Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Natalia nie martw się na zapas .
Zrobią operacje serduszka i będzie wszystko dobrze.
Mi się wydaje ,że jakby miał być ten zespół downa to już by to dawno wyszło ,a nie teraz coś podejrzewają.
A i dzieci z tym zespołem mają specyficzny wygląd buzki , a Maja takiego nie ma ,jest śliczną zdrową dziewczynką. 😘

• Mamusie
Natalia współczuję i trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze ułożyło.
Mixi ja niczym buźki nie smaruje ale przemywam po kąpieli rumiankiem a na zimę mam krem Nivea na każdą pogodę,
Karolka, Isa mój też mi tak wisiał na cycu non stop, ale wreszcie po skończeniu 5 tygodni zaczyna jeść rzadziej i wreszcie załapał o co chodzi ze smoczkiem. Robi postępy. 🙂
A co do ulewania to mojemu też się zdarza a wczoraj mi się 2 razy zakrztusił 😮 stresuje mamę.
Mój synek drzemie sobie u mnie na rękach i śmieje się na głos 😁 Słodziak mój kochany

• Mamusie
Natalia trzymaj się dzielnie!! Wszystko będzie dobrze...

właśnie walczyłam z małym 😞 rozdarł się że chyba takiego pisku jeszcze nigdy nie było... i dlaczego?! dlatego bo mam problemy z tym pokarmem bo dalej mi gorączka skoczyła na 38,7 😞
padam na twarz... ja tak bardzo chce karmić cycem !!!!!! 😞 a dalej butla poszła bo mały co chwile głodny a moje piersi puste a jak się nagromadzi to wystarczy tylko na chwile... ale nie tracę nadziei! będę walczyć o tą cholerną laktację !!

inirtam ja ze swoim M też widujemy się przelotem... aż mi dziwnie... non stop jestem z Szymkiem o on w pracy, wraca z pracy to my już w łóżku wymęczeni... i tak dzień w dzień 😞

• Mamusie
mixidixiaga napisał(a):
http://www.szansa.katowice.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=2&limitstart=4

Natalia poczytaj sobie moim zdaniem nic nie pasuje do Maji.
Jest silna i zdrowa. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Doti no no no tobie to się powodzi .

to samo czytalam:-/

• Mamusie
hej dziewczyny nie pisalam ale czytalam 🙂
natalia nie widac po malutkiej zeby miala downa wiec moze lekarze sa w bledzie ale trzymaj sie dzielnie wazne zeby byla zdrowym szczesliwym bobaskiem
moja Bianka z dnia na dzien fajniejsza sie robi gurzy sobie co raz czesciej usmiecha sie od ucha do ucha turla sie z brzuszka na plecy na lezaco glowke podnosci 🙂 cos wspanialego 🙂
w czwartek idziemy na bioderka 😁 i ja do gin w koncu bede mogla zaatakowac M 🤪
dziewczyny dostalyscie juz okres?

• Mamusie
Heeeeej 🙂 M poszedł do pracy, dzieci zasypiają...
Fajnie było tak wyjść we dwoje bo już dawno dawno nigdzie nie byliśmy we dwoje a jutro mamy rocznicę ślubu.... Mężul pogadał z mamusią i została z dziećmi. Postarał się, nie ma co 😉
Zjedliśmy pyszne lody, ja się napiłam przepysznej mocca cafe, wpadło całkiem sporo kalorii 🤪 Niestety tylko pół godzinki, tak trochę na szybko...Ale dobre i to bo też najczęściej widujemy się w przelocie. On jak nie w pracy to w polu końmi, jak przychodzi do domu to zmęczony zasypia przed 21. Dziś właśnie zaczął nocne zmiany, więc nie będę go widziała do piątku 😞 albo będzie spał albo będzie w polu 😞
No ale ustaliliśmy przy okazji, że Chrzest Małej będzie w drugi dzień świąt Bożego Narodzenia o 11 🙂 Chcieliśmy w Boże Narodzenie ale niestety wszelkie restauracje są zamknięte, więc niestety...
Lusia miała dziś cały dzień problemy z jedzeniem 🤨 Za każdym razem po chwili spokojnego jedzenia łykała jakoś dziwnie powietrze i się zatykała tak że nie mogła złapać powietrza 😞 serce mi stawało jak widziałam że nie może nabrać tchu a potem łapała oddech z takim jękiem aż 😞

