Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Tosia Ty to jestes płodna 😁 ja jeszcze nie miałam ale chyba sie zbliza bo wywaliło mnie pryszczami 😲
A tak wogóle czesc 🙂
Aniu widze ze u Ciebie cały czas coś. Miejmy nadzieje ze jutro bedzie lepiej.
Monikas i Monkado zycze zdrówka!
Mój słodziak jest dzis taki marudny wogóle sam nie chce sie bawic na macie tylko w pozycji siedzacej z mamusia alb na raczki..a raczki non stop w buzi.. chyba te zeby ida...
Mąż pojechał w delegacje do jutra wieczorem jestesmy we dwoje ja i moj synus 😘

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej my wlasnie po spacerku i maly dosypia jeszcze w pokoju przy otwartym oknie 😁 😁dobrze bo musze odpoczac
Tosia ty to masz mleko...grzie tam mojemu Filipowi do Jasia a widzialam da fb ze juz ciuchy sprzedajesz i nawet na 68 a my jeszcze nawet nie nosimy tego rozmiaru 🙂Twoj kuba to musi byc wielki chlop bo ty to taka drobniutka to Jas nie po tobie taki zbudowany 🙂
a u mnie okresu brak jak na razie nie tsknie ale tez juz hormony zaczynaja szalec bo tradzik jak nastolatka dostaje 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢
ale ma lenia chetnie bym poszla spac

• Mamusie
dzięki jeszcze raz na razie sie uspokoiło a ja sie uraczyłam macą 🙂

i jeszcze miałam Wam napisać o naszych nowych problemach bo z anemi powoli wychodzimy to musiało sie cos przypałętać 😞
otóż jak wiecie Kornelia strasznie dużo ulewa i dlatego troche słabiej przyswajała vit D bo główka cały czas miękka była i pediatra zaleciła zwiększenia dawki z 400 jm (tyle ile w takiej pojedynczej kapsułce jest) d0 1000 jm.. ale ja czułam ze ta główka dalej miekka jest ale pediatra powiedziała ze taka dawka powinna wystarczyc i ze taki proces twardniecia troche trwa.. az tu w piatek ubieram Małej czapeczke a tu jej czaszka wgieła mi sie pod rekami do srodka 😞 😞 😞 😞 😞 no normalnie ma główke jak gąbka.. 😞 😞 😞 😞 lekarz stwierdził powazne rozmiekanie potylicy i zwiekszył dawke do 1600 jm i mamy brac to przez 1,5tyg i do kontroli i porobic badania co jest przyczyna nie przyswajania wit D.. dziewczyny jestem taka załamana i wylałam morze łez bo przyczyn i skutków moze byc milion a co jedno to gorsze 😞 😞 😞 takiego mam doła strasznego 😞

Monkado, a może po prostu lekarka za późno zareagowała? I powinna już od dłuższego czasu przyjmować większe dawki 😞 😞 😞 😞
Przeraziłam się jak czytałam o główce Kornelki 😞
Trzymam za Was kciuki 😘
I nie ma co się stresować na zapas, wiem że łatwo powiedzieć, ale mi na początku ciąży też wmawiali wszystkie choroby świata, a okazało się że wszystko jest git 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
O jeju Monkado to straszne z tą główką mam nadzieje że te dawki witaminy D pomogą..
Ja też bym chyba sie rozryczała..

a ja ciasteczka robie raz z jednago raz z drugiego przepisu 🙂 jedna sa bardziej kaloryczna i smaczniejsze a drugie "dietetyczne":P
http://zwegowani.pl/ciasteczka-owsiane/
http://www.kafeteria.pl/bonappetit/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3430

• Mamusie
Monkado mam nadzieję ze witaminki szybko zadziałają i wszystko będzie dobrze. A Ty możesz chyba brać smecte, ja brałam w ciąży jak miałam biegunkę więc przy karmieniu raczej też ona nie szkodzi. A wiesz, ja dzisiaj w nocy obudziłam się z takim potwornym bólem żołądka, myślałam ze mnie skreci. nie byłam w stanie Jasia do łóżeczka donieść. Wypiłam gorącą herbatę, zasnęłam i rano już bylo ok.

