczulenia jest większe prawdopodobieństwo alergii bo organizm osłabiony szczepionką, taką mam teorie, nie wiem czy słuszną, sama ją wydedukowałam.
Tusiek moje gratulaje z powodu zawarcia umowy, a o co chodziło z Niną, miałaś pokazać?

• Mamusie
Witam.
U nas wszystko dobrze tylko strasznie jestem zmęczona gośćmi którzy byli u nas całe szczęście dzisiaj już pojechali.
Gabryś dzisiaj zaczął"jeździć"po dywanie na tyłku jak siedzi...No i zaczyna raczkować łobuziak...
Ja na początku miałam fioła na punkcie Gabinka rozwoju a teraz mi wszystko jedno ważne,że robi jakieś postępy.

a mi się nie uśmiecha to jej wstawanie,bo krzyż mi pęknie od kładzenia i brania z samego dołu 🤢

najlepszego dla Ricciego !!

aaa kiedyś pisałam,że zastanawiałam się nad parasolką, ale po wizycie w sklepie jednak zdecydowałam się na super lekką spacerówkę, która składa się jedną ręką i zajmuje mało miejsca w bagażniku, czego o parasolkach powiedzie nie można, zamówiłam na allegro za 319zł a w sklepie był w promocji po 359zł, dziś wózek przyszedł, sama go nawet złożyłam i normalne bomba 🙂 a jeśli sprawdzi się podczas śniegów to tamten komplet wózka 3w1 sprzedam a narazie idzie do piwnicy, teraz się rozglądam za fotelikiem 9-36kg

Tynka ty kiedyś mówiłaś że zgubiłaś wkładkę do fotelika tak? znalazłam aukcję gdzie robią na zamówienie, chyba że mi się coś popieprzyło to sory 😜 http://allegro.pl/rewelacyja-wkladka-redukcyjna-materacyk-do-foteli-i2558735585.html

• Mamusie
Seolat dla Riccardo!!!!
Tusiek Twoja Ninka wymiata i jak juz kiedys pisalam to forumowa Spryciula!

A my walczymy kurcze z goraczka. Ma 38,6 dalam czopka spadlo do 37,8 ipo 4 godz wrocilo 38.6. Mozliwe ze od zebow bo strasznie gryzie a juz byl spokoj jakis czas. Kurwa mam nadzieje ze to nic groznego i ze wyzej nie podskoczy bo na zawal padne, jak sie nic nie zmieni to do lekarza jutro z ranca. Najgorszeze dalam 120 g paracetamolu i niby mam dac mkolejny po 8 godz, Wykapalam zalozylam tylko pampka i mam nadzieje ze trohe sie schlodzil Azuniek. Jej nie ma nic bardziej cennego niz zdrowie w szczegolnosci naszych Babelkow!

• Mamusie
bedę trzymac kciuki Moniko by to od ząbków było.... my też walczymy z dziąsłami -Szymon ma tylko nieznacznie podwyższoną temperature ale jak jeźdze mu palcem po działach to wyczuwa sie coraz wyraźniej górke - mam nadzieje że w końcu sie przebije.....

Dziewczyny mam pytanko czy któraś ma takie ochraniaczke silikonowe na ranę łożeczką? By dziecko nie gryzło drewna? Bo jeszcze nie tak dawno widziałam to na allegro a teraz znaleźć nie mogę :/

• Mamusie
Monia ale bedziesz miała noc pełną nerwów, współczucia dla Azizka, nie wiem czy u dzieci się stosuje kompresy chłodne na czoło, może to coś da żeby tych środków przeciwbólowych tyle nie podawać?
A mój Miś dziś się nabawił odparzenia na jąderku, już drugi raz 😮 dziś to ewidentnie z mojej winy, bo za długo mu mokrego pampka trzymałam 😞
Tusiek podeślij link to wózka, też musze rozejrzec sie za spacerówką albo parasolką, bo nasz wozek 3w1 jest jakiś kolos 🤢 i niewygodny jak cholera.