Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

no astra az nie tak blisko bo chyba jakies 40km napewno nas dzieli

łooo no to rzeczywiście, niezły traf 🙂
zazdroszę 😜

Ja umalowana, dzidzia nadal śpi, starszy zeżarł tyle tego manniaka,że jak zje kolację to ja padnę chyba z wrażenia 😁
Goście będą za pół godziny.

• Mamusie
japierdzielę niedziela :P
u nas dzień spedzony na zajebstym leniswie ze sie tak wyraze
jedynie basen i tesco zaktywnosci
potem na obiad jedlismy ciasto i kawe, bo dzieci usneły
a na deser obiad 🙂
polka jakas taka troszke niespokojna 😞
ale nie jest aż takxle 🙂
terazostatnie podrygi zabawy Michaś z dziemi sie bawi
a ja sprzatam (jak zwykle)

kupiłam gumki z wiekszymi doznaniami haha

• Mamusie
Alanek od 20 spi
jakis dzisij caly dzien spiace jest
maz z Niko na grillu jeszcze sa
mial mi mojego kurczaka dostarczyc.............i dupa blada-zjadlam banana na kolacje
mlody juz byl spiacy wiec sie zmylam do domu,a kurak surowy jeszcze byl 😠

uuu Sztunia bedzie graco 😉

Ja mam do Obdarzonej najblizej

Ej...a jak sie wogole rozpoznalyscie?Bo dzieci i mam bylo na bank wiecej.
Zazdroszcze Wam 😜

Ja bym lelivy nie rozpoznała, za mało zdjęć pokazała. Sztunię myślę, że tak 🙂
Astra my się musimy kiedyś ustawić tym bardziej, że ty czasem do Łodzi przyjezdżasz. Najfajniej by było z dziewczynkami jakby się udało. Jest w Łodzi taki pub dla mam z dziećmi, możnaby iść. Muszę Gochy zapytać gdzie to, bo to ktoś z jej przyszłej rodziny prowadzi 🙂

Ja właśnie Sztunię poznałam dzięki zdjęciom, które wrzucała w ogromnej ilości na forum 😁 Patrzę na nią i myślę: dziewczyna podobna do Sztuni. Patrzę znowu: o, mąż też jakby znajomy z wyglądu. A jak już do córki powiedzieli "Maju", to to już nie mógł być nikt inny 😁

A ja to nawet jakbym wrzuciła więcej swoich zdjęć, to i tak podejrzewam, że na basenie trudno by mnie było rozpoznać 😉 Następnym razem mam nadzieję, że będę bardziej jak człowiek wyglądać, a mniej jak zmokła kura 🙃

Dobra, spadam, jeszcze muszę parę rzeczy do pracy naszykować na jutro. Bleeeeee!!!

Dobranoc 🙂

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Hejo 🙂

Ewcia - a Ty jakie zakupy dla Zuzi robisz? Z tego co wiem, dużo mam kupuje nowe piżamki, nowe kocyki i wszystko bo tak się wydaje że lepiej ale zalecają żeby dzieciom dawać do żłobków/przedszkoli wszystko z domu, do czego są przyzwyczajone, nie nowe. Niby taki szczegół a coś w tym jest 🙂

hej, nio w sumie mzoe i masz racje. my kupowalismy buciki takie jesienne, zeby miała do pzredszkola, bo wiosenne sciuchała. Kapcie tez te co chodziła po domku to jedne za małe, bo zazwyczaj w lecie chodzi boso, albo w samych skarpetkach, a drugie miała takie baletki ale sa zniszczone. a zreszta do pzredszkola ponoc trzeba z gumowa podeszwa, a baletki były ze skórzana, bo jak do łazienki, wiadomo dziecko mzoe nie trafic do kibelka i moze byc podłoga starta czy cos, wiec panie zalecaja ponoc zeby nie były miekkie. jeszcze mielismy posciel do przedszkola bo meza siostry córeczce, ale była bez podusi, wiec kupilismy takiego jaska i poszewke. Ma niby swoja ze scooby doo rózowa, nie spi na niej, bo to jasiek dodoatkowy i lezy obok, ale nie chce wzac do przedszkola, chce zeby był w domku. nio i musielismy kupic do tego worka na posciel sznurek do zawiazywania bo gdzies im sie zgubił. takie pierdołki ale juz trzeba za tym pochodzic. nio i reczniczek jeszcze do łazienki. juz nic ponoc nie tzreab za bardzo, bo reszta jest zrzutka na te kredki, plasteliny i inne rzeczy do prac artystycznych, i jakas zrzutka ponoc na zabawki. u nas tez chyba worków na kapcie nie tzreba (sztunia pisała), bo sa w szatni na stałe. ale ma byc spotkanie chyba w tym tygodniu to zobaczymy co ejszcze brakuje.

