Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hejka
Wczorajszy dzień pełen atrakcji. Rano urządziliśmy długi spacer po lesie, a na 18 pojechałam na Pietrynę na spotkanie z Dorotą. To co się tam działo w związku z meczem to się nie da opisać. Nam też się entuzjazm ludzi udzielił i w końcu oglądałyśmy mecz. Łukasz poradził sobie znakomicie. Kąpali się razem z Werką w wannie 😉 Trzymał ją na nogach i strasznie jej się podobało. Chciałam wrócić przed meczem, ale dzidka po 20 bez problemu ululał i powiedział żebym sobie dłużej posiedziała jeśli mam ochotę. No to posiedziałam i Dorota też była szczęśliwa. Oczywiście jak wracałam taksówką nie mogłam się powstrzymać by nie opowiadać taksówkarzowi o Werce 🙃 Ale zainteresowany był sam pytał o różne rzeczy. A co do meczu... brak słów.

Zamówiłam już tę kieckę z asos, bo napisałam do nich i się opłaciło, bo mieli zwrot 10 czyli M. Przez to 72 w talii wzięłam 10 i mam nadzieję, że będzie pasować, bo według tabelki M jest na 68 w pasie :/ A S czyli 8 na 63cm w talii i pomyśleć, że na weselu 2 lata temu miałam S z asos 😞 Choć 63 to nigdy nie miałam w talii, ale oni podają wysoko tą talię. Mam nadzieję, że poniżej brzuch nie będzie się odznaczał. W sumie mam ponad miesiąc do chrzcin to może się w końcu wezmę za te brzuszki.

Gulek strasznie mi przykro 😞 Trzymaj się, ty dzielna kobitka jesteś.

Astra won do lekarza! Moją mamę też wyganiam, bo to że rąbnęła z całej długości schodów na klatce i nic jej się nie stało to tylko chyba dlatego, że Opatrzność nad nią czuwała. Lekko obiła kolano, a tak to nic więcej się nie stało. Mogła sobie wybić zęby, mogła skręcić kark, mogła wylecieć przez okno na 4 piętrze jak by się mocno potoczyła! Właśnie tak ignorowała zawroty głowy aż coś takiego jej się przytrafiło.

Kasia ty przekupna bestio! Ja bym mu ten aparat na głowie rozwaliła za ten kolejny tekst! Zachowuje się jak dzieciak po prostu. Nie dosyć, że sam się dzieckiem nie zajmie to jeszcze ma pretensje, że ty go zaniedbujesz...

Kika no nareszcie jesteś 😉

Uciekam. Dziś znów połazimy po lesie, bo pogoda super.

• Mamusie
Coś się pokićkało mi na tym forum, ale nie szkodzi - grunt że da sie czytać i pisać 🙂

Astra ja też uważam, że powinnaś iść do lekarza i nie ma że nie chce! :P

Jaszminka, mój bąbl też nie lubi gondoli już od urodzenia,a w nosidle póki co jeździ 🙂 Dorastają te nasze dzidy, muszą przecież mieć na co PACZEĆ ;]

Lady masz super męża! 🙂

fikumiku napisał(a):

Lady masz super męża! 🙂

Do super męża trochę mu brakuje, ale na pewno jest z niego super tatuś 😉

Musieliśmy zweryfikować plany leśne do spacerku w lasku osiedlowym (części, której jeszcze nie wykarczowali w celu stawiania bloków). Zrobiło się tak ponuro, że chyba straszna burza będzie. Wracaliśmy biegiem, bo zaczęło kropić, ale na razie jeszcze się mocno nie rozpadało. Może przejdzie bokiem.

Jaszminka gratulacje! Czy bardzo Ksawcio marudził przy tym ząbku?

Werka też wszystko pakuje do buzi, ale ząbka na razie nie widać.
Martwię się, bo rano zrobiła normalną kupę i potem 2 razy taką dość rzadką (tak trochę, nie dużo). Tyle, że fika cały dzień, śmieje się, gaduli, je bardzo dużo (170, 130, 170, 130 i teraz o 20:00 będzie jeść ostatni posiłek) czyli czuje się dobrze, więc nie wiem skąd ta kupa taka 😞 Cholera może przez to, że tej krówki nie wyprałam od razu i wpakowała do buzi parę razy? :/
Acha i jak zaczęliśmy sobie robić frytki to po uruchomieniu piekarnika pierdzielnęły nam korki. Łukasz je wymienił, ale piec nie działa. Kuchenka ma 3 lata i oczywiście właśnie skończyła się gwarancja 😠 😠 😠

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Uuuu jakie tu puchy 🙂 Wszystkie wypoczywają 😁

Gratulujemy ząbka! 🙂 Jasiek też bierze wszystko do gęby, macałam mu macałam ale nic nie wymacałam więc mamy czas 🙂 Oby poszło też bezbolesnie :P

Myśmy znowu byli na dłuuugim spacerku 🙂

Izu mucha wylazła?

chyba tak....narazie z okiem ok.

• Mamusie
Coś mnie wzięło na wspominki i poczytałam sobie opisy naszych porodów na brzuszku 🙂 aż łezka się kręci w oku, że niedawno z brzuszkami byłyśmy, a teraz mieszkańcy naszych brzuszków w większości albo już śpią albo jedzą albo leżą w łóżeczkach i obserwują zwierzątka na karuzelach ☺️

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Coś mnie wzięło na wspominki i poczytałam sobie opisy naszych porodów na brzuszku 🙂 aż łezka się kręci w oku, że niedawno z brzuszkami byłyśmy, a teraz mieszkańcy naszych brzuszków w większości albo już śpią albo jedzą albo leżą w łóżeczkach i obserwują zwierzątka na karuzelach ☺️

Ja ostatnio czytalam czerwcowki i objawy porodow.............kiedy to bylo 🙂

• Mamusie
Młoda obala właśnie cyca. Myślałam, że uśnie bo miała kilka odlotów, ale nic z tego, leżała i śmiała się do zabawek w karuzeli i gadała do nich swoje "a gu" 🙂 myślałam, że się zesikam 🙂) a Wasze maleństwa też już tak gugają? Moja gada "a gu", "a uła", "aaaaa" i wzdycha sobie eeeehhh 🙂) zajebista jest 🙂 za żadne skarby świata nie zamieniłabym się z nikim 🙂 mała jest tak rozkoszna, że jak się na nią patrzy to serce mięknie 🙂 dzisiaj bawiła się na macie i sama zasnęła, w szoku byłam jak weszłam do sypialni, a ona z buzią otwartą komara cięła 🙂 i cały czas się brechta skubaniec mały 🙂 zjem ją kiedyś 🙂 nigdy nie przypuszczałam, że można się tak zakochać 🤪 ☺️

• Mamusie
amy dzisiaj też spedzlismy popoludnie na spacerku
mamy park a tam fajnaknajpę iwreszcie zrobilihustawki zjeżdżalnie
wiec Michał zMajką szalał a ja wcinałam lody i pociskałam pierdoły z koleżankami
ogólnie dzisiaj prawiewszystkie chłopy zajmowali się dziećmi amamusie wypoczywały 🙂

idęsięwykąpać bo przez ten upa cała siękleje
na szczęście u nas w domu jest chłodno 🙂