Emilko Bianka już się turla z brzuszka na plecy???? Silna strasznie! Mojej daleko do tego, ale pewnie przez to, że mało czasu na brzuszku spędza.... 🤨 🤨
Ja okresu nie dostałam chyba jeszcze...nie wiem, bo miałam kilka dni przerwy w odchodach poporodowych a później znów 1,5 dnia coś i już cisza. Wydaje mi się, że to jednak okres nie był. A Mężula atakowałam bez kontroli u gina heheheh

Isa podziwiam Cię! Jesteś inspiracją dla karmiących mam :* Trzymam strasznie mocno kciuki żebyś wygrała walkę o mleczko :*

Inirtam ze spaniem w nocy to bardzo indywidualna sprawa. Lusia od 2 nocy budzi się koło 2-3 i potem dopiero koło 7. Dla porównania Mateusz potrafił budzić się 5-6 razy w ciągu nocy licząc od 21 do 7 rano.

• Mamusie
Doti nawet taka krotka randka z mezem moze byc fajna 🙂
My mamy rocznice slubu 23.10, czyli juz niedlugo, ale raczej nigdzie nie wyjdziemy, bo nie mamy nikogo pod reka, kto by z Ula zostal...porandkujemy sobie w domu we trojke 🙂
Ja mam nadal krwawienie poporodowe, ale stalo sie takie jakby bardziej czerwone niz bylo 😮 jestem bardzo ciekawa jak dlugo to jeszcze potrwa...
A moja mala znow nie spi, nie wiem co z nia - dzis w ciagu dnia w ogole malo spala i myslalam, ze wieczorem odleci, ale nie...upodobala sobie godzine 23 i tak codziennie 😮

• Mamusie
dzięki Doti :* łatwo nie jest 😞 ta chora pierś dostarcza mi tyle bólu że czasami wysiadam i tracę nadzieje... ale później jednak mobilizacja wraca i bardzo ale to bardzo walczę o to mleczko...
a jak się nie uda będę musiała się z tym pogodzić i koniec...

mój mały po całym dniu usnął o 19 i teraz śpi jednym okiem bo ma pełnego pampera 😁 ... zaraz pewnie się obudzi hehe... pasowałoby bo kąpiel go czeka a jak sam się nie obudzi to będę go wybudzać a tego nie lubię bo biedaczek zawsze płacze...
na szczęście gorączka spada... mam równe 37st. może wkońcu to choróbsko zostawi mnie w spokoju...

Karolka jak Ci w dzień nie spała to może dłużej w nocy pośpi 🙂 mój dzisiaj od rana robił sobie tylko 15minutowe drzemki co 1-2h więc licze na przespaną noc... 🙂

dobranoc 🙂

• Mamusie
karolka moja tez lubi po 23 zasypiac ale teraz wyjatkowo spi od 20 wykapana najedzona wiec mam nadzieje ze obudzi sie dopiero kolo 1
doti tak turla sie jak sie jej zachce 😁 na brzuszku lubi lezec ale bardziej na kolanach ale daje ja tez na lozko i wtedy sie turla 😁
mnie dzis jajnik pobolewa wiec mysle ze okres sie zbliza i w koncu dzis dojechalam maszynka tam gdzie szycie bylo balam sie ale juz jest ok moza jechac smialo 😁

• Mamusie
Dzien dobry...My dzisiaj jedziemy na badanie słuchu...Emi Twoja Bianka jest naprawdę mega silna...Majka co dopiero to tylko sama juz glowke podnosi,ale tez musze ją zacząć kłaść wiecej na brzuszku 🙂 Dziewczyny ja miałam niby takie malutkie krwawienia przez cały tydzien a od wczoraj leci tak jak bym miała taki obfity okres:-/ masakra!!!!! Milego dzionka 🙂 🙂 🙂