Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
mulant napisał(a):
ewcia napisał(a):
Jaszminka napisał(a):
Kasia gdzieś czytałam,żeby podawać dziecku herbatkę rumiankową albo samą wodę że to pomaga na zaparcia.
Może za mało pijesz wody? Albo masz za mało błonnika? Powinnaś jeść jabłka i razowe pieczywo,

rumianek podobno uczula. i sie teraz nie zaleca picia, pzremywania oczu czy czegos innego.
Ja padnieta jestem. mąz pojechał na zakupy a my we trzy zostałysmy i swira dostałam. jedzenie na raty, mycie sie na raty, wszystko na raty, kur.... tak sie wkurzyłam ze meza obstawiłam. jeszcze obie królewny sie darły, zuzia ze tata miał ja zabrac do sklepu, stała przy drzwiach i krzyczała, a małej tez cos było i płakała. hardcore na całego z dwójka małych szkrabów.
potem walnelismy spacerek 2h az mnie nogi bolały, Zuza na rowerku z tatusiem obok wózka.
a teraz usneły wykonczone i chwilka jest, ale juz czeka gotowanie i sprztanie bo potem sasiedzi w odwiedki przychodza. a jutro meza brat z rodzinka przyjezdza.

a wiecie co, od jakichs dwóch dni dziwnie mnie brzuch boli, tzn podbrzusze pachwiny jakos mnie rwa, troche jak na okres, troche tak jakby mi se cos tam w srodku obwaliło na dół czy cos. ale nic poza tym sie nie dzieje. nie krwawie, jeszcze takie malusie plamienie, ale lekko pomaranczowe, zółte. tylko pochwa taka sucha w ogole jest, bo te plamienie to raz poleci na dzien ze dwie kropelki i nic, zadnego sluzu ani nic. A wy macie jakas wydzieline z pochwy czy tez sucho??

ja mam żóltawo białą i już doś mam podpasek no ale dzięki bogu grzyba nie ma bo byłam u lekarza no i rana nie krwawi już i mniej boli ale jeszcze boli antybiotyk jeszcze nie działa;/
no i pęcherz też nie boli już

ja juz podpaski wczesniej pozegnałam. teraz tylko wkładeczki, od dłuzszego czasu juz. i sucho 😞

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
A moja mała ma początki atopii czy coś takiego, i ma coś z krtanią, bo jak leży albo je to się tak na cheilę zanosi 😞 lekarka powiedziała, że ma mało tych dobrych bakterii, które powinny pomagać jelitkom strawiać pokarm ;( Michał pojechał właśnie po probiotyki dla malutkiej, będziemy podawać leki i mam nadzieję, że będzie dobrze.
Moja biedna kruszynka 😞 a i lekarka powiedziała, że dzieci kolkowe potrzebują baaardzo dużo ciepła i muszą spać na skosie, nie mogą całkiem na płasko, no chyba, że na brzuszku.
Mam lekkiego doła...

kasia nie tylko kolkowe maja spac na skosie, ogolnie sie zaleca podkłądac cos pod głowe, my teraz i przy Zuzi podłozylismy kilka ksiazek i ma wyzej. zalecaja ogolnie a jeszcze jak np dzieci ulewaja to w ogole.

• Mamusie
Mamusia wykapana,tatus w trakcie,a Alancisko w najlepsze spi 😁Jeszcze troche i bedziemy sie budzic na kapiel,a pozniej cycuch.

Alan w nosidelku bawi sie misiami ...hmmm....jak to sie nazywa-na gumce takie grzechotki do wozka ☺️Jutro musze go nakrecic,bo dzisiaj tesciowa powiedziala ten maly nawet 2 m-c nie ma,a juz takie rzeczy wyprawia.A jak gada z nami.Jestesmy w szoku,bo Nikos duzo pozniej rozpoczal gaworzenie.
Ide troche na tv i do loza,bo jak znowu bedzie co 2 h pobudka to masakra.

• Mamusie
a moja mała dzis znów walneła kupe az na plecy wypłyneło 😞 kurde ale tym razem w 1, wiec juz nie wiem o co biega, przeciez i 1 i 2 nie moga byc za małe czy za duze. nio i kapiel była u nas wczesniej. dobrze b potem byli goscie, i wtedy zuzia dała popis. przyszli sasiedzi z jej dobra kolezanka, a ta ani zabawek nie chciała dac, jak bawiły sie klockami to wieże tamtej rozwalała, istny ryk cała wizyte prawie. az jej rodzice zaczeli popgadywac ze jak sie nie beda łądnie bawic to ida juz do domku. na to Zuzia, ze dobra i poszła buty Oli wystawic 😞 wiec co mieli robic, zawineli sie na chate. ale wstyd i obciach, szok.
A mała zamiast byc grzeczna to cała wizyte na cycu wisiała 😞
wy karmicie piersia przy gosciach czy chodzicie do drugiego pokoju??

