Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wsiaknełam w piwnicy, teraz Polka się obudziła wiec zacieszana lezaczku ja wasdoczytuje
zaraz dam jej papu i o 14 po siorke jedziemy
wziełam sie,za sprzataniepwinicy, jestemMISTRZ 🙂
pralnia wysprzatana na błysk, a nawet udało mi sie w jeszcze jednympomieszczeniu posprzatac gdzie są szafy,obudził się we mnie wypierdalator wiec eyrzucam wsyztsko, smieci mamy od zajebania, chyba trzeba na wysypicho podjechac bo inaczej to sie chyba nie da 🙂
a ile butów wywaliłam troszkemi skzoda, alenormalnie taka wilgoć się we wszystko wdała że szok
jutrokolejne pomieszczenie,i zejscie do piwnicy razem z półpietrem które robi za spizarnie a tam jest wszytsko, bocow domu wadzi to jeb na regał
z plusów- znalazłam spoko miniówkę-sukienkęnamoja 30-ste, fajne kolczyki troche nie moj styl, ale kupiłam je na wesele,zkryształkami swarovskego, tylko że poszłam w innych swarovskiego a o tamtych zpaomniałam 🙃
noi mam dwie pary spodni które trzebaprzerobić na rurki i bede spoko- chyba 🙂

fotoski piekne
ale wasze dzieicaki siadaja a ja sie ciesze bo pola odkilku dni wkoncu zaczeła siębez problemuprzewracac na brzuch, tzn.na kazdympodłozu to zrobi i widze że niema trudnoscijuż w tym, chyba ten zakazlezenia nabrzuchu w pewnymmomencie jaspowolnił, ale nadgonimy 🙂

fikumiku napisał(a):
Aaaale ja bardzo chce drugiego dzidunia 🙂 Tylko nie teraz. Chciałabym różnicę wieku około 6 lat jak u Izy 🙂 Zgadzam się, że mniejsza byłaby lepsza ale jak się teraz wpakuje w permanentne macierzyństwo to boje się, że ugrzęzne. Dlatego będę się pilnować. A jak przyjdzie czas to machne sobie taką śliczną dziewunie jak Wasze 😁 Chyba że będzie drugi siur to też się nie obraże. Miałabym wtedy dwóch bodyguardów 😁

Mi się wydaje,ze lepiej byłoby tak z pieluch w pieluchy. Bo potem naprawdę człowiek się odzwyczaja...wiem sama po sobie. Zazdroszczę koleżankom co mają różnicę wieku między dzieciakami tak do 3 lat, bo w sumie oboje naraz się wychowują, a u mnie duży chłopak i niemowlak - to jest dopiero sajgon. No i już się martwię, jaki będą mieli ze sobą kontakt, bo ja z bratem (5 lat różnicy) mieliśmy nie za dobry, nie lubiłam się z nim bawić, bo smarkacz, a on stale wył i mamie skarżył 🙃 teraz jest super. Zawsze gadałam,ze nie zrobię sobie dzieci z taką różnicą wieku,a zrobiłam 🙃 no ale jak tam kto woli 😁

• Mamusie
Pysia padła po jedzeniu, byłyśmy na spacerze w chuście, bo jednak kupiłam i nie żałuję. Wózek jak kloc, a sklep najbliższy malutki, więc chusta mega wygodna.
Astra w domu niby raz, ale w stajni często to cholerstwo lata, bleee. Moja babcia teraz ma manię na króliki i hoduje to szczurów jakoś nie widać. Dla małej trochę mięsa wezmę, przynajmniej bez chemii, sama średnio lubię. Jeszcze mam uraz z dzieciństwa jak mi dziadek kazał takiego trzymać, a on go kijem zabijał i potem skórę ściągał. Jak tak można dziecko męczyć... A wcześniej je karmiłam i głaskałam.
Fiku to za 5 lat razem robimy, bo ja w tedy też chcę. Jasne, że różnica mniejsza lepsza, ale muszę zrealizować swoje marzenia. 😉

Po szczepieniu. Ula oczywiście się zaniosła, jak za każdym razem 😞 Zestresowana wróciłam i na maxa zmęczona tym rykiem. Nie szło jej uspokoić 😞 Na szczęście następne dopiero po roczku.

