Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
jak wy macie ze sciaganiem pokarmu?? ja jak probuje toleci jka krew z nosa 😞 uciganelam po wielkich trudach 140ml a czyt ze dzieckow jego wieku juz zjada do210 ml jednorazowo 🤪
terazmam dylemat czy on tyle z cyca uciagne?? wiem ze laktatorem dupowato sie sciaga i widze czasem jak jemu leci a jak mi ale neiw iem moze przez to mniej przybiera hmm...

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
b uziaki dla zojki, ale czas leci 😘 😘, i dla Sebusia spóźnione ogromne buziaki 😘 😘
Monia ja walczę z katarkiem trak gdzies od końca września 🤢, non top coś tam w nosku jest, nie raz tylko glutki wyciągnę z rana, a nie raz mały strasznie chrumka i jest tego więcej. Też psikam wodą i ściągam aspiratorem, ale lekarka nie kazała ściągac częściej niż 2 razy dziennie, mówiła ze nie powinno się za często manipulować przy nosku, bo to podrażnia śluzówkę i błędne koło się robi, więc ja ściągam tylko po nocy. Taka wydzielina to może też być od powietrza w domu, pory roku, bo u mnie w nosie tez ciągle coś siedzi 😠, a mały jest często osłuchiwany i oskrzela czyste

• Mamusie
I po spacerze, leje :/ i jednak nigdzie nie pójdziemy..
Monikas mały miał tylko raz katrek i trwało to 3 dni u nas.
A ja też mało odciągam, choc teraz nie mam potrzeby, bo mały opróżnia piersi ładnie 🙂
ale nie martw się bo przeciez laktator dużo słabiej pobudza piersi, i Oli na pewno więcej zjada..

• Mamusie
o widzisz,

ja jestem w szokumoj Oli nadal spi moze dlatego ze ma cichutko w pokoju hmmm? ale numer w dzien mi tak nie spi dlugo 🙂
ale skoro ma taka potrzebe niech spi, ponoc dzieci rosna jak spia 😁

a ta temp ciala juz mu nie mierzylam wczoraj ale bylo juz 36,4 wiec coraz lepiej widocznie przy przeziebiniu tak mial
a jak zadzw do lekarki to zapytam czy mozemy juz na dwor wychodzic moze go wezme jutro na spacerek :P mi tez sie przyda

• Mamusie
jejku dziewczyny bebenki mi pekaja moja ma radoche po pachy lezy i piszczy normalnie mysli swoich nie slysze wy tez tak macie?

monika u nas po noce tez zawsze nosek pelny a w dzien ok , super ze Oli tak dlugo spi ci tersz ?w dzien moze pogoda tak na niego wplywa?

tosia znalazlas dowod i akt urodzenia Jasia?

• Mamusie
Hej mamusie 🙂
wczoraj Kamilka usnęła o 22.40, w nocy pobudka o 2.20 i do 4 z nią siedziałam, bo spac nie chciała, w końcu znowu zgłodniała i poszła spac, później wstała o 6 pojadła i spałyśmy do 9, tzn. znowu ja spałam a ona chyba nie tylko z rączkami gadała 🙂
No i rano dałam jej z jeśc z tej samej piersi co o 6 bo mi się pomyliło i znowu w lewej mam zastój 😞
w ciągu tygodnia to już 3 raz 😞 zgłupieję chyba zaraz.
Jednego się obawiam co będzie jak zacznę wprowadzac jedzenie i znowu zaburzę tym laktację 😞 Apropo wprowadzania jedzenia, tak sobie wczoraj pomyślałam że fajnie że nasze dzieciaczki będą poznawały inne smaki i będzie pewnie przy tym niezła zabawa, ale z drugiej strony prowadzi to do jednego, że nie będziemy karmic piersią, i pewnie tak jak mi brakuje brzuszka tak będzie mi brakowało karmienia piersią 😞 pomimo wiecznych zastojów

Monikas zdrówka dla Oliego, może faktycznie częste ściąganie pobudza produkcję, sama nie wiem.

