Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Agn, to moj wazy teraz pewnie jakies od 9-9.5kg wiec nie taka kruszynka heh no od Maji mlodszy troszke 😁 no ale chłopak. Trzyma się na swoim 50 centylu wiec ok 🙂
Maja nie wygląda na pulaska.
Ja tam właśnie daje mu duzo swobody, ale tez bawię sie z Nim. Tylko tak sie zastanawiam ostatnio czy tak "olewkowo" dzien nam nie mija 🤢 za duzo myślę, jak zwykle:P.
Tymek tez kocha siedzieć w ogrodzie naciagac trawe, przekładać spinacze itd itd 🙂
Generalnie dzien spedzamy podobnie jak Wy, nie wiem co ja oczekuje ze moze kolorowanki z nim bede malowax juz 🤨 😁
Dzis właśnie trafilam na ta strone i duzo z nich akurat wykorzystujemy tak sie sklada 🙂 wiec chyba nie jest zle hehe

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej.
U nas już mniej kropek ,ale wczoraj to była masakra 😮 😲
Karolka my jedziemy 30 i tak do 7-8 byśmy posiedzieli.
Sandra moja w marcu równe 8 kg ,a teraz 10 więc przybrała dwa okrągłe kilogramy 😉
Dzisiaj jakoś u nas słoneczka nie widać ,ale ciepło wiec pewnie nad jeziorko pojedziemy bo starsza z M już chcą do wody . A Wiki w piasku się pobawi. Bo za wcześniej jeszcze na wodę po chorobie.

• Mamusie
Dzień dobry
Wróciłyśmy z zakupów. Wreszcie mam dla Małej sandałki. Coś w tym rodzaju: http://www.wojtylko.pl/img/duze/s/s%20%285%29.JPG
Jeszcze Starszemu muszę kupić. Sobie też kupiłam "cichobiegi".
Teraz Lusia śpi wymęczona, ja idę po kawkę.
Ach no i jeszcze - wyszła druga dolna dwójka...

Mixi ja bym obstawiała że jej się pić chce. A że na cycu ciągle to i jeść będzie mniej.
U nas wczoraj na kolację kaszka łyżeczką (taka na gęsto) z 210ml wody. Zjedzona w całości. Mimo to w nocy obudziła się na mleczko. Dziś spróbuję dać jej wodę zamiast mleka w nocy.

Natalia a może czas zmienić smoczka na innego? Może Wam będzie do butelek pasował z innej firmy? A może ustnik niekapka taki miękki? Albo jest jeszcze opcja że w starym smoczku była dziurka wyrobiona, powiększona, a z nowego za wolno leci?

Latka możesz spróbować dać Tymkowi kredki albo kredę do malowania. Możecie spróbować zabawy w kaszy, grochu, mące itp. Jak masz odwagę to możecie "pomalować" farbkami używając rączek. Przy okazji możecie ozdobić jakiś t-shirt odciskami rączek Tymusia.

• Mamusie
Witam sie 🙂
jeee jeszcze tylko dzis i jutro i urlop!!! 😁
Mixi my bedziemy od 1.08 do 4.08 w Dziwnówku 😉 moze jakies spotkanko? 😉 niestety na dluzej nie mozemy, bo nie dostalismy razem urlopu dluzej 😠 ale dobre i to...mam nadzieje, ze pogoda chociaz bedzie przez te 4 dni 😮
co do jedzenia, to Ula obiad i deserek je w calosci, rano pol miseczki kaszki (kiedys potrafila zjesc 250 ml) na kolacje tak samo...bardzo polubila lubisie, wiec od czasu do czasu dostaje, ale bez tego plynnego srodka, tylko samo ciasto :P slodki pamper z niej - po mamusi 😜 tez odrzucila swoje ulubione niekapki z tt na rzecz takich dla starszych dzieci, bo tam za duzo trzeba bylo ssac, a w tych to jednym pociagniecem sie napije 😉 mysle czy nie kupic jej takiego bidona ze slomką ....

• Mamusie
Doti napewno silikonowe okragle odpadają,tak samo z nuka tez odpadają bo za małe. Też mamy ustnik niekapka do NUKa z biedronki silikonowy i też nie chce.Powiększylismy jej tą dziurke tylko jej chodzi o duży smok już byl troche wydudany a ten jest mały no niestety będziemy ją uczyć póki co pije na śpiocha mleczko,a reszta dań z musu co 4-5 godzin!! dziwne

• Mamusie
Natala ale to aż tak Wam się tamtem smoczek rozciągnął? Nasze mimo używania zostaja takie same. Smoczki nie powinny sie "powiekszać"... Skoro pije na śpiocha to może jednak w buzi coś drażni? Lusia jak zęby drażnią to nie chce butelek widzieć w ogóle. Mam nadzieję że to tylko chwilowe i zaraz wróci do normy. Albo z gorąca jej się jeść nie chce...

Udało mi się zjeść śniadanie 😁 Zrobiłam sobie omleta to pierwszego mi dzieci zjadły...

• Mamusie
Tymek spi, M pojechał do pracy a ja mam juz chwilę i chyba sie położe;/.