Równiutkie 7kg i 71cm. Chuda tyczka, ale w normie 🙂

Ale Wasze dzieciaczki są fajne 🙂 Świetne zdjęcia 🙂 Moja siedzi ladnie, ale tylko na moich kolanach - bardzo stabilnie proste plecki trzyma. A na ziemi ona przede wszystkim odczuwa potrzebę przemieszczania się 🙂 Nie ma szans żeby usiedziala spokojnie dłużej niż 3s.

Mój Serdelek sam nie siada tylko głowę podciąga, ale za to jak ją posadzę to siedzi stabilnie i długo potrafi wytrwać, choć ja jej na długo nie pozwalam 😜 W ogóle z Jagódką w tym samym czasie i tak samo rozwijają się ruchowo, bo w tym samym czasie zaczęły się przekręcać co chwilę na brzuch, obie nie potrafią z powrotem na plecy jeszcze i obie podciągają głowę jak do brzuszków 😉

no moja też robi brzuszki 😁
rzadko kiedy jej się uda usiąść i też jej za bardzo sprawy nie ułatwiam, bo jej nie sadzam, ani nie podpieram, bo podobno to najgorsze co może być dla kręgosłupka, ale żebyście widziały jak ona się złości, jak uda jej się usiąść po ciężkich zmaganiach, a potem tak bezwładnie opada na bok 😁

• Mamusie
A ja własnie bym chciała tak sobie po czasie wpaść znowu w pieluchy :P Tak w zasadzie to chciałabym mieć trójkę - dwójke mniej więcej w tym samym wieku i trzecie po nastu latach do rozpieszczania hahaha. Ale tak jak Gulek - teraz czas na rozwijanie siebie i spełnienie marzeń 🙂 Może się ugadamy i spotkamy kiedy na brzuszku? 🤪

Z tymi szczurami porażka. Ja kocham zwierzęta wszystkie ale szczury jednak najwięcej świństw ze sobą wloką. Więc nie zdziwiłabym się jakby to z puszkami było prawdą. Niezły pech. A ja często puszki w ryju trzymałam, w zębach ;]

No i my po szczepieniu. Bobek był dzielny do momentu wciskania płynu, rozwył się. A dziś mieliśmy wzw i pneumokoki pierwsza dawka. Pytanko do tych, co szczepią - czym i za jaką kasę? 🙂 Ja brałam Prevenar 13, 3 stówki bez 5 gr ;]

No tak, ja to z innej perspektywy już patrzę, bo mam 23 lata i już dwójkę, a więc z głowy hehe więcej nie planuję, ale jeśli już mam wpaść, to chcialabym po trzydziestce 😜 albo najlepiej - wcale.
It's time for me to find a job 😜 no i te marzenia...Jezu, a ja mam w ogole jakieś...? 😮

• Mamusie
Astra to Ty siksa jesteś haha :P Nie no, masz tyle co mój Karolo 🙂 I jestes kobietą. Ale widzisz - młodziutka jesteś. Jak będziesz w moim wieku to Bartek będzie w 2 klasie pedałówy a Wiki skończy 4 lata. I świat stoi przed Tobą otworem 🙂 A ja muszę coś osiągnąć juuuż bo później będę czuła się za "stara". A i tak oczy otworzył mi Jasiek. Wcześniej miałam w dupie co robie, nie wiedziałam czego pragnę itp. Teraz jakoś tak postanowiłam się wziąć za siebie i nie marnowac zycia 🙂

Kurwa, znowu zakatowane dziecko, nie wytrzymam tego 😮

• Mamusie
Haha................
fajnie tak miec na karku 25 i dwojke dzieci.....a trzecie to moze na starosc sobie walniemy 🤪A moze lepiej wcale.............czas pokaze

Alan spi.......z placzem moj biedak zasypial.NAsmarowalam dziasla i spi.
Przebija sie druga jedynka 😠

Jutro mamy cwiczenia 🙂

Musze ksiazke z religi oblozyc folia,bo nigdzie nie ma takiej okładki 🥴 😠

iza, Niko poszedł do 1 klasy czy to zerówka jeszcze?
Witaj w klubie przebijających się jedynek, kurna tej mojej dziumdzi to ta prawa dolna jedynka chyba nigdy całkowicie nie wyjdzie 😠 normalnie jest połowa,a na drugiej połowie krwiak, naciągnięte dziąsło i marudzenie mam cały dzień... 🙃

