Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kika82 napisał(a):
Moja Kruszynka wazy 6 kg 🙂 a mierzona nie była od urodzenia więc nie wiem 🥴

nio to naprawde kruszynka 🙂 moja dzis wazyłam to juz 8kg wazy 🙂 hehe, ale moja to pulcioszek jest. a zuzia była mikrus a teraz babka wielka, najwieksza z grupy prawie 🙂 bo chłopcy w tym wieku to tez raczej maluszki 🙂

lece spacku bo jakos padam, chyba jeszcze nie pzrywykłam zeby wstawac w nocy i potem tak wczesnie sie podnosic. ale wazne zeby zuzia była szczesliwa w pzredszkolu, huk z moim niewyspaniem 🙂

nio Wikusia maleńka się urodziła a jeszcze miałyśmy przez chwilę problem z przybieraniem,
ważne że podwoiła swoją wagę urodzeniową 🙂
a Igusia widziałam już zaczyna siadać 🙂 gratuluję 🙂

• Mamusie
kika82 napisał(a):
nio Wikusia maleńka się urodziła a jeszcze miałyśmy przez chwilę problem z przybieraniem,
ważne że podwoiła swoją wagę urodzeniową 🙂
a Igusia widziałam już zaczyna siadać 🙂 gratuluję 🙂

nio mała to siłacz taki ze szok. ona wazy 8kg w pół roczku a zuzia nie wiem czy w 8 miesiecy tyle wazyła. i miała problemy z podnoszeniem główki itd. za mało siłki było. ale potem szybko nadrobiła i teraz tez jest zdolniacha 🙂
dobranoc

Cudny ten filmik 🙂
Małe jeszcze śpi, a ja już na nogach 🙂 Jutro weselicho. Gocha usadowiła nas przy swoim małżeńskim stole, a gości będzie 140, więc niezłe wyróżnienie 🙂 Już się nie mogę doczekać choć obawiam się jak Niunia zniesie noc beze mnie i kawałek dnia, bo mamy potem odsypiać w mieszkaniu rodziców, a oni będą w naszym z Werką. Wczoraj jak pojechałam z Łukaszem do lekarza i potem na szybko do jednego sklepu obejrzeć telewizory, bo kupujemy jakoś na dniach to małe gdy wróciłam nie mogło oderwać ode mnie wzroku. Trochę mnie to przeraża ze względu na coraz bliższy powrót do pracy. Nie lubię za bardzo gdzieś wychodzić i ją zostawiać, ale muszę to teraz robić częściej by się powoli oswajała, że mama nie zawsze jest w domu 😞 Ciekawe jak zniesie to wesele.
Kumpela załatwiła mi pieluchy Pampers Active Baby za 29,90 opakowanie 54 sztuki, więc wzięłam kilka paczek. Mąż jej pracuje w Gillette i oni ponieważ współpracują z P&G mają takie zniżki. Cieszę się, bo ta Dada faktycznie śmierdzi, szczególnie w upały. Jak dziecko było mniejsze i mniej siusiało to nie było takiego problemu, a teraz już mi te pieluchy nie pasują. A te Pampersy tak ładnie pachną aloesem 🙂

• Mamusie
hej
sniadanie zaliczone
a pozegnanie wprzedszkolu zaliczone na 6 🙂
dostałam całusa i poszła,ależjestemdumna i blada 🙂
a dzisiaj takimsmiesznym głosem Majka domnie mówi "mamo tymi ucietaszz przedsztola "
hahaha

teraz ddtvn,kawa, a potem dzidka spi a ja znowu w piwnicy 🙂

i chłop mnie wkurzył
do pracy się ciul wsytroił w skórtce ze skóry bedzie sie lansował za 700zł i w butach za 500, normalnie opierdoliłam go i zciągnął, do niego nie dociera że jak łazi po tych halach,czy jak towar przerzuca to to sie mega noiszczy, ale jest love wiec spoko 😉