Tośka!!! 🤪 Co to za cyfry w ogóle są??? Ja też myślałam, ze w jakiegoś totka grasz 😁 😁 A to "tylko" Jaś 🤪

A my po rehabilitacji, Jaś cwiczył ładnie i chętnie. Wiecie jak ja się cieszę, że on tam nie płacze. Od razu z takim pozytywnym nastawieniem tam jade. Ale jak słyszę jak inne dzieci płaczą, wyją za ścianą to aż współczuję tym mamom...

• Mamusie
Dałam Stachowi czopka ponad godzinę temu i nic do tej pory nie ma, Zaraz se w łeb strzelę!!!!!!!!!!!!
Kupiłam sobie w lumpku 3 bluzki, nawet nie wiedziałam, że na moim osiedlu otworzyli sklep z takimi fajnymi używanymi 🙂

Monkado nie dziwię Ci się że się przeraziłaś, ja bym chyba zwału dostała. Podawaj jej tą witaminkę i pozostaje tylko czekać na efekt, bo wierzę że pomoże a wyniki badań nie wykażą żadnych nieprawidłowości! Trzymam kciuki!!!

Morskooka ja robiłam te ciasteczka z drugiego przepisu, ale wyszły mi bardzo twarde.

• Mamusie
dzięki dziewczyny 😘
też mam nadzieje że ta wit D pomoże i że nie okaże sie że powód jest inny jakiś o wiele gorszy.. chociaż jeśli sie okaże że to rzeczywiście przez niedobór vit D to może spowodować krzywicę u Kornelki.. w zasadzie każda przyczyna i skutek całej tej sytuacji przyprawia mnie o łzy.. 😞

Ilka super że Jaś taki dzielny na tych rehabilitacjach 🙂

a smecte już mi Mąż zakupił, mam nadzieje że pomoże bo od rana zjadłam tylko dwa pieczywka typu maca tak mnie żołądek boli 🤢

• Mamusie
wlasnie sasiad byl u mnie po paczke jego zona urodzila dzis corke Anie 🙂 12 godzin rodzila miesiac przed terminem pokazywal mi zdjecia mala strasznie sina sie urodzila bo sasiadce 11 dni wody plodowe odchodzily. 55 cm 2900 sasiad szczeliwy bo 2 corke ma 🙂 heheh a moj bartek cieszyl sie jak zwykle jak pokrecony az sasiad mowil ze jego corka pierwsza tak sie nie smiala w bartka wieku 🙂 Bartek ma kolezanke w swoim wieku 😁 😁 bedzie z kim do szkoly chodzic ;p

• Mamusie
hej my bylismy u lekarkki na szczescie czysciutko 😁 ale dostal syrop na kaszel elofen przez 7 dni, ibum przez 3 dni i cebion.
kazala mi walczyc z ciemieniuszka- myc szamponem,lekko pocierajac i potem wytrzec recznikiem i faktycznie schodzi 🙂

Monkado wierze ze wszystko bedzie ok glowa do gory ucaluj swoja ksiezniczke 😘

a i zadz do nfz do rzeszowa i skaladm skarge na pismie na ta cholerna przychodnie, pani w nfz powiedziala ze mamy prawo byc rejestrowani z wyprzedzeniem zarowno do lekarza jak i do szczepien lachy nie robia i ze jak jest cos dziecku powaznego ma byc przyjetew danym dniu a jak moze poczekac do nastepnego dnia to majamnie zarejestrowac na nastepny dzien a nie jakies stanie w kolejkach i do szczeoien juz jest data wyznaczona i zadnej rejetsracji nei powinno byc o! trzeba im sie wziac za tylki tym paniusiom z rejetracji bo mnie szlag trafia!

• Mamusie
No Tosia wiadomość dnia dzisiaj podałaś 🙂 ale go kluskujesz 🙂

Monkado bądź dobrej myśli, chociaż wiem, że nie łatwo.

Ale jestem padnięta, mój M pojechał na nockę (obiecuje, żę to już ostatnia, ale jakoś mu nie wierzę) a ja zamiast iść spać to siedzę w necie. A Zojka czycha kiedy by tu się obudzić 😉