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Mamusia wykapana,tatus w trakcie,a Alancisko w najlepsze spi 😁Jeszcze troche i bedziemy sie budzic na kapiel,a pozniej cycuch.

Alan w nosidelku bawi sie misiami ...hmmm....jak to sie nazywa-na gumce takie grzechotki do wozka ☺️Jutro musze go nakrecic,bo dzisiaj tesciowa powiedziala ten maly nawet 2 m-c nie ma,a juz takie rzeczy wyprawia.A jak gada z nami.Jestesmy w szoku,bo Nikos duzo pozniej rozpoczal gaworzenie.

Izunia a wy normalnie tak późno kapiecie alana?? czy tylko teraz tak przyspał??
bo pamietam ze u nas w szpitalu, i w szkole rodzenia mówili ze jak np do 21-22 sie nie wykąpie to dac juz spokój dzieciakowi. ze to bardzo rozregulowuje dzieci, niby wiedza ze spac tzreba ale moga jeszcze troche marudzic i takim sposobem przywyczajamy do kąłdzenia ok północy. a chyba nikt nie chce zbey dziecko tak pozno chodziło spac.

• Mamusie
ewcia napisał(a):
a moja mała dzis znów walneła kupe az na plecy wypłyneło 😞 kurde ale tym razem w 1, wiec juz nie wiem o co biega, przeciez i 1 i 2 nie moga byc za małe czy za duze. nio i kapiel była u nas wczesniej. dobrze b potem byli goscie, i wtedy zuzia dała popis. przyszli sasiedzi z jej dobra kolezanka, a ta ani zabawek nie chciała dac, jak bawiły sie klockami to wieże tamtej rozwalała, istny ryk cała wizyte prawie. az jej rodzice zaczeli popgadywac ze jak sie nie beda łądnie bawic to ida juz do domku. na to Zuzia, ze dobra i poszła buty Oli wystawic 😞 wiec co mieli robic, zawineli sie na chate. ale wstyd i obciach, szok.

Wiesz co zalezy co to za goscie 🙂Ale ja sie staram wychodzic.Jakos mi tak glupio siedziec z cycorkiem....

No to mieliscie impreze 😞To co jej odwalilo?Chyba jednak na zmiane pogody 😁

• Mamusie
ewcia napisał(a):
izunia1986op napisał(a):

bo pamietam ze u nas w szpitalu, i w szkole rodzenia mówili ze jak np do 21-22 sie nie wykąpie to dac juz spokój dzieciakowi. ze to bardzo rozregulowuje dzieci, niby wiedza ze spac tzreba ale moga jeszcze troche marudzic i takim sposobem przywyczajamy do kąłdzenia ok północy. a chyba nikt nie chce zbey dziecko tak pozno chodziło spac.

cos Ty,zawsze o 21 juz wykapany.Dzisiaj jakos tak sie stalo.Musze wykapac,bo spocony biedak po podrozy z bratem do lekarza 😉Lepiej mi spi.Ale to bedzie ekspresowa kapiel...jak sie mamusia postara.

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
ewcia napisał(a):

Wiesz co zalezy co to za goscie 🙂Ale ja sie staram wychodzic.Jakos mi tak glupio siedziec z cycorkiem....

No to mieliscie impreze 😞To co jej odwalilo?Chyba jednak na zmiane pogody 😁

nio to sasiedzi z klatki obok, codziennie z nimi wychodzimy na spacer z dziewczynami, zn oni maja jedna. spoko ludziki ale tak mnie dzis zastanowiło czy jak ja karmie to czy im nie jest głupio, tym gosciom róznym. ktos mzoe sie czuc skrepowany. a ja w sumie, jakbym tak nie karmiłą to bym siedziała w pokoju obok zawsze,a ze mi brakuje towarzystwa bo tylko z dziewczynami w domku i na te spacerki to jakos karmie. zreszta jak karmisz to nie widac tak cycka pzreciez całego. ale dzis mnie to zastanowiło.
a kurde juz Zuzi reprymende dalismy, a jutro na spacerku sasiadów pzreprosimy, bo naprawde wstyd jak nie wiem co.