Sandra więc Wszystkiego Najlepszego dla Was z tej okazji 🙂. Szczęścia i miłości bez końca 😉.
To juz 5 lat? Szybciutko za maz wyszlas 😉

Deira, Doti Marylu i inne dziewczyny ktore juz kupowały lovi 360, ktore wybralyscie te po 9m czy juz te12mc bo nie wiem ktory zamawiać a sa tez aukcje 2w cenie 1. Nie przygladalam sie cenom ale w razie czego to nie wiem ktore z trzech wybrac 9, 12, 18 mc

• Mamusie
Hejka tak sobie tu zajrze, bo oczywiście czasu nie mam ehh 🤢

Rodzice wracaja z urlopu wiec musze im chate posprzatac i ugotować obiad.

Mixi coś w tym jest mój by tylko cyca ciagnał i żadne herbatki ani soczki nie wchodzą w grę więc codziennie z nim walcze zeby coś się napił. A obiadki muszę mu wpychać i zagadywać go przy jedzeniu bo inaczej nie zje.

Mój Gabryś niekapka nie czaji czsami uda mu sie pociagnąc ale coś mu nie leży. Z butelki czasami pociągnie ale musi byc ciepoła herbatka. A wczoraj trocvhe wypił Kubusia water tam jest taki ustnik jak niekapek 😉

Sto latek dla solenizantów którzy mieli i mają miesięcznice ostatnimi czasy 😉 to już dyszka 😁

Sandra najlepszego z okazji rocznicy !! 😉

• Mamusie
Latka dla mnie one różnią sie tylko wielkością 😉 Masz 210, 250 i 350ml My mamy ten najmniejszy bo myślę, że większy ciężko byłoby jej utrzymac samodzielnie. Poza tym więcej picia na raz nie potrzebuje a zawsze mogę dolać.

Sandra aleś się obudziła hahaha Wszystkiego Najlepszego!!! Nam w październiku minie 3 lata po ślubie 😉

• Mamusie
No chyba wrocilo do normy wszystko,nie chce zapeszać ale Maja teraz wieczorem załapała odrazu smoka z butli 🤪 🤪 🤪 bez histeri 🙂 i wczesniej zjadla caly duzy obiadek i calego banana na spacerku 🤪 🤪 🤪 więc napewno teraz dupka najedzona 🙂
Sandra my 1-wszą rocznicę w niedzielę 🙂

• Mamusie
ja już sobie siedzę spokojnie.
Myślę jak zorganizować jutro czas, bo jedziemy na do centrum na cały dzień. Zakupy, zwiedzanie.Ma być festiwal, więc będą zabawy, muzyka, to Tymek będzie zachwycony, On jest towarzyski 😁 a najbardziej się ucieszy z dużego balona 😜

• Mamusie
Latka moja Majka ma bzika na punkcie balonów 😁 Ostatnio zamiast kupować z helem daje jej do zabawy lekko nadmuchane zwykłe baloniki. Zajęcie ma lepsze od zrywania trawy 😁

Natalia super, że Majeczka załapała smoka. Bystra dziewczynka ze wszystkim sobie poradzi 😁

Ja też jutro jadę kupić inne butelki i smoczki, bo z tych co mam (TT) Majka je kaszkę 40 minut 🤢 Już zaczyna męczyć mnie takie karmienie i ją chyba też. Je z 3 bo smoczek do kaszki ma za duży otwór. I tylko z Bobovity ponieważ z Nestle kaszka nie przechodzi, zapycha jej smoczek 🙃 Też ostatnio kombinuję z tymi smoczkami 🤔
U nas dalszy ciąg męczarni i jęków przez cały dzień przez drugą jedynką 🤨 Niech już wylezie, bo mi się dziecko męczy. Oj, jak ja bym chciała, żeby wyszły jej wszystkie zęby, zanim do pracy wrócę, bo teraz mam nocki nie przespane 🤔

Deira mój M zamiast pedicetamolu kupił paracetamol w syropie 😠 A jeszcze wysłałam mu sms, żeby nie zapomniał. Czy to coś podobnego?

Ja pomyłam dzisiaj okna i posprzątałam dom. Narobiłam się co nie miara. Jeszcze sama z Majką, bo starsza nad morzem a M do 22 w pracy -o ile tak można nazwać piwo z szefem 😁 Ale dałyśmy radę, Maja mi pomagała 😁

• Mamusie
Agn, już któryś raz zauwazylam, ze nasze maluchy mają dużo wspólnego. 😉 te małe balony też oczywiście uwielbia. Co to się nie dzieje jak chcę mi zabrać.
Pedicetamol, to po prostu paracetamol, tylko, ze jest bardziej skoncentrowany. Trzeba go połowę mniej wstrzyknac dziecku niz innego syropu. Niczym chyba specjalnie sie nie rozni 😉.
Tez mamy ten Pedicetamol, pediatra polecila kupić jak byliśmy w Polsce w kwietniu.

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
ja w dobrym humorku,bo Maja o 2:30 sie obudzila na mleczko i zjadla 180 🙂 teraz jeszcze nie,bo widze ze jeszcze nie marudzi,ale tak za godzinke juz bedzie pora na sniadanko w postaci mleczka 🙂
Aga tylko,że uparta nieziemsko ale po mamie to ma bo ja tez podobno taka byłam 😜 😜