Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Leliva to podobnie jak my z Kachą robimy tylko że ściągamy swoje 🙂 I ja tez się wysypiam, czasem aż za bardzo i mam wyrzuty sumienia 😜

A tak w ogóle kiedy Wam się kończy macierzyński? Mój podstawowy 14 lipca, z dodatkowym 12 sierpnia plus urlop to jakos we wrześniu powinnam wrócić a i tak dupa pewnie z tego bedzie 😞

Ja wit K nie dawałam wcale ;] Może ze 2 kapsułki.

a czemu piszesz ze dupa z tego bedzie?? nie bedziesz mogła wrócic do pracy, czy jasia z kim nie bedzie zostawic??
czemu nei dawałas K wcale??
mi sie konczy macierzynski 30 lipca, złozyłam juz wniosek o dodatkowy do 27 sierpnia, mam 14 dni zaległego to do połowy wrzesnia, potem wypoczynkowy z tego roku i jeszcze wezme z 10 dni. do połowy pazdziernika. zostawie z 6 dni pewnie i te 2 na opieke na dziecko , wystarczy w razie czego, w koncu juz koniec roku. nio i Igunia bedzie miała skonczone 7 miesiecy, a i tak bedzieszkoda ją zostawic, buuu

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
fikumiku napisał(a):
Leliva to podobnie jak my z Kachą robimy tylko że ściągamy swoje 🙂 I ja tez się wysypiam, czasem aż za bardzo i mam wyrzuty sumienia 😜

A tak w ogóle kiedy Wam się kończy macierzyński? Mój podstawowy 14 lipca, z dodatkowym 12 sierpnia plus urlop to jakos we wrześniu powinnam wrócić a i tak dupa pewnie z tego bedzie 😞

Ja wit K nie dawałam wcale ;] Może ze 2 kapsułki.

Yyyy a ile w końcu jest dodatkowego 2 czy 4 tygodnie, bo już się pogubiłam 🙃 Mi chyba 30 lipca się kończy podstawowy jeśli dobrze liczę. Dziś mi z kadr mają przesłać wszystko co mam złożyć do przedłużenia.

Acha dałam właśnie Nunce 100ml wody z dwiema łyżeczkami soku jabłkowego. Nie wiem czy coś w smaku poczuła, ale wydudlała wszystko za jednym zamachem 😁

Heh źle policzyłam 🙃 5 sierpnia mija 20 tygodni od porodu. Bo to ma być równe 20 tygodni ten podstawowy tak?

ja dotsałam pismo ze 30 lipca mi sie konczy wiec tobie lady pózniej napewno, masz 20 tygodni równo,a dodatkowego w 2012 i 2013 jest 4 tygodnie

• Mamusie
kika82 napisał(a):
haj 😉

moje dziecko zaczęło ucinać sobie w ciągu dnia dłuższe drzemki 🤪

wczoraj byłyśmy u pani alergolog i na wstępie wykluczyła skazę białkową 🙂 to co malutka ma na szyi to podobno wysypka fizykalna z ciepła, mam to natłuszczać i będzie git 🙂 zapisała mi nazwy maści bo podobno linomag którego do tej pory używałam zawiera lanolinę a ona może uczulać
no i mam stosować dietę hypoalergiczną

kurczę ja będę musiała za niedługo rozejrzeć się za pracą, bo miałam umowę na czas określony, która wygasła w dniu porodu 😠

idę robić szarlotkę 😜

Kika popisz mi cos wiecej o tej skazie i czemu wykluczył idt.
moja ma od kilku dni pod szyjką(nie w tych fałdkach tylko nizej) takie dwie plamki czerwone, to to co u Ciebie jest?? ja juz nie wiem czym mam smarowac, czy czyms specjalnym czy jak. poza tym u mnie nie schodzi w tych zgieciach raczek i pod paszkami. tesciowa mówi ze to odparzenia w zgieciach moga byc, ale pod tą szyjką co?? kurde juz tak sie nafiksowałam jak zaczełam czytac na necie o tych skazach i innych ze po weekendzie odstawiam chyba nabiał wcale. teraz urodziny to i tak sie nie da.