U nas niby świeci słońce ale co chwilę się chmurzy, no i wieje że głowę chce urwac

• Mamusie
Monika ja 140ml jestem w stanie ściągnąć tylko po nocce, po 8 godz tak w ciagu dnia to ani mowy nie ma! 🙂
a Kornelka je tak max 130ml bo czasami daje jej z butelki i nigdy nie zdarzyło jej sie zjesc wiecej..

no i popełniłam błąd.. nie uspałam Kornelii przed jedzeniem no i teraz zasnęła mi przy cycu a chciałam zeby sie zatankowała do pełna bo idziemy na usg bioderek i zeby w połowie mi nie zaczęła płakać z głodu.. a ona zamiast jeść- śpi 😠 😠 😠

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

Od razu szacun dla tych które wcześnie wstają.. My nie śpimy od 5.15, Jasiu obudził się z płaczem nie wiem czemu, co prawda szybko się uspokoił, zjadł i.. na pełnych obrotach, oczywiście obudził też Braciszka. W ogóle jakiś taki niespokojny dzisiaj jest..

Ogrooomne buziaki dla Zojeczki z okazji 5mcy!!!! 🤪 🤪 😘 😘

Monikas Jasiu miał katar 1,5 tygodnia.

Rosi nie chcę nic mówić ale Nikoś czasami mnie tak straszy.. patrzy się nagle za okno jakby coś tam widział, stoi i patrzy.. mówiłam o tym Mężulowi bo normalnie w takiej chwili sram w gacie (wybaczcie za wyrażenie ale chciałam dosadnie 😜)

• Mamusie
moj tez teraz spi ale tak mnie wystraszyl bo oczwiscie tez sobie usna przy cycku a buzka pelna i sie zakrztusil ale tak mocno ze nie mogl powietrza zlapac 🥴 🥴dobrze ze na strachu sie konczylo. planuje tak ok 14.00 jeszcze z nim krotko na spacer isc i po drodze do lekarza ciekawe co filip na moje plany...bo u nas tez pogoda raczej nie spacerowa ale tak troche przewietrzyc sie to wypada. 😁
co do wprowadzania jedzonka to nie wiem ale mam troche obaw jak to wszystko bedzie 🥴 🥴 Ania ja tez nigdy nie wiem z jakiego cycka moj jadl ostatnio i zawsze przed karmieniem macam sie jak glupia ktory pelniejszy 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Hrj 🙂

całuski dla trójkowej Amelki i 5 miesiecznej Zojuchy 🤪 🤪 🤪 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

Rosi, Kinia ja ostatnio oglądałam paranormal activity i srałam w gacie w nocy keidy Kaja spać nie chciała i ciagle patzryła w sufit 🥴 🥴 🥴 🥴

ja za 2 tyg zspytam lekarza kedy dawać Kai dodatkowe papu...

Monkado nie byłam z nią u lekarza w zwiaku z tą główką mąż podjął decyzję że przesadzam i podczas szczepienia zapytamy...

Ja wszystkie dokumenty z ciązy i ze szpitala i akty urodzenia mam w jednej teczce 🙂

• Mamusie
ja też cyce zawsze macam a i zdarza się ze się mylę bo jak Kajcia juz leży na łóżku w pozycji do cycocha to od razy zaczyna piszczeć i marudzić ze chce cyca i zasze z niej leje bo ona już buźką kłapie za nim cyca dostanie a najbardxziej śmiać mi się chce jak zobaczy cycocha to od razy jezorem macha 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
No nam się udało pospacerować chociaż wiatr okropny aż mnie głowa boli, a Zojucha się wyspała przynajmniej.

Kinia mój 3letni kuzyn kiedyś do mamy powiedział, że on do tego domu nie wejdzie bo tam są duchy( a to był dom kolegi którego pół rodziny w wypadku zginęło) więc ja wierzę, że widzą ale zawsze chyba wierzyłam, ale niepotrzebnie wczoraj czytałam te historie o północy 🙃

• Mamusie
Rosi to teraz ja też się boję, a jak się czymś nakręcę to do piwnicy nie chodzę, a mamy tam pralnię 🙂 no więc dzisiaj nici z prania.

A zapomniałabym, teściowa przyjedzie dzisiaj, bo jak to stwierdziła mała jej nie poznaje 😮 bo się do niej nie śmieje, nie pomyślała że może po prostu nie chce 🙂