STo lat dla połroczniaka Janka 🙂

u nas dzis 6 rocznica 🙂 spedzilismy dzien rodzinnie, bo i był odpust w kosciele, i bylismy u tesciowej na obiedzie i ciescie,a potem pzryszli sąsiedzi i dziewczynki sie bawiły, a my se winko strzelilismy 🙂
nio i zawiana jakas jestem chyba pzrez basen, szyja mnie i głowa z prawej strony boli 😞 kurde a jutro drugi tydzien nauki pływania 🙂

tez zazdroszcze Sztuni i Lelivie , ze sie spotkały, ze traf tak chciał i tez mam wielkiego smaka na spotkanie z wami, i zobaczenie w realu. juz dobry roczek ze sobą piszemy 🙂

• Mamusie
sztunia napisał(a):
hej
no astra az nie tak blisko bo chyba jakies 40km napewno nas dzieli
ale w szoku byłam bo wszak zwróciłam uwage na lelive ( ze fajnie wyglada po ciazy i ma fajne cycki:woohoo 🙂
to w zyciu bym nie przypuszczała ze to one
ulunia jest dlugasna i ma nozki dlugie i chude w porownaniu do mojej kluski haha
i normlnie naszła mnie ogromna chec zobaczenia was

poza tym obiad miałam bombowy i pokaze wam nawet fotke
ewcia special 4you zebys zuzce pokazała co sie je 🙂:P
ja dzisiaj mai kupiłam taki fartuszek ochronny i worek na kapcie

było tu zdjecie, ale sie smyło?? czy tylko ja go nie widze??
a dla mnie specjalnie wiec ogromnie ciekawa jestem 🙂

• Mamusie
sztunia napisał(a):

polka jakas taka troszke niespokojna 😞
ale nie jest aż takxle 🙂

kupiłam gumki z wiekszymi doznaniami haha

to bedzie moze fajny seks Sztunia. mi moze tez cos dzis sie uda rocznicowo fajnie pobzykac 🙂

a co do Polci i niespokojnosci mi sie przypomniało. wiecie co, moja Iguske dzis cos wysypało, ma na brzuskzu i plecach wysypke jak po trzydniówce, taka kaszke,która sie mega ostro uaktywniła po kąpieli wieczornej, juz sie wkurzyłam, ze ona nic nie jje a jeszcze ja takie rzeczy mało alergiczne uczuliły (jadła te "bardzo dobre" dynie z ziemniakiem z HIppa, i wiecie co, jadła najchetniej z tego co ejj zapodałam do tej pory,a to takie fuj) i zadzwoniłam od razu do przyjaciela, Marka siostry lekarki i ona mówi ze to raczej napewno nei uczulenie, trzydniówka tez raczej nie bo to temp za mała, pamietacie jak wam pisałam 37-37,5. ale mówiła ze skoro była temperatura , nawet niska, to mógł byc jakis wirus po prostu i tak zareagowała, bo kapiemy i pierzemy ubranka w tym samym od poczatku, wiec nic kontaktowego raczej. chyba ze ja cos wsunełam, ale nie kojarze. mamy teraz obserowac, czekac az zniknie, nic z tym nie robic...

• Mamusie
fiku, fajna fota na fb. Jasiolek fajny a Ty gadasz ze tobie tu i tu zostało, super wygladasz, co Ty gadasz 🙂
a poza tym widziałam podobienstwo Jasia do Twojego Karola na zdjeciach,a na tym ujeciu co widac Twojego buziaka widac jaki Janek do Ciebie podobny, nie wyparłabyś się go 🙂

• Mamusie
pampersiaki

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/339/dsc0071kpd.jpg/][IMG]http://img339.imageshack.us/img339/1879/dsc0071kpd.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

ziemniaczki zapiekane
kurczak z przyprawami na szybko robiony z brzoskwinia i zurawina
pomidor na sałacie -sałate wywaliła 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/411/dsc0153stm.jpg/][IMG]http://img411.imageshack.us/img411/1408/dsc0153stm.jpg[/IMG][/URL]

je!!!! 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/43/dsc0155bo.jpg/][IMG]http://img43.imageshack.us/img43/8884/dsc0155bo.jpg[/IMG][/URL]

