Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
morskooka moja przesypiala po 1 miesiacu cale nocki tylko ze od jakis 2-3 tyg budzila sie w nocy na cyca a dzis tego braklo i takim to sposobem odciaglam 180ml 🙂

monika ja codzienie teraz proboje z mala cwiczyc zeby sie przekrecala a ja juz jej sie uda to klaszcze i mowie hura itd i pewnie wygladam jak glupia jak z nia tak gadam i sie ciesze hehe

tosia co za zabawke kupilas?

http://allegro.pl/fisher-price-grajace-kluczyki-74123-i2732644711.html
jest muzyczka, jest szał 🙂

Rosi, trzymam kciukasy za badanie 😘
Agatka, mój takie wywijasy jeszcze z miesiąc temu robił. Zastawałam go rano na brzuchu, a usypiał na plecach. A teraz jedyne co to przekręci się z brzucha na pkecy. Leń 🙂
Nocka tragiczna. Usnął o 18 30, wstał o 00:40, 3:40, 5:30, 7:30 😞

19, to jest rekord. 🥴
On wstaje koło 12,13 w południe i nie chce za cholerę usnąć 😞
Nawet jeśli go nie wykąpię o tej 18 i myślę, że zrobi tylko np.2 godzinną drzemkę to i tak dupa, bo później go dobudzić nie mogę, spanie nocne mu się włącza... 🙂

• Mamusie
hejka 🙂

U nas nocka standard, 21-2-6. teraz pospaliśmy do 9. Jeszcze nie zdarzyło się żeby przespał całą noc 🤨
Idę zaraz nas pakować na wyjazd 🙂

U nas na chrzcinach było 10 osób.

Rosi trzymam kciuki za badanka 😘 I dzięki za odp o słoiczkach, tak chodziło mi o firmę i zawartość 😉 Musiałam kilka kupić na wyjazd, bo nie wiem czy teściowa ma blender, pewnie nie.

I co ja tam jeszcze miałam napisać, zapomniałam 🤔

• Mamusie
hej 🙂

Tosia ale fajne te kluczyki 🙂 moze poprosimy Mikołaja o takie 🙂

Ania i jak tam wyniki Twojej Siostry i Adasia? wiadomo juz cos?
a jeszcze miałam pisac bo Karola podsunęła mi pomysł zeby na zołądek brac lakcid albo inny probiotyk, moze Ty tez spróbuj bo pisałas ze masz czesto problemy z zoładkiem..

Rosi odezwij sie po biopsji

Kinia to jeszcze tylko troszke cwiczen i Jasiulek bedzie miał bioderka "miód malina" 🙂 buziak dla Was 😘

• Mamusie
Witam się chora 😞
Cholera a jeszcze pare dni temu mówiłam sobie w myślach "dawno nie byłam chora"... no i proszę, wykrakałam sobie 😠 do tego jeszcze dzisiaj mamy gości. Dobrze, że wczoraj upiekłam ciasto, dzisiaj muszę posprzątać i przygotować jedzenie a sił brak. Dobrze, że mąż poszedł mi po coś do apteki bo mam tylko rutinoscorbin 😞

Wczoraj byliśmy z Franiem na usg, lekarz nic złego nie wykrył. Czyli chyba największy problem tkwi w jego psychice a nie w jelitach...

Mój Stach też się jescze nie przewraca, ale na razie się o to nie martwię.
Daria u nas na chrzcinach były 24 osoby.

Uciekam do sprzątania, dziś już mnie pewnie nie będzie
Miłego dzionka!

• Mamusie
dzien doberek 🙂 u nas nocka super maly poszedl spac o 8.30 i spal do 4.00 i potem tylko o 6.00 pobudka i spalismy do 8.00, oczywiscie mowie super bo ja to nawet nie marze ze moje dziecie przespi cala noc 😁 😁wazne ze mi sie udalo 5 godz przespac i to bez pobudki 😁 😁 😁 😁
o wstalo moje dziecie tak wiec cyc i na spacer bo u nas dzis sloneczko swieci 🙂
kasia moj tez sie nie poci przy jedzeniu a nie ubierasz jej przypadkiem za cieplo 🤢
a mialam pisac ja mam mame mojego na glowie od czwartku...ciekawe jak to bedzie bo w sumie widzialysmy sie tylko raz...

