Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Powiem Ci że moja też płacze i gryzie tego swojego paluszka ,a to ją pewnie też boli bo uścisk ma i wtedy to już jest ryk.U nas cale dolne podniebienie z przodu napuchniete i czerwone cos tam widac jakby zabki pod dziaslami ale kiedy to wyjdzie to nie wiem.
Wiki z grzecznej dziewczynki zrobila sie rozdrazniona i placzliwa ,i do tego jeszcze wscieka sie bo chcialaby caly czas w pozycji siedzacej . Juz tak ciagnie sie do przodu ,że musze ja zapinac w lezaczku bo by poleciala .Jak jest na połlezaco oparta o mnie to sie cala podnosi i chce siedziec.
Nie pozwalam jej na to, to tez ryk. 😞 😞 😞
I tak w kólko.

• Mamusie
Deira sto lat dla Natalki 🙂
Oskar wstawał w nocy co 2 godz 😞 córka tez 2 razy na siku i musialam jej światło zaświecać 😁
Oskar też pcha paluszki i piastki do buzi ale nie marudzi, nic nie wyczuwam na dziasłach.
rano tak mi wyssał cyca ze juz nic nie było i jak zacisnał dziasła na sutku to gwiazdki zobaczyłam 😮
mixi Oskar tez sie dzwiga juz jakis czas szczególnie na lezaczu, i jak lezy na mnie. skoro sam juz umie i chce to mu ie przeszkadzam ani nie pomagam
dzis domowa pizza z kurczakim u mamy 😁

• Mamusie
Isa oby jutro było lepiej ;*
U nas chwila spokoju, wzięłam wcześniej Małą do sklepu to się przespała w aucie. Teraz bawi się na macie. Dostaliśmy od znajomej środek homeopatyczny na ząbkowanie teetha i żel tej samej firmy. Po zaaplikowaniu póki co jest spokój a mija już godzina... 😮

• Mamusie
Współczuję tych ząbkujących maluchów 😞 Nasz dość marudny dziś, szczególnie pod wieczór. Też pcha łapki do buzi, ale na moje oko, to za mało się jeszcze ślini na ząbki 😉 Poza tym u nas jeszcze za wcześnie na to... Chyba... 😉

• Mamusie
No i pochwaliłam i zaczęła płakać :/
Efek samo ślinienie nie oznacza początku ząbkowania. Po prostu zaczynają ślinianki pracować. Poza tym u niektórych dzieci nawet nie wiadomo kiedy zęby wychodzą.
Niestety moje dzieci do takich nie należą i Bogu dziękuję że przynajmniej noce są spokojne. Choć od 2 nocy budzi sie częściej. Dziś wstawałam chyba 5 razy...
Mixi a jaki masz specyfik? Ja teraz używam Dentinox N i dziś dostałam to Teetha w proszku i w żelu więc będziemy próbować.
Przykro mi że nie mogę dziecku pomóc. Biedna ma juz całą pupkę czerwoną i w krostki od kwaśnych kupek mimo że smaruję ciągle, najeść się nie może bo ją boli, wyspać się nie może bo się budzi z płaczem... 😞

• Mamusie
Ja mam calgel ,ale marny w skutkach działa na 20 minut ,a potem od nowa płacz i wkładanie rączek.
Moja też robi kwasiory ,aż jak ją przebieram to mnie w gardle drapie od tego zapachu.
U nas nocka spokojna jest póki co przesypia całą ,ale nie ma się co dziwić bo w dzień to po 30 min śpi i budzi się z płaczem.
Jeju mojej myszce od tego płaczu ,aż się zmienił głosik.

• Mamusie
Hej dziewczyny!