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Cudny ten filmik 🙂
Małe jeszcze śpi, a ja już na nogach 🙂 Jutro weselicho. Gocha usadowiła nas przy swoim małżeńskim stole, a gości będzie 140, więc niezłe wyróżnienie 🙂 Już się nie mogę doczekać choć obawiam się jak Niunia zniesie noc beze mnie i kawałek dnia, bo mamy potem odsypiać w mieszkaniu rodziców, a oni będą w naszym z Werką. Wczoraj jak pojechałam z Łukaszem do lekarza i potem na szybko do jednego sklepu obejrzeć telewizory, bo kupujemy jakoś na dniach to małe gdy wróciłam nie mogło oderwać ode mnie wzroku. Trochę mnie to przeraża ze względu na coraz bliższy powrót do pracy. Nie lubię za bardzo gdzieś wychodzić i ją zostawiać, ale muszę to teraz robić częściej by się powoli oswajała, że mama nie zawsze jest w domu 😞 Ciekawe jak zniesie to wesele.
Kumpela załatwiła mi pieluchy Pampers Active Baby za 29,90 opakowanie 54 sztuki, więc wzięłam kilka paczek. Mąż jej pracuje w Gillette i oni ponieważ współpracują z P&G mają takie zniżki. Cieszę się, bo ta Dada faktycznie śmierdzi, szczególnie w upały. Jak dziecko było mniejsze i mniej siusiało to nie było takiego problemu, a teraz już mi te pieluchy nie pasują. A te Pampersy tak ładnie pachną aloesem 🙂

lady kupujecie tv?? jaki?? bo my dostalismy kase za odszkodowanie za ten lipcowy grad, za samochody i tez mamy kupic tv i kino domowe. daj jakiegos linka co wy kupujecie. co prawda maz juz cos tam uaptzrył, ale se porównnay czy cos.

a pieluszki u nas 4 54szt tez byływ takiej cenie niedawno w auchanie, mozna było wziac 3 paczki an jeden paragon, wiec wzielismy, nastepnego dnia miał jeszcze wziac bo po co zajezdzał, ale jzu nei było wiec trafilismy i tak w sam raz bo ludzie brali. a przy kasie pamietam ktos wział 5 i babka mówi ze na jeden paragon tylko 3, to zapłącili, włozyli do koszyka 3, a potem facet wział te dwie i na oddzielny paragon. ludzie brali wiec spoko promocja, chyaba wychodziło po 55gr za 4, to bardzo dobra cena, bo czasami 3 nie mozna za tyle kupic.

a tak w ogole to dzien dobry!
Zuza rano troche marudziła ze nie chce spac w pzredszkolu, bo tam tzreba długo lezec i wstawac nie mozna jak sie wyspisz, hehe
ale jak maz ja zaprowadził to od razu od drzwi poszła do zabawy i tylko mu odmachneła byle jak, hehe a tak to w srode i czwartek od nogi taty ją odrywali, wiec moze jest postep.
kupilismy jej kiedys barbie syrenke(pewnie Sztunia wie o czym mówie), bo widziała na reklamie i bardzo chciała, ale nie dawalismy i mamy zamiar dzis dac w nagrode ze tak łądnie chodzi i lezakuje itd. na zachęte troche, niech ma dzieciak, sie pocieszy i pomysli ze doceniamy ja ze gzreczna 🙂 nio i dzis po pzredszkolu i po pracy tatusia jedziemy do babci Alinki. zuzia bardzo lubi, ale podróz 120km to dla niej za długo. dzis jak ją w nocy wysadzałąm to pwoiedziała" dzis jedziemy do babci?? ale to daleko, to ja mamo zostane z Tobą w domku" kurcze ale cudak. ale powiedziałam ze pzreciez wszyscy jedziemy, ze babci tzreba poopowaidac jak w pzredszkolu i Igunie pokazac jak siada itd, nio to zgodziła sie, ale pewnie beda jeki w samochdozie, jak zwykle ze nie utrzyma 🙂 hehe chyba ze zasnie, w co wątpię 🙂

• Mamusie
sztunia napisał(a):
hej
sniadanie zaliczone
a pozegnanie wprzedszkolu zaliczone na 6 🙂
dostałam całusa i poszła,ależjestemdumna i blada 🙂
a dzisiaj takimsmiesznym głosem Majka domnie mówi "mamo tymi ucietaszz przedsztola "
hahaha

teraz ddtvn,kawa, a potem dzidka spi a ja znowu w piwnicy 🙂

i chłop mnie wkurzył
do pracy się ciul wsytroił w skórtce ze skóry bedzie sie lansował za 700zł i w butach za 500, normalnie opierdoliłam go i zciągnął, do niego nie dociera że jak łazi po tych halach,czy jak towar przerzuca to to sie mega noiszczy, ale jest love wiec spoko 😉

hihi ale ci sie meżus lansuje.
a majusia dzielna, tak jak moja zuzia, moze juz im pzrejda te bunty i bedzie drugi tydzien ok.

