Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzień Dobry, ja juz kawkę wypiłam o 7 rano 🙂
Jestem u mamy, mieliśmy dziś jechać do domu z M ale tak śniegu nasypało i wciąż sypie a i tak musi coś załatwić w urzędzie skarbowym więc jedziemy jutro 🙂

Dżo współczuję...moi rodzice też są nietolerancyjni, zawsze słyszalam że wszystkich przeżyja tylko nie murzyna 🤢 to chyba taka polska mentalność jest...boimy się tego co obce, nieznane 😉
A o tych nadgodzinach ja bym na twoim miejscu z nim porozmawiała w 4 oczy. To nie może być tak że facet przychodzi z pracy albo jak ma wolny czas to ogląda tv. tzn nie cały czas wiadomo musi odpocząć ale Ty w domu tez pracujesz opiekując sie Naishą, faceci chyba tego nie rozumieją 🤢 Mój M np. woli sprzątać i gotować w domu niz się dzieckiem zająć 😠 a ja czasem chętnie bym coś ugotowała czy zrelaksowała się przy sprzataniu. Więc myśle że czasami trzeba do facetów DUZYMI LITARAMI bo oni inaczej nie rozumieją!! 😮

Ale jakby mój Michal częxto tak poźno przychodził z pracy to byłabym podejżliwa...po tym co z nim przeżyłam to juz mu tak nie ufam...ale to juz inna inszośc.

A Mój Gabi nie umie pic z nie kapka. Kupiłam mu ostatnio taki fajny z aventu 6 + to zamiast ciagność to gryzie i myśli że to gryzak 🤢 😁 😁 😁
A smoczek mamy z aventu ten trójprzepływowy no i czasem z niego herbatke pociagnie i czasami kaszke jak ma humor ale to tylko pare łyków 😉

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Doti napisał(a):
Wanilka moze dlatego że końcówki od niekapków zwykle sa twarde a jak smoczka zwykłego ściśnie to juz poleci mleczko 🙂 spróbuj z silikonowym niekapkiem 🙂

Doti on jest sylikonowy !!! 😁 tylko przez te ząbki on by wszytko chciał gryżć no i czsami pociągnie łyka ale poźniej znów tylko gryzie, więc chyba niekapek troche poczeka 😜

• Mamusie
To dzisiaj porozglądam się za tymi butelkami Lovi 🤔
Moja z niekapka kaszy nie ruszy, tylko herbatkę. No i bardzo lubi pić ze słomki 😁 Ale kaszy jej w tym raczej nie podam 😁

http://www.youtube.com/watch?v=o9bxEJKTD3I&list=UUV6WsoO-ofuSdAcLbRZQTXA&index=18

Sandra ja u pierwszej walczyłam z pieluszkowym zapaleniem pupy. Nic nie działało. Miała jedną wielką ranę na pupie. Dopiero jak przestała robić w pieluchy problem zniknął. A u Majki zero problemu. Smaruję tylko Bepantenem.

Deira co z Natalką ? Czy gorączkuje jeszcze? Jak minęła nocka?

• Mamusie
Witam się
Noc jak noc- w miarę.
Dżo- będzie dobrze, myślę, że jak przyjedziesz do Polski to będziesz wiedzieć co masz robić ( a tak na marginesie to kiedy wylatujecie?)
A co do seksu- to mój M ma chyba duże potrzeby bo ciągle mnie napastuje 😁. Wiem, że nie powinnam tak robić, ale czasami zmuszam sie do seksu- ale jest i tak, że nie musi mnie długo namawiać. Nie wyobrażam sobie, żeby przez pół roku kochać się ze swoim mężem tylko dwa razy ( bez urazy oczywiście) Przy temperamencie mojego męża mogłoby dojść chyba do rozwodu 😁

• Mamusie
Aga super Maja pije przez słomke 😁
U nas też niekapek jest do gryzienia ,ale Wiki teraz wszystko gryzie 😁 😁
Ostatnio nawet tatusia pogryzła .
A o myciu zębów tą szczoteczką co się palca wkłada nie ma mowy bo mi go odgryzie ,muszę kupic nowa jakas normalna z ogranicznikiem. 🙂