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
ewcia napisał(a):
izunia1986op napisał(a):

cos Ty,zawsze o 21 juz wykapany.Dzisiaj jakos tak sie stalo.Musze wykapac,bo spocony biedak po podrozy z bratem do lekarza 😉Lepiej mi spi.Ale to bedzie ekspresowa kapiel...jak sie mamusia postara.

w sumie długo nie trwa taka kapiel, my jzu mamy wprawe. a jeszcze jak nam sie obrobi to 2 razy szybciej. tymi pampersami to przerazona jestem i zastanawiam sie ajk czesto bedzie mi takie niespodzianki walic, wczoraj raz dzis drugi. jak maz jest to dobzre ale jak wczoraj byłam sama z dwiema, on w pracy, to naprawde był hardcore.

Siema! Ja już wyspana, nocka wzorowa, dwa szybkie karmienia i bez żadnego marudzenia 🙂 A teraz jeszcze dzieciaczek dosypia z mężem, a ja sobie kawkę piję 🙂

Wczoraj miałam nalot z pracy, kumpele postanowiły mnie odwiedzić. I dobrze, bo się stęskniłam za jędzami 😉 Okazuje się, że zapoczątkowałam trend - już trzecia jest w ciąży 🤪, szefowa załamana 😁

A co do karmienia przy gościach, to albo tak jak wczoraj przy dziewczynach - się nie krępuję, albo sobie siadam gdzieś w kąciku zadkiem do towarzystwa, żeby nie być całkiem wyłączoną z dyskusji. Chyba że sami faceci mi sie zejdą do domu, to wtedy się ewakuuję do drugiego pokoju 😉

Umówiłam się z na spotkanie z paroma dziewczynami z liceum, bo okazuje sie, że wszystkie rodzilyśmy dzieciaczki w tym samym czasie - w przeciągu zaledwie trzech miesięcy. A lata juz się nie widziałam z niektórymi! No ale to pod koniecp rzyszłego tygodnia dopiero.

Idę się zrobić na bóstwo, mąż mi się dziś nie oprze! 🤪 😉

• Mamusie
Hej mamuśki.
Mała w nocy dała pospać 🙂 w dzień pewnie będzie gorzej...
Ej kochane, czy Wy już wszystkie się seksicie? 🙂 mi się strasznie chce, już nic mi nie leci, ale boli mnie łechtaczka i wargi sromowe nie wiedzieć dlaczego...
Ale już tęsknię za bliskością z moim łogierem 🙂

Mnie jeszcze ciągnie blizna, ale jak się nad nią nie popracuje to sama nie zmięknie 😉 Zresztą lekarz mnie ostrzegał, że parę pierwszych razy będzie trudnych.

Kasiu, a ile jesteś po porodzie, bo nie pamiętam? Już po połogu?

• Mamusie
leliva napisał(a):
Mnie jeszcze ciągnie blizna, ale jak się nad nią nie popracuje to sama nie zmięknie 😉 Zresztą lekarz mnie ostrzegał, że parę pierwszych razy będzie trudnych.

Kasiu, a ile jesteś po porodzie, bo nie pamiętam? Już po połogu?

Kochana, dopiero 18 dni po porodzie 🙂 także jeszcze troszkę czasu do końca połogu mi zostało 🙂 ale widzę, że Michałowi też już się chce na maksa 🙂 dzisiaj mi cycka ugniatał 🙂 i tak ugniatał, że miałam wyciek mleczny 🙂 🙂 ale jak tylko go poczuję jak się przytulamy to ahhhh 😁 mam ochotę rzucić się na Niego, z resztą w ciąży też miałam chcicę, tylko, że brzuchol przeszkadzał 🙂
Najgorsze jest tylko to, że łóżeczko Maryni stoi u nas w sypialni i nie będzie można zaszaleć tak jak zawsze. Ale jest jeszcze salon, jak mała będzie spała 🙂 🙂

My się na razie grzecznie bawimy troszkę, bo wolę poczekać na wizytę u gina. Niby u mnie inna bajka bez nacięcia, ale dopiero 2 dni temu całkiem skończyło się plamienie. No i muszę dostać receptę na plastry, bo tak w gumkach to żadna frajda :/
Ja dopiero wstałam i piszę jedną ręką, bo karmię dzidka 😉 Moje dziecko stało się żarłoczkiem 🤪 Je czasem i po 130ml na raz 🙂 Acha prawie poznikała wysypka. Chyba ta maść tak zadziałała, że najpierw wszystko wylazło na wierch, a teraz ładnie niknie 🙂
Dziś wizyta u babci i dziadka, będzie też prababcia 😁 W przyszłym tyg. mamy gości, a gości. Co chwilę mi się ktoś wprasza. Dni nie starczy 😉

• Mamusie
Kurwa napisałam posta z linkiem i przez to mi wywaliło całą zawartość a troszkę napisałam 😠 Co za zjebane zasady.

