Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Co do wózka to u mnie ten temat aktualny od kilku dni, bo mała to normalnie rośnie w oczach a gondola x-landera krótka 🙂 a że my nie kupowaliśmy wózka 3 w 1 to teraz szukam spacerówki,
tylko że od początku chciałam lekką i teraz mam dylemat bo potrzebuję lekką która da radę zimie 🙂 Jeszcze się nie załamuję, ale wczoraj to już blisko byłam. Za dużo tego i jak już jakiś mi się podoba to opinie kiepskie albo cena powala.

Tosia olej tego gościa, wiem dobrze się mówi i dobrze miec kogoś przy sobie,
tylko pomyśl gdzie był jak w ciąży byłaś i potrzebowałaś wsparcia kogoś bliskiego
Tosia i nie myśl że głupia jesteś, on jest głupi a Ty jesteś świetną mamusią 😘

Monkado ja czytałam Larsona - dla mnie super, pochłonęły mnie jego książki 🙂
Ciekawe kiedy będę mogła przeczytac jakąś książkę 🙂

Mój katar zbliża się chyba ku końcowi, czuję się już lepiej
Dziewczyny czy Wam też tak lecą włosy? U mnie masakra, garściami mi wychodzą 😞
jak tak dalej pójdzie to nic ich nie zostanie 😞
No i stwierdzam że dopadła mnie choroba tzw. płaskodupie, zawsze trochę tyłka miałam a teraz płasko i w każdych spodniach wyglądam jak w worku na ziemniaki

Kamilka nadal nie śpi 😞 nadal je, a cycole już flaczki 😞

Kolorowych 😘

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ania moja tez nie spi slysze ja w niani haha dzisiaj od godziny 14 nawet oka niezamkla no chyba, ze przy karmieniu ale to sie nieliczy hihi
Wlosy mi wypadaly strasznie w ciazy teraz juz nie tak bardzo 🙂

a mnie prawy cycek napiepza chyba wezly mam powiekszone bo bol.. az pod pache idzie i malej z tego cucka karmic niemoge dzis bo taki mam bol az plakac mi sie chce 😞 2lata temu mialam wezly powiekszone i lekarka mi powiedziala, ze to przez biustonosz i wielki problem miala ze przyszlam bo taka niezadowolona byla 😠

Tosia nielam sie 🙂 ja bym doniego niewrocilla nigdy bo niejest tego wart, ale milosc jest slepa... i gdybys chciala do niego wrocic to pozwol mu.. zeby WALCZYŁ WALCZYŁ WALCZYŁ O WAS!! Buziaczki dla ciebie na poprawe humoru :*:*:*

• Mamusie
ohoho tego jeszce nei bylo pierwsza jestem 😁 😁

wiec tak mj maluch spal od 19.45 do 2.30 🤪 🤪 potem zjadl i szybko usnal od 3 do 5.40 spal szok!!! zjadl i znow szybko usnal ale tylo na drzemke haha 40 min a teraz siedzi mi na kolanach tzn ta na pllezaco i patrzyw komputer no mama pisze cos 😁 😁

a jaki spokojny - niezapeszajac 😁
Tosia glowa do gory Sloce- niedojrzaly ten facet i tak jak dziwczyny mowia gdzie on byl?? ja wiem ze dopki facet nie zobaczy dziecka to nie czuje ani twojej ciazy ani tego ze bedzie tata -moj
M tak mial mimo tego ze to wyczekany maluch!!
a teraz po rozmowach sie zajmuje malym ael sam mi powiedzial ze bal sie bo on taki malutki al e kocha go nad zycie a jak sie usmiechnie do niego uuu...

trzymaj sie i nie poddawaj, niech walczy jesli mu zalezy bo nie moze tak poprostu wrocic do was .jestes cudowna mama i nawet jesli nie wroci ty Jasiowi wystraczys z uwierz mi -dajesz mu tyle milosci!!!! :* buziaki nie lam sie!!

