Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hejka mamy 🙂

My po szczepieniu ale Kajcia jest marudna po nim strasznie cał czas płacze w niebogłosy... ale nie ma ani obrzęku ani goraczki... po długim krzyku zasnęła ale właśnie się obudziła... ale szybko ją ululałam w wózku 🙃 zobaczymy na jak długo...

ale mróz na polu dzisiaj 😮 kombinezon trzeba odpalić 🙂 siorka na ciuchach mi kupiła za 20zł 😜

Monikas tak jak dziewczyny pisza jeżeli się nie powtórzy to ok ale jak się powtórzy to migiem do lekarza!!!

Morskooka ale śliczne zdjecia i ta koszula w morskim kolorze.... 😎 pierwsza klasa 🙂

Dziewczyny można wychodzić z dzieckiem na spacer po szczepieniu czy odpuscić sobie ze dwa dni?

a właśnie miałam pisać ze już ponad rok bez miesiaczki 🤪 🙃 😁 😎 ostatnio była 06.10.2011 😁 🤪

wypucowałam kuchnię i łazienkę i padam 🥴 🤢

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej

Morskooka sliczne foteczki Sebusia i Mamusi oczywiscie tez 🙂

Monika a może spróbuj nie jeść nabiału, u nas było podobnie- spienione śluzowate kupki, ulewanie, pare razy zwymiotowała bóle brzuszka, płacz itp odkąd nie jem nabiału jest lepiej, bóle brzuszka praktycznie przeszły, ulewanie sie zmniejszyło a kupki to tak różnie- ciągle zdarzają jej sie ze śluzem i pęcherzykami powietrza ale nie napina sie już przy wypróżnianiu i nie płacze czyli jakiś sukces jest 🙂 i u nas też tak było że nie od urodzenia tak reagowała na nabiał tylko zaczęło jej sie jakoś w 2miesiącu wcześniej mogłam jeść bez problemu więc może jednak ten sernik Małemu zaszkodził?

Rosi buciki cudniaste 🤪
a beretkę kupiłam w mojej ulubionej galerii "lumpex" 😁

Kasiala mnie nawet do głowy nie przyszło żeby na spacer nie wychodzić po szczepieniu 😁 tzn może jakbym zauważyła ze Mała marudna jest albo gorączkuje to bym sie powstrzymała ale że nic jej nie było a pogoda ładna to poszłyśmy 🙂 ja myśle że jak Kajcia nie zagorączkuje to chyba spacer jej nie zaszkodzi 🤨

Anula hop hop!

• Mamusie
Monikas powodzenia u lekarza i pisz szybko co z Olim!! 😘

Morskooka wysłałam zaproszenie do znajomych, też chcę zobaczyć fotki!!! 😉

Kasiala mi lekarka mówiła żeby w dniu szczepienia nie wychodzić. W taką pogodę jak dzisiaj ja bym nie wychodziła na pewno bo organizm osłabiony a pełno wirusów o tej porze roku.

• Mamusie
Hej ja tylko na chwilke wiec mala wazy 5320 czyli od ostatniego wazenia 3tyg ptzytyla 432g u nas tez zimno ubralam malej rano kombinezon unas tylko 7stopni dzis 😞

Rosi buciki sliczne 😉
Monika daj znac co z olim :*
Morskooka przyjmij zaproszenie 😉
Kasia super ze chrzciny zalatwione
Czy tylko ja planuje chrzciny w przyszlym roku ? Hehe

• Mamusie
A mój Bąk śpi od 15.30. Ciekawe co będziemy robić jak wstanie, pewnie ręce mi odpadną...Ale tak słodko drzemie ze szkoda mi go budzić 😁

Monika daj znać co lekarz powiedział??

Rosi buciki fajniutkie 🙂

Oooo! Ktoś się budzi powoli 😁

Jednak jeszcze śpi. My też w kombinezonie już paradujemy, ale ile było krzyku jak zakładaliśmy pierwszy raz 😲 Musiał się przyzwyczaić, teraz już tak się nie drze ale było fatalnie. Wiecie, letnie dzieci myślą że lato cały rok będzie 😁

• Mamusie
monkado napisał(a):
Agatka Kornelka w pon ważyła 5340g, idą dziewczyny łeb w łeb 😉 😁

Kasia super że Chrzciny już zaklepane 🙂 i kto w końcu będzie Chrzestną?

Ilka Kornelia właśnie też coś dziś śpi cały dzień, ciekawe co będzie w nocy 🤨 😁
moja siostra cioteczna 🙂

• Mamusie
O Ilka współczuje, ja 2 tyg temu zaraziłam malego katarem, ale taki lekki mial to lekarz kazal tylko oczyszczac nos sola fizjologiczna lub woda morska 6-8 razy dziennie. Nam pomoglo po 3 dniach przeszlo. slyszalam o jakiejs masci majerankowej? moze w aptece by ci doradzili, no i ponoc mozna na ubranko kropelke olejku eterycznego ze to udraznia nos..

Za nami ciezki wieczor maly kupki nie zrobil od ponad 24h i od 19-23 ryczal non stop 😞 a my husiali dawali cyca i nic nie pomagalo, wkoncu maz pojechal do apteki dala mu herbatke na trawienie dalismy mu z 30ml i po 40min sie uspokoil ale nie wiem czy ze zmeczenia czy to ta herbatka:/ na razie spi.. a kupy jak nie bylo tak nie ma 😞

• Mamusie
hej 🙂

Agatka ja też mierzyłam sama i też wyszło mi 62 🙂 a to oznacza że potwierdzają sie moje przypuszczenia- Kornelka będzie kurduplem po mamusi 😜 bo jest starsza od Amelki ok 2tyg a i dłuższa sie urodziła (55cm) a teraz sie zrównały.. no nic Małe jest piękne 😁 ja to sobie całe życie mówiłam 🙂

Kasia gratulacje! 😘 czy to oznacza że Marcelek zaistniał w noc poślubną? 😉

Morskooka super że Sebuś sie zmobilizował i zrobił kupkę 🙂 Kornelia też sie coś od rana napina więc może dziś będzie ten wielki dzień że i jej sie uda 🙂

• Mamusie
Hahaha Morskooka fajne życzenia z tą kupą 😁 oczywiście kupki gratuluję Sebusiowi 🙂

Kasia szczęśliwych kolejnych lat! 😘

My już po szczepieniu, krzyku było jak nigdy! Teraz mała śpi mi na brzuchu i dopóki wytrzymam to ją będę tulić bidulkę. Dwa kłucia miała bo jeszcze pneumo w udko dotała 😞
A spała dziś od 20.00 do 7.40 🤪 pierwszy raz dała mi takie dwie nocki pod rząd 🙂
O dziwo jej nie zaraziłam, ale fakt że aż mam wysuszone dłonie od żelu anty bakteryjnego, ale warto było.

Aha Zojucha waży 7kg 🤪