a wiecie co, dzis mi sie sniło, ze miałysmy jakies spotkanie w realu, najsmieszniejsze, ze wiekszosc była chłopów, nie wiem skad oni sie wzieli, ale to nie byli jacys mezowie tylko nie wiem kto. i tak w sumie to nie pamietam za bardzo, przy jakims stole siedzielismy, ajkby an szkoleniu jakims, i gadalismy, i pamietam Ciebie Sztunia jak weszłas i mówie, o sztunia ale fajnie 🙂 nio i potem miało byc jakies disco, i nie wiem czemu Ty dla mnie jakas bluzke miałas kupic, nie wiem, ze u nas w białym nie było czy cos, nio i pokazujesz mi ta bluzke. w sumie nie była jakas mega super, taka zwykła tunika, ładna z jakimis brylancikami ale bardziej straganowa niz jakas ekskluzywna. nio i ja mówie ile mam ci oddac kasy?? a Ty zrobiłas taka mine i mi metke pokazujesz, a tam WOW 950zł 🙂 i ja oczy zrobiłam, i mysle, chyba ci odwaliło kobieto ze ja ci tyle kasy oddam i ajk ty mi taka bluzke mogłas kupic, mąz mnie chyba zabije, a zreszta nie mam takiej gotówki nawet.
takze sen pokazał, ze Ty Sztunia chyba jakas bogaczycha jestes 🙂 hehe
nio i mówisz ze maz w butach za 500 i kurtce za 700, wiec od razu mi sie przypomniał ten sen, hehe

• Mamusie
ewcia haha taka ze mnie bogaczycha jak z kozij dupy trabka
cala rodine w lumpach ubieram, albo w sieciowach,, o ale czasem trzeba:P
a chłop tylko tenisowy lacosty kupuje i musze to zrozumiec,choc ne potrafie
a skorka mzrzyla mu sie dlugo wiec kupil
a tak serioto na butach nie potrafie zaoszczzedzic i czasemtakmam ze jakmi sire cos spodoba tokupie, ale ewcia zlotych klamek nie mamy i myjemy sie w wodzie a nie w kozimmleku :P
a en spoko 🙂

• Mamusie
sztunia napisał(a):
a tak serioto na butach nie potrafie zaoszczzedzic i czasemtakmam ze jakmi sire cos spodoba tokupie, ale ewcia zlotych klamek nie mamy i myjemy sie w wodzie a nie w kozimmleku :P
a en spoko 🙂

hihi
mojemu sie tez skórka marzy, ale ja jakos sobie go nie umiem w tym wyobrazic, nie ten styl. i nie wiem, odradzam. skórka to musi chyba pasowac do reszty. a on tak zwyczajnie sie ubiera.
a mi nie wiem czemu sie tak przysniło, ale potrafisz sobie wyobrazic bluzke za 950zł?? hehe

• Mamusie
ewcia napisał(a):
sztunia napisał(a):
a en spoko 🙂

hihi
mojemu sie tez skórka marzy, ale ja jakos sobie go nie umiem w tym wyobrazic, nie ten styl. i nie wiem, odradzam. skórka to musi chyba pasowac do reszty. a on tak zwyczajnie sie ubiera.
a mi nie wiem czemu sie tak przysniło, ale potrafisz sobie wyobrazic bluzke za 950zł?? hehe
[/quot

potrafie soie wyobrazic ile mialabym za to bluzek
on ta skorkema brazowa taka sportowa ze sciagaczem

Ewcia bierzemy jakiegoś Sony Bravia czy coś takiego 40 cali za 2650 bodajże, z tymże on w Media Markt kosztuje ponad 3 tysiaki, więc radzę korzystać z Ceneo i porównać ceny w różnych sklepach 😉 Jaki model nie wiem, nie znam się na tym. Wieczorem Łukasz wróci to zapytam, bo on już długo się przymierzał do kupna, przejrzał różne fora w tej tematyce i podobnież ten tv jest super jak na tą cenę. Dużo osób sobie chwali. A co ten tv posiada to ja nawet nie wiem, bo mało mnie to interesuje 😁 Mi tylko zależy na wygodnym oglądania nowych odcinków Dextera na kanapie przy przytulaskach 😁 No i z tego co mi wiadomo Sony jest najlepsze jeśli chodzi o tv.

• Mamusie
sztunia napisał(a):
ewcia napisał(a):
sztunia napisał(a):
a en spoko 🙂

hihi
[/quot

potrafie soie wyobrazic ile mialabym za to bluzek
on ta skorkema brazowa taka sportowa ze sciagaczem

a nio to taka to mzoe fajna. mój tez chciał brazowa. ni zobaczymy, ale narazie zbedny wydatek, ma kurtałke do latania, jaks ie podniszczy to znów bedzie temat, hee