• Mamusie
Hej mamusie
ja na szybko bo mała płacze, limit rannego leżenia w łóżeczku skończony
Agatka to nie muszą byc powiększone węzły,
mnie jak robią się zastoje (a robią się często 😞) to mam takie guzy bolące i właśnie już spod pachy to się zaczyna jakby węzeł był powiększony no i mega ból,
przystawiaj małą bo będzie tylko gorzej, polecam pozycję spod pachy nawet fajnie schodzi

Zmykam bo straszna krzywda już się mojemu dziecku dzieje 🙂 miłego 😘

• Mamusie
hej dziewczyny...tak czytam ze wy juz maluchy do spacerowki przesadzac chcecie a u nas jeszcze duzo miejsca na szczescie tak wiec my przesiadke na wiasne zrobimy chyba ze filip zacznie rosnac w zastraszajacym tepie 😁 😁u mnie tez plaskodupie i wypadanie wlosow....kilogramy troche spadaja ale biodra mi sie strasznie rozeszly. kupilam sukienke w rozmiarze 42 tak wiec wyobrazacie sobie moje 4litery ☺️ ☺️ ☺️ a mama piecze znowu ciasto ona mnie wykonczy 😁 co do pierogow ruskich to ja nie moge nawet jednego ostatnio zjadlam dwa i malz zaraz wszystko mleko ulal taka serwatka tak wiec juz odpuszczam ale z jablkami jeszcze nie jadlam tak wiec Kasia chetnie sprobuje 😉milego dzionka u nas jeszcze sloneczko wiec popoludniu na spacerek z babcia filip a mamusia na zakupy bo tatus potrzebuje garnitur

• Mamusie
hej, kilka dni mnie nie było,ale nawet nie miałam jak do was zajrzeć i poczytać.
Kolacja była bardzo dobra, aż jestem zaskoczona, że mój mąż potrafi sam z głowy wymyślić jakieś danie 🙂
Kasiala nie jadłam jeszcze pierogów z jabłkiem, ale chętnie bym skosztowała, tak więc możesz wysłać kilka do Włocławka 🙂
Domi super niespodziankę zrobił Wam mąż, na pewno się ucieszyłaś 🙂 Powiem Ci,że moja mama również nie byłaby zachwycona gdybym sobie przygruchała ateistę 🙂 Ale wiadomo każdy ma swój światopogląd i nikomu nic do tego.
Ania mnie również dopadło płaskodupie i szerokodupie (ale to miałam zawsze), niestety do tego jeszcze dołączyło płaskopiersie (mam teraz małe B ) i już w ogóle wyglądam jakby mnie ktoś walcem przejechał!
Co do włosów to też wychodzą garściami od tygodnia, po pierwszej ciąży też tak miałam i ścięłam włosy na całkiem krótko i pomogło. Teraz tego jednak nie zrobię 😜
Tosia bidulko 😘 powiem Ci, że on nie zasługuje ani na Ciebie ani na Jasia. Domyślam się, że jeszcze w sercu Twoim pozostał po nim jakiś ślad dlatego możesz mieć mętlik w głowie po tym jak oznajmił że Cię kocha i chce z Wami być... Jednak przemyśl wszystko bardzo dokładnie, nie masz pewności, że za miesiąc czy za rok czy za 5 lat mu się nie odwidzi zabawa w rodzinę. Jeśli jednak zdecydujesz się z nim być to spraw aby walczył o Was z całych sił, zabiegał o Was, nie poduwaj mu niczego pod nos, niech się stara, stara, stara i jeszcze raz stara! My tak na prawdę nie jesteśmy w twojej skórze i nie możemy Ci podpowiadać co masz zrobić, bo to zależy od Twojego serca i rozumu. Mam nadzieję że jakąkolwiek decyzję podejmiesz-będzie ona słuszna!!!
Rosi nie mam słów na los tej dziewczynki, bardzo mi szkoda jej i rodziców. Dla mnie to jest niewyobrażalne. Bo choroba i strata dziecka jest najgorszym co w życiu człowieka może się przytrafić! Będę się za nią modlić...

• Mamusie
Aha a co do gondoli to mój też się zaraz w niej nie będzie mieścił, ale uważam, że na spacerówkę jest zdecydowanie jeszcze za wcześnie. Franek też szybko rósł i jak miał chyba 5 m-cy chciałam go przerzucić na spacerówkę, włożyłam go do niej ale on w niej latał jak lalka bo jeszcze nie siedział dobrze

• Mamusie
Hejka 🙂

ale pojadłam 🤪 mąż zrobił naleśniki i zjadłam 7 ☺️ i pekam...

