Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry 🙂
A co się stało,że ja byłam ostatnia, a dziś jestem pierwsza? Gdzie się pochowałyście 😜

Ale pospałam, nawet moje dzieci do 9 spały. Rozregulowałam się totalnie, jakoś mi dziwnie jak tak późno wstaję 🙃 nie mogę się ogarnąć.
Wikuś leży z czkawką bo się śmiała do ręcznika 😮 😁
A ja piję kawę i może coś zjem.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej ja byłam wczesniej ale jakos nie napisałam nic. brak mi weny 😞
Igusia moze odrobine lepsza, dostała wczoraj IbufenD na noc, ale dzis rano znów jak wytarłam, wyczysciłam te nosek sie lało i sie dzidzius meczył, wiec znów dałam, to pzreciwzapalne wiec mzoe jej pzrejdzie szybciej. okropny ten katar ... fuj....
rano tez pzreboje z zuzia, nie wspominam na szybkiego pranej poscieli po zsikaniu... czyszczenie noska, tez z nia walczymy bo za nic smarkac nie chce... i nie mam na nia pomysłu... mzoe cos doradzicie, jak zachecic. niby idzie i smarcze w chusteczke, przy mnie nie chce tylko w pokoju, cos tam zawsze wyleci, ale ona sama dobrze nie wytrze i zaraz wciaga reszte i wynik jest niesatysfakcjonujacy. dobrze ze w ogole chce smarkac, ale gilki gdzies tam dalej i w ogole.... 😞
jakos tak sie zasmuciłam po tym wczorajszym dniu, bo nie jadła, nie spała, zsikała sie i przyszła jakas okropna maruda. ale dzis juz rano lepiej.. i w przedszkolu od drzwi powitała ja kochana Pani Tosia, wiec mzoe dzis juz bedzie ok. jakos sie teraz buntuje ma gorsze dni 😞 a matka juz rozmysla...

Astra fajne focie, gratki. Wikusia sliczna królewna, a Tobie bardzo do twarzy w takim kolorku 🙂 super 🙂

miłego dnia 🙂

PS> tez kawke pije, niunia sie na macie pzrewala, tzn siedzi i za pałąki szarpie.

Ewcia, ja dałam foty gdzie za wiele mojego cielska nie widac, wyglądałam jak krowa i to widać na reszcie fot, ale tu juz cenzura 😁

Wikusi tez w tym nosie cos brzeczy, ale nic nie wyciagnelam z niego.
Co do nauki smarkania to my się z Bartkiem uczylismy przez zabawę, udawaliśmy królika czy cholera wie co i tak nosem wydmuchiwaliśmy, nie umiem Ci Ewcia wytłumaczyć, w każdym razie się nauczył 😁

• Mamusie
Hejo.
A moja mała jest nieznośna od 3 dni. Zbliża się godzina 16/17 i włącza jej się taki maruder, że szok 😞 nie chce w ogóle leżeć, wkurza się. Chciałaby już siadać ale jeszcze jej to nie wychodzi. Nie chce sama zasypiać w dzień, tylko przy cycu zasypia.
Ehhh jakoś to przeżyje, nie mam wyjścia. W ogóle Manię tak wzdryga jakby jej zimno było 😉 śmiesznie to wygląda 🙂
Idę bo wyjca włączyła. Śpiąca już jest.

• Mamusie
astraaa napisał(a):
Ewcia, ja dałam foty gdzie za wiele mojego cielska nie widac, wyglądałam jak krowa i to widać na reszcie fot, ale tu juz cenzura 😁

Wikusi tez w tym nosie cos brzeczy, ale nic nie wyciagnelam z niego.
Co do nauki smarkania to my się z Bartkiem uczylismy przez zabawę, udawaliśmy królika czy cholera wie co i tak nosem wydmuchiwaliśmy, nie umiem Ci Ewcia wytłumaczyć, w każdym razie się nauczył 😁

jak krowa?? Astra weź, na tych co dałas supcio. sukienka , kolor bardzo mi sie podoba i z czernia fajnie wspołgra. A Ty masz znó czarne włosy czy tylko tak na zdjeciach wyszły...
z tym nosem to jakos popróbuje... moze mi sie uda cos wymyslic. ale dzis nie chciała rano a jak frida ciagneła to juz nzaczyna sie jakis cholerny zielony 😞 i dupa... jakies choróbsko sie rozwinie ostre, jeszcze jak nie da tego wyczyscic.

