Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej 🙂
U nas dziś ok 🙂 Młody grzeczniutki, ma dobry dzień dziś 😁
Jeśli chodzi o wagę, to wstyd się przyznać - mam 10 kg więcej nadal niz przed ciążą, waga nie chce spadać 😞 Ale na razie się nie odchudzam zbyt restrykcyjnie, bo jak nie będę jadła to zacznie mi pokarm znikać :/ Ale kurde na kurczaku gotowanym i chlebku z twarożkiem albo chudą wędliną powinnam lecieć z wagi! 😞 W każdym razie tak się odchudzałam przed ciążą i działało...
Isa jeśli czujesz, że brak pokarmu to spróbuj miedzy karmieniami postymulować piersi laktatorem przez 10-15 minut - u mnie zadziałało, pokarmu było więcej. No i trzeba pić dużo, ale to wiadomo.
W tą sobotę idę kupić jakąś sukienkę dla siebie na chrzciny Wojtka. Już widzę jak sie załamie jak zobaczę jaki rozmiar teraz noszę 😞

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
czesc dziewczynki... u nas marudzenia dzien drugi... w ciagu dnia drzemki 20minutowe i zaraz placz... juz myslałam, ze cos go bierze, bo katar mial cala noc, ale nic sie nie rozwija... olbrzymi ślinotok wskazywalby na zeby, ale nie usmiecha mi sie takie marudzenie przez dwa miechy albo i dluzej... 🤢 chyba,ze szybko by wyszly, ale nie sadze..

mixi bardzo ladna sukienka i nie widac, ze dopiero co urodzilas 😉
wanilka mnie tez łeb dzis napieprza nieziemsko, chyba cisnienie leci w dol...

ja mam wage sprzed ciazy, ale nie satysfakcjonuje mnie ona.. musze ograniczyc takie rzeczy jak chalka czy biszkopty, bo to niesie mi zgube... 😜 i przydalaby sie dieta mż, ale od dwoch dni mam giga apetyt...

dziewczyny, czy ktoras poza mna, nie zaczela sie jeszcze seksic po porodzie? kurna ja jestem tak zmeczona, ze razem z tymkiem klade sie spac, czesto nawet nie widze sie wieczorem z M, wiec o seksie nawet nie mysle...

• Mamusie
Dziewczyny karmace z dietami nie przesadzajcie, bo moze byc problem z laktacja ;/

Ja 2 miechyb przed ciaza mialam 80 , w czasie zajscia mialam 74, a teraz waze 70... i ani drgnie w dól..
No ale nie oszczedzam sie jednak z jedzeniem...

Moj maz dzisiaj pojechal na Wigilie do Lodzi, wiec zostalysmy same z dziewczynkami i maly szal cial 😁 Ale Tatianka odpuscila dziekowac z brzuszkiem dzisiaj 🙂) wiec Nadunie juz mam wykapana 😉)
Jeszcze pozostala kapiel Tatianki, tylko szkoda, ze mloda zasypia dopiero o 23...

• Mamusie
Witam się 🙂
A my dziś w końcu po szczepieniach, które ciągle nam lekarz przekładała – jak nie katarek Małej, to choroba pediatry. I jestem dumna z mojej żabci 😁
Płakała tylko w momencie ukłucia a potem szybciutko dostawała smoka i już było po płaczu. Cycka nie mogłam jej dać, bo wcześniej dostała też szczepionkę doustną, a że ma tendencję do ulewania, to przez pół godziny nie mogłam jej dać nic do jedzenia. A przy rotawirusach to z takim smakiem zajadała szczepionkę, że chciała prawie zjeść strzykawkę 🤪 Pielęgniarka miała niezły ubaw 😁 A jak przyjechaliśmy do domu, to Mała ciągle się śmiała 😁
Teraz obserwuję Małą i trochę się boję jak będzie wyglądał wieczór i noc. Na razie jest wszystko w porządku, śpi i jest bardzo spokojna, ale nigdy nic nie wiadomo. W razie W mamy już przygotowany paracetamol w czopkach i kropelki Pedicetamol.
No i waży już 5970 g 🤪 Moja mała kluseczka 😁 Niestety dostałyśmy też skierowanie do chirurga dziecięcego bo pani doktor nie spodobało się, że Mała miała cały czas główkę skierowaną w prawą stronę i trochę chyba pępek jest do poprawy, niestety 😞

