Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
dobry,
mój mały po całym dniu marudzenia i płaczu zasnął o 21:30 i pobudki o 1:30, 4:30, i od 6 nie śpimy tylko dalej marudzimy... chociaż jest lepiej niż wczoraj...
ciekawe co przyniesie dzisiejszy dzień, a za oknem prószy śnieg 🤪

pokłóciłam się z mężem bo chciałam żeby został dzisiaj z małym a ja chciałam iść do kościoła i zarezerwować te chrzciny, bo jego proszę już od 2-tygodni i jeszcze się nie zmobilizował, to on wielce zmęczony i nie zostanie bo się boi że go nie uspokoi jak się rozpłacze ;/ z tego wszystkiego trochę niemiłych słów poleciało między nami 😞 no i wkońcu sam pojechał do kościoła... leń jeden! jeszcze nigdy nie został z Szymkiem...
on potrafi zajmować się małym jak jest najedzony i wyspany, nie płacze ale jak już zaczyna marudzić to szybko się ulatnia i mówi do mnie 'uspokój go' ;/ normalnie jestem wulkanem pełnym emocji i dzisiaj chyba wybuchnę!! 😞

dziewczyny wczoraj po kąpieli zaczęłam krwawić 😮 w sumie nie dużo, skromnie... wkładki są tylko lekko zabrudzone ... nie wiem czy to normalne... bo biorę tabletki antykoncepcyjne Ovulan i nie robi się przerw tych 7-dniowych żeby okresu nie było, w dodatku karmię piersią ?!
chyba jutro zadzwonie do gin.

miłej niedzieli mamuśki! 🙂

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam.
Mój synek też marudny od rana, płacze bo nie może zasnąć a ja nic nie mogę z tym zrobić. A wczoraj zasnął o 22 i obudził się o 23 głodny 😮. Już dawno tak nie wstawał 🤢
Teraz śpi mi na rękach bo zasnął przy cycu więc może choć chwilę pośpi.
Dzisiaj kończy 3 miesiące 🙂 ale zleciało.
Wszyscy mi obiecywali, że jak skończy 3 miesiące to się mu wszystko unormuje więc mam nadzieję że będzie już tylko lepiej 😁

• Mamusie
Witajcie 😁

Ja się wczoraj nachwaliłam a w nocy było jeszcze lepiej 😁 Maja zasnęła ok. 20 i obudziła się o 5, zjadła mleko, zasnęła i o 8 grzecznie wstała, zrobiła po cichu kupkę i po pół godziny zaczęła się wiercic, zeby ją przebrać i nakarmić 😁 Póżniej zabawa do 10 i zasnęła na 40 minut, o 11 mleko i teraz bawi się grzecznie obok mnie na narożniku a ja siedzę przy laptopie 😁 a lewą ręką macham jej grzechotką nad głową, którą próbuje złapać 😁

Aisza wszystkiego najlepszego dla Borysa 😁

• Mamusie
U nas tez mala ciagle raczki w buzi i slinienie, ale nie jest to wynik zabkowani...
a tego, ze maluszki tak wlasnie na poczatku "poznaja swiat", wszystko co mozna pchaja do buzi...a jesli chodzi o slinienie to tak jak Doti mowi slinianki produkuja wiecej sliny, a naluchy nie potrafia sobie z tym nadmiarem poradzic...

Boli mnie nieziemsko cycek od wczoraj 😞( Ehhhhh... 😞(

Jutro z mloda na 9 do neurologa...

• Mamusie
Witam się kochane na króciutko 🙂 tak na szybko: u nas po staremu, czyli nie śpimy w nocy i nie śpimy w dzień, ale przynajmniej nie płaczemy 😁 i chyba kolki ustąpiły, ale jakoś jeszcze boję się odstawić SS.. robię to stopniowo, podaję rzadziej i mniejsze dawki..
Isa moja gin mówiła, że może pojawić się lekkie plamienie i to będzie zupełnie normalne, jeśli jednak byłoby obfite albo trwałoby ze 2 tyg., to oznacza, że tabletki nie są dla mnie i należy je oddstawić... może z Twoimi jest podobnie 😉 a co do M, to u mnie dobrze zrobiła mu moja choroba.. nie byłam wówczas w stanie zająć się małym, poza tym nie chciałam go zarazić, więc nie było wyjścia i chłopaki musieli się do siebie przyzwyczaić i nauczyć współpracy, pierwszy dzień byl ciężki, ale potem już tylko lepiej... dzięki temu, teraz już nie ma wymówki "u mnie nie zaśnie" 😉

Tymek też pcha całe piąstki do buzi i często przy tym ulewa, ale nie dziwi mnie to, bo sama bym "ulewała" mając tak głęboko rękę w buzi 😉 baaardzo dużo zaczął się ślinić i nie radzi sobie z nią, co skutkuje częstym krztuszeniem się małego, więc staram się mieć go cały czas na oku.. Marylu ja przemywam Tymkowi rączki kilka razy w ciągu dnia, wodą przegotowaną i nie śmierdzą, ale za to wszystkie ubranka i szyja 😁 😁 😁

