Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Lady, moją da się oszukać glukozą w takich sytuacjach, choć nie zawsze. Daję jej pić, poprzytulam i usypia znowu na godzinę i takim sposobem zawsze jest te minimum 3 godziny między posiłkami.

Łe Lady, karma też niezbyt, musiałabyś zacząć polować na myszorki gdzieś na łące, zeby było ekologicznie 🤪 wtedy byś wykarmiła. Tak samo, jak ja.
Dzwoniłam dziewczyny po położną,bo się spłoszyłam jak nie wiem. Po kąpaniu się wycierałam i polało mi się coś z piersi na płytki i to w sporej ilości. Najpierw szok, bo myślałam,ze mleko, a to przy bliższym zbadaniu okazało się ropą. Wszystko przez te moje wklęsło-płaskio-zjebane suty 😠 ja mówiłam,ze za bardzo mnie bolało, jak mała ssała, myślałam,ze zemdleję. Później było lepiej, ale to dopiero jak mi te krwiaki powyłaziły... Piersi mam miękkie, żadnych zastojów wewnątrz, bo pokarmu nie ma, ale w tych kanalikach naszła mi ropa - na szczęscie tylko w jednym cycku 😮 fakt faktem, bolał mnie kilka dni, ale to zbagatelizowałam, ulgę dopiero poczułam jak mi to wyleciało. I mam sobie robić masaż pod ciepłym prysznicem, a w razie bólu i powtórki do lekarza, bo póki co jej to na zapalenie nie wygląda, a mnie już nie boli - zobaczymy. Ja pierdole 🤨
Jutro jadę małą na usg bioderek umówić.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kurde Astra nie strasz, bo mnie trochę też bolą. Mam wizytę u gina dopiero w poniedziałek.
Moja pluje wodą z glukozą, czy też sama wodą jak jest głodna 😉 Nie da się oszukać. A tak przy okazji ile dajesz glukozy na ile ml?

Na 50ml wody pół małej łyżeczki daję tej glukozy. I dwa razy na dobę jej podaję po tyle, wypija bez problemu.
Lady mnie ta pierś strasznie bolała, rwała, pulsowała i takie wibrowanie w środku czułam 🙃

• Mamusie
Ey, mamusie, które podawały maluszkom sab simplex, pomogło coś? Moja mała jak leży na brzuszku to tylko nie płacze, ale to do 16, od 16 zaczyna się jazda i płacz 😞 ona ma zaparcia i boli ją ten brzuszek, myślicie, że te krople mogłyby Jej pomóc? Czy lepiej czopki glicerynowe kupić i wkładać jej w pupkę żeby wypróżniła się normalnie?..

Kasia, co do czopków, to doraźnie zastosować można, ale trzeba z tym naprawdę ostrożnie, bo dzieci się do nich jakby przyzwyczajają. Moja kuzynka miała przeboje ze swoją małą, też kombinowała z czopkami, masażami, termoforkami na brzuszek, rurkami i innymi rzeczami. A dziecku się polepszyło dopiero kiedy zamiast piersi dała jej bebilon dla kolkowych dzieci i to ze specjalnej butli z rurką odpowietrzającą. I to też nie tak od razu małej przeszło...przekichana sprawa z tymi kolkami, współczuję... 😞

• Mamusie
hejka dziewice 😁 kurde nie było mnie gdyż iż ponieważ miałam problem z netem, raz był raz nie. Po drugie brak czasu, jak mam czas to sprzątam, śpię albo trochę się uczę matmy.
Nie mam zieonego pojęcia co u was, przyciągnęła moją uwagę chusta Lady ze zdjęcia profilowego, ja też chcę 😞
Zaraz poczytam choć odrobinkę co tam piszecie 😁
Mi 4 dni temu szwy poszły i już ich nie ma 😁 rozpuściły się w pizdu i dobrze 🙂 wczoraj nawet trochę było z M coś al'a unga bunga, ale tylko śkiziu śmiziu od seksu to to odbiegało trochę 🙂

Młody to prawdziwy rykot z rodowodem, ćwiczy gardło każdego dnia regularnie ale już się przyzwyczaiłam. ohhh 🙂

No a właśnie, Izunia i Kasia sorry że wam nie odp ale nie miałam kasy na koncie, potem miałam lecz zapomniałam a teraz zaś nie mam 😞

zaraz mykam na spacer jak się nie rozpada 😁

• Mamusie
ło matko, Astraaa z tym cycem niezła akcja. Ja bym się posraała na maxa gdyby mi takie coś poleciało:/

Kasia, o widzę że Mania do cichych dzieci nie należy. Mi tata miał prywieźćten simplex lecz zapomniał ale podawałam małemu delicol przez kilka dni. Chuja to pomagało...tzn, Fifi nie miał kolek ale problem z gazami, brzuszkiem i przez 2 minuty płakał a przez 5 minut spał i tak jest do dziś i ja chciałam mu ulżyć po prostu jakimiś kropelkami. Trzeba się przyzwyczaić.

najbardziej wkurwiający tekst jaki słyszę od wszystkich zadających mi pytanie : '' a płacze dużo?''
ja na to zawsze:
''no w dzień teraz tak, bo przez piersze 2 tygodnie tylko jadł i spał''
i zawsze jedna odpowiedz, zawsze ta sama na która wszyscy się uparli jak osły w zoo:
''No taaak, a co myślałaś..musisz wiedzieć ,że masz dziecko''
taa żeby oni się nie dowiedzieli bo jak im podeślę taką małą bombę co wybucha o 5 rano na dzień dobry a a uspokaja się o 22 wieczorem. Choć ja nie narzekam, kocham Go 🙂)

ło matko, Astraaa z tym cycem niezła akcja. Ja bym się posraała na maxa gdyby mi takie coś poleciało:/

No też się właśnie posrałam i zadzwoniłam po położną, jak ogólnie panikarą w takich sprawach nie jestem, ale to było wstrętne. To ten sam cyc co kiedyś pisałam,ze dostałam z niego krwią w oko 😎 już wrócił do swojego rozmiaru przynajmniej i chyba jest już ok, mam nadzieję.

mojego syna bierze na burze budzi się co 2 godziny głodny jakby nigdy nie żarł glukoza herbatki mój syn nie daje się oszukać wrr
używamy od dziś dady i to 3 he he
byliśmy na dworku sadzić sałatkę i rzodkiewki no i się rozpadało i kisimy się w domu
;/

• Mamusie
no witam witam 😎 generalnie to prawda jak się uśmiechnie i spojrzy to nie da się gniewać. Trzeba to przeżyć..dwa, trzy lata a zaś zechcemy mieć kolejnego bobasa patrząc na cudzego 🙂

Astra, krew, ropa masakra co ja tu czytam:/ no ale to są ciemne strony macierzyństwa a w sumie karmienia. Z tego co wiem to chciałaś i starałaś się karmić a to najważniejsze a to że natura chciała inaczej to Wiki musi Ci wybaczyć 😁

Mulant Ty to masz masakre. Ale ja mam to samo tylko że mój na cycku leci wyłącznie i je co godzinę, co dwie i bardo się denerwuje chyba mam lipny pokarm.
Ja to nie wiem , ten Twój Hubcik to musi być olbrzymi 😁
Mój Fifi waży 5300 , także przybywa a to najważniejsze 😁

• Mamusie
hej, tak was podczytywałam i same problemy, mało kto ich tu nie ma nie??

witaj obdarzona, mam nadzieje ze teraz troche znajfdziesz dla nas czasu.
czekamy jeszcze na sztunie 🙂

a u mnie masakra. była dzis ostatni raz połozna, z niunia ok, mozemy isc na szczepienie, idziemyw czwratek. ale we mnie zasiała nutke spustoszenia, ja do niej ze chyba mam jakies bole kosci miednicy czy cos. a ona mówi ze moze kregosłup sie nadwyrezył i wraca do siebie,a potem zjarzyła ze ja miałam problem w ciazy z moczem i mówi ze moze to ciag dalszy i nerki mnie bola. od pasa w doł jestem istny wrak. taki bol ze szok.
trzeba zrobic badanie oczu orzekła, i miałam i tak robic zanim do gina pojde w pt.
ale umawiajac sie na szczepienie zapytałam o wizyte u rodzinnego i szybko poleciałam. dostałam od reki skeirowanie na mocz, krew i CRP. i usłyszałam ze albo te nerki albo korzonki. teraz ledwo leze. tak mnei boli od pasa w doł, promieniuje az do palców u stop 😞 brrrr kur... co sie przyczepiło jeszcze...
na szczescie niunia spi... dzis walneła od 9 do 13:30 kilka godzin snu, potem cos marudziła i teraz znów spiocha.

słuchajcie a czy uwas tez sa w przychodni jakies nakiety odnosnie szczepien pzreprowadzane?? ja dzis wypełniałam, czys ie szczepie od grypy, czy mam dzieci i czy szczepie, czy obowiazkowe czy zalecane tez. jaks ie wstawiło gdzies NIE to dlaczego... spotkałyscie sie z takimi ankietami?? czy to jakas ogolnopolska akcja czy tylko w mojej przychodni??

• Mamusie
Dzisiejsze wizyty w miare ok.Za 2 m-c mamy kontrole.Usg jest w granicach normy.Krwiaki czy co to tam bylo niby zanikly,ale cos jest jeszcze nie tak.Wiec Pan doktor chce nas zbadac jeszcze raz.
Alan wazy 6160 🙂Dlatego mi tak ciezko jest jak go nosze 😉

Bylam z dzieciakami sama wiec wybralam sie na maly rajd po sklepach 🙂Kupilam sobie 2 tuniczki,bo musze jakos brzusio maskowac-hihihi.

A pochwale sie Wam ...........ja juz mam pierwszy raz za soba 😁hheheheTeraz to dopiero kg beda leciec w dol 🤪 🤪

Alan lezy w wozku i marudzi przed spaniem.Chcialam isc na spacer jeszcze,ale nogi mnie juz bola.U nas jeszcze swieci sloneczko 🙂

Jutro na obiad zrobie zupe szparagowa....chociaz popatrze na ta pysznosc 😞

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Dzisiejsze wizyty w miare ok.Za 2 m-c mamy kontrole.Usg jest w granicach normy.Krwiaki czy co to tam bylo niby zanikly,ale cos jest jeszcze nie tak.Wiec Pan doktor chce nas zbadac jeszcze raz.
Alan wazy 6160 🙂Dlatego mi tak ciezko jest jak go nosze 😉

Bylam z dzieciakami sama wiec wybralam sie na maly rajd po sklepach 🙂Kupilam sobie 2 tuniczki,bo musze jakos brzusio maskowac-hihihi.

A pochwale sie Wam ...........ja juz mam pierwszy raz za soba 😁hheheheTeraz to dopiero kg beda leciec w dol 🤪 🤪

Alan lezy w wozku i marudzi przed spaniem.Chcialam isc na spacer jeszcze,ale nogi mnie juz bola.U nas jeszcze swieci sloneczko 🙂

Jutro na obiad zrobie zupe szparagowa....chociaz popatrze na ta pysznosc 😞

to dobrze ze u was wszytsko oki 🙂
a jak tam pierwszy raz Izunia?? chyba skoro piszesz ze teraz kg beda leciec to nie było tak źle jak zapowiadaja.
ja póki co nie mam ochoty, a jeszcze te moje korzonko-nerki 🙂 w ogole juz chyba nigdy nie bedzie tak jak pzred Zuzia 😞 tamte czasy jzu nie powróca, a zreszta to były błogie chwile, bez dzieci, obowiazków, studia i te sprawy, na wszystko był zawsze czas i pieniadze.
a ciekawe co mi moj gin zaproponuje jako antykoncepcje. u mnie ebz tego woreczka sprawajest skomplikowana.
sama myslałam kiedys ze po drugim dziecku chyba sie na wkładke zdecyduje, ale juz teraz nie ejstem taka pewna. w sumie jak poki co nie ma ochoty na seks to po co sie truc 🙂
a Ty Izunia juz cos wybrałas??
bo widziałam ze ddziewczyny wczoraj czy dzis rano rozmawiały o plastrach, pigułkach, gumkach, a nawet kalendarzyku 🙂

Izunia pierwszy raz po cc chyba jednak łatwiejszy niż po sn, co?
Kurka, jak ja se przypomnę, jakie to było dla mnie straszne po pierwszym porodzie to aż mi się teraz odechciewa 🤔 brr... ale przedtem szwów na zewnątrz było 12, a ja nie mogłam usiaść 5 tygodni, potem też długo bolało i chyba jak się pozwoliłam dotknąć to mały miał ponad 4 miesiące.
A w ogóle to hardcore jesteś, ja sobie nie wyobrażam ciuchowych zakupów z dwójką dzieci 🤪 masakra 😁
Też się wybieram na zakupy, ale w grę wchodzi mi tylko przyszła niedziela. Jadę sama i troche się cykam, bo będę zmuszona jechać do Łodzi, a dawno nie byłam 🙃 będzie wesoło 😁 kierowcy, strzeżcie się, Lady, w niedzielę nie wyruszaj w stronę manu ani galerii, bo nie wiadomo czy Ci ktoś z czerwonej ibizy na czołówkę nie wysadzi 🤪 haha

Dzieciory nażarte, a więc spokój. Mała leży i marudzi do myszora z wielkimi oczami, którego wsadziłam jej do łóżeczka, a duży ogląda bajki. Dżizasku, mam w końcu czas na kawę!! 🤪

obdarzona
to nie są ciemne strony macierzyństwa tylko jakaś kurewska złośliwość losu, bo przy B miałam dużo pokarmu i odciągałam sobie, dawałam mu z butli, bo cyca ssać nie umiał, ale szybko się poddałam, za słabo przybierał, grozili mi szpitalem i jak dałam bebiko, to już coraz mniej odciągałam, aż w końcu nie było za wiele w piersiach. A teraz jak mała ssała chętnie to ja mam takie przeboje 😠 pocieszam się tylko,ze to co najlepsze na początku w szpitalu i przez kilka pierwszych dni w domu wyssała...Smutno mi trochę, bo całą ciążę się modliłam o to,zeby móc karmić cyckiem, po porodzie radość,że mam czym i że mała tak ładnie ssie, a potem taki zawód.

ja tabletki tylko nie wiem czy znowu mnie głowa nie bedzie boleć i jak brałam kiedys to zero ochoty na sex albo gumki bo kalendarzyk to podziękuję bo ja nie chce szybko drugiego takiego zartego dzieciaka a schudłam 3 kilo zosało mi na plusie 17