• Mamusie
Jaszminka napisał(a):
No znalazłam dla Ksawcia specjalną kaszkę dla dzieci z alergią na mleko krowie i w przypadku na nietolerancję na laktozę lub gluten nareście zaczniemy jeść kaszkę 🙂

a czemu ty szukasz kaszki?? to takiemu malenstwu chcesz od razu kaszke dawac?? on ma 3,5 miesiaca. ja ze zwykłym jabłuszkiem czy soczkiem czekam az skonczy 4 miechy a Ty jzu dajesz kaszke??
a on ma wykryta nietolerancje na mleko krowie, laktoze i gluten?? bo jzu nie kumam 😞

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Ja ostatnio żarłam naleśnika m.in z serem topionym i Jasiek miał problem także bym uważała 🙂
Wlazłam na brzuszek i tak mnie na wspomnienia naszło, chciałabym być w ciąży 🙃

Gratuluję ząbków 🙂

Czy jest tu jakas kobiecina, która idzie na wychowawczy?

ja raczej sie nie wybieram, kasa potzrebna przy dwóch dzidkach 🙂

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Ja ostatnio żarłam naleśnika m.in z serem topionym i Jasiek miał problem także bym uważała 🙂
Wlazłam na brzuszek i tak mnie na wspomnienia naszło, chciałabym być w ciąży 🙃

Gratuluję ząbków 🙂

Czy jest tu jakas kobiecina, która idzie na wychowawczy?

ja ide 🙂

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Ja też idę na wychowawczy, ale bezpłatny bo Michał ma takie zarobki, że na bank nic nie dostanę 😞 trudno, będzie mnie utrzymywał. Kończy spłacać ratę za Jeepa 1300 zł i będzie mi to dawał hahaha już tak sobie zaplanowałam 🙂 on o tym jeszcze nie wie hihihi 🤪

a nie ma u was problemu w pracy z wychowawczym?? chetnie dają??

a urlop zawsze ejst bezpłatny, bo nie wiem jak osiagnac ten próg w rodzinie ponizej 504zł 😞 hehe skrajne ubóstwo chyba.
ale jak dadza 400zł na wychowawczym an miesiac to chyba zadne pieniadze, jak ktos niewiele zarabia. chyba bardziej sie opłąca isc do roboty juz...

• Mamusie
ewcia ja mam w dupie moja prace i do tego szamba nie wroce
dzisiaj tam bylam to nawet mij przelozony laskawie sie nie przywital
robia takie restrykcje hndlowca jakby po 5 lat mieli
poza tym nie jestem zwolennikiem filozofii tej marki
goziny pracy z dupy i bezsensu
jakby upomnial sie omnie poprzedni salon to bym sie zastanowila 🙂

znaczy sie ja cos musze robic bo mnie h... strzeli
dla majki znalazlam przedszole chyba
polke dam chyba niani-ale to tylko moj cichy pomysl
i bde w sklepie ogarniac
zeby michaljeszcze o czyms innymmyslal
chce wynajac swoj warsztat niby sa zaintereowani le na zainteresowaniu sie konczy
a to juz by byl znowu jkas wyplata 🙂

Po wychowawczym raczej ciężko karierę kontynuować :/ Mi zależy na mojej pracy i nie chciałabym potem wszystkiego zaczynać od początku, ale oczywiście serce mi się będzie krajać z dala od dzidka 😞 Podobnież lepiej takie małe dzieci znoszą rozłąkę z mamą aniżeli 3-latki 😞 Jeszcze nie wiem, czy u nas będzie żłobek, czy niania. Jeszcze nie zdecydowałam. Miejsce zaklepane w żłobku jest, a do roku jakos przebimbamy z pomocą dziadków. Ech nie chcę o tym jeszcze myśleć :/

