Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

astraaa napisał(a):
mulant 🤪
na kulminację hormonów sex dobry 😜
jo wczoraj tak wieczorem zjebałam swojego że chyba z miesiąc się do mnie nie odezwie cały dom mnie słyszał a czemu bo mi dotykał nogi czego nie lubię 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

mulant napisał(a):
astraaa napisał(a):
mulant 🤪
na kulminację hormonów sex dobry 😜
jo wczoraj tak wieczorem zjebałam swojego że chyba z miesiąc się do mnie nie odezwie cały dom mnie słyszał a czemu bo mi dotykał nogi czego nie lubię 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

😮

jesteś mistrzem 😁 hahaha
zeby wszystkie małżeństwa miały tylko takie powody do kłótni to by było super haha
masakra 😁
to końskie zaloty może były, a Ty zaraz z krzykiem...niedobra Ania jesteś 😜

No pacz Iza,
ja bym chciała na spacer,a moje dzieci tną komara aż świszczy 🤪
Bartek wrócił z tego kombajnu czorny jak murzyn, tylko te wielkie ślepia mu było widać, ziemię nawet w tyłku miał 🙃 woda po kąpaniu błoto.
wypił kakao i usnął,a Wika to śpi gdzieś od 13:30

Dom ogarnięty, ja też - bo byłam u fryzjera, dzieciak śpi, mąż poszedł gdzieś z kumplami.

Biorę się za książkę Tracy Hogg, bo młodą muszę zmusić do spania w nocy, już nie daję rady 😞 Dziś znowu 5 pobudek do 5 rano, a potem mocno przerywany sen do 7 (ja już nie zmrużyłam oka).

Gluten się chyba przyjął 🤪 Wreszcie!!! Daję jej pół herbatnika do słoiczka i kupa super 🙂 Jakieś zaćmienie umysłu miałam, że nie wpadłam sama na to wcześniej, że problem może być związany z mlekiem, na którym kaszka jest robiona ☺️ Jeszcze przez tydzień niech tak je, jak wszystko nadal będzie ok, to potem kupię kaszkę mannę z bobovity.

Dzieciak mi się rozpełzł po mieszkaniu, trzeba uważać, żeby jej nie rozdepnąć 😉 Lada moment zacznie raczkować 🤪

Raport zdany, wracam do czytania i spać!!!

Kasiu, ja daję deserek owocowy przed południem, obiadek około 13-14, a przed kąpaniem kaszkę - na gęsto, łyżeczką podaję.

Czekam na swojskie jajka,teściowa ma załatwić, żeby żółtko zacząć podawać.

A tak przy temacie teściowej - stwierdziła że kupi nam mopa na rocznicę ślubu - mam się cieszyć czy szukać podtekstów i się obrazić?

Jeszcze mi się przypomniało, co miałam Wam napisać - Ula zaczyna mnie odstawiać, nie chce za bardzo cyca w dzień, woli butelkę 😞 Przyzwyczaiła się za bardzo, jak ją mąż dokarmia, gdy jestem w pracy.

• Mamusie
leliva napisał(a):
Kasiu, ja daję deserek owocowy przed południem, obiadek około 13-14, a przed kąpaniem kaszkę - na gęsto, łyżeczką podaję.

A tak przy temacie teściowej - stwierdziła że kupi nam mopa na rocznicę ślubu - mam się cieszyć czy szukać podtekstów i się obrazić?

A jaką kaszkę dajesz? Tą z glutenem czy zwykłą manną? Ile tej kaszki? Na swoim mleczku robisz? Czy na wodzie? Ale później jeszcze cyca dajesz chyba nie?

• Mamusie
astraaa napisał(a):
a ja włos wyprostowany, namaluję sobie jeszcze tylko twarz na ryju i potem do znajomych, i na retro party 😎
nie chce mi się 🙃

Hahahahahahaha jebłam 😁 😁 😁

Kasiu ja jak pisałam deser - pół słoiczka - wale do kaszy przed kąpielą 🙂

Leliva, nie obrażaj się 🙂 Zawsze to trochę kasy w kieszeni. Moja siostra np na pierwszą rocznicę ślubu dostała od teściów te takie tabliczki a'la rejestracyjne z imionami i skarbonkę :P
Symbolicznie niby, ale już wolałabym jakiś wazon czy coś innego PRAKTYCZNEGO 😁