Poluska spiaca dziś

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/528/dsc0157o.jpg/][IMG]http://img528.imageshack.us/img528/7875/dsc0157o.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
ewcia napisał(a):
sztunia napisał(a):
ewcia jużwrzucamżarcie zapomniałam 🙂

hihi, zabiegana niedziela 🙂
i co sztunia gadałas z mezem o kursie nauki pływania??

gadałam niby stwierdził że poco jakumie pływać
ja do niegoże ja pływać te,z umiem ale moze bysmysie podszkolili w technice
no zobaczymy hahaha

• Mamusie
hehe fajne foty, pampersiaki słodziaki fajowe 🙂 i polusia na śpiocha 🙂
a jedzonko pierwsza klasa.
moja z tego wszytskiego by sałate tez wywaliła, najpier by zjadła pomidora, uwielbia, potem ziemniaki, a kurczak wygladałby podejrzanie, myslałaby pewnie ze to ziemniaki, ale jakby poczuła miesko, nio nie wiem 🙂 hihi
ale zurawinka i brzoskwinia tez mzoe by pzreszła, choc ona raczej nie lubi łaczyc słodkiego z miesem.
a jakie przyprawy Sztunia??

• Mamusie
sztunia napisał(a):
ewcia napisał(a):
sztunia napisał(a):
ewcia jużwrzucamżarcie zapomniałam 🙂

hihi, zabiegana niedziela 🙂
i co sztunia gadałas z mezem o kursie nauki pływania??

gadałam niby stwierdził że poco jakumie pływać
ja do niegoże ja pływać te,z umiem ale moze bysmysie podszkolili w technice
no zobaczymy hahaha

a nio to jak umiecie pływac to mzoe nie ma co. ja myslałam ze Ty nie umiesz, jak piszesz ze buzi nienawidzisz moczyc. a ponoc instruktorzy mówia ze nie mozna pływac bez moczenia i po to sa te oswajania z woda. ale jak patrzyła na mnie babka, mówi " ooo jak widac mozna pływac bez zanurzania buzi". nio ale ja sama widze, ze jak sie zamoczy to 100 razy szybicej płyniesz. ale w sumie my nie pływamy wyczynowo zeby to robic szybko... to olejcie. jak pływasz to pływaj... po co Ci ta technika. ja niby płynełam jakos pseudo zabką, ale na głeboka wode sie bała wcale wypłynac, wiec mi ten kurs choc to dał. a jak widze po kolezankach i kolegach do tej pory sie boją. a chyba bojac sie połozyc na wodzie czy jak, sie nie naucza.

• Mamusie
No cześć 🙂
Dziękujemy za życzonka i nutę, miodzioooo 🤪

Jak pisałam, dziś był dzień relaksu - super 🙂
Ewcia ja już nie wiem do kogo ten brzdąc mój podobny, czasami do mnie a czasami do Karola. A mój tata twierdzi, że do Niego 🙃 Jeszcze się wybarwi :P

Dziewczątka jak zawsze super! I niezły suprajs z tym spotkaniem 😁 Jakby do mnie Leliva tak podeszła to bym chyba najpierw buraka spaliła, potem bym musiała przestać drżeć i już. Bo ja taki dzikus jestem 😮

A co do zdjęć to macie moją mordę, na fb się nie zmieściło a dużo zdjęć nie będę dodawać :P

• Mamusie
ewcia napisał(a):
moja z tego wszytskiego by sałate tez wywaliła, najpier by zjadła pomidora, uwielbia, potem ziemniaki, a kurczak wygladałby podejrzanie, myslałaby pewnie ze to ziemniaki, ale jakby poczuła miesko, nio nie wiem 🙂 hihi
ale zurawinka i brzoskwinia tez mzoe by pzreszła, choc ona raczej nie lubi łaczyc słodkiego z miesem.

do zimniaków to sypnełam czymśdo tostów 🙂
a miecho czosnek,sól i troche vegety curry i skrzydełka na ostrotylko mło tego dałam co by mnie też nie zaszkodziło
notowidzisz je twoja córa 🙂

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
No cześć 🙂
Dziękujemy za życzonka i nutę, miodzioooo 🤪

Jak pisałam, dziś był dzień relaksu - super 🙂
Ewcia ja już nie wiem do kogo ten brzdąc mój podobny, czasami do mnie a czasami do Karola. A mój tata twierdzi, że do Niego 🙃 Jeszcze się wybarwi :P

Dziewczątka jak zawsze super! I niezły suprajs z tym spotkaniem 😁 Jakby do mnie Leliva tak podeszła to bym chyba najpierw buraka spaliła, potem bym musiała przestać drżeć i już. Bo ja taki dzikus jestem 😮