• Mamusie
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Ja też idę na wychowawczy, ale bezpłatny bo Michał ma takie zarobki, że na bank nic nie dostanę 😞 trudno, będzie mnie utrzymywał. Kończy spłacać ratę za Jeepa 1300 zł i będzie mi to dawał hahaha już tak sobie zaplanowałam 🙂 on o tym jeszcze nie wie hihihi 🤪

a urlop zawsze ejst bezpłatny, bo nie wiem jak osiagnac ten próg w rodzinie ponizej 504zł 😞 hehe skrajne ubóstwo chyba.
ale jak dadza 400zł na wychowawczym an miesiac to chyba zadne pieniadze, jak ktos niewiele zarabia. chyba bardziej sie opłąca isc do roboty juz...

Ja niestety nie mogę wrócić dlatego, że na moje miejsce szef zatrudnił dziewczynę (ja pracowałam u przyjaciela Michała) i nie będzie mi robił problemu z wychowawczym. Poza tym chcę z Manią conajmniej posiedzieć rok w domu. A do tej pracy i tak nie chciałabym wrócić bo byłabym gościem w domu, ponieważ byłam przedstawicielem handlowym. Przy zarobkach Michała mogę sobie pozwolić posiedzieć z pół roku w domku. A później będę szukać pracy gdzieś w zawodzie, czyli jako przedszkolanka. 🙂

• Mamusie
Ja piernicze rozpisałam się a Jasiek mi jebnął coś na klawiaturze, pacze a tu pusto ;]

Ale do rzeczy.
Ewcia, chyba nie będę miała wyjścia z tym wychowawczym. Niańki nie chcę bo nie ufam. Babcia jedna nie bardzo może a druga musiałaby się do nas wprowadzić co mi się cholernie nie podoba. No i własnie - czy ja jestem nienormalna jakaś, że mi to nie pasi? Bo jak o tym powiedziałam to K stwierdził że nienawidzę Jego rodziny hłe hłe. Nawet mi się nie chce z nim dyskutować..
Wiadomo, że finansowo będzie gorzej ale wierzę, że damy radę bo to kilka miechów tylko. Jeśli wyjdzie ze żłobkiem.

Sztunia Tobie zazdroszczę bo przynajmniej ten sklepik masz 🙂 A wyczytałam że na wychowawczym można pracować u swojego albo innego pracodawcy o ile nie kłóci się to z osobistym wychowywaniem dziecka. Także własny biznes w tym przypadku to niezła rzecz 🙂

• Mamusie
sztunia napisał(a):

i bde w sklepie ogarniac
chce wynajac swoj warsztat niby sa zaintereowani le na zainteresowaniu sie konczy

no ja pamietam ze Ty pisałas ze do d... ta Twoja praca, wiec jak mozecie sobie pozwolic i interes, sklep, dobrze sie kreci to pewnie 🙂 ale jak macie zamiar puscic Maje do pzredszkola i nianie dla Poli wynajac to kupa kasy potzrebna. u nas niania i pzredszkole i 1500zł leci szybciutko.

• Mamusie
sztunia napisał(a):
pola dzis przewrocila sie z plecow na brzuch 🙂

gratulacje 🙂
moja tylko z brzuchha na plecy, chyba na odwrotne manewry jeszcze za wczesnie dla mojego klocuszka. jak te fałdki tak pzreciągnąć, hihi

nio i kacza dupka. mam nadzieje ze 13 lipca sie jej pozbedziemy 🙂

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):

Ja niestety nie mogę wrócić dlatego, że na moje miejsce szef zatrudnił dziewczynę (ja pracowałam u przyjaciela Michała) i nie będzie mi robił problemu z wychowawczym. Poza tym chcę z Manią conajmniej posiedzieć rok w domu. A do tej pracy i tak nie chciałabym wrócić bo byłabym gościem w domu, ponieważ byłam przedstawicielem handlowym. Przy zarobkach Michała mogę sobie pozwolić posiedzieć z pół roku w domku. A później będę szukać pracy gdzieś w zawodzie, czyli jako przedszkolanka. 🙂

nio wezmiesz Manie i heja do pzredszkola razem 🙂 hihi
a ja myslałam ze Ty Kasia pracujesz w urzedzie skarbowym, patrzyłam ze masz tak na fb napisane.
a pzredstawiciel fakt, ciagle w trasie, rozjazdach. a co sprzedawałas??

