Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde, nie mam czasu żeby Was poczytać na spokojnie, cały czas coś 😠 1,5 godziny temu zaczęłam czytać, bo miałam 10 stron zaległości, teraz dopiero skończyłam i już nie wiem co komu miałam poodpisywać.
Mała dziś marudna, chyba przez pogodę, bo nie wydaje mi się, żeby czegoś innego jej do szczęścia brakowało. Teraz poszła spać. Biorę się za sprzątanie, potem coś może poćwiczę jak mi sił starczy i spać! 🙂

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
leliva napisał(a):
meti84 napisał(a):
Dziewczyny, wy też macie problem z główką? Kurde Zuzka łeb ma krzywy jak cholera, głowę przekręca ciągle na prawą stronę. Podkładanie pieluszki nic nie dajee. W łóżeczku zrolowałam jej dwa koce i kłade na lewym boku, ale ta cholera mała i tak się przekręca. Ale jak kilka godzin chociaż pośpi inaczej to dobrze. Trochę się martwie, bo mnie lekarz nastraszył, że jak dziecko tak się krzywi ciągle na jedną stronę to może być w tym miejscu potem niedowład mięśni. Pewnie rzadko to się zdarza, ale jednak...

Juz to robiłam, chyba juz za pozno, bo to nic ie daje

Meti, a czy ona nie odwraca się w łóżeczku w stronę ciekawego pokoju, a tyłem do nudnej ściany? Może wystarczyłoby położyć ją odwrotnie, tzn główkę tam, gdzie teraz ma nóżki?

• Mamusie
meti84 napisał(a):
leliva napisał(a):
meti84 napisał(a):
Dziewczyny, wy też macie problem z główką? Kurde Zuzka łeb ma krzywy jak cholera, głowę przekręca ciągle na prawą stronę. Podkładanie pieluszki nic nie dajee. W łóżeczku zrolowałam jej dwa koce i kłade na lewym boku, ale ta cholera mała i tak się przekręca. Ale jak kilka godzin chociaż pośpi inaczej to dobrze. Trochę się martwie, bo mnie lekarz nastraszył, że jak dziecko tak się krzywi ciągle na jedną stronę to może być w tym miejscu potem niedowład mięśni. Pewnie rzadko to się zdarza, ale jednak...

Juz to robiłam, chyba juz za pozno, bo to nic ie daje

Meti, a czy ona nie odwraca się w łóżeczku w stronę ciekawego pokoju, a tyłem do nudnej ściany? Może wystarczyłoby położyć ją odwrotnie, tzn główkę tam, gdzie teraz ma nóżki?

Wez powiedz o tym lekarzowi.Ja powiedzialam i juz czekam na pokazowke u rehabilitantki gdzie Niko chodzi na cwiczenia.Bedzie malego badac,a pozniej pokaze mi jak go lapac,podnosic,trzymac itd.Mam nadzieke,ze na cwiczenia nie bede musiala z nim chodzic.

Musimy dbac o nasze kruszynki,bo ja wiem ile to problemow jest z Niko.Jak nie nogi to kregosup.Ma przykurcz pod kolanami.Jak prostuje kregoslup to nogi sie kurcza 😠Ale dzielnie cwiczy.
Jak dziecko w wieku 6 lat moze miec krzywy kregosup 😮Szczena mi opadla jak mi lekarz powiedzial,ale coz trzeba cwiczyc.

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Moja gnida nie chce spać. Zjadła mleczko, pospała 20 minut i się obudziła i brechta się 🙂 zakapior mały.

Jak kiedys bede miec core to nie dam jej na imie Maryska......mala sie Wam udala 🙂
Powiedz jej,ze Alan grzecznie spi po cycu i kapieli 😁

Izu, już śpi. Mam nadzieję... 🙂)

• Mamusie
A moja Zuzka chociaż wykąpana chwile po ósmej, kilka minut na butlę, standardowo nie zasnęła przed 21 😜 Ale już spijunia słodko. Czekam, aż mocniej zaśnie, bo musze ja na boczek przewrócic. Oczywiście łeb na prawej stronie 🥴 Cóż, trzeba się uzbroic w cierpliwość i walczyć.
Grześ pojechał na nockę a ja zerkam jednym okiem na mecz

• Mamusie
Dziękujemy 🙂 No jak mi się małpiszonek uśmiechnie to kiepski humor odchodzi hen 😉
Meti a mała śpi na poduszce? U mnie odkąd śpi na poduszce w nocy głowa prosto jest 😉
Leliva chyba rzeczywiście źle zmierzyli bo teraz starałam się dokładnie na przewijaku ją zmierzyć i wychodzi więcej niż 62, więc już się nie martwię 😉

