Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Łukasz się źle czuje i nigdzie nie idziemy :/
A ja mam piękne włosy 🤪 🤪 🤪
I patrzcie co znalazłam, taniej jak w Tesco nawet z przesyłką wychodzi za jedną pieluchę:
http://allegro.pl/pieluchy-pampers-active-baby-midi-3-4-9kg-224szt-i2463731154.html
Już zamówiłam, bo mnie te Active Baby przekonały.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Lady to i tak więcej Cię wyniosło bo płacisz 146,99 + 15 zł za kuriera tj 161,99 za 224 pampki, a ja za 185 zapłaciłam 110 zł czyli wychodzi 0,59 za jednego pamperka a Ty masz 39 więcej więc 39x0,59 = 23,01 czyli zakup 224 szt wyniósłby mnie 133,01 🙂 ale ścisły umysł matematyczny ze mnie 🙂
Dziecię me już wykąpane i karmione właśnie, ale o spaniu to ona raczej nie myśli 🙂

• Mamusie
Lady ale Jagódka przy Twojej Werce to maciupek 🙂 ona ma chyba niedowagę jakąś co nie?
Mojej koleżanki 8-mio miesięczna córcia waży 6460g 😮 malusio strasznie, jedzie z nią w sierpniu do szpitala w Szczecinie i lekarze będą jej robić badania dlaczego dziecko w ogóle nie przybiera na wadze 😞 a mała niby je 4 razy dziennie mleko i kaszkę, z polarmów stałych niestety niczego nie chce jeść 😞

• Mamusie
Moze taka uroda dziecka - oby 🙂 Ostatnio mojej siostry szwagierka pytala jak tam Jas, jak powiedziala ze wazy prawie 8 kg to Ona byla w szoku bo Jej córa tyle wazyla majac rok 😜 Teraz ma 4 i wazy chyba ze 13. A Karola mama jak szla do 1szej klasy czyli lat 7 wazyla 16 kg 🙂

No coś źle policzyłam. Ale mi w sumie i tak się opłaca, bo w Tesco nigdy nie robimy zakupów, więc jakby tam specjalnie jechać to akurat za benzynę wyjdzie ta różnica.
Jagódka ma niedowagę, ale lekarz nie każe jej dokarmiać. Co chwilę jest przystawiana i nawet ostatnio trochę schudła :/ Werka duża nie jest bo przecież 6kg teraz waży, ale przy Jagodziance to olbrzym 😉

• Mamusie
Jejku...........babska helołłłłłłłłłłłłłłłl!!!!

My po Kosciółku,obiad zjedzony............ale sie najadłam.
Niko tez duzo zjadł.4 kluski i kotlet sredni.Jak na niego to mega duzo 🤪

Na 15 jestesmy umowieni z kolezanka 🙂
Pozniej chce nad jezioro jechac pospacerowac.

Lisek znowu byl 😠Pil wode z basenu 😠Woda obowiazkowo do wymiany 😠

fikumiku napisał(a):
Astra napisał(a):
hejo ja u mamy, ale nalog forumowy to nalog 😁 doczytalam dopbranoc 😁

Żeś miała co czytać, ohoho 😁

Dzień dobry 🙂 Jasiek już chyba na dobre będzie się budził wcześniej. Moja diagnoza: Dorasta i potrzebuje więcej żarcia ;] Dziś marchewka 🙂

No tyle miałam do czytania,że kurwa wątek straciłam 😁

My wróciliśmy, dzieci wykończone śpią, ja bym z chęcią zrobiła dokłądnie to samo, co one, ale trzeba się rozpakować 🙃

Kasia, na ulotce masz wszystko napisane, to zależy który to dzień. Ale ja bym przerwała branie i po okresie zaczęła nowe opakowanie.