• Mamusie
ewcia napisał(a):
sztunia napisał(a):

i bde w sklepie ogarniac

no ja pamietam ze Ty pisałas ze do d... ta Twoja praca, wiec jak mozecie sobie pozwolic i interes, sklep, dobrze sie kreci to pewnie 🙂 ale jak macie zamiar puscic Maje do pzredszkola i nianie dla Poli wynajac to kupa kasy potzrebna. u nas niania i pzredszkole i 1500zł leci szybciutko.

no gdzies tyle
wiecmoze pola z moj mama bedzie, ale wolalabym nie
zobaczymy, narazie nic nie gadam bo nawet michal dokonca moich planow nie zna
ja mam wolne gdzies chyb do 10pazdziernika, znaczy do tego czsu placic mi beda 🙂

• Mamusie
Lady masz racje z ta kariera, ale co innego jak ktos jest na kierowniczym stanowisku a co innego jak jest "tylko" pracownikiem 🙂 Ja poki co kariery bym w firmie nie zrobiła, nie te czasy niestety, poza tym marze o czyms swoim 🙂 Ale rozumiem Ciebie bo sporo juz osiagnelas i szkoda by to tracic. Ciezki orzech.

I wez tu sobie rob dziecko ze spokojna glowa teraz ;/

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Ja piernicze rozpisałam się a Jasiek mi jebnął coś na klawiaturze, pacze a tu pusto ;]

Ale do rzeczy.
Ewcia, chyba nie będę miała wyjścia z tym wychowawczym. Niańki nie chcę bo nie ufam. Babcia jedna nie bardzo może a druga musiałaby się do nas wprowadzić co mi się cholernie nie podoba. No i własnie - czy ja jestem nienormalna jakaś, że mi to nie pasi? Bo jak o tym powiedziałam to K stwierdził że nienawidzę Jego rodziny hłe hłe. Nawet mi się nie chce z nim dyskutować..
Wiadomo, że finansowo będzie gorzej ale wierzę, że damy radę bo to kilka miechów tylko. Jeśli wyjdzie ze żłobkiem.

Sztunia Tobie zazdroszczę bo przynajmniej ten sklepik masz 🙂 A wyczytałam że na wychowawczym można pracować u swojego albo innego pracodawcy o ile nie kłóci się to z osobistym wychowywaniem dziecka. Także własny biznes w tym przypadku to niezła rzecz 🙂

mi tez sie srednio podoba mieszkanie z mama, bo moja jakby miała przyjechac Igi pilnowac to tez musiała by u nas mieszkac, ale to anwte nie wchodzi w gre bo nie ma gdzie. a poza tym to ma chory kregosłup az noga jej dretwieje wiec nie wchodzi w gre tez, i mój tata by jej do nas nie puscił na stałe...
do tej pory było luks, tesciowa do zuzy przyjezdzała, kilka przystanków mpkiem, popilnowała i jechala dos iebie, jak czasami mówiłam zeby została bo wieczorem pilnowała jej tez to mówiła ze nie , ze jedzie do siebie. tak było luks, a z mama niby oki, ale jakby była na stałe to pewnie tez by były zgrzyty....

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Wychowawczy pracodawca musi dać Ewcia, inaczej kara od 1000 do 30 tyś. Jakoś tak.

Kaśka, budujemy przedszkole 🤪

nie moze sie nei zgodzic??
nio ja nie wiem, mzoe i tak. ale pytałam bardziej jak patrza, zeby nie było ze idziesz na wychowawczy a potem jzu nie masz gdzie wracac.

dostaliśmy dwie paczki z bebiko i bobowity 🤪 🤪
muchy mnie wkurzają
czy ktoś widział moją ładowarkę za nc nie mogę jej poszukać nawet pożądki w szafkach zrobiłam i nic