No tak, Ty też z tych młodych mam z dwójeczką przed ćwierćwieczem. 😁

• Mamusie
no fajnie astra masz 🙂 ze taka mlodka z ciebie
ja w twoim wieku juz spotykalam sie z michałm, ale myslałam o spoko zabawie i szybkich samochodach,bo wtedy byla faza a rajdy 🙂
majka weszla do sdomu na caly ryj wydarla sie ze chce kupe i tym oto sposobem panna pola spala 20 min 😠 a ja odloge umyc musze

Masakra Kasia. Ja się naczytałam o tych molach gdy myślałam, że u mnie są, bo jednego zobaczyłam (na szczęście nie mam). I wszędzie piszą, że nie łatwo jest się pozbyć tego paskudztwa. Długa, uciążliwa walka. Podobnież jest jakiś środek chyba Raid jakiś co przyciąga przez feromony same samce i dzięki temu przestają się rozmnażać te mole, bo to chujstwo się bardzo szybko rozmnaża.

Co do macierzyństwa przed 25 u siebie sobie nie wyobrażam. Wiadomo jakbym wpadła byłabym przed faktem dokonanym postawiona to na pewno potem bym nie załowała, ale tak żeby planować to jeszcze nie był czas dla mnie. Najpierw szaleństwa w liceum i na studiach, potem sukcesy w pracy, więc właściwie wszystko poszło według planu 🙂 A ja oczywiście uwielbiam mieć wszystko zaplanowane. A różnica wieku między dziećmi według mnie 4-5 lat jest idealna 🙂 A przynajmniej jak patrzę wśród znajomych takie rodzeństwa jakoś tak najlepiej ze sobą żyją.

Z nogą będę żyć. Mam skierowanie do ortopedy, ale raczej to takie przetrenowanie jest jak dygam z tym wózkiem i dzieckiem. I lekarz mówi, że to nie od kręgosłupa, więc to najważniejsze.

Umówiłam wreszcie gościa na remont łazienki 😁 Magda mi kontakt dała, bo robiła niedawno u siebie i to jej dobry znajomy. W poniedziałek przyjdzie gość pomierzyć i kosztorys zrobić, a robota na początku października. Cieszę się strasznie, bo zanim wrócę do pracy 😁

Spadam na przytulanki 🙂

• Mamusie
hejo, moja duza ksiezniczka jak zwykle zadowolona z pobytu w pzredszkolu, tylko rano jej ciezko isc.
dzis spanko było, mimo ze sie zarzekała ze bedzie tylko lezec. Pani pusciła "aaaa kotki dwa" i zuzia odpłyneła w kraine snu, hehe i sie nie zsikała nawet.
potem zjadła arbuza na podwieczorek... musu z kaszy manny z syropem nie tkneła, a kaszke w sumie lubi. az mi sie przypomniały czasy dziecinstwa...mniam taka kaszka, tearz bym zjadła.
ale wiecie jak dogadzaja tym maluchom, dzis była zupa brokułowa, ponoc pyszna, i bitki wieprzowe w sosie chrznowym z makaronem, hehe i zuzia mówiła ze dobre miesko 🙂
nio a wczoraj nie wiem czy wam pisałam zupa biały barszcz z kiełbaska, chyba nie zjadła, a na drugie klopsiki w sosie smietanowo-cytrynowym. takie wyszukane dania.
jutro wychodzi na to ze zje sniadanko bo jest cos i parówka z keczupem, bardzo lubi raz na jakis czas,. chyba ze cos jej nie podpasuje. zobaczymy co powie, wiec sniadanie w domku ograniczymy do minimum.
opłaciłam 35zł za ubezpieczenie, w srode za tydzien zebranie, o 15. co za durna godzina. ja mam tesciowa i nie pracuje akurat, ale ci co pracuja co maja powiedziec. zwolnic sie chyba z pracy troche, bo co pozostało.

dziewczyny spią a ja lecha shandy pije. jakos czasami mam ochote, na pół z mezem walę 🙂 hehe

hej 🙂

bylyśmy wczoraj u lekarza, wszystko ok tylko za miesiąc mamy powtórzyć badania krwi
zaliczyłyśmy szczepienie, było troszkę płaczu, ale naklejka "dzielny pacjent" odwróciła troszkę uwagę 😉 Wikusia chciała ją zjeść 😜

znajoma wczoraj wysłała mi linka
http://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ
poryczałam się ☺️ wzruszają mnie takie maleństwa
w ogóle ześwirowałam na punkcie dzieci ☺️