Słuchajcie, zajrzyjcie w buziole swoich dzieci, bo ja dzisiaj o malo zawału nie dostałam i nie wiem, czy to normalne,że tak jest, czy wszystkie dzieci tak mają, czy tylko mojej po prostu idą...KŁY!!!
Oglądałam jej dzisiaj dziąsełka i w miejscu gdzie będą górne kły ma takie białe,widoczne przez dziąsla, wypukłe coś na kształt wychodzących ząbków 😮 daję miesiąc i bedą na wierzchu 🙃 Ale kurwa...kły? Tak na dzień dobry?
Wampira powiłam czy co... 😮

Był problem z kupą, najwidoczniej zmiana wody jej nie służy, bo taka sama akcja już raz miała miejsce po powrocie od mojej mamy. Ale tatuś dzielnie brzuszek wymasował, bąki poszły i kupka, niby ładna, ale mega smierdząca 🙃 Teraz wykąpana, po rumiankowej herbatce usypia już zupełnie spokojna 🙂

• Mamusie
Nie mam ulotki a okres nie wiem czy dostanę bo karmię cały czas, a poza tym te tabsy bierze się ciągiem bez żadnej przerwy, jakbym dostała po odstawieniu ich okres to już później nie mogę ich brać bo nie są skuteczne, a wkładki nie dam sobie założyć o nie. U nas na dole też tam gdzie kieł ma napuchnięte dziąsełko, zobaczymy co z tego będzie. Michał po kąpieli tak intensywnie całoqał malutką, że ze śmiechu aż się porzygała bo wpycha sobie prawie całą rączkę do buziola 🙂 ale ten śmiech jest nie do opisania 🙂 coś niesamowitego 🙂 kocham te moje dwie żaby 🙂 Michał tak się śmiał z tego jej śmiechu, że aż czerwony był i miał łzy w oczach 🙂

• Mamusie
Mała perełka już grzecznie śpi.
Cały dzień nas męczyły dziąsełka....... 😞
Mało spał,ale ogólnie był bardzo grzeczny.

Ide psiarnie nakarmic i na rowerek wskocze.

Kolezanka pchwalila mnie,ze z wagi zlecialam 🤪Sie ucieszylam 😁
Narescie brzuchol mniejszy jest.

Ide Niko polozyc,bo juz mi tu mowi .........mamus daj mnie juz do łóżka 🙂
Nos ma Niko zawalony 😠

• Mamusie
Kurde a ja oglądałam przed chwilą zdjęcia Marysieńki Kasieńki jak była taka maleńka, aż się poryczałam 😞 jejku jak ten czas leci, taki okruszek był, a teraz taka panna rośnie 🙂 uwielbiam tego malucha, jest cudowna i zabiłabym jakby ktoś jej krzywdę wyrządził! Tą matkę Madzi to jakbym dorwała w ręcę to najpierw bym jej wyrwała wszystkie kudły a później tak jak Astra mówiła nabiła na pal albo na dwa pale, jeden w dupę a drugi w pipę i żeby obydwa przez gębę wyszły! Sorry ale jestem tym tak sfrustrowana, że aż się gotuje we mnie. Wszystkie zwyrodniałe matki do jednego kotła i do gazu wywieźć!
Idę do męża do wanny, dzisiaj nie ma unga bunga bo nie wzięłam tych tabletek, a on jutro wyjeżdża do Londynu buuuu 😞(

U nas dziś była pierwsza marchewka. Stwierdziłam, że nie będę czekać do 4 miesiąca skoro już nawet Wiki i Maniek są młodsze i posmakowały czegoś innego. Uroczyste podanie marchewki zostało uwiecznione na zdjęciach 😁 Nasze małe kochane słoneczko w pewnym momencie tak prychnęło tą marchewką, że i mama i tata byli cali upaprani, choć już przygotowani do wyjścia do dziadków 😜 Ale smakowało jej 🙂 Ciekawe jak jutro z kupą będzie.
Teraz już oczywiście lula, bo dzień był pełen wrażeń. Gaduliła z dziadkami, była w parku na spacerku. Przeszły jej jazdy z moim tatą tak po prostu. Teraz się chichra na jego widok bardzo głośno 🙃