Byłam z Kajcią u lekarza bo pisałąm Wam ze podejrzewam pleśniawki u niej w buzi... na szczęście okazało się to tylko otarcia od ssania 😞 no ale mi ją zważyli i zmierzyli i tak waży 5225g ma 59cm obwód głowy 40,5cm obwód klatki 39cm 🙂

Karola zazdroszcze takiej kolacji...

a co do spacerówki to my dopiero koło stycznia planujemy przesiadkę 🙂 bo Kajcia jeszcze się mieści i uważam ze jak dziecko jeszcze porządnie nie siedzi to nie ma co na siłę pchać go do spacerówki... chociaż taki olbrzymek Jak Jasiu nr2 to faktycznie może być problem w gondoli 🤪

idę zaraz na kolejny spacerek z Kajką 🙂 a prawdę mówiąc najchętniej to położyła bym się spać... bo wstałam wcześnie rano ( o 9:30) u mnie to jak 4 rano bo wstajemy o 12 😜 a położyłam się spać grubo po północy...

• Mamusie
Halo 🙂

u nas dziś piękna pogoda więc byłyśmy na długim spacerku 🙂

Rosi mam podobnie że budkę muszę odsłaniać bo inaczej po spacerku 😁 ale Kornelka tak z pół godz sie porozgląda a później łapie kimono 🙂
ale Ci zazdroszczę tego morza 🤪 a byłam w kilku miejscowościach nad morzem i jak do tej pory najbardziej podobało mi sie właśnie w Jastrzębiej 🙂

Ania właśnie nie moge sie z niczym ostatnio wyrobić bo wszystko odsuwam na dalszy plan (co masz zrobić dziś zrób jutro będziesz miał dzień wolnego 😁 ) i każdą chwile wykorzystujęna czytanie tak mnie wciągnęło 😁
super że powoli żegnasz sie z katarem 🙂

włosy nie wypadają mi jakoś strasznie tzn wypadają normalnie ale słyszałam że lubią wypadać po ciąży więc jestem psychicznie nastawiona 🙂
a na płaskodupie nie cierpię, cierpiałam przed ciążą ale teraz dodatkowe kg dają o sobie znać 😁

Tosia uważam jak przedmówczynie- nie wiem jak to jest być samotną Matką ale myśle że łatwo nie jest i wielkie brawa dla Ciebie bo jesteś naprawdę dzielna 😘 ale z doświadczenia wiem że ludzie sie tak łatwo nie zmieniają, teraz zatęsknił ale szybko może mu sie odmienić i znowu będziesz cierpiała.. Wierze ze spotkasz super gościa który będzie Cie szanował i kochał.. 😘 😘

Dziękuję za wszystkie miłe słowa.... ciężko mi jest niesamowicie, bo sama nie wiem już co myślę i co czuję 😞 w ciąży było inaczej (zwalę na hormony) ale im dalej tym jest mi gorzej z tym, że go nie ma. Ale wiem jak było i ciągle to we mnie siedzi 😞
Kasia, śliczna gromadka 🙂
Mój dzisiejszy spacer, wy mowicie o przesiadkach w spacerówkę, a my przestaliśmy używać wózek 😁
[IMG]http://i48.tinypic.com/pubrt.jpg[/IMG]
[IMG]http://i46.tinypic.com/2i8da9e.jpg[/IMG]

Włosy mi nie lecą, wyraźnie się poprawiły, ale może to cisza przed burzą 🙂

• Mamusie
Ale mamy dzisiaj ciężki wieczór, Stasiowi zęby dają popalić a on nam bo płacze mocno 😞 teraz usnął na leżaczku, ale co jakiś czas budzi się z takim płaczem jakby go ze skóry obdzierali! Pieprzone zęby niech w końcu wyjdą!!!
Kasia, Tosia super fotki!!! Śliczne te nasze dzieciaczki, aa Tośka powiem Ci że te nasze chłopaki to niemal identyczni gabarytowo 😁 😁 🤪

• Mamusie
No dziewczyny śliczne foteczki 🙂
My już po kąpieli, jemy sobie teraz i mam nadzieję szybko pójdziemy spac, bo padam dzisiaj
Też dzisiaj był spacerek ale tylko koło domu i chyba tak już zostanie, bo na karmienie na ławkach teraz to już za zimno.
Pierwsza próba odłożenie do łóżeczka nieudana, zobaczymy jak dalej będzie 🙂