malusia zasneła... ja wczoraj wieczorem poprasowałam, jak juz sie naposcieli rozpedziłam, dom w miare ogarniety, nie mam jakos weny zeby na błysk sprzatac, doła jakiegos mam...

nie mam czarnych włosów, mam jasny brąz, ale tak powychodziły na tych co dałam, mam kilka na dworze to mi wyszły jak blond jakiś słomkowy 😁

ewcia ja to chyba nigdy nie posprzatam na błysk 🙃

• Mamusie
Jakiś pomysł na obiad macie? 🙂
Moje cycki produkujtaką ilość mleka, że w szoku jestem. Jak mała ciągnie jednego cycusia to czuję jak ten drugi zaczyna napełniać się mlesiem i przecieka 🙂 ostatnio piję 2 butelki wody dziennie i to chyba dzięki temu 🙂
Od jutra zaczynam pracę u Michała w firmie 🙂 I za dwa miesiące pójdę na urlop wychowawczy. A pensję mąż będzie i tak mi wypłacał i tak, bo z zusu już nie mam żadnych świadczeń.

ja na obiad dzisiaj robie ziemniaki i sledzia w smietanie, bo za mną chodzi 😉
napaliłam w piecu i już się robi cieplutko 🙂
A za oknem szaro i pada.'

Mykam zjeść sniadanie, bo bartek marudzi,że chce się uczyć angielskiego na kompie, więc mu włączę na trochę 😉

• Mamusie
ewcia napisał(a):
malusia zasneła... ja wczoraj wieczorem poprasowałam, jak juz sie naposcieli rozpedziłam, dom w miare ogarniety, nie mam jakos weny zeby na błysk sprzatac, doła jakiegos mam...

ja tez ostatnio kiepsko z humorem

ale sprzatam na raty i to do blysku jeszcze daleko
ciagle cos ,albo ktos mi przeszkodzi 😠

wczoraj znajomy na neta wparowwal
jak dzwonil to duzy pokoj byl w miare ogarniety tylko wszystko stalo na stole,kojcu od mlodego ....nic tylko latalam z motorkiem w dupie.
Mam nadzieje,ze kuchnie uda mi sie dzisiaj zrobic
firanka juz w pralce

Ja nie pospałam, bo od 5 męczyła mnie znów alergia i kręciło w nosie i piekły oczy, a do północy oglądaliśmy film. Więc z jednej strony cieszę się na deszcz, bo mi od razu przechodzi. Próbowałam brać Claritine Active i nawet to nie pomaga.
U mnie dziś zapiekanka makaronowa z Gorgonzolą 🙂

• Mamusie
astraaa napisał(a):
nie mam czarnych włosów, mam jasny brąz, ale tak powychodziły na tych co dałam, mam kilka na dworze to mi wyszły jak blond jakiś słomkowy 😁

ewcia ja to chyba nigdy nie posprzatam na błysk 🙃

nio takie ciemne wygladaja na tych fociach. jakbys miała kruczoczarne, jak kiedys. daj jakies z jasnymi, nawet nie na fb tylko tu u nas i wyrzucisz potem

moja mała spi 🙂 ciekawe ile z tym noskiem biednym sie uda.

a ja teraz z nia walcze, daje słoiki, staram sie cyca nie dawac, odczekuje, jakby do anstepnego karmienia, narazie tak na swobodnie ale z atydzien juz rezygnuje i wprowadzam o stałej porze konkretne posiłki. tylko kurcze mi tej kaszki brakuje, bo mam owoce ok 10-11, od 13 obiadek czy zupke, a rano ok 9 u zuzi była kaszka. chyba ze spróbuje dac teraz, jzu troche odczekałam, mzoe teraz bedzie ok.
astra a Ty wikusi próbowałas dawac jeszcze czy wstrzymujesz sie??