Jutro znów będziemy datę "ślubu kościelnego" ustalać 🙃 Chociaż podobnież ten nowy proboszcz jest już na urlopie. Moja Magda do mnie właśnie dzwoniła, że jej partnera znajomy proboszcz odmówił chrztu Jagódki choć byli przekonani, że nie będzie problemu. Też im kazał razem ze ślubem to zrobić. Jakby co mam już 2 kościoły, w których takich problemów nie ma. W jednym nawet ochrzcili bliźniaki beż ślubu kościelnego rodziców i bierzmowania jednej chrzestnej. Podobnież można wybrać zamiast rodziców chrzestnych świadków chrztu i tacy nie muszą mieć sakramentów. Tylko mało, który ksiądz przyznaje, że jest taka możliwość.
Ciekawe jak tam u Sztuni po imprezie 🙂

Hahah Łukasz nauczył mnie parkować na parkingu nadziemnym w Galerii Łódzkiej. Wyciągnęłam go wczoraj do Galerii, bo miałam bon do Orsaya ważny do przyszłego tygodnia, a że on "UWIELBIA" zakupy z babą to postawił mnie przed faktem dokonanym. Najpierw ściemniał, że mi pokaże miejsce do zaparkowania gdzie zawsze jest miejsce i nie trzeba kombinować. No i mnie tak poprowadził, że nie miałam wyjścia i musiałam wjechać na ten parking. Nawet przeżyłam zjazd stromy przy wyjeździe. Wiem, że to strasznie głupie, że się tego bałam 🙃 Teraz będziemy z Werą jeździć na zakupy 😁 Nie wiem czy Łukasz nie pożałuje, że przełamał mój lęk 🙃

• Mamusie
hejo

my dzisiaj chrzest POlki
było zacnie,
Pola jak przystało na anioła- pieknie wyglądała
w kosciele była grzeczniusia,oczywiscie drzemała
polanie głowy lekko jąr ozbudziło ale ogólnie bez fochów
w restauracji jak zapadła w drzemke tobtłamw szoku bo raczej jej siętakie spanie nie zdarza
tymbardziej że było dosyć głosno 🙂
ale restauracja mnie nie powaliła
jedzenie takie sobie, znaczy obiad
zimna płytal epsza
🙂
Majka aż trzy razy się przebierała
raz wpadła do stawiku
drugi raz się posikała
nie spała w ciagu dnia wiec padła jak beton o 19.30
po kapieli zmamusia pod prysznicem
bo była jeszcze cała w piachu,boobok było boisko do siatki
imajka byłazachwycona takogromną piaskownicą

fotorelacja póxniej 🙂

kasia ty bierzesz cerazette
jak zappomnisz to bierz dalej,tylko przez pierwszy tydzien niemaochrony,z tego cojapamietam tak jest

jestem wymeczona strasznie
głowamnie boli
jutromamy iść na szczepienie topostaram zaliczyc lekarza tez dlamnie

• Mamusie
wróciły do zywych..............

Sztunia fajnie,ze Polka byla grzeczna.
Co do restauracji to czasami mozna sie wku..........płaci sie,a oni w kulki leca.

Zmykam juz do lozka.............i czekam na foty.
Dzisiaj odebralam obrazek od dzieci............sliczny jak dla mnie.
Teraz wyjatkowe miejsce musimy nadac........chyba sciana w duzym pokoju 😉
Dla mojej mamy tez mi zrobi.Ucieszy sie babcia 😁

• Mamusie
Lady, żaden ksiadz tak na prawde nie ma prawa odmowic chrztu. Wiem, ze chuje maja to w zwyczaju, ale jak odmawia to prosic to na pismie i heja do kurii ;]

My tez dzis zarlismy pierwsza marchewe 🙂 Myslalam, ze da sie uniknac upaprania. Nie da 🙃
Potem poszlismy na dluuugi spacer do centrum. Bylo super tylko glupia matka sugerujac sie pieknym sloncem nie wziela folii przeciwdeszczowej a zaczelo padac ;] heh.

Udostepnilam fote rastamanka i czekam na Wasze 🙂