Sorki że tak od kurw zaczynam :P Dzień dobry mamy i dzidki 🙂

A chciałam napisać, że zazdroszczę Wam ochoty na seks bo mi nie wróciła. Nie i już. A żadnych ran nie mam na pipci. Taki dziwak ze mnie.

A co do karmienia przy gościach. Przy kobietach ok, mogę karmić. Ale przy facetach nie. Jedynie przy Karolu i moim tacie od biedy. No co jak co, ale to wciąż są moje piersi, moja intymność i nie mam ochoty żeby obce samczory na nie patrzyły 😜
Dlatego zmykam do drugiego pokoju. A że Jasio jest jaki jest i przy gościach nagle włącza mu się potrzeba cyca 😉 to siedzę tam i siedzę. Na allegro są ciekawe kapelusze do karmienia, ale nie za tanie dlatego myślę o samoróbce 🙂

• Mamusie
A do czego te kapelusze Fiku? Piszę jedną ręką, a drugą masuję Marychę po pleckach. Do tej pory darła się leżąc na brzuszku, a wczoraj i dzisiaj rano nawet zasnęła 🙂 w tej pozycji pewnie brzuszek Ją mniej boli, dzisiaj się zesrała na przewijak, myślę, że te leki homeopatyczne od pediatry i masaż brzuszka i rowerki nóżkami pomogły choć troszkę...
Tak mi Jej szkoda 😞

hej dziś wstałam pierwszy raz bez bólu jupi!! zaczynam na nowo żyć hehe hubrertus spał do 6 dostał flache 150 wypił i lulał dalej do 9 dostaał flaszkę 120 i godzinkę pobawił się z tatusiem i obaj lulaja ale młody już chyba głodny bo szuka przez sen lada moment się obudzi

Cześć 😎
Piękna pogoda, od rana siedziałyśmy na dworze, teraz przyszłyśmy na butlę, więc zajrzałam do was 🙂
Mężu w pracy, synio z dziadkami do kościoła pojechał - zostałyśmy z pypciem same 😜
zaraz znowu się ewakuujemy.

Ja już też tylko plamię na żółtawo, ale mam jeszcze szwy, jak mi nie wyjdą do przyszłego tygodnia to jadę do ginki po zaświadczenie do becikowego, to mi zdejmie.
Lady, ja bym chciała się przekonać do plastrów, ale jakoś kurwa nie mogę, nie wiem dlaczego 😮 wiem,ze skuteczne, ale jakoś i tak bym się bała,ze wpadniemy, a trzeciego dziecka już nie chcę. Ja nawet pigułom nie do końca ufam,ale cóż...tylko one mi pozostają chyba 🙃

nightmare1980 napisał(a):
czesc mam do was pytanko czy ktores z waszych dzieci ma wysypke kolo uszow??bo moj ma kolo uszow i na uszkach tak az mu ropka leci i sie zastanawiam co to moze bycbylam u pediatry ale powiedziala ze jesli do9 maja nie zejdzie to wtedy przepisze masc ale nie powiedziala co to jest

z tego co wiem to tak robi się jak jest skaza białkowa na uszach za uszami i na policzkach

• Mamusie
mulant napisał(a):
nightmare1980 napisał(a):
czesc mam do was pytanko czy ktores z waszych dzieci ma wysypke kolo uszow??bo moj ma kolo uszow i na uszkach tak az mu ropka leci i sie zastanawiam co to moze bycbylam u pediatry ale powiedziala ze jesli do9 maja nie zejdzie to wtedy przepisze masc ale nie powiedziala co to jest

z tego co wiem to tak robi się jak jest skaza białkowa na uszach za uszami i na policzkach

chyba jutro pojade do tej pediatry i pokaze jej te krostki jeszcze raz bo one w jednym miejscu znikaja a w drugim sie pojawiaja i tak w kolko