• Mamusie
no moja tez gryzie tego niekapka jak jej podaję, ale po jakiejś chwili pociągnie trochę i jak poczuje, że coś leci to chwilkę ssie, potem znowu gryzie i tak w kółko, ale parę łyczków wypije

właśnie ostatnio się zastanawiałam czy ona mi się nie odwodni bo teraz zaczęła ładnie jeść obiadek codziennie (nareszcie!) no i przed południem kaszkę-gęściocha z łyżeczki, więc już mniej mleka z piersi pije i zastanawiam się ile dziecko powinno dziennie płynów wypijać??

• Mamusie
Natalka trzymam kciuki 🙂

Mixi moja już mi życie z tym autobusem dwa lata temu zatruwała 😁
I oznajmiła, że na 16-ste urodziny chce tam zrobić imprezę 😮 Czyli w tym roku 😲
A jeszcze roczek Mai (obie są z września) skąd ja na to wszystko kasę wezmę? 🤔
I ciekawe, co na to rodzice pozostałych dzieci, jak się dowiedzą, gdzie Sandra będzie wyprawiać urodziny 😮 I do tego ta rura 😲 Już widzę moją córę, jak na niej wywija 😲
Muszę jej to z głowy wybić 🤢

Doti ja też zastanawiałam się co z ciemiączkeim, jak mała wciąż uderza głową w szczebelki 🤔 Na podłodze, jak się turla wie, że może się uderzyć i głowę zawsze powoli opuszcza przy każdej przewrotce 😁 Nawet oczy wtedy przymyka 😁

• Mamusie
hej..
eem, napisalam dlugiego posta a moje dziecko wszystko usunelo 🤨
ehh 😁
w skrocie to pogadalam z M , wyjasnilismy sobie co nieco, potem sam mial okazje sie przekonac o czym mowa, bo Naisha wpadla w histerie z powodu zabkowania i od 22-24 byl wielki ryk, a nie moglam jej podac nic bo dostala wczesniej..ale wypila troche mleka i padla spac do rana..
teraz siedzi i sie w miare sama bawi czasem poplakujac, oby dzis bylo lepiej bo ledwo sie trzymam 🤢
dziekuje za wsparcie 😘

• Mamusie
Mixi, ciężko coś fajnego i za rozsądne pieniążki wymyślić dla takiej "pannicy", teraz babciowym tekstem walnęłam 🙂
Natalia, trzymamy kciukasy!
Małgosia, dobrze napisałaś o tym seksie, aż się naśmiałam, mój mąż też by mi nie przepuścił...ale z braku czasu najczęściej zostają weekendy dla nas.
Agn, słodziutka Majunia i jak pięknie pije ze słomki.

Kuba tez traktuje niekapka jak gryzak, może więc spróbuję jak Agn kupić kubek ze słomką.
My mieliśmy pierwszą drzemkę od 9:30 do 10, szaleństwo, teraz mały zjadł słoiczek z Hippa z serii owoce&zboża, jabłka i banany z biszkoptami, uwielbia 🙂
No i wczoraj byłam dla niego na zakupach po słoiczki i inne pierdoły i kupiłam jogurty Nestle, bardzo mu smakuje i są różne smaki, więc polecam, no i na obiadek wczoraj jadł pomidorową z kluseczkami też z hippa, naprawdę dobra, bo sama próbowałam 🙂

• Mamusie
Doti, ja poproszę kawę 🙂 najlepiej jakieś espresso super mocne!!

nie wiem, co jest temu mojemu dziecku... kolejną noc z rzędu płakał przez sen przez ponad 2h i nie można go było za nic uspokoić i jeszcze się przy tym pokłóciłam z M i kazałam mu wypieprzać z sypialni 🤢 😞 😞 😞

padam na ryj!!

Latka, jak zdrowie?

ps. dziś ma przyjechać lew dla malucha 😁 😁 😁