• Mamusie
Ewcia bierzemy jakiegoś Sony Bravia czy coś takiego 40 cali za 2650 bodajże, z tymże on w Media Markt kosztuje ponad 3 tysiaki, więc radzę korzystać z Ceneo i porównać ceny w różnych sklepach 😉 Jaki model nie wiem, nie znam się na tym. Wieczorem Łukasz wróci to zapytam, bo on już długo się przymierzał do kupna, przejrzał różne fora w tej tematyce i podobnież ten tv jest super jak na tą cenę. Dużo osób sobie chwali. A co ten tv posiada to ja nawet nie wiem, bo mało mnie to interesuje 😁 Mi tylko zależy na wygodnym oglądania nowych odcinków Dextera na kanapie przy przytulaskach 😁 No i z tego co mi wiadomo Sony jest najlepsze jeśli chodzi o tv.

my mamy upatrzony jakis Samsung, kiedys chcielismy jakis z bordowa obwódka czy cos, bo mamy bodrowa sciana na której bedzie wisiał,ale teraz sa jakeis nowe srebrne czy cóś, na kurzej stopce, mis ei ona nie podoba ale ma wisiec wiec bedzie lezec gdzies w piwnicy. nio i my 46 cali, i maz mówił ze na necie go mozna kupic za 4tys. ja nie wiem co on wybrał. ale dostalismy 5tys za samochody wiec pewnie sie kupi i jeszcze soatnie tysiac na kino domowe, bo tzreba kupic. mamy stare dvd i tną sie zuzi bajki wiec tez sie wkurza.

ewcia napisał(a):

my mamy upatrzony jakis Samsung, kiedys chcielismy jakis z bordowa obwódka czy cos, bo mamy bodrowa sciana na której bedzie wisiał,ale teraz sa jakeis nowe srebrne czy cóś, na kurzej stopce, mis ei ona nie podoba ale ma wisiec wiec bedzie lezec gdzies w piwnicy. nio i my 46 cali, i maz mówił ze na necie go mozna kupic za 4tys. ja nie wiem co on wybrał. ale dostalismy 5tys za samochody wiec pewnie sie kupi i jeszcze soatnie tysiac na kino domowe, bo tzreba kupic. mamy stare dvd i tną sie zuzi bajki wiec tez sie wkurza.

U nas te 40 cali to już według mnie za duży, ale on chce to niech mu będzie. Gdyby ode mnie zależało to by mi wystarczył jakiś mniejszy za 1500 🙃 Moi rodzice taki mają Toshiby i jest według mnie ok, ale Łukasz oczywiście doszukał się w nim miliarda wad. Ja się nie mogę powstrzymać od kupowania masy ciuchów i niejednokrotnie nietanich (w lumpeksach nie umiem kupować, albo po prostu w Łodzi są marne), więc on też czasem sobie coś musi strzelić 😉 Potem się cieszy jak dziecko.

• Mamusie
Słodki 🙂 Karol też tak jak dziecko czasami. Jak kupiliśmy auto to był tak podniecony, że co chwile słyszałam jak to On nas kocha i jaki jest szczęśliwy :] hłe hłe.

Eee a Dady faktycznie walą szczochami. Zrobi jeden sik i śmierdzi jakby miał pełno przez co jestem posądzana i niezmienianie pieluch, no ale spoko ;]

Pytałam o szczepione, nikt nie szczepi dzidziów na pneumo? W sumie jakby młode nie szło do żłoba to tez bym nie szczepiła.

Filmik chwyta za serducho. Cudownie tak patrzeć jak dzidzióś się rozkoszuje wodą, ehh. Narodziny to CUD!

Ide bo wyjec ma faze.

fiku ja po rozmowach różnych i poczytaniu o tym postanowiłam szczepić na pneumokoki ale po roczku jakoś. Więc będę dopiero pytać w poradni. Zdaje mi się, że u nas to kosztuje 250zł i chyba 2 razy się podaje, ale ręki sobie nie dam uciąć, bo nie mogę znaleźć tej rozpiski co mi zrobiła pediatra na tej pierwszej domowej wizycie.

Fiku my szczepimy na pneumo, ale my mamy za darmo 😜 tzn. trzy dawki, czwarta już płatna
z tego co wiem też koło 3 stówek kosztuje a za infarnix 5w1 płacimy 135 zł 😉

dzień dobry 🙂
moja niunia dziś marudna, mało je, może po tym szczepieniu 🥴

• Mamusie
Po roczku dwie dawki 🙂 My lecimy jeszcze na trzech, im młodsze dziecko tym więcej razy kłute a już po 2 roku jedna dawka chyba, że się szczepi Synflorixem to dwie ale jest mniej polecany. Ewcia chyba niedawno szczepiła Zuzie 🙂
Kurde nie robilabym tego, ale co. Lady a Ciebie co skłoniło do zaszczepienia? 🙂