A co do zdjęć to macie moją mordę, na fb się nie zmieściło a dużo zdjęć nie będę dodawać :P

hehe mamy fiku Twoją gębę to teraz sie nie zdziw jak któras z nas Cię np na ulicy zaczepi, hehe
ale to ja nie bede, za daleko mam do kazdej z Was 😞 chyba sama jestemz tych moich okolic. nawet kurde z wawy nikogo nie ma, bo tak to juz bym sie solidaryzowała 🙂 hehe
a mały zapewne mieszany, jak w koncu Wasz 🙂 hehe

• Mamusie
sztunia napisał(a):
ewcia napisał(a):

do zimniaków to sypnełam czymśdo tostów 🙂
a miecho czosnek,sól i troche vegety curry i skrzydełka na ostrotylko mło tego dałam co by mnie też nie zaszkodziło
notowidzisz je twoja córa 🙂

hehe tak mi sie wydawało sztunia ze to cos do tostów. pewnie mamy taka sama przyprawe 🙂 bo tak podobnie wyglada.
nio a z ta moja Zuza to nie jest tak xle, ona ogolnie jje i nie ejst jakims niejadkiem. bardzo lubi ostre rzeczy do jedzenia, z takim pazurem, a nie mdłe i bez smaku. ogórkowa np, jak innym buzie wykreca to mała sie zajada.
wtedy z tym jedzeniem to taka lipa wyszła tu na forum, a ja sie tylko zapytałam co wy robicie starszakom na sniadanie, bo moja ostatnio zadnego snaidania nie chce, ni serka, nie kanapki, ni płatków. ma awers do sniadan i tyle. nawet jajecznica zbrzydła jej 😞 a uwielbiała 🙂
nie wiem, po prostu moze ma taki czas i trzeba dac jej spokój. ponoc dzieci maja takie skoki, ze raz jedza raz nie jedza, zwłaszcza to sie zdarza w pzredszkolu, Panie nawet mówiły an dnaich otwartych, ze te co ajdły nie jedza albo odwrotnie. u nas głównie jest problem z tym sniadaniem, stad tez moje pytanie, bo sniadanie najwazniejszy posiłek=energia na cały dzien, choc mojej energi nie brakuje. dzis bez spania w dzien do 22:30 latała, ja to nazywam, wscieklizna spowodowana niespaniem w dzien. ona tak sie naspeeduje jak nie spi,z tego zmeczenia az szaleje czasami.

• Mamusie
sztunia napisał(a):
no tomamy twój fejs teraz trza na zywo hahaha
no tak ale ja pływam jak łajza
w tenisa też jakoś odbijałama jakposzłam się uczyć todopiero skumałam o co chodzi :P

"pływam jak łajza" hehe chciałabym to zobaczyc, please filmik, niech mąz nakreci Sztunia. Albo Lelivy podpytam jak Ci idzie te pływanie "łajzą" hehe

dobranoc, bo nikogo nie ma 😞 późno jzu jak cholera, jutro mnie dziewczyny z łózka nie sciagna, mąz się kapie wiec znikam. dobranocka 🙂

• Mamusie
nie nie leliva sięmoczyła a ja na brzegu,bo niecierpie basenu 🙂 a poza tym te dzieci chlapia i zaraz mam woczach,noosattniojak bylismy w aquaparku to myslała żecholery dostane takmnie oczy szczypały

a tak poza tym todzien dobry
pola jeszcze spi
a ja z majka babytv ogladam
walka o załozenie spodniczki 😠

izunia1986op napisał(a):
heloł................
ide mordowac kuraki 🤪 🤪

Maz zostaje z dziecmi........

🙃 🙃 🙃

Dzień dybry. Fiku super fotki. Fajowa fryzura. Jak ja bym chciała mieć proste włosy.
Też pływam bez zamaczania twarzy i jakoś pływam nawet na głębokiej wodzie. Nurkować nie będę nigdy ani zamaczać buzi, bo pogubię soczewki. Już raz widziałam jak dziewczyna na basenie szukała. A pływanie bez soczewek równa się u mnie ogromny ból głowy po pół godzinie. Mam -4,75 i -5,25 plus astygmatyzm i przyzwyczajenie do perfekcyjnego widzenia w soczewkach. I łeb się buntuje bez tego :/
Dziś robię ten deserek z herbatników, na obiad żur, bo trzeba wykorzystać otwarty zakwas i sałatka z kurczaka na podwieczorek. Mama przyjdzie i może babcia to będzie kogo częstować.
A co d Zuzi Ewcia się nie martw, jak naprawdę zgłodnieje będzie jadła.
Astra zabalowała chyba 😉