Nadrobiłam Wasze wpisy z dwóch dni 😁
Agnieszka , gratulacje dla Majki, że tak dzielnie zniosła szczepienia 🙂
Sandra, i jak z Twoją sprawą za którą trzymałam kciuki? No i niestety mam złą wiadomość – pogoda nad morzem się sp… iła 😉 Dziś paskudny wiatr, śnieg i ogólnie do d…
Inirtam, jak zmuszasz Tymka do dłuższego jedzenia? Bo moja jak zaśnie przy cycu, to nie ma zmiłuj - nie zmuszę jej w żaden sposób do ssania. Co prawda dobrze przybiera na wadze, więc się nie przejmuję, ale czasem to trochę za mało dla moich piersi, które po jedzeniu Małej są nadal nabrzmiałe. A co do seksu – witaj w klubie 😞 Na samą myśl o seksie robię się zmęczona jeszcze bardziej niż jestem 😉 Na szczęście M nie naciska, choć jak kazałam mu wykupić tabletki antykoncepcyjne, to spojrzał na mnie dość wymownie, hehe 😁
Mixi, ślicznie wyglądasz w tej sukience 🙂
Isa, Mixi, ja też mojej podaję SS i Debridat i te dwa specyfiki razem naprawdę działają super 🙂 Nata może miała 2 wieczory z kolkami. Mixi, oby Wiki jak najszybciej się poprawiło.
Doti, ja z antykoncepcji idę jednak w tabletki. Przyzwyczaiłam się do regularnego brania tabletek przy tarczycy, więc z antykoncepcją nie powinnam mieć też problemów jeśli chodzi o regularne zażywanie 🙂 A na uspokojenie to ja biorę tylko melisę.
Latka, jaki słodki Winnie The Pooh z Twojego synka 😁 A chrzciny my też robimy na wiosnę. Tak żeśmy po prostu zdecydowali 🙂
Pati, z tym okiem to ja jednak bym poszła do okulisty, żeby to obejrzał, bo dr google jednak studiów medycznych nie kończył 😉 Być może będzie potrzebny antybiotyk.
Pestka, Nikolka to urodzona modelka 🙂 I jaka modnisia 🙂
Karolka, całus dla Ulci za pięknie uniesioną główkę 😘 🙂 Moja wytrzymuje już 10 minut 😁 I coraz mniej jej się głowa kiwa na boki tylko pięknie patrzy na wprost 😁

• Mamusie
No ja slodyczy w sumie nie jadam jak malzonek nie zakupi...

Deira, dzieki 😘
Powiem, tak na razie nadal pozostaje to niepewne... ale nie powiedzieli nie. Chodzi mi o to zamiane mieszkania...bo jest to pustostan i ponoc zawsze na taki lokal sa chetni i balam sie , ze jak pojde w poniedzialek to uslysze, ze niestety nei ma opcji, bo ktos nas juz ubiegl 🙂)

No w sumie nad morzem i tak wiele nie bedziemy spacerowac, choc taka godzinke bym chciala 🙂) No i kapiel obowiazkowo, chyba ze spekam, bez mojej grupy 🙂 bo w samotnosci to nie jest to samo 🙂

Mysle zeby wybrac sie do Ikei, bo kilka rzeczy bym chciala kupic 😁
Czekam az nam sie zarwie lozko, i wywalam je z sypialni. Idziemy do salonu, a dzieci beda mialy swoj pokoj i kupie im takie ladniusie regaly z Ikei..

A co do seksu ;// Hmmm 🙂) Tez jestem w tej grupie 🙂
Jak sie ostatnio mnie gin pytal o antykoncepcje, to mowie, ze na razie nie potrzeba 🙂 Sie zasmial i mowi : To maz cierpi 🙂
To mu odpowiedzialam, ze a i owszem, ale bardziej bedzie cierpial jak mu sie kolejna baba urodzi 😁

• Mamusie
inirtam napisał(a):
czesc dziewczynki... u nas marudzenia dzien drugi... w ciagu dnia drzemki 20minutowe i zaraz placz... juz myslałam, ze cos go bierze, bo katar mial cala noc, ale nic sie nie rozwija... olbrzymi ślinotok wskazywalby na zeby, ale nie usmiecha mi sie takie marudzenie przez dwa miechy albo i dluzej... 🤢 chyba,ze szybko by wyszly, ale nie sadze..