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Moje cycki produkujtaką ilość mleka, że w szoku jestem. Jak mała ciągnie jednego cycusia to czuję jak ten drugi zaczyna napełniać się mlesiem i przecieka 🙂 ostatnio piję 2 butelki wody dziennie i to chyba dzięki temu 🙂
Od jutra zaczynam pracę u Michała w firmie 🙂 I za dwa miesiące pójdę na urlop wychowawczy. A pensję mąż będzie i tak mi wypłacał i tak, bo z zusu już nie mam żadnych świadczeń.

jak to prace zaczynasz?? na niby?? na papierze, czy idziesz naprawde??

• Mamusie
Kurwa znów mam mole. No ja pierde.
Wyrzuciłam wszystko co możliwe, ale wyrzuce tym razem wszystko jak leci. Nawet do szafy z ciuchami wlazły. Mam brzyda jak cholera, szafą zajmie się Michał a ja skrzynią.
Masakra. Ja tam nigdy na błysk nie sprzątam bo to nie ma najmniejszego sensu. Owszem odkurzanie, mycie podłogi raz/dwa razy w tygodniu i wycieranie kurzu to starczy. Firanek nie mam więc problem z głowy 🙂 zjem śniadanie, pościel wyniosłam bo słonko pięknie świeci. I zabieram się za te skurwysyny mole. Bleeee obrzydliwe są, kupiłam dwie pary rękawic gumowych i obie pary nałożę, bo inaczej nie dotknę tego gówna. Moja teściowa ma zatrzęsienie moli w domu i podejrzewam, że oba je przyniosła :/ bo nigdy nie mieliśmy z tym dziadostwem problemu.

• Mamusie
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):

Na papierze 🙂 żeby mieć świadczenia wszystkie 🙂

jak to prace zaczynasz?? na niby?? na papierze, czy idziesz naprawde??

• Mamusie
a ja mam doła jak nie wiem co 😞
znów sie pierdzieli jak to we wrzesniu. wczoraj tesciowa była na badaniach;( i ponoc znów ruszyło, chyba ma przerzuty na wątrobę ;( boże załamie sie chyba na maksa, nawet nei wiem czy dadza kolejna chemie, bo juz jest słaby organizm. i ona mówiła ze jak ma umierac to ze swoimi włosami, miała za niecały miesiac zwalac peruke... kur... z tym wrześniem zawsze sie wtedy zaczyna. i juz nam chyba babcia na pilnowanie odpada 😞 Boze, ma przyjechac ok 11-12 do Igi a ja do sklepu pojade. jak tu rozmawiac jak ja sie cała trzęsę 😞
;( ;( ;(

• Mamusie
ewcia napisał(a):
a ja mam doła jak nie wiem co 😞
znów sie pierdzieli jak to we wrzesniu. wczoraj tesciowa była na badaniach;( i ponoc znów ruszyło, chyba ma przerzuty na wątrobę ;( boże załamie sie chyba na maksa, nawet nei wiem czy dadza kolejna chemie, bo juz jest słaby organizm. i ona mówiła ze jak ma umierac to ze swoimi włosami, miała za niecały miesiac zwalac peruke... kur... z tym wrześniem zawsze sie wtedy zaczyna. i juz nam chyba babcia na pilnowanie odpada 😞 Boze, ma przyjechac ok 11-12 do Igi a ja do sklepu pojade. jak tu rozmawiac jak ja sie cała trzęsę 😞
;( ;( ;(

kurde................................musicie byc dobrej mysli,a ona silna

• Mamusie
ja nie wiem jak z nia rozmawiac, mówiła ze chemii nie chce, nie wiem jak ją podniesc na duchu juz. sama jestem zdruzgotana, tyle co ta kobieta sie nacierpi 😞 za co?? za to ze tyle lat była sama na gospodarce, z 4 dzieci została sama, młoda i non stop cos, i kur... juz te przerzuty do płuc i teraz kurwa mać to jeszcze, na dokładke zeby za lekko nie było 😞