Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

Witam się w takim jakimś kijowym nastroju.. śpiąca, ból głowy i jeszcze pogoda rozchwiana.. raz słońce raz deszcz :/ Nic mi się nie chce..

Kasia nieustającej miłości na następne lata!! 🙂 🙂 My mieliśmy w poniedziałek trzecią rocznicę 🙂

Rosi super waga Zojeczki!!!

• Mamusie
Hej mamusie 🙂
moje dziecię tradycyjnie dwie pobudki w nocy zrobiło, głodomor mały
z netem nadal mamy problemy, coś z kablem przyłączeniowym się dzieje
A Tosia z tego co czytałam to dwa dni temu wybierała się na spacer z Jasiem, w chuście debiutowali 🙂
Może Jaśkowi tak się podoba że jeszcze chodzą 😁

• Mamusie
Aniu, tak małemu wyszło jedno z bardzo kiepsko bioderko, a drugie oslabione, kazal nam szeroko pieluchowac, to kupilismy taki gadzet na allegro i zdaje to egzamin bylismy ostatnio na kontorli i poprawilo mu sie znacznie jeszcze mamy miesiac nosic i powinno byc elegancko 🙂 ten pas jest z pozszywanych pieluch flanelowych nie jest to grube wiec nie ma ryzyka znieksztalcenia kregosupa. Ortopeda i pediatra a nawet fizioterapeuta u kktorych bylismy mowili ze to jest bardzo dobre 🙂

• Mamusie
Morskooka moja koleżanka też to stosowała i wszystko małemu dobrze się ułożyło, także u Was na pewno też tak będzie 🙂

A ja dzwoniłam do ośrodka i konsultowałam z lekarzem przeziębienie Jaśka (nie ma goraczki więc nie wlokłam go póki co do przychodni) no i mam mu podawać Cebion w kropelkach (coś jak wit C) i do nosa krople Nasivin Soft. Zobaczymy... Kurcze tylko jutro ta rehabilitacja i nie wiem co robić 🤢 Już tyle czekaliśmy a z drugiej strony wyciągać go z domu...:/ Sama nie wiem

• Mamusie
Witam mamcie! Podczytuje was ale nie mam czasu sama pisać 😞 Zwracam sie do Was o rade i pomoc. Moja Ala w poniedziałek zrobiła 10 kupek w ciągu dnia z przewagą o suchej konsystencji. Dodam że zwykle robi max. 3. We wtorek zrobiła jedną wieczorem i tyle. W środe nic, a dziś już do tej pory 5 🥴 Troche mnie to martwi i nie wiem czy mam z tym iść do lekarza czy jeszcze poobserwować.. Dodam że mała karmiona jest mlekiem modyfikowanym i nie ma innych niepokojących objawów. Czy któraś z Was miała podobny problem?
Buziaki dla wszystkich maluszków 😘

• Mamusie
hej Niesia 🙂

mam podobne zdanie jak dziewczyny- 10 to chyba dużo tym bardziej że nie ma tu żadnej regularności- w 1 dzień 10 w następny w ogóle a wydaje mi sie że Dzieci powinny mieć jakiś schemat np 3dziennie albo 1 w tygodniu jak Kornelka dlatego ja bym sugerowała kontakt z pediatrą choćby telefoniczny
buziaki dla Alci 😘

• Mamusie
Ilka nie wiem co mam Ci doradzić.. 🤨 może poczekaj do jutro i zobaczysz jak będzie- jaka będzie pogodna, czy nie ma gorączki czy katarek jest duży (może troche przejdzie) i wtedy zdecydujesz, póki co smaruj maścią majerankową pod noskiem i ściągaj często katarek, mam nadzieje że Jaś szybko wyzdrowieje 🙂

• Mamusie
Dzwoniłam do pediatry i kazał mi podawać dicoflor 5 kropelek i obserwować. Powiedział że czasem tak może być przy mleku modyfikowanym, ale puki nie ma śluzu albo ropy w kupce to jest ok chyba że taka częstotliwość oddawania stolca będzie przez 2-3 dni to sie mam zgłosić do przychodni. Uff.. troche mi ulżyło 🙃 😜

niesia1233 napisał(a):
Witam mamcie! Podczytuje was ale nie mam czasu sama pisać 😞 Zwracam sie do Was o rade i pomoc. Moja Ala w poniedziałek zrobiła 10 kupek w ciągu dnia z przewagą o suchej konsystencji. Dodam że zwykle robi max. 3. We wtorek zrobiła jedną wieczorem i tyle. W środe nic, a dziś już do tej pory 5 🥴 Troche mnie to martwi i nie wiem czy mam z tym iść do lekarza czy jeszcze poobserwować.. Dodam że mała karmiona jest mlekiem modyfikowanym i nie ma innych niepokojących objawów. Czy któraś z Was miała podobny problem?
Buziaki dla wszystkich maluszków 😘

lepiej popatrz w buziuchne ja tak samo miałam 3 miechy i 2 zeby więc kto wie 🙂