Idziemy się zaraz kąpać. Jasiek robi się ostatnio coraz bardziej szurnięty. Zaczynam podejrzewać, że jak Go robiliśmy to Karol był zjarany 😮

• Mamusie
sztunia napisał(a):
hej wogóle

ja mam jebca na punkciepodłog,wsumie zobdarzona chyba łapemogępodać 🙂
ja myje na kolanach janem niezbednym z mikrofibry własnie 🙂
mam kafle na wysoki połysk i mnie wkurzaja plamska

alanku całus d ciotki

witajcie w dniu w którym wysłałabym dzieci w kosmos, Majka nawet spoko,ale tu jej spinka spadła ryk, tu sie potknęła ryk, tu chciała sprawdzic czy polizeby rosna ryk, tu pola panadol dostała,aczemu nie ona ryk, a jestem głodna ryk, a wysypało mi się ryk
a pola niespokojna na maxa, spac nie moze, kreci się, a ja nic w gebince nie widze i juz nie wiem, dałam jej ten panadol i teraz spi, ale dzieki bogu ze mam chuste, to mi w niej usneła, bo bidok tak cchiał sie tulic,a mnie plecy tez bbola po porzadkach, a to dopiero poczatek 🙂

no i skonczyłam mój ogródek 🙂
teraz tylko przygotować wszytsko na zimę, ale to jeszcze....
i planować nastepne akcje na wiosnę, bo jużmam pomysłów że ohohoh

hejo hejo, ja na chwilke, ciemna noc u rodziców. podczytam was potem, w domku.
sztunia witaj w klubie mam dzieci niespokojnych. moja Iguska wczoraj po przyjezdzie była niespokojna, po kąpieli nie zasneła przy cycu jak zwykle tylko sie miotała, płakała itd. dałam jej na noc pzreciwbólowy i zasneła cudem o północy a dzis rano gile z nosa leca 😞 zaraziła sie od Zuzi katarem, albo co ?? moze zeby bo wsyztsko wkłada do buzi i sie denerwuje i płacze, jakas maruda kiepska. wygląam tych zębów bo to niemozliwe jest zeby od tego kataru. a mzoe i tak.
zuzia juz prawie zdrowa, zobaczymy co dalej bedzie.
w pt było super w pzredszkollu i dostała od nas swoja ulubiona Barbie syrenke, szczesliwa. teraz mówi ze w poniedziałek tez idzie i dziadkom i innym opowiada. ale juz jest duza dziewczynka 🙂
lece spac chyba bo jutro bede nietomna. buziale mamuski.

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Ale kaszkę to chyba z Bobovity kupię bo ponoć po tych Nestle i Wikusia Astrowa i Igusia kupki miały fuj.
A z Bobovity są jakieś z glutenem? Ja mam tą z Nestle co wy też macie.
Zastanawiam się kiedy kaszkę na wieczór małej zacząć dawać hmm. 🙂

jest mleczna kaszka manna po 6 miesiacu, w niebieskiem torebce, jak reszta mleczno-ryzowych. i ja ją daję Iguśce do słoiczka. i jest ok. a samej kaszki narazie nie daje juz.

kasia_sztuk napisał(a):
leliva napisał(a):

A jaką kaszkę dajesz? Tą z glutenem czy zwykłą manną? Ile tej kaszki? Na swoim mleczku robisz? Czy na wodzie? Ale później jeszcze cyca dajesz chyba nie?

Kasiu, kaszka manna to jest właśnie ta z glutenem. Daję jej mleczno-ryżową o smaku waniliowym - z bobovity, już na mleku modyfikowanym. Zjada ok. 100ml przed kąpielą, a przed samym spaniem dostaje cyca, ale tylko parę łyków, kaszka ją nasyci.

• Mamusie
No ja tą kaszkę też będę dawać jak malutka skończy 6 miesięcy. A w przyszłą środę podam jej gluta 🙂
Młoda się coraz bardziej dźwiga z pozycji leżącej 🙂 lada chwila i będzie siedział skubaniec mały 🙂
Wczoraj ją brzusio bolał i nie umiała bączka puścić, ale masażyk i herbatka koperkowa dały radę 🙂
Matka kapusty trochę zjadła, głupia cipa.