• Mamusie
dzieki dziewczyny 🙂 Edith, wg mojej tesciowej Ula to "cały Łukaszek" 🤢 jak ja slucham to az mi slabo...a w tym roku na wigilie i 1.dzien swiat jedziemy do tesciow - jak ja to przezyje 🤔
Traktuja Ule jak jakas zabawke 😠 😠 😠 dzis nie pozwolilam sie do niej im zblizac bo mieli katar, wiec siedzialam caly dzien z Ula w malym pokoju, a tesciowa wielka obraza...gdyby jej ciagle nie calowali, tulili i podduszali to bym do nich wyszla, ale tylko ulka pojawi sie na horyzoncie to juz mi ja z rak wyrywaja, niewazne, ze ona zaczyna ryczec, oni sie wtedy ciesza, ze zdrowe dziecko musi plakac 😮 😮 wczoraj bylismy u prababci Uli na imieninach to tesciu zabral mi mala i kazdemu kazal sobie z nia fote robic...w dupie mial, ze ktos nie umial jej trzymac i prawie sie na ziemie osunela, albo glowka jej latala. wkurwilam sie zwinelismy mala i siup pojechalismy do domu...po godzinie oni tez juz przyjechali bo dalej chcieli ja meczyc, ale na szczescie zdarzylismy ja wykąpac i biedna zasnela...a w nocy o czwartej tesciowa do mnie, ze ja sobie do lozka wezma a my mamy sobie pospac, to sie jej zapytalam, czy za godzine tez jej cyca da 😁 😁 a o 8 tesciu uslyszal, ze nie spimy, to wparowal nam do wyrka i zaczal mala meczyc, pomimo, ze katar mial straszny 😠 😠 😠 przegieli na ten weekend...

• Mamusie
Widze Karolka ze mamy podobne przypadki...ostatnio tak mi tarmosila dziecko ze sie zebralam i pojechalam do rodzicow. A jak Adrian wrocil z pracy to awantura pomiedzy nim i jego matka ze segreguje rodzine. ;d i jeszcze ze nie zrobilam obiadu 🙂 to maz jej powiedzial ze on ma zone a nie gosposie i moge z domu wychodzic bez pytania o zgode. :d

Niedawno byli u mnie kumple z klasy bylej to jak tylko M wrocil z pracy to wparowala i odrazu 'jak byles w pracy to tu przyszli jacys dwaj faceci do twojej zony. I z takim usmieszkiem na twarzy bo ona lubi klotnie prowokowac. A on na to 'przeciez wiem, paula nie ma przedemna tajemnic. Troche ja wcielo bo juz nic nie powiedziala tylko wyszla ^^ uwielbiam moja tesciowa . I przysiegam ze nigdy nie powiem do niej "mamo" tak jak maz do mojej. Ja zwracam sie ravzej bezosobowo.

• Mamusie
Oj Paula jak ja bym chciała żeby mój M miał takie podejście że on ma żonę a nie gosposię... On choć jest kochany i pracowity to do szewskiej pasji doprowadza mnie tym że sam sobie śniadania czy kolacji nie zrobi ani obiadu nie nałoży. Wyobraźcie sobie że moja teściowa wstaje specjalnie o 4 rano żeby mu kanapki do pracy zrobić! Ja bym chyba musiała być jakaś inna... 🤢 Tak samo jak wraca wieczorem z popołudniowej zmiany to robi mu kolacyjkę (ona albo jego babcia) i zostawiają na stole żeby miał co zjeść 🤢

Moje szkraby śpią już od 20. Teraz mam luz tylko dla siebie 🙂

Jutro idę do ginekologa.... dalej nie wiem co z tą moją antykoncepcją...

• Mamusie
Doti, tak synusia nauczyla...
W ZYCIU bym nie wstala... ;//
Mi kiedys tesciowa,powiedziala, ze zona MUSI zrobic obiad.. to jej sie zapytalam, a z jakiej racji musi?? Ze jej syn ma raczki zdrowe i sam umie zrobic, a ja pracuje tak samo ciezko jak i on.

Ja na szczescie nie mam problemu maz i sam jak musi sobie wyprasuje, w niedziele ja jade nad jezioro sie kapac, a on przygotowuje obiad. Nadi wieczorem czyta, zeby usnela, a teraz chodzi po pokoju z Titucha i ja kolysze,bo zasnac biedna nie moze, a zmeczona niemilosiernie 😉)

Wiesz, Karolka, tak rzadko ja widza to ja tarmosza 😉) Choc bym zastrzelila za calaowanie z mega katarem..

• Mamusie
Hej 🙂
Tak się odzywam, chociaż u nas nic nowego 😉 Czytam jakie macie przeboje i współczuję 😞 Wojtek dziś dość grzeczny, padł zaraz po kąpieli i pewnie trochę pośpi 🙂
Doti jak brałam Novnette też plamiłam w środku cyklu, wyczytałam, że wtedy pigułki nie działają 😮 Daj znać co gin powie...
Dobrej nocki 😁