Deira wszystkiego najlepszego dla Natalki!!! 😁

Dziewczyny, jak tak czytam, co przechodzicie z maluchami to aż wstyd mi się tu chwalić ☺️ Ja naprawdę mam aniołka w domu, jak za długo sama się bawi to idę do niej, biorę na ręcę, tańczę z nią i śpiewam 😁 Baaaaardzo mało płacze (przeważnie, jak zobaczy nową twarz lub usłyszy nie znany głos :huh 🙂 Marudzi, jak jest śpiąca ale wystarczy chwilka, by zasnęła... Potrafi sama sobą się zająć 😁 Jak jej się znudzi huśtawka, wkładam do leżaczka, potem na matę, trochę na ręce i do wózka, i do łóżeczka, by popatrzyła na karuzelę, Jak tak oblecimy ten "plac zabaw" to jest zmęczona i zasypia 😁 Ja codziennie mam ułożone włosy, zrobiony make-up, wysprzątany dom, ugotowany obiad, przyjmuję gości, w nocy się wysypiam, bo wstaje tylko ok 3 i póżniej ok.7-8.
Maja to przeciwieństwo starszej siostry 🤪 Przy tej nie wiedziałam, co to sen, ciągle na rękach, non stop płacz, chodziłam po domu jak upiór 🤪 Już w ciąży nastawiłam się, że czeka mnie to samo i nawet się z tym pogodziłam a tu taka niespodzianka 🤪 Jedynie jak ją usypiam to musi być względnie cicho ale jak już zaśnie, w domu może panować naturalny hałas 😁

• Mamusie
Doti zastanawiam się, jak u nas będzie z zębami 🤔 Pierwsza, jak ząbkowała to pół miasta ją słyszało 😮

Jejku, w poniedziałek szczepeinie a mnie już żołądek boli z nerwów 🤨 Jak Maja płacze serce mi pęka 😞 No ale jakoś musimy przez to przejść 🤨

Mai nic na gwiazdkę nie kupujemy, za to teraz zamówiliśmy łóżeczko turystyczne
http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-przewijak-kolory-i2833250180.html
które stanie w jej pokoiku i będzie podręcznym przewijakiem i dzięki kółkom miejscem do zabaw w salonie a jej łóżeczko wędruje do naszej sypialni, bo już nie chcemy dzielić z nią naszego łóżka 😁

A ja się już dzisiaj żegnam 😘

• Mamusie
Deira wysłałam Ci na priv wiadomość. najlepsze życzonka dla Natalki! 🙂

Dziewczyny a czy waszym dziecią od ssania piąstek śmierdzą rączki? Bo mam wrażenie że mojemu dziwnie pachną... myję mu rączki kilka razy w ciągu dnia z tego powodu 🤢
Smutno mi w ogóle bo moja siostra z młodszym synkiem jest w szpitalu na obserwacji. Biedak ma weflon we głowie 😞 kroplówka w stópke 😞

• Mamusie
Witam 🙂
Dzisiaj nocka całkiem spoko. Mały zasnął po 20, później pobudki o 24, 3 i 6
Wczoraj mąż został sam z Kubą od 18 do 23, bo ja byłam na babskim spotkaniu, super sobie poradził, nawet nie dzwonił.
Dzisiaj rodzinka w komplecie, może się na spacerek razem wybierzemy, oby pogoda dopisała.
Miłej niedzieli!

• Mamusie
Hej witam się i ja .
Moja wczoraj przeszła samą siebie zasneła o 22.30 ,a ja padłam zaraz za nią .
Teraz się obudziła i leży w łóżeczku i gada do karuzeli .
Oj ciekawa jestem co przyniesie dzień , mieliśmy jechać do kina ,ale już nie ma miejsc i pewnie w domu będziemy kiblować kolejny dzień . 😠
Muszę coś wymyslić ,ale mi się chce coś słodkiego masakra ,a ciasta nie ma i co ja teraz zjem ? ☺️
Czas szykować cycka na śniadanko . 😁
U nas w markecie chodzą już mikołaje i chce zrobić Wiki zdjęcie z jednym ,żeby miała na pamiątkę pierwszych świąt. 🙂