mixi bardzo ladna sukienka i nie widac, ze dopiero co urodzilas 😉
wanilka mnie tez łeb dzis napieprza nieziemsko, chyba cisnienie leci w dol...

ja mam wage sprzed ciazy, ale nie satysfakcjonuje mnie ona.. musze ograniczyc takie rzeczy jak chalka czy biszkopty, bo to niesie mi zgube... 😜 i przydalaby sie dieta mż, ale od dwoch dni mam giga apetyt...

dziewczyny, czy ktoras poza mna, nie zaczela sie jeszcze seksic po porodzie? kurna ja jestem tak zmeczona, ze razem z tymkiem klade sie spac, czesto nawet nie widze sie wieczorem z M, wiec o seksie nawet nie mysle...

ja tez jeszcze nie i u nas jest identycznie, ciagle jestem zmeczona... 😮

• Mamusie
Inirtam, jeśli chodzi o nas to seksimy się dość rzadko, bo ja chodzę spać jak M jeszcze siedzi przed TV lub kompem i jak on przychodzi do wyrka to ja dawno śpię. Ale jak już sie nam zbierze to jest fajnie 😉 Coś mi się tam poprzestawiało bo jest przyjemniej jak przed czy nawet w ciąży. Albo jestem wyposzczona taka 😉 W każdym razie nie jest źle, tylko siły ciężko znaleść ;p

• Mamusie
no ja też nie ☺️

bo najpierw chciałam wybrać sie do gina żeby sprawdził czy wszystko jest w porządku; byłam 2 tyg temu na kontroli i wszytko ok, więc można działać, jakoś tak się zbieram i zebrać się nie mogę hihihi 😜
no ale w sumie już bym chyba chciała ☺️ tylko wieczorem jak młoda zasypia, ja się ogarnę to już zmęczona jestem strasznie ...

• Mamusie
my już po pierwszym razie po porodzie, było nawet kilka razy 😉 ale szczerze mi się nie chce wieczorami już nic 😞
Doti super Laura coraz nowszych rzeczy się uczy. mój się śmieję na głos tylko jak mu robię "pierdziocha" na brzuchu 😁

• Mamusie
witam,
mały gaworzy i śmieje się sam do siebie 😁 zaraz kąpiel i usypianie i trzeba się wkońcu sobą zająć...

Deira ja też podaje SS i Debridat... i zauważyłam że te dwa specyfiki połączone ze sobą dają super efekt! jeszcze mam pół butelki tej zawiesiny Debridat i jak mi się skończy to muszę iść do doktorki żeby mi jeszcze raz to przepisała bo niestety to jest tylko na recepte.
z kolkami mam spokój 🙂

my też nie mamy dywanów tylko same panele, ale mieszkamy na poddaszu więc jest gorąco od podłogi 🙂 i pod matę kładę tylko mały kocyk żeby było mu troszkę przyjemniej leżeć bo ta mata nie jest gruba;/

co do pieszczot z mężem to zazwyczaj na weekendzie znajdujemy czas dla siebie 🙂 na początku się bałam ale teraz jest tak jak przed ciążą... i może szybciej się przełamałam bo miałam CC i nic nie miałam tam na dole robionego... bo gdybym była tam na dole cięta to chyba bym sie jeszcze nie przełamała... ;/

Dobranoc mamuśki! 🙂

• Mamusie
Hej.
Ja wogole nie klade maty na podlodze 🙂 zawsze na lozku w sypialni.
My po szczepieniu. Bylo glosno 😞(( i przez pol dnia tez. Dziwne bo mocno jej krewka leciala az miala plamki na gaziku i spodenkach :/// wazy juz 4700 chociaz w porownaniu do waszych to malutko. I 63cm.
Aha i torcik wyszedl swietny 🙂 zdecydowalam sie na bita smietane,brzoskwinie i ptasie mleczko. :d i juz mam zamowienie na ten weekend na urodziny chrzestnego Milusi 🙂)
A teraz uciekamy sie kapac i spac 🙂)
Dobranoc mamusie. ;**