• Mamusie
tak Tosia bierzemy 4 kapsułki dziennie po 400jm, wczesniej braliśmy 2krople devikap tam jest 500jm w 1kropli ale to były krople i źle sie dawkowało dlatego przerzuciliśmy sie na kapsułki

Karola wracaj szybko do zdrowia 😘 dobrze że z Franusiem ok, mam nadzieje że w końcu sie przełamie i zacznie robić kupiki bez problemu 😘

• Mamusie
Hej mamusie
u nas pobudka o 9 🙂 tzn. moja bo Kamilka chyba wcześniej wstała, a ja jak się obudziłam to jeszcze 30 minut leżała i rączkami się bawiła 🙂
A w nocy wstała tradycyjnie dwa razy o 2.20 i 5.30
My też dzisiaj mamy gości, szkoda tylko że zapowiedzieli się wczoraj wieczorkiem i ja dzisiaj z motorkiem w nie powiem gdzie próbuję coś zrobic, teraz mała je to mogę sobie Was poczytac 🙂
Moja siostra odebrała wyniki z tomografii i wszystko jest ok. no i dzisiaj wychodzą z Adasiem do domu, będzie mu dawała antybiotyki w domu, a tą konsultację neurologiczną co myślałam że będą mieli w szpitalu to mają iśc do poradni 😮 takie leczenie jest u nas w szpitalu, właśnie dlatego nie chciałam tu rodzic 😠
Karola zdrówka życzę 😘
Monika a jak Oli? Lepiej mu już? Kamilka też się tak ślini. Jak leży na pleckach to aż normalnie bulgocze jej bo chyba nie przełyka, a jalk zacznie się śmiac to fontanna wypływa. Wczoraj jak jechaliśmy do tej restauracji to na kombinezon założyłam jej śliniaczek żeby nie zmoczyła kombinezonu bo zimno 🙂
Tosia fajna ta zabawka, chyba też nam taką mikołaj przyniesie 🙂
Kinia całuski dla Jasia, no i Nikosia żeby zazdrosny nie był. Ciekawe jak tam nasze bioderka i czy coś to pieluszkowanie daje.
Domi zdawaj relacje z pobytu teściówki 🙂

• Mamusie
Mam pytanie do dziewczyn, które mają już okres. Czy macie już tak regularnie?? Bo ja miałam we wrześniu i teraz cisza 🤔

Karola zdrówka dla Ciebie i dla Franka, żeby było już dobrze 😘

Ania jak tam siostra i Adaś?

A propos przekręcania maluszka, to Jaś sam też się ruszy, ale jak pomogę to daje radę 🙂

• Mamusie
A zapomniałabym
😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
to od Kamilki za życzonka dla wszystkich cioc i ich maleństw 😁

• Mamusie
Domi no nie wydaje mi się zebym ubierała za ciepło bo np w nocy jest w pajacu samym a za dnia to ma bodziaka i spodnie i skarpetki... dzisiaj w nocy nie dotykałam jej swoim ciałem to w sumie mniej się upociła... ale jeszcze dziś i jutro ją poobserwuję i w piątek do lekarza się wybiorę...

boziu ile te dzieci stresu przynoszą 🥴

moja w ogóle to dzisiaj w nocy przeszła samą siebie wstała o 01:41 i do 03:30 nie chciała spać wzięłam ją na cyca a ta zołza i tak nie usnęła w końcu ja zasnęłam a ona gugała i też padła ale nie wiem kiedy...

tosia fajne te kluczyki... a powiedz będziesz tylko zabawki takich lepszych firm kupować czy np tiny love i inne tańsze też?

Kaja też się śłini jak buldog 😁 jak ją podnoszę na ręce tak do góy to jej ślina scieka na mnie 😁 😁 😁

Ilka ja mam okres nieregularnie, ale w tą drugą stronę 🙂 mam go raz na 2,3 tygodnie 😁
Ania, super że u siostry i Adasia ok 😘
A zabawki kupuję jak narazie Fishera i Lamaze konika tego co ma na fb na zdjęciu. U nas wogóle nie ma wyboru wtych badziewnych sklepach. A jak juz cos jest to od 6mcy wzwyz. Tiny, Bright Stars nie ma wogóle... 🥴 🥴