• Mamusie
Moja standardowo od 20 śpi, ciekawe jak jutro się obudzi. Dzisiaj pobiła rekordy bo spała od 20 do 7.15, ale pewnie jak zwykle pobudka będzie o 6 jak w zegarku 😉
Ja siedzę sama, mecz oglądam i chyba te rozmowy w toku lookne z ciekawości 😜
Branoc 😘

sztunia napisał(a):
haha moj elf tez sie wyspał i jakja karmiłam to miała slepia jak5 zł
ale wsadziłam do łózka boMaje poszłam usypiac
słysze że coś jeczy ale uruchamiamjej cochwilekaruzelke i nie wchodze doniej

Moja jak nie może zasnąć to też nie można do niej zaglądać, bo to ją rozprasza i nigdy nie zaśnie. Dlatego raz wieczorem jak była teściowa mnie wkurwiała, bo co chwilę zapuszczała żurawia i dziecko do 22 nie spało 😠 Tyle, że ona nie płacze, tylko sobie gaduli aż stopniowo oczy się robią coraz bardziej jak szparki i zasypia. Podglądam czasem lekko ale tak by nie widziała i nie gadam do niej, bo wtedy oczy "ding!" jak 5 zł 😉

Ja miałam pobudkę o 4 (ale jak zwykle chwilową, bo 170ml obaliła w 15 minut, szybko pieluchę zmieniłam i już praktycznie dzidziuś był beton odkładany do łóżeczka), no a potem o 8. Chciałam się jeszcze kimnąć po tym karmieniu o 8, ale żuczkowi się ulało, więc jeszcze była akcja przebieranie, więc się rozbudziłam.
Kurde co miałam sen. Śniło mi się, że poszliśmy z Łukaszem do kina zostawiając małą z Dorotą. Kino wyglądało jak jakiś pokój w mieszkaniu z tv i się siedziało na podłodze i leciała jakaś bajka. Ja sobie nagle uświadomiłam, że jak ja mogłam zostawić dziecko z Dorota skoro jej nic nie powiedziałam, ani nie pokazałam! Że nawet nie wie ile mleka przygotować, jak pieluchę zmienić, ona dopiero moje dziecko miała pierwszy raz w życiu na rękach. Wyszłam z tego "pokoju" i zaczęłam do niej dzwonić, ale nie odbierała. To kazałam szybko Łukaszowi zbierać manatki i że wracamy do domu. Po drodze wkurwiałam się, że zawsze jeżdzi szybko to czemu teraz tak wolno. Potem coś zaczęło mi się pierdzielić. Niezła paranoja nie? Ciekawe czy to dlatego, że jutro mam wychodne do ogródka na piwo z Dorotą (ostatnio nie poszłam i ona dalej mnie wyciąga) i podświadomość mi fiksuje? 😜 Dziecko zostanie z Łukaszem i jest w 100% bezpieczna, a ja z takimi snami! 😲 Jeszcze mam jutro zjazd ze studiów, ale to sobie odpuszczam. Często robimy zjazdy, a oni się na mecz umówili. Nie dla mnie takie spotkanie 😉

• Mamusie
Wstala o 8.30 tzn.sasiadka mnie obudzila,ze plastiki dzisiaj zbieraja 😠
Alankowi cos sie poprzestawialo na dobre...pobudka o 23 😮3, 6....ale i tak sie wyspalam.

Obiad dzisiaj juz mam gotowy.Pojdziemy spacerkiem po pieczywo.

Alan na macie cieszy wafla do tv i smieje sie,az piszczy...........przeciez reklamy to najlepsza bajaka dla dzieci.Ale zeby nie bylo to pieluche trzyma w rece,ktora zaslania tv.

Jutro jedziemy do kolezanki co ma termin porodu wlasnie na jutro.Maly ma w niedziele roczek,a wiec prezent chce dac.Mam nadzieje,ze po mojej wizycie pojedzie na porodowke.Bo z Filipkiem to wlasnie przy mnie ja zlapalo jak mi wlosy robilam.Hihihi....i teraz sie smieja,ze teraz tez moze jakos zadziala moja obecnosc.

A mi właśnie moja osobista stylistka (znajoma, która zaczyna karierę jako stylistka) podesłała linka do idealnej sukienki na chrzciny, ale cholera rozmiaru nie ma 😞(( Czekam na restock i jak będzie to decyzja podjęta:
http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Bodycon-Pencil-Dress-in-Colour-Block/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1703279&cid=8799&sh=0&pge=3&pgesize=200&sort=3&clr=Cream%2fblack

Najlepsze jest, że ja tej kiecki nie zauważyłam przeglądając asos 😉 Idealna, bo wyszczupla talię, w sam raz po ciąży 😉

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
A mi właśnie moja osobista stylistka (znajoma, która zaczyna karierę jako stylistka) podesłała linka do idealnej sukienki na chrzciny, ale cholera rozmiaru nie ma 😞(( Czekam na restock i jak będzie to decyzja podjęta:
http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Bodycon-Pencil-Dress-in-Colour-Block/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1703279&cid=8799&sh=0&pge=3&pgesize=200&sort=3&clr=Cream%2fblack

Najlepsze jest, że ja tej kiecki nie zauważyłam przeglądając asos 😉 Idealna, bo wyszczupla talię, w sam raz po ciąży 😉

Lady przepiękna ta sukienka 🙂 sama z chęcią bym sobie taką sprawiła, ale ja jestem taka chuda w talii, że jakbym ubrała jeszcze sukienkę wyszczuplającą to bym zniknęła 🙂
Młoda leży na macie i gryzie paluszki 🙂
Dzień dobry.
My spałyśmy od 21 do 7 później od 7.30 do 9 🙂 więc jestem mega wyspana, śniło mi się, że karmiłam Manię w aucie i jacyś kolesie mi weszli i nas uprowadzili :/ masakra. Tłukłam ich kijem bo głaskali Maryśkę 🙂
Pogoda piękna, idę na kibelek, umyć głowę, wypróbuję moją nową maskę do włosów z oliwy z oliwek i jakiejś kompozycji różnych ziół z Loreala, mój fryzjer bardzo ją polecał, jest dla włosów przesuszonych i łamliwych, co prawda powiedział, że moje włosy są w rewelacyjnej kondycji, ale żeby podtrzymać taki stan musę je pielęgnować nawilżającymi maskami i odżywkami. A ta maska to jakaś nowość więc dałam się namówić 🙂
Lecę bo mi kret gatki liże hahaha papa

kasia_sztuk napisał(a):
lady_m4ryjane napisał(a):

Lady przepiękna ta sukienka 🙂 sama z chęcią bym sobie taką sprawiła, ale ja jestem taka chuda w talii, że jakbym ubrała jeszcze sukienkę wyszczuplającą to bym zniknęła 🙂
Młoda leży na macie i gryzie paluszki 🙂
Dzień dobry.
My spałyśmy od 21 do 7 później od 7.30 do 9 🙂 więc jestem mega wyspana, śniło mi się, że karmiłam Manię w aucie i jacyś kolesie mi weszli i nas uprowadzili :/ masakra. Tłukłam ich kijem bo głaskali Maryśkę 🙂
Pogoda piękna, idę na kibelek, umyć głowę, wypróbuję moją nową maskę do włosów z oliwy z oliwek i jakiejś kompozycji różnych ziół z Loreala, mój fryzjer bardzo ją polecał, jest dla włosów przesuszonych i łamliwych, co prawda powiedział, że moje włosy są w rewelacyjnej kondycji, ale żeby podtrzymać taki stan musę je pielęgnować nawilżającymi maskami i odżywkami. A ta maska to jakaś nowość więc dałam się namówić 🙂
Lecę bo mi kret gatki liże hahaha papa

Dzięki 🙂 A ile masz w talii? Moja Madziula uważa, że wyszczuplanie i wysmuklanie sylwetki nikomu nie zaszkodzi 😁 Ale ona to ma fioła na tym punkcie mimo, że nosi xs. Już ją czasem trochę gonię, bo mi jeszcze w jakąś anoreksję wpadnie. To moja chudzinka:
http://szafamadziary.blogspot.com/

• Mamusie
Ej a w ogóle Michał w ramach przeprosin kupił mi aparat cyfrowy z opcją nagrywania filmów 🙂 jaram się bo do tej pory robiłam zdjęcia i filmiki iPhone'm ale już nie mam wolnego miejsca 🙂 5giga zajęły mi foty małej hahaha 🙂
A małej ostatnio kupiłam w Tesco jesnsy 🙂 zajebiście w nich wygląda 🙂
Lady ja mam w talii 78 cm 😉

• Mamusie
Hej 🙂
U nas spanie od 20 do 06.50, Gdyby nie problemy z zaśnięciem do 3 to byłabym wyspana 😜
Dzisiaj mam domówkę u kumpeli, mój też tam idzie bo będą jego znajomi... ehh pewnie będzie po tym kolejna kłótnia, nie chcę iść, ale obiecałam kumpeli, która ma urodziny. Emi będzie pod opieką mojej przyjaciółki.
Lady widzę, że też gustujesz w asosie, klasa 😉 Ja mam to na chrzest http://allegro.pl/asos-elegancka-sukienka-bluzka-spodniczka-r-40-i2397314849.html ale nie wiem czy w tym jeszcze pójdę bo trochę już wisi 🤪 Albo jakąś kieckę mamie zakoszę, dużo z asosa też ma 😁

gulek - fajna, klasyczna kreacja 🙂 Orientujesz się co ile na stronie asosa dodają rzeczy? Bo nigdy nie polowałam na konkretny rozmiar. Zawsze mi się udawało od razu zdobyć ten co potrzebowałam. A teraz coś pustki w sklepie internetowym i wszystko co mi wpadnie w